AzâzîL grubunun 2005 yılı sonlarında yayınlamayı planladığı demo albümünde yer alacak olan Injustice isimli">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Demo :: Nonexisted - AzâzîL

17 Ağustos 2005 00:00

AzâzîL grubunun 2005 yılı sonlarında yayınlamayı planladığı demo albümünde yer alacak olan Injustice isimli çalışmasını buradan temin edebilirsiniz.

Nonexisted adıyla yayınlanacak olan albümde üç adet besteye yer verilmiştir.

Injustice isimli parçayı indirmek için bağlantıya sağ tuşla tıklayıp "Hedefi Farklı Kaydet"i seçin..
Albümdeki parçalar;
Azâzîl - Impact Of The King
Azâzîl - Injustice
Azâzîl - The Last Judgement

Yorumlar

  • bu şarkıyı ilk olarak nokia super sound'tan indirerek dinledim ve o günden beri günde en az 8 kere dinliyorum. azazil grubunu internet üzerinden araştırdığımda ekşi sözlük'te birkaç entry bulabildim, o kadar. ama burayı görünce birden ezberim dağıldı.

    hayatımda bu kadar etkileyici bir şarkı daha duymadım. şarkı deyip geçmek istemiyorum, haksızlık etmek istemiyorum. ayrıca herkes dinlesin, kirletsin istemiyorum.

    hani başka şarkıları da bulabilirsek azazil'den benle paylaşılsın istiyorum bir de.
    Üye
    riseoftheking
    Tarih
    8 Temmuz 2006 00:00
  • teşekkürler türkü dostları azınıza dilinize yüreğinize sağlık
    tek kelimeyle MÜKEMMELSİNİZ

    Yusuf
    Üye
    cartman_tr
    Tarih
    22 Şubat 2006 00:00
  • azazil, ellerinize sağlık!!!
    Üye
    Ozz_31
    Tarih
    17 Şubat 2006 00:00
  • bence kendi tarzında başarılı bir çalışma olmuş. sonuçta bu alanda fazla grup yok türkiyede. kayıt mükemmel bir kayıt olmayabilir, ortaya konan şeye odaklanmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. sonuçta bunlar cover değil, bu arkadaşların ellerinden çıkma eserler. ayrıca ben basları çok rahat duydum, gayet de güzel çalınmış, yorumların birkaç tanesinde müzik bilgisi, kötü partisyon gibisinden bişeyler görmüştüm. çok yakın bir dostum olması dışında, kaan'ın müzik bilgisinin tartışma götürmeyeceğini çok rahat bir biçimde söyleyebilirim. biraz daha yapıcı eleştiriler lütfen..

    başarılar AzâzîL
    Üye
    stonecold
    Tarih
    11 Şubat 2006 00:00
  • Bu kadar yazıdan sonra yazsam mı diye düşünmedim değil doğrusu. Neyse konuya geleyim ufaktan.
    ilk olarak söylemek gerekirse o kadar müzik bilgim yok yazdıklarımda orantısızlık olursa lütfen kızmayın :)
    ilk dinlemeye başladığımda biraz sönük geldi açıkcası ama bu yazılanların tarihlerine ve ekibin geçmişine baktığımda şimdi bunları aştıklarını düşünüyorum. bas gitarı ayıptır söylemesi duydum. 6 kanal onboard bi ses kartı kullanıyorum. kulaklıklarım da amatör seviyede philips sbc-hs900 (kulağı kaplayan) modelini kullanıyorum hava atmak gibi olmasın :D
    konudan uzaklaşmadan; hala müziği dinlemekteyim. bir sonraki kayıtlarını eminim ki daha bi itina ile daha iyi enstrumanları kullanarak yapacaklarını umuyorum. bence önleri açık. o kadar popüleritesi yüksek kitleleri peşinden sürükleyen insanların şarkıları renkli oluyorda ne oluyor söylesenize! eksiklikler gerçekten var ama bunlar bu yaş ortalamasında ve bu ekiple oldu ise yeni katılan arkadaşlar ile daha da güzel olacağına inanıyorum. bu yazımdan birkaç saat sonra görüşlerim kesinleşecek ki neva bar da bende olacağım gidebilirsem.
    tüm yorum yapan arkadaşların yorumlarını okudum. gerçekten normal seviyenin üstünde bilgilerinin olduğuna inanıyorum. yermekte haklı olduklarına da inanıyorum. sadece üslup da biraz sorun yaşanmış olduğunu süşünüyorum. şimdiye dek 51. dinlememi yapış bulunmaktayım.
    sonraki kayıtlarını dinledikten sonra lütfen yorumlarınıza bir dönüp bakmanızı ve o zaman asıl kanıya ulaşmanızı istiyorum arkadaşlar. kendinize iyi bakın.
    azazil grubuna da başarılar...
    Üye
    HesH
    Tarih
    22 Ocak 2006 00:00
  • injustice bence süper olmuş--ailecek çevire çevire dinliyoruz
    Üye
    digitolia
    Tarih
    12 Ocak 2006 00:00
  • şarkı ilk başladığında sanki asturias'ın midi versiyonunu dinleyecekmiş gibi hissettim, birkaç notayı ıskalamışlar introda:)

    yaşınız itibari ile daha yolun başında olduğunuz gerçek ama izlediğiniz yol bence güzel. daha çok çalışmak, daha çok çalışmak hep insanları iyiye götürür.

    BENCE bu demonuz pek dinlenilir gibi değil, üzgünüm ama sıkıldım çok, eksik o kadar çok nokta var ki buraya yazmakla uğraşmayacağım. ama dediğim gibi izlediğiniz yol çok güzel, inanıyorum çok daha başarılı işler yaparsınız ve ben de keyifle dinlerim herkes gibi.

    ve yine bir sonraki kaydınızı daha profesyonel ve kayıt işinden daha iyi anlayan birisiyle yaparsınız. (her türlü alınma serbesttir, isterseniz 50 sene bu işin içinde olun, tonmaisterlik yapın, olmayınca olmuyomuş işte görüyoruz)

    arkadaşlarımın hevesini kırmadığımı umuyorum, çok çok başarılar diliyorum.
    Üye
    assassine
    Tarih
    10 Eylül 2005 00:00
  • insanlar neden hep yıkıcı olmak isterler anlamam,
    yazılarının başlarında şevk kırmak istemem felan yazmakla olmuyor,benim grupla pek alakam yok ama benim bile kırıldı valla
    yıkıcı değil yapıcı olun lütfen arkadaşlar,günümüzde o kadar gürültü kirliliği var ki,bu kirliliğin temizlenmesine katkıda bulunmak isteyen insanlara destek olun!

    Arkadaşlar hepinize başarılar kolay gelsin! ;) öpüyorum Sinemcim
    Üye
    Arbitenmundii
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • şarkı guzel olmuş..ben gayet begendim..10 uzerınden rakam verıcek olsak 7 verırdım..tek kötu olay davulun zıl sorunu...ziller gercekten duyulmuyor...yok gıbı...vede solonun fade out u...ben baska bır sorun goremedım sarkıda....ılk deneme ıcın ıyı bır kayıt bence..ılerıde daha ıyı bır studyoda daha ıyı seyler yapabılırler bence....bu arada basları duyamıyan arkadasları kınıyorum...tamam baslar basıt olabılır ama bu duyulmuyo anlamına gelmez..cok rahat duyuluyo...subwofer la dınleyın ben ole dınledım cok rahat duydum her seyı...
    Üye
    Algnor
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • Herseyden önce gönule söledigim gibi orion gibi bir studyoda standartlar1n ustunde bir kalitede kay1t yapma imkaniniz varken(ki 25 YTL kanal kayidin saati) sg gibi basit ve yetersiz bir studyoda kayit almis olmaniz kötu olmus.Umarim bir dahakine sececeginiz studyolarin referanslarina dikkat ederek secersiniz...

    Sahsen besteyi genel anlamda hos buldum.Fakat Vokal partisyonlari cok az... Soprano bi yerde guzel bir ton yakalamis ve o ses tonu uzerine giderseniz guzel seyler cikabilir hatundan...

    Erkek vokal bana aykiri direk geciyorum...

    Klavyeler cok basit yazilmis keske biraz daha zenginlik ve alt yapi katilsaydi.Klavyecinin daha iyi seyler yazmasini beklemelisiniz bence..

    Bass gitar duyulmuyo demisde biri bence yeterinden fazla duyuluyo ve kötu bir bass partisyonu yazildigindan duyulmasida rahatsiz ediyor... sarkidan cok uzak...

    Gönulu gercekten tebrik ediyorum cok guzel bir flut tonu yakalamis.. Gönul gerçekten yolunda guzel ilerliyor.. Böyle devam et kardesim benim...

    Gel gelelim Yayli enstrumanimiz kemana.. Tonu çok iyi degil bence.. Daha iyi si olur bunu dusunerek biraz daha iyi seyler bekliyorum sinemden...

    Gitar rifflerini begenmedim.. yaraticiliktan uzak...


    soloyu sadece sarki biraz daha uzasin diye yazmissiniz gibi bir imaja kapildim... Gerçekten zorlama ve gereksiz bir solo olarak göruyorum.. Bare daha cok ustune dusseydiniz...

    Sonuc olarak kötu bir kayit.Bu yüzden zaten cok ayrintiya inmiyorum.Ama herseyden önce sunu demek istiyorumki Azazil grubu enstruman partisyonlarini daha dolgun yazar ve biraz daha enstrumanlarda yaraticiliga gider ve bestelerin aranjmanlarini daha özenerek yaparlarsa guzel birseyler olacaktir.

    Yazdiklarim benim kisisel göruslerimdir.. Ve tamamen iyi niyetle yazilmistir. (bu alemdeki yanlis anlasilmalardan biktim artik. O yuzden dile getirmek zorunda hissediyorum kendimi.).Basarilar dilerim...

    Saygilarimla
    Üye
    illusion
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • davullar drum machine dimi ?

    güzel kayıt yaparsanız ve enstrumanlara biraz daha çok sesli bişeyler eklerseniz güzel olcak gibi görünüyo.

    başarılar.
    Üye
    Serpent_King
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • Birşey eklemek isterim ayrıca.
    Bas sesler ise en zor duyulan seslerdir. Genel anlamda müzik dinlerken özellikle bas sesleri algılamak için çok iyi dinleyiciği kulağına sahip olmak gerekir.


    5 Senedir bas gitar calıyorum. Kulağımında iyi oldugunu düşünüyorum. Bass gitar burda bir çok ensturmanın volume una gore zayıf kalmış kanısındayım. Ana akorlar üstüne destek amaçlı calınmıs sadece bas gitar duyması kolay olmayabilir ama sarkının alt yapısını olusturma amaclı pek bir destek oluşturamamış volume yüzünden. Kickler bile daha önde kalmış.

    Birde madem klavye var ve madem gotik bir tarz calıyorsunuz bence arkaya ve introya biraz synth verilseydi klavye ile daha guzel olabilirdi. introdaki piano riffleri cok zayıf kalmış.

    Sevgi saygı..
    Üye
    Verisakeet
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • Şarkıyı dinledim beste olarak çok yaratıcı degil ama hiç fena değil bence. Gayette yakın oldugum bir tarz. Kayıt çok kotu değil ancak hiç elle tutulacak bir tarafı yok. Evimde 10 dolarlık kart değil 350 dolarlık m audio var ve kayıt işleriyle yakından ilgiliyim ve kayıt oldukça zayıf. Gitar tonları pek iyi değil reverbler kotu olmuş bass gitar çok zayıf duyuluyor. Zaten davulcu falan yok drum machine kullanılmış onun tonları da cok kotu ve hiç ozenle yazılmamış davullar. Kayıtta bazı yerler peak vurmuş rahatsız edecek düzeyde. Enstrumanların bazılarında daha yaratıcı riffler kullanılabilirdi. Vokal yogunlugu yok ensturmental desek yeri dicem cok az vokal yazılmış. Solodaki fade out cok kotu ve soloda peak vurmuş. Mastering aşamasında volumelarda dengesizlik var gereksiz panlama yapılmış Ama female ve brutal vokaller hiç fena değil. Sadece beste olarak bakınca burdaki yazılan yorumlardaki kadar kotu gelmedi bana ama dediğim gibi çok yaratıcı bir şarkı olmamış. Başarılar
    Üye
    Verisakeet
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • Merhaba,
    Azâzîl grubu, kurulduğundan bu yana bir çok engelle başa çıkmış, tüm imkansızlıklara rağmen yaptığı işi ciddiye alarak, elinden gelen en iyi şeyi ortaya çıkarmaya çalışmıştır.

    Biz bu demo kaydını yaparken kafamızda tek birşey vardı; ileride yapabileceklerimizi biraz olsun hissettirmek için dinleyenlere ışık tutmak. Biz bir topluluğuz, biz bir takımız ve eksiklerimizi görerek gidermeye çalışıyoruz. Düzeyli bir şekilde bizi eleştiren herkese çok teşekkür ediyoruz, çünkü bizim amacımız kendimizi hep geliştirmek..

    Kayıt kalitesi... En başta da söylediğim gibi imkansızlıklarımıza rağmen birşeyler üretmeye çabalıyoruz.Elimizdeki aletler kayda sokulacak aletler değil, elimizdeki enstrümanlara göre en iyi sesi yakalamaya çalıştık.İstediklerimizi de yansıtamadık bu kayda açıkçası..Kaydı aldığımız stüdyoda bir çok çalışma yaptık, ama bütçemize göre ancak bu kadar verim alabildik.Kayıt sırasında da bir çok şey yaşadık, bir çok tecrübe edindik.Azâzîl grubunun bu ilk kayıt denemesidir.Azâzîl tecrübe kazanmıştır ve bu tecrübeyi nasıl kullanacağını bilmektedir..

    Biz bir felsefeyle yola çıktık; melodilerle, şarkı sözlerimizle dinleyenlere birşeyler aktarmak, duygularımızı hissettirmek... Biz gücümüzün son damlasına kadar uğraşacağız, didineceğiz..Şimdiki azmimizi de hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz. Grubun yaş ortalaması on dokuz, ve daha önümüzde çok yol var, öğreneceğimiz çok şey var.Biz daha yolun başındayız. Hatalarımızı başkalarından güzel bir dille duymak istiyoruz, kendimizi daha hızlı geliştirmek istiyoruz.Ama bu ülkede bu müziği yapmamız için desteğe ihtiyacımız var, en önce de manevi desteğe. Lütfen bizimle alakası olmayan şeyler yazmayın..

    Biz müzik için buradayız. Grup üyelerimiz arasında çok büyük bir dostluk ve dayanışma vardır, yeni katılanı da en başından beri bu grupta olanı da bu ailenin bi parçasıdır. Biz dayanışmamızı müzik adına güzel birşeyler ortaya koymak için kullanıyoruz. Biz hiçbir zaman bu görevden caymayacağız, bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz...

    -AzâzîL Grubu ve Kurucu Üyesi Murat Miroğlu-
    Üye
    thelastbreath
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • burasi insanlarin parcamiz hakkinda yorum yapmalarini istedigimiz bir sayfa biz grup prensibi olarak ne ziyaretci defterimize nede bu sekildeki sayfalara yazi yazmiyoruz sadece terbiyesizlik boyutuna gelen mesajlara ozelden cevaplar atiyoruz bazen sessziz kalamaiyoruz yani ...onun disinda buralara gelen yorumlari okuyup kendi içimizde nerde ne yazpmamz gerektigini tartisiyoruz bize gore bu tarz sayfalari foruma cevirmenin hiç bir mantigi yok bizimle konusmak isteyen illaki fikirleirmizi paylasmak isteyen arkadaslar ozelden mesaj atabilirler..hakkimizda iyi kotu yorum yazan bizim demomuzu indirme zahmetine katlanip dinleyen herkese cok tesekkur ediyoruz biz azazil grubu olarak bu ise gonul verdik ve vazgecmeyede hiç niyetimiz yok elimizden geldigince calisip en iyisini yapmaya calisicaz herkese tekrar tesekkurler!!!
    azazil
    Üye
    sepeldek
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • Sana bir özel mesaj attım bs. Hmm sanırım az ve öz konuşunca müzikal bilgi ve görgü eksik sanılıyor... Madem konuşucaz, şunu düzeltelim önce. Haklısın basları duymak ve dinlemek zordur ama;

    Kulağın ilk algıladğı ses tizdir.
    yanlış.

    İnsan kulağının en duyarlı olduğu aralık mid range'dir, tizler değil. İnsan sesi kabaca 250Hz - 4Khz aralığındadır ve insan kulağı da her ne kadar 20Hz - 20Khz arası sesleri duyabilecek denli genişlikte olsa da öncelikle insan sesine odaklanacak şekilde evrimleşmiştir. Dolayısıyla midleri, tizlerden önce ve çok daha kolay yakalarız. Yani basları ve tizleri daha zor algılarız ve burada işin içine sesin dB cinsinden değeri de girer. Yüksek volume algılamayı arttırır.

    Ben burada saydığımız veya saymadığımız (her seferinde bir tanesini daha açıklamak zorunda kalmamak için acaba liste yapıp deli gibi konuşmalı ve bilgi vermeli mi yine...) gerekli tüm ekipmanla, gerekli koşullarda ve olanaklarda ve iyi bir dinleyici olarak bu kaydın bas ve tizleriyle ilgili sorun olduğunu düşünmeye devam ediyorum. Bas gitar kickle beraber gidecek şekilde yazılır diye bir kaide olmadığı gibi olduğu zamanlarda kaydederken ikisini aynı frekansa oturtmak bir hatadır geçtik, bas gitarın potans ayarları iyiydi kötüydü sonradan da (gerçi zordur) müdahele edilmemiş, bas frekansının armonikleri açılarak hacim de kazandırılmamış onu geçtik; zillerin tiz olmadığını ve yine düzeltilemediğini de geçtik, şöyle bir Spectrum Analyzer'den geçirince de sonuç ortada, hiçbir parlaklık yok kayıtta, low range de iyi değil. Hiçbir yerden geçirmesen iyi bir dinleyici olarak yine fark edersin. Buraya koyulan Mp3, 44Khz ve 128K. Bu da elbette "aynısı" olmasa bile tatminkar bir sıkıştırma ve kayıt hakkında da bilgi vermeye fazlasıyla yeterli. Şarkıyı sıkıştırılmadan dinlesek de pek bir şey fark etmezdi. Neticesinde bilimum formatta dinledim bir çok kaydı. Neyin kalitesinin ne kadar düştüğünü gördüm, görüyorum. 24bit to 16bit dönüşümlerde "aslolan" kalite düşüşünü minimize etmek için gereken yöntemleri eminim sen de biliyorsun ve uyguluyorsun, son olarak 128K kötü bir örnekleme değil. Bu formatta bir Mp3, kayıt hakkında yeterli bilgiyi vermeye müsait bence. Sonuç olarak, basların ve tizlerin duyulmaması elbette insanların olanaklarına ve dinleyici olarak kalitelerine, sıkıştırma oranına göre değişse de bundan ibaret sayılıp kestirilip atılamaz, duyulmamasında kaydın etkisi de büyük.

    Niye bilmem ama daha ziyade bana cevap veriyor gibisin. [Ya da az aşağıda olduğu gibi bir alınma içerisindeyim, öyleyse belirtmen yeterli. ;)] Ben sana kötü bir tonmeistersın demedim, seni kötülemek aklımın ucundan geçmedi bile, bu kötü bir kayıt diyorum ve sen de "zaten demo" diyerek onaylıyorsun bunu [ki yine de çok daha iyi demo kayıtları gördüm, bir kısmı hücumdu hatta] ama ben her halükarda burada veya başka bir yerde kimseye kötü örnek olmuyorum, belirtmek isterim. İyi çalışmalar dilerim sana. Miksi üzerinde özenle çalıştığın ve masteringini de yaptığın parçalardan da haberdar et beni, dinlemek isterim.

    Saygı ve sevgilerimle.

    Onur

    Not: Ben herkesin eleştirisine açığım, tanıyanlar bilir veya tanımayıp infomu incelemek isteyenler de bunu görür bilhassa kendi grubumla ilgili yorumlarda. Kendime karşı acımasızlığım da özeleştiriyi sollar geçer. Darısı başkalarının başına. Son olarak gayet mütevazi şekilde söyleyebilirim ki fazlasıyla iyi bir dinleyici olduğuma da inanıyorum, sadece inanmıyorum görüyorum da başkalarından aldığım başka ortamlardaki yorumlarda da.

    Not: Burası da grubun üyelerinin uğramadığı bir yer oldu bu arada. Onlar da gelse de düşüncelerini söylese keşke. Alakasız mesajlaşmalar katladı, kendi adıma üzgünüm.
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • tam bi savas filmi soundtracki..
    onun disinda oturup dinlemem.ama kotu oldugu icin degil yaa..guzel olmus da ben sevmiyorum artik bunnari =)eskiden olsa cok severdim solo neyin de atmislar ohy ohy
    kolay gelsin..
    Üye
    cyn
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • Biz burada albüm kaydına girmedik. Grubun kayıt performansını ve yaptıkarıını dinleyebileceğine ilişikin bir DEMO kaydı yaptık. Yapılan demonun wave dosyası ile mp3 dosyası arasında fark vardır. Sizin bu siteden indirdiğiniz constant bitrate`si kaç kbps? MP3 olan bir dosyanın kulak kabul edebilir minimum constant bitrate`si 128 kbps`dir. Bunun altına düşüldüğü zaman seslerde veri kaybı olur. Birde seslerin nasıl geldiği değil kişinin nasıl dinlediği de önemlidir. Kulağın ilk algıladğı ses tizdir. Bas sesler ise en zor duyulan seslerdir. Partisyonlar genelde kick ile beraber gidecek şekilde yazılır. Bunada kabaca kepçeleme denir. Genel anlamda müzik dinlerken özellikle bas sesleri algılamak için çok iyi dinleyiciği kulağına sahip olmak gerekir. Birde müzisyensek çok iyi matematik kurmamız gerekir. Sadece iyi bir dinleyicinin kulağı yapılan üretimin %20`sini algılar. Biraz matematik bilen müzisyen üretimin %50`sini ve daha iyileri ise üstüne çıkar. Gerçek iyi müzisyen ile vasat müzik dinleyicisi arasında ki ilişki ortaya çıkıyor. Bu bilgiler belki size masal gibi gelebilir ama ben 9 yaşından beri stüdyoların içindeyim. Birçok profesyonel sanatçı ve grubun tonemaisterliğini, gitaristliğini ve asistanlığını yaptım. 17 senedir de bu sektörün içindeyim. Ben gitarı 9 yaşımda elime aldığımda hocam bana kızmıştı. "Önce dinlemesini öğreneceksin" diye. Lütfen arkadaşlar dinlemesini bilmeyen müzikte matematik kuramayan, demo ile master kayıt arasında ki farkı ayırt edemeyen müzikle ilgilenen arkadaşlarım bilginiz dahilinde öz eleştiriler yapın. Burada ki yeni başlayacak ya da yeni başlamış müzisyen arkadaşlara kötü örnek olmayın. Bu siteleri televole haline getirmeyin.
    Üye
    bs
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • travengraven;

    Sert çıktıysam (ki çıkmışım) özür dilerim. Evet üzerime alındım ukalalık ve alaycılık hadisesini.

    Ben de duyuyorum bir bas gitar ama yok gibi. Evet ziller de neredeyse yok. Bunun üzerinde ısrarla duruyorum hala da. Şıkır şıkır bir davul ve güçlü bir bas değil duyulan. Aksine çok sönük.

    Kayıt yapılırken ne kaydettiğini bilerek kaydetmek önemli ama başkalarının ne duyacağını da hesaba katmak önemli. Genelec hoparlörlere zaten hiçbir şey