Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Albüm Ödüllü Yarışma Rock and Win!

20 Mayıs 2005 00:00

Kendini göstermek ve profesyonel müzik dünyasına adım atmak isteyen amatör rock gruplarına yepyeni bir fırsat!

Ankara’da bir ilk gerçekleşiyor.. Saklıkent’te 17-18 Haziran 2005 tarihlerinde gerçekleşecek olan ROCK and WIN! Festivalinde; bestelerine güvenen amatör rock grupları yarışıyor..

En iyi 10 Grup, Türkiye çapında piyasaya sürülecek karma albümde yer alacak!

Katılım ücreti yok, tarz sınırlaması yok. Grupların tek yapması gereken kendilerine ait bir adet bestelerini içeren demo cd’lerini 3 Haziran 2005 Cuma ’e kadar Saklıkent’e ulaştırmak. Yapılacak ön eleme sonucunda en iyi 30 grup belirlenecek.

30 grup 17 Haziran’da Saklıkent’te sahne alıp bestelerini canlı performanslarıyla sergileyecek. Gecenin sonunda 10 finalist belirlenecek ve 18 Haziran’da bu 10 grup tekrar sahne alacak.

Performanslar sırasında yapılacak kayıt ile, 10 finalist grubun yer alacağı karma albüm oluşturulacak ve OM Yapım tarafından piyasaya sürülecek.

Kapanışta Erkin Koray konseriyle festival seneye devamı gerçekleştirilmek üzere son bulacak.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için adres www.rockandwin.net


Yorumlar

  • saklıkent yaptığına göre güzel organizasyon olcak. elemeyi geçen gruplara kalan en iyi şekilde eğlenmek ve müziklerini(müziğimizi) göstermek.herkese başarılar...
    Üye
    eflatun
    Tarih
    12 Haziran 2005 00:00
  • NorMale olarak ,
    17 Haziranda finallerdeyiz. katılar tüm gruplara, biz dahil başarılar..
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • Sonuçları dört gözle bekliyoruz valla kim ne derse desin, yurtçapında bir toplama albümün içinde yer almak müziğini tanıtmak çok güzel birşey, umarım bizde bunun içinde yer almayı başarabiliriz,diğer arkadaşlara da başarılar,hakeden kazansın.
    Üye
    snowflake
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • boşu boşuna bilgisayar başında dünyayı kurtarmaya çalışmanın bir anlamı yok.ayrıca insanların oraya nasıl demolar yolladığınıda bilmiyorsunuz bu yüzden ben derim ki yarışma gününü bekleyelim görelim bu organizasyonu yapıp bizim gibi amatör gruplara şans tanıyan insanlarada teşekekkür edelim.
    herkese saygı sevgi...

    eflatun/durma zamanı değil
    Üye
    eflatun
    Tarih
    2 Haziran 2005 00:00
  • Ankaralı gruplar, nerdesiniz?!?!

    Elimize ulaşan başvurular içinde sadece bir tek Ankara grubu var (Cin Seddi). Bizler Ankara'da çok büyük bir potansiyelin olduğuna inanarak bu organizasyona giriştik, umarız ilerleyen günlerde bizleri yanıltmazsınız. Hiç bir tarz kısıtlaması olmadığını ve daha da önemlisi hiçbir tarzın bu yarışmada daha avantajlı/dezavantajlı olmayacağını unutmayın.

    Ankara dışından şu ana kadar başvuru yapmış gruplar:

    Medley
    BackDoor
    Snowflake
    Zincirbozan
    Margin
    Metatars
    NorMale
    False Memory
    Son Durak
    Minigun
    Eflatun
    Masal Ekseni
    Üye
    Rainmaker_Org
    Tarih
    28 Mayıs 2005 00:00
  • Kargoda birtakım problemlerle karşılaştık. İsterseniz başvurularınızı tamamen internet üzerinden yapabilirsiniz.

    MP3 formatındaki demo kaydınızı attachment olarak [email protected] adresine yollayabilirsiniz.
    Üye
    Rainmaker_Org
    Tarih
    27 Mayıs 2005 00:00
  • Çok iyii ya rock fest geliyor. Yakında deniz de gelir.
    Üye
    sniffer
    Tarih
    26 Mayıs 2005 00:00
  • Ya iyi guzel de bu tarih olayı niye böyle kardesim yaa ?19 Haziranda öss var..Bunu hiç mi dusunmediniz ?oraya geLecek kitlenin çoğu öss yüzünden malesef bu organizasyondan mahrum kalacak!yazık!çok yazık...Eger 2 hafta sonrasına atılırsa bu olay kesinlikle çok daha verimli olur inanın...çok saglam bi bestemiz var fakat benım oss durumum yuzunden katılamıyoruz yarısmaya !keske böyle olmasaydı..keske !
    Üye
    jacques
    Tarih
    25 Mayıs 2005 00:00
  • Bence keyifli bi olay olacak..
    Beste seslendirilmesi için vokal sıkıntısı yaşayan varsa bana ulaşabilir.(araya da niyeti sokuşturalım:) )
    Üye
    posetçay
    Tarih
    25 Mayıs 2005 00:00
  • Burasının duyuru köşesi olmadığının farkındayım ama önemli bir noktanın belirtilmesi gerek

    Ankara dışından katılacak gruplar!

    İstanbul'dan başvuran METATARS grubunun yolladğı cdnin ulaşımında bir takım problemler çıkmış.

    Kargoya verirken, paketin mümkünse 11:00-19:00 saatleri arasında Saklıkent'e getirilmesini belirtin çünkü sabah erken saatlerde kapalı olabiliyor.. Yine kargo firmasına şunu belirtin: eğer teslim alacak birileri yoksa paket kargo firmasının şubesinde bekletilsin; bizler gelip alalım. Bu uyarıları yaparsanız kargo şirketi gerekli düzenlemeleri yapacaktır.
    Üye
    Rainmaker_Org
    Tarih
    24 Mayıs 2005 00:00
  • Tarih ve yaş konularınızdaki şikayetlerinizde çok haklısınız.

    Rock and Win organizasyonunun gerçekleşecek olduğu Saklıkent, içkili bir mekan; dolayısıyla da yaş konusunda yapılabilecek fazla bir şey yok.

    Tarih konusunda bizler de çok sıkıntı çektik. Aslında daha erken yapacaktık ama bu sefer de üniversiteler, dersler, finaller ile çakışacaktı. İleriye atarsak ise başka festivaller ile çakışacak. Dolayısıyla 17-18 haziran tarihlerinde yapmak durumundayız. Katılmak isteyip de tarih uygunsuzluğu yüzünden katılamayanlar bu seferlik bizi hoş görsün.. Önümüzdeki yıl çok daha organize ve büyük çapta gerçekleştireceğimize şüpheniz olmasın.
    Üye
    Rainmaker_Org
    Tarih
    23 Mayıs 2005 00:00
  • abi içinde sevgilim sözü geçen sarki birinci olsada organizasyon aksirsada tiksirsada manga tarzi bir grup birinci olsada destekliyorum!! ya bu bir firsattir deerlendirebilene ne mutlu ikincisini bekliyorum bu festivalin herseye ramen tarih konusunda elestirmeden edemeyecegim öss var abi ondan sonraki gün biraz düsünce...
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    23 Mayıs 2005 00:00
  • biz overdose olarak "18" yaş sınırını yadırgadık. Tabi kesin bi sebebi vardır burda onu eleştiri amacı ile söylemiyorum kesinlikle anlaşılmasın. Bizim davulcumuz 16 yaşında ve gayet iyi. Bu yüzden katılamıyoruz. Neyse artık kendimiz ve bestelerimiz kendi imkanlarımızla sizlere ulaşıtracaz. Siteyi de ziyaret edebilirsiniz arkadaşlar(www.overdose.web.tr). Katılacak yarışmacı gruplara şimdiden başarılar.
    Üye
    overdose-b
    Tarih
    23 Mayıs 2005 00:00
  • iyi güzel de bu insanların bizden alıp veremedikleri ne?
    bu türkiye'deki hedef kitle olan gençlerin abartısız %80'i ertesi gün öss sınavına girecek... ne katılımcı grup olarak ne de izleyici olarak o kadar da kaliteli bir yarışma olamaz bence...
    bunu bir ay sonraya ertelemek bu kadar mu zor??
    insanlarda bunları ayarlarken biraz organizasyon,altyapı ve planlama olur....
    bu kadar kötü mü yapılır??
    yetkili arkadaşların dikkatine...
    Üye
    Scantlin
    Tarih
    23 Mayıs 2005 00:00
  • Alıntı:
    Yine böyle bi yarışma yapılmıştı!
    yarışma 1.si 6.Cadde olmuştu!
    Ama o adamlar sürünürken aynı yarışmadan çıkan manga şu an patlama yaptı yani giren ve birinci olan hiç boşuna umutlanmasın bence...


    Arkadaşım, Manga bi kere şu anda albümlerinde kullandıkları tarzı yaparak o yarışmada 2. olmadılar. Orda thrash çalmışlardı :) Ama şimdi rapcore yapıyolar...

