Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Savaşa Karşı Yaşam

4 Şubat 2003 00:00

Dulcinea, Hayal Kahvesi, Karga, Kemancı, Roxy, Shaman WMC ve Trip@Hera, Irak'ta insan kalkanı olarak konuşlanacak eylemcileri, düzenledikleri gecelerle destekliyorlar. Eylemciler 5 veya 6 Şubat'ta İstanbul'da olacaklar.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'a saldırma ihtimaline karşı ülkemizde ve tüm dünyada tepki dolu sesler yükselmeye devam ediyor. Bu seslerin başında da canlı kalkan olarak Irak Halkına destek olmak ve savaşı önlemek için bölgece hareket edenler geliyor. Londra'dan yola çıkan eylemciler 5 veya 6 Şubat'ta İstanbul'da olacaklar. Gidenlere yakında yeni savaş karşıtları eklenecek. Bölgeye onbinlerce canlı kalkanın gitmesi bekleniyor.

Savaşı engellemek için yapılan bu eyleme destek olmak için İstanbul'un önde gelen müzik-performans mekanları Şubat başında bazı gecelerin gelirlerini destek olmak için canlı kalkan eylemini organize eden TJP İnsan Kalkanı Eylemcileri'ne bağışlayacaklarını açıkladılar. Aşağıda bu konuda yaptıkları basın açıklaması ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgi yer alıyor:

Amerika Birleşik Devletleri, bir kez daha savaş istiyor. Bir kez daha, türlü bahaneler uydurarak, -kan dökmek, öldürmek, sakat bırakmak, kanserli bir nesil yaratmak pahasına- savaşın üzerinden çıkar, sermaye ve güç elde etmek istiyor.

Hemen yanı başımızda, sınırın az ötesinde gerçekleşecek, bütün dünyayı etkileyecek, yaşamımızı karartacak bu savaşı istemeyenler, durdurmak için harekete geçmiş olanlar da var.

TRUTH JUSTICE PEACE İnsan Kalkanı Eylemcileri, yüz binlerce insanın hayatına mal olabilecek bu savaşa engel olmak adına, gövdelerini saldırıların en yoğun yaşanacağı bölgelerde kalkan olarak konuşlandırıp bombaların, kurşunların, kitle imha silahlarının kullanılmamasını, (yeniden) büyük bir insanlık trajedisinin yaşanmamasını sağlamak istiyorlar.

"Bu savaşı durdurabilirsek bütün savaşları durdurabiliriz" sloganıyla hareket eden TJP İnsan Kalkanı Eylemcileri, 25 Ocak 2003'te Londra'dan yola çıktılar ve Brüksel, Amsterdam, Strasbourg, Münih, Milano, Saraybosna, Selanik ve 5 veya 6 Şubat 2003'te de İstanbul'a uğrayarak buradan Bağdat'a gidecekler.

TJP İnsan Kalkanı Eylemcileri, caydırıcı olabilmek için sayılarının olabildiğince çok olmasını istiyor. Kenneth "Batı'dan Doğu'ya bir göç yapılması" çağrısında bulunuyor. Bu yüzden herkesi Irak'a, barış cephesine katılmaya çağırıyorlar. Gelemeyecek olanlardan ise, eylemleri sırasında gereksinim duyacakları ulaşım, barınak, giysi ve gıdalar için maddi destek istiyorlar.

Biz aşağıda adı geçen işletmeler, TJP İnsan Kalkanı Eylemcileri'nin İstanbul'da olacağı günlerde, dönüşümlü olarak düzenleyeceğimiz gecelerden elde edeceğimiz tüm geliri onlara bırakmaya karar verdik.

3 Şubat: HAYAL KAHVESİ (Beyoğlu)
4 Şubat: HERA TRİP (Kadıköy) , ALT KEMANCI (Taksim)
5 Şubat: KARGA (Kadıköy), DULCINEA - ODA (Taksim) SHAMAN WMC (Taksim)
6 Şubat: ROXY (Taksim)

Yukarıda yazılı tarihlerde tüm gelirlerimizi İnsan Kalkanı Eylemcileri'ne bırakacağız ve barışın yanında, savaşın karşısında yer alacağız. Programları elverdiği ölçüde eylemciler de gecelerin düzenleneceği mekanlarda bulunacaklar.

Savaşa karşı yaşamı savunmak adına herkesi, en azından içtikleri içkilerle olsun, barışa destek vermeye çağırıyoruz.

İMZA: Dulcinea / Hayal Kahvesi / Karga / Kemancı / Roxy / Shaman Wmc / Trıp@Hera

İrtibat: Özer Bal Tel: 0533 349 69 92
TJP İnsan Kalkanı Eylemcileri hakkında geniş bilgi için: uksociety.org


Bu kapsamda Dulcinea ODA, 5 Şubat Çarşamba gecesi saat 21:00'de Savaşa Karşı Yaşam Projesi yararına "Adamlar" adlı oyun ve sınırsız bira ve votka gecesi düzenleniyor. dulcinea ODA, bu geceden elde ettiği geliri İnsan Kalkanı Eylemcileri'nin Savaşa Karşı Yaşam kampanyasına bağışlayacak.

Kaynak: studyoimge.com

Yorumlar

Taze haberler