Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Türk Bateristten Rekor Denemesi

20 Ocak 2003 00:00

Baterist Oktay Kızılkaya, 48 saat aralıksız bateri çalarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedeflediği rekor denemesine başladı.

Denemenin yapıldığı Şişli Belediyesi Esentepe Hizmet Binası'nda gazetecilerin soruları yanıtlayan Kızılkaya, bateri konusunda rekor kırmayı uzun yıllardan beri hayal ettiğini belirterek, "Guinnes Rekorlar Kitabı'na en fazla 3 Türk girebildi. Dördüncü bir isim söyleyemeyiz. Denemem sırasında genelde Türkçe pop parçalar çalacağım. Ama gecenin ilerleyen saatlerinde dinlenebilmek için Türk Sanat Müziği de çalabilirim" dedi.

Kızılkaya’ya destek vermek amacıyla yanına gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, Türk insanının çeşitli rekorlara imza atmasını istediklerini belirterek, "Bu rekor denemesi bütün uluslararası ölçütlere uygundur. Kendisini pazartesi günü kutlamak amacıyla başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sarıgül, denemenin startını verdi. Kızılkaya, saat 15.45’te başlayan rekor denemesinin ilk parçası olarak 10. Yıl Marşı’nı çaldı. Denemenin pazartesi günü saat 15.45’te bitmesi hedeflenirken, Guinnes Rekorlar Kitabı kuralları gereğince rekor kırma girişiminde bulunan kişinin her 8 saatte bir 15 dakika ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mola hakkı olduğu bildirildi. Binanın giriş katında gerçekleşen rekor denemesinin güvenlik kamerasıyla aralıksız olarak kaydedildiği, ayrıca deneme süresince tam donanımlı bir ilkyardım ekibinin de hazır bulundurulacağı belirtildi.

Beyoğlu 35. Noterliği’nden 5 görevlinin dönüşümlü olarak kurallara uyulup uyulmadığını tespit edeceği deneme boyunca, Oktay Kızılkaya’nın eşi Serpil Kızılkaya ile çocukları Berkay ve Sertay’ın da sanatçıya destek olmak amacıyla binada bekleyecekleri öğrenildi. En uzun aralıksız bateri çalma rekorunun, 36 saatle Hollandalı baterist Kurt Adams’a ait olduğu bildirildi.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

  • 48 saat:D
    Üye
    RAMMS t EIN
    Tarih
    3 Şubat 2006 00:00
  • ha gayret... hoca ... başarılar ne diim...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    17 Mart 2005 00:00
  • oooooooooohhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Üye
    _apeiron_
    Tarih
    17 Mart 2005 00:00
  • wagon kardeş senin mantığınla adamın yapacağı iş arasında farklılık war:
    Ritm kaçırırsa kimse ona yok olmadı falan yapmayacak çünkü adamın ritm çalmak gibi bir zorunluluğu yok.adam sadece DAVUL çalacak.Bu büyük farka dikkatini çekmek isterim....
    Üye
    SHeYTaN
    Tarih
    23 Ocak 2003 00:00
  • vatana millete hayırlı olsun baba kırmış rekoru: <a href="http://www.ntvmsnbc.com/news/197925.asp" target=_blank><u>ntvmsnbc.com</u></a>

    yanlnız amcamın rekoru kırmış halde fotosu yok. Ben inanmadım kırdığına bu kadar önemli bi işe daha ciddi bakmalılar bence...
    Üye
    wogon
    Tarih
    20 Ocak 2003 00:00
  • Bu ne saçmalıktır. Allaallaaa, nedir ki bi de bunun kuralı acaba? yani mesela ritm kaçırınca olmadı beceremediniz mi diyolar, ya da 10 kere kaçırma hakkın mı var? Nebiliim 1000 tane şey gelir insanın aklına. Tamamen saçmalık.

    Amerikan tipi gerz eğlenceye alet olmaktan başka bişey diil bence. Saçmalığın daniskası. Adam reklamını yapıyo desen o da olamaz. Yani Asena diil bişey diil. Bi şey anladıysam arap oliyim. İki tane daha rudiment çalışsan belki turk pop müziği diil de caz çalarsın 5 dakka. Dinlenmek için TSM çalarım falan demiş bi de. Umarım bu laflar gazetecilerin uydurmalarıdır.
    Üye
    wogon
    Tarih
    20 Ocak 2003 00:00
Toplam 6 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler