The Rain grubu, çalışmalarına ara verdiği uzun dönemin">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Demo :: The Rain - İnanmıyorum Savaş Sana

7 Mart 2005 00:00

1994 – 1998 yılları arasında Ankara'daki konser aktivitelerinde sık sık karşımıza çıkan The Rain grubu, çalışmalarına ara verdiği uzun dönemin ardından 2004 yılında 5 şarkılık bir demo kaydederek dinleyicileriyle tekrar buluştu.

Aşağıdaki linklere sağ tıklayıp hedefi farklı kaydet'i seçerek bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz:

1. İnanmıyorum Savaş Sana
2. Evim Gökyüzü
3. Yalnızlık Parkı
4. Yaşayan Yağmura Ağıtlar
5. Yapayalnız

The Rain aktif olduğu yıllarda yaptığı bestelerde flüt, çello, keman gibi akustik enstrümanlar ile klasik rock dörtlüsünün (gitar, bas, davul, vokal) polifonik bir birleşimi olarak karşımıza çıkmaktayken, bu kayıtlarda daha modern klavye, gitar ve ses efektleri ile süslenmiş eski ve yeni bestelerinin çağdaş bir harmanını sunuyor dinleyicilere.

Özellikle o yıllarda çeşitli radyo programlarının listelerine girmiş olan İnanmıyorum Savaş Sana isimli bestenin, gelişen teknoloji sayesinde gitar solosu üzerine yerleştirilen savaş efektleri ve merhum! Adolf Hitle’ le yapılan düet ile karşımıza çıkıyor olması oldukça enteresan. Ayrıca grubun daha önce hiçbir konserinde çalmadığı Yalnızlık Parkı ve Evim Gökyüzü isimli yeni besteleri, grubun müzikal anlamdaki gelişiminin güzel bir kanıtı. Eski bestelerden Yapayalnız ve Yaşayan Yağmura Ağıtlar’ da çok sağlam bir sound ile karşımızda.

Grubun web sitesinden, gerçekten etkileyici bulacağınız şarkı sözlerine ulaşmak, ve grubun tarihçesini elde etmeniz de mümkün. Profesyonelliğe geçmek konusunda önlerine çıkan teklifleri, tarzlarını ve müzikal ruhlarını kaybetmemek uğruna bir bir geri tepen The Rain grubu, şimdilerde dinleyici ile plakçı raflarında değil, internette buluşmak amacında. Bu sayede kendilerini çok daha direk ifade edebildiklerini, ve herhangi bir kısıtlamaya gerek duymaksızın istediklerini eksiksiz olarak yansıtabilme özgürlüğünü sonuna kadar kullanabilme rahatlığına ulaştıklarını belirtiyorlar. Yaklaşık 30 bestesi bulunan The Rain, tamamen kendi imkanları ile yaptıkları ve yapacakları tüm kayıtları internet üzerinden sizlere ulaştırmaya devam edeceğini de bildiriyor.

Yorumlar

  • abi güzel ya üretken bir grup inşallah kendi doğrularınızla çalışabileceğiniz bir şirket bulusunuz... hepimizin ihtiyacı var öyle bir şirkete:)
    Üye
    tearful days
    Tarih
    16 Aralık 2005 00:00
  • teşekkürler... aslında beklediğimizden çok daha az yorum veya tepki geliyor. reklamı iyi yapamıyoruz galiba :) ama arada sırada bile gelse yorumların hep pozitif oması sevindirici. daha çok yorum bekliyoruz arkadaşlar. önemli bizim için...
    Üye
    MiKRoPP
    Tarih
    4 Mayıs 2005 00:00
  • aa ne guzelmiş yaa..biraz geç yakaLadm ama:)cok sevdim yaw
    Üye
    zYnPp
    Tarih
    13 Nisan 2005 00:00
  • Web Sitemizi yeniledik. Şarkılarımızı dinlemek ve bizim için de nostalji olan fotoğraflarımıza ulaşmak için herkesi; http://therain.100free.com adresine bekliyoruz.
    Üye
    MiKRoPP
    Tarih
    5 Nisan 2005 00:00
  • Yorumun için çok teşekkürler Onur. Aslında profesyonelliğe yönelmek konusunda çok istekli olamıyoruz. Çünkü işin o kısmı (albüm, vs.) gerçekten çok ayrı bir vakit ve özveri istiyor. Ayrıca bir sürü de taviz... Profesyonellik konusunu sadece doğru ve iyi bir teklif alırsak düşüneceğiz diye bir karar aldık aslında. Yani olursa ne ala, olmazsa can sağlığı...
    Üye
    MiKRoPP
    Tarih
    15 Mart 2005 00:00
  • Ya memleketimi çok seviyorum. Ne varsa Ankara'da var demek istiyorum lüzumsuz bir pozitif mikro milliyetçilikle. Şakası bir yana Ankara'dan böyle bir grup çıktığı için (bilmiyordum bu kadar eski olmasına rağmen) mutluyum. Profesyonelliğe yönelmiş müzik, eleştrim yok. Elbette zaman içerisinde de çok daha iyi olacaklar belli. Geleceğe umutla baktım biraz daha son dinlediğim bir kaç grupla. İyi çalışmalar.

    Saygı, sevgi.

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    13 Mart 2005 00:00
  • Altyapılar da bestenin ilk doğuşu kadar sancılı bir süreçte oluşuyor. Çok emek verildi, doğru. Umarız dinleyen herkesi biraz da olsa içine çekebilecek bir kayıt yapabildik. Bu altyapıların hayata geçirilmesi ve kayıt süreci' nde verdiği sonsuz destekten ötürü sevgili Volkan' a (Detay Müzik) da buradan teşekkürlerimizi iletelim tekrar... Kayıtlarda Bas Gitar' ları Koray Ergünay, Klavyeleri de Ozan Dündar çaldı. Tıpkı eski bir The Rain üyesiymiş gibiydiler. Teşekkür muhabbeti açılmışken hem onlara hem de Yalnızlık Parkı' nin bütün gitarlarını çalan sevgili Tayfun (namı-diğer Papyon) abimize, eski Rain' cilere verdikleri sonsuz destekten ötürü tekrar teşekkürler... Grupla ilgili bilgi almak isteyen herkesi therain.100free.com adresindeki web sitemize de bekliyoruz... Bize ulaşmak için sitemizden mail atmanız yeterli.
    Üye
    MiKRoPP
    Tarih
    8 Mart 2005 00:00
  • Paylaşımda özgürlük düşünceniz hoşuma gitti. ODTÜ'de öğrenciyken stadyumda bir konserinizi izlemiştim. Sahne performansınız gerçekten çok iyiydi. Demoda "İnanmıyorum Savaş Sana" ve "Yapayalnızı" çok tuttum. Özellikle şarkıların alt yapısı için emek harcandığı belli. Demoyu nerede kaydettiniz?
    Üye
    foreverrock77
    Tarih
    8 Mart 2005 00:00
Toplam 8 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler