Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Brian May İmzali Gitar Amerika'da Tanıtıldı

27 Şubat 2002 00:00

Burns USA, Brian May İmzalı Gitar'ı ilk defa Amerika'da Anaheim kentindeki Winter NAMM Fuar'ında sundu.

Burns Brian May İmzalı Gitar, Brian May'in kariyeri boyunca kullandigi el yapimi gitarı "Red Special"'ın uygun fiyatli bir kopyasini yaratmak amacıyla 22 prototipten yapıldı. Brian May, gitarın uygun fiyatlı olması kadar yüksek kalitede yapılmasını da istemiş. Brian May, her bir prototipi incelemiş ve gitarına mümkün olan en fazla benzerliği sağlamak için küçük değişikler yapmış.

Burns Brian May İmzalı Gitar, orjinal gitarın dizaynına uygun olarak el yapımı Burns Trisonic manyetiklere sahip. Orjinal "Red Special" ile birlikte test edildiğinde, Brian May ses benzerliği karşısında etkilenmiş. Her bir manyetik için ses ve ton ayarlari ile manyetik seçim anahtarlari orjinaline uygun yapılarak müzisyenlerin çok geniş bir ton aralığı elde etmeleri sağlanmış.
Yüksek akord stabilitesi amacıyla Brian May tarafından seçilen kilitli Grover Tuners kullanılmış. Maun sap, maun gövdeye yapıştırılmış ve abanoz klavye ile tamamlanmış. Sap 24 adet perde artı 0. perdeden oluşuyor. Gövde tamamen orjinalinin aynısı şekle sahip.

Brian May imzalı gitar iki farklı renkte modele sahip: Vintage Cherry ve üç renk Sunburst. Gitar tanıtım fiyatı $1095 olarak satışa sunulacak ve yaklaşık normal fiyatı $1395 olacak.

Maalesef gitar şimdilik ABD ve Kanada'da satışa sunulacak. Daha fazla bilgi için www.burnsusa.com

Yorumlar

  • Brain May... Queen grubunun efsane gitaristi show must go on solosu kulaklarımdan hiç gitmez
    Üye
    tone master
    Tarih
    28 Şubat 2008 00:00
  • bu adamın babası luthiyermiş ve gitarlarını babası yapıyormuş, ondan bu kadar karakteristik ve özgün tonlara sahip. hakikatten böyle o kadar güzel, yumuşak ve insana dinledikçe haz veren bir overdrive sesi var ki brain mai hayranları heralde paralarına kıyıp alacaklardır bu gitardan. tabi adamın ekipmanını da bilmek mühim.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    11 Temmuz 2006 00:00
  • şu gitarın şekli şemali bile adamı öldürür
    Üye
    queenmania
    Tarih
    11 Temmuz 2006 00:00
  • Brain May gitar dünyasında ölümsüzdür.
    Üye
    slayer1
    Tarih
    3 Ekim 2004 00:00
Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler