Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Konser :: Charlie Haden

21 Nisan 2002 00:00

2001 Grammy Ödülleri'nde En İyi Latin Caz Albümü Ödülü'nü alan Charlie Haden'ın "Nocturne" projesi 27 Nisan 2002, Cumartesi günü İş Sanat'ta cazseverlerle buluşuyor.

Yarım yüzyılı aşkın bir süredir sürekli müziğin içinde olan Charlie Haden, yaptığı çalışmalarla çok seçkin bir üne sahip oldu. "Kontrbas'ın şairi" olarak da tanımlanan Charlie Haden, müzik yaşamını kontrbasçı, besteci ve grup lideri olarak etkili bir şekilde sürdürdü. Yaratıcı sezgileriyle caz dünyasının en önemli müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Müzik ve hayata dair en samimi duygularını dinleyicileriyle her zaman cömertçe paylaşan ve kaydettiği albümlerle sayısız ödüller kazanan Haden, kariyeri boyunca sürdürdüğü eklektik sanat çizgisini Gonzalo Rubalcaba'yla gerçekleştirdiği bu Karayip projesinde de devam ettiriyor. Caz dünyasının bu iki büyük isminin 2001'de yayınladığı Nocturne isimli albüm büyük yankı getirmişti. Beş Küba standardı, dört Meksika şarkısı, Charlie Haden'in iki ve Rubalcaba'nın da bir eserinin yer aldığı Nocturne, bolero dünyasının düşsel dünyasına yeni bir bakış olarak değerlendirilmişti.

Müzisyen bir aileden gelen ve 8 yaşında piyano dersleri almaya başlayan Gonzalo Rubalcaba'nın Küba'da başlayan macerası, 1985'te Havana'da Dizzy Gillespie ile aynı sahneyi paylaşmasıyla hız kazandı. 1986 Havana Caz Festivali'nde Charlie Haden onu keşfetti. Bugüne kadar birçok başarılı albüm yaptı.

Charlie Haden, bas
Gonzalo Rubalcaba, piano
Federico Britos Ruiz, keman
David Sanchez, saksofon
Ignacio Berroa, davul, perküsyon

"Spontane olana ve daha önce yapılmamış olanı yaratmaya ilgi duyan müzisyenler olduğu sürece caz sanatı çiçek açmaya devam edecektir."
Charlie Haden

Konser biletine biletix.com'dan ulaşmak için

Sanatçının resmi web sitesi

Audiogalaxy.com :: Charlie Haden

Yorumlar

Taze haberler