Sutrastore - Belçika Zaman: 2 Nisan 2005 Cumartesi 20:30 Mekan: LocusSolus - Kavaklıdere - Ankara Fiyat: 20YTL (ilk içki dahil) Sutrastore; boğazı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Sutrastore - Belçika @ LocusSolus - Kavaklıdere - Ankara

27 Mart 2005 00:00
Sahnede: Sutrastore - Belçika
Zaman: 2 Nisan 2005 Cumartesi 20:30
Mekan: LocusSolus - Kavaklıdere - Ankara
Fiyat: 20YTL (ilk içki dahil)
Sutrastore; boğazı düğümlenenlere triphop, indiepop, deneysel elektronika arasında gidip gelen ve çağcıl elektronik müziğin lirik, geleneğe saygılı bir yorumu olarak özetlenebilecek tarzıyla dinleyicileri zarif bir gezintiye çıkaracak olan ekip 2000 Sonbaharından bu yana Belçika’nın dört bir yanında kendi çapında ve genel ilginin uzağında müzik çalışmalarını sürdürmektedir.
Kaat Arnaert (vokal), Patrick Cherchye (vokal, gitar) ve Christophe Calis’den (vokal, gitar, sample’lar, synth, programlama) oluşan ilk kadrosunu daha sonra Jan Delannoy (synth) ve Jan Dirick’in (davul, perküsyon) de katılımıyla güçlendiren grubun işinin ehli ama sessiz sedasız müzikal seyri 2001’de Westtalent adlı yetenek yarışmasında 2. seçilmesi, akabinde yine 2001’de Belçika’nın ulusal radyosu Studio Brussel’in CD toplamasında yer almasıyla bir anda dinleyicilerin ve plak firmalarının spotlarının ışığı altında kalmıştır.

2002 yazında Ghent’teki Gentse feesten; Bruges’deki Kaapstadfestival; Ypres’teki Stadsfestival ve Antwerp’teki Hove Live festivallerinde sahne almaları ise par36’ların par56’larla yer değiştirmesine önayak olmuştur. 2001’de Nova müzik yarışmasında halk jürisi ödülünü alan ekip yarışmada da ise ikinciliği elde etmiştir.

Müzikleri kaba hatlarıyla elektronik triphop’ın nitelikli örnekleri (Massive Attacak, Morcheeba vs.-bu arada grubun solisti Kaat Arnaert Hooverphonic’in solisti Geike Arnaert’in tam kan kızkardeşidir, kimileri için bir referans olacaksa eğer-) ile indiepop (Lali Puna, Hood) arasında bir salınım sergileyen grup bir yandan yenilikçi yaklaşımının özgürleştiriciliğinden pupa yelken yararlanırken diğer yandan
ise geleneksel bestecilik tekniklerine sırtını çevirmemesiyle kendine has bir “tını” yakalamıştır. Kaat’ın “siren” etkisi uyandıran vokali; ustalıklı ve cesurca bir çeşitlik barındıran ses düzenlemeleri ve endüstriyel - narkoman - imsonyak şehrin “musibetini” disseksiyona uğratan sözleriyle gün geçtikçe benzerlerinden sıyrılan Sutrastore’un ilk EP’si Love Evolution 1.0 Nisan ayının başında Je m’en fish ve Akhrecords firmaları tarafından ortaklaşa basılacak, bu ilk resmi kayıtlarının dünyadaki ilk tanıtım konseri ise nacizane Locus Solus’ta 2 Nisan’da sergileyecekleri performansla gerçekleşecektir.

Yorumlar

Taze haberler