    Bu tip yarışmalar desteklenmeli ama nedense benim içimden hiç desteklemek gelmiyo :) Bence bunun altında başka bişey var. Bi hinlik seziyorum ama hadi bakalım...........
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    23 Mayıs 2005 00:00
  • Beyler,bayanlar siz napıyosunuz ya.Rock bir sanattır.Müzik içindeki sözlerden 15000 kat daha önemlidir.Bazen sırf bu yüzden enstrumental parçalar bütün duyguları ifade eder.Ne demek içinde sevgilim geçen bir şarkıda kazanabilir.E heralde kazanabilir.Bugün koskoca Metalica sevginin kitabını 91 de yazmış.Bİze noluyoki.Ne bu celal.Durun bakalım...
    Üye
    FranticDrummer
    Tarih
    23 Mayıs 2005 00:00
  • Rock kavramı tabii ki çok göreceli. Bizler de herhangi alt sınıflandırmalarda girmeden sadece "rock" olarak belirtiyoruz konseptimizi. Albümde İngilizce, Türkçe...glam, punk, progressive, metal.. her çeşit tarz olabilir. Hiçbir kısıtlama yok. Tek kriter bestelerin orjinalliği, güzelliği ve başarılı performansı.

    Bir takım eleştrilirinizde çok haklısınız. Bu organizasyonu ilk kez gerçekleştiriyoruz; ve sponsorsuz gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla aksaklıklar olacak, eksiklikler olacak, birinci gelecek gruplara özel albüm sözü de veremeyeceğiz. Yine de Türkiye çapında müzik marketlerde yer alacak ve binlerce insana ulaşacak karma bir albümde kendi besteleriyle, kendi canlı performanslarıyla yer almak isteyecek sayısız grup olduğuna inanıyorduk ve şu ana kadar bize ulaşanlar yanılmadığımızı gösterdi. Sizlerin katılımlarınızla böyle bir organizasyonun potansiyelini açığa çıkarıp önümüzdeki yıllarda çok daha mükemmellerini gerçekleştireceğiz.
    Üye
    Rainmaker_Org
    Tarih
    22 Mayıs 2005 00:00
  • Bilmiyorum ama bu yarışma bana nedensen biraz kolpa olucakmış gibi geliyor!
    Yine böyle bi yarışma yapılmıştı!
    yarışma 1.si 6.Cadde olmuştu!
    Ama o adamlar sürünürken aynı yarışmadan çıkan manga şu an patlama yaptı yani giren ve birinci olan hiç boşuna umutlanmasın bence...
    Bi de rock göreceli bir kavram neden bu kadar kasıyo insanlar anlamam içinde sevgilim kelimesi geçen bir rock şarkısı birinci de olabilir hadi hayırlısı!
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    22 Mayıs 2005 00:00
  • popstar yarismasinin sonunda da ilk 10 a karma album yapilmisti...merak ediyorum acabaa isin icinde ercan saatci varmi???
    bu arada satann arkadasimizin rock muzigin kitabini yazdigini biliyomuydunuz.
    ahkam kesmesi kolay oluyo galiba kimlerin rock ci olup olmadigi konusunda abuk subuk konusmak falan...
    soz gumus se sukut altindir...
    Üye
    Geceyarisi
    Tarih
    22 Mayıs 2005 00:00
  • en hızlı besteyi ben yaparım nedir ya yarısma neye gore kime gore???
    Üye
    kaplumbaa
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • rock o kadar acaip bi kavram olduki bizim ülkemizde...murat kekilli denen herifte rock yapıyo,şebo da rock yapıyo..saçmasapan sözler yazılıp bi iki distortion koydun mu rock müzik oluyomuş buralarda...böyle saçmalıkların yer ettiği bizim ülkemizde haluk,kekilli,pamela,aslı maslı falan örnek alınarak beste yapılıp yarışmalarda birinci olunup bizim sinir sınırımız zorlanacaksa OLMASIN BÖYLE YARIŞMALAR!!ROCK BUNLARI KABUL ETMEZ!!ROCK MÜZİĞİN AŞKLA MEŞKLE KAŞARLIKLA TÜRKÜYLE İŞİ OLMAZZZZ!
    Üye
    satann055
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • 17 Yaşında Rock çı olmak zor :)
    Üye
    ozgurr
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • abi bence gayet iyi bir organizasyon amatör gruplar için harika bir fırsat gerçi roxy midir ne haltsa o tarzda olacaksa hiç olmasın daha iyi
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • Çok iyi ya böyle yarışmalar sayesinde birçok amatör grup kendini ortaya koyma şansını yakalıyor daha da çoğalır umarım,Roxydeki gibi acaba Rock And Win'de de Türkçe sözlü müzik yapanlar daha mı avantajlı olucak onu merak ettim,yani bu çıkıcak toplamaya yabancı sözlü müzik yapan grupların dahil olma şansı var mı ?
    Üye
    snowflake
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • black metal e iş vermezler orda kesin
    Üye
    Metal milita
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • saklikent de nerden kazancani sasirdi..
    Üye
    cyn
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • grupları yarıştırmaktan bıkmadı insanlar..gruplar da yarışmaktan bıkmıyor ne yazık ki...
    Üye
    ravenT
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • kesin katılıcaaamm...
    Üye
    eddieved
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
Toplam 28 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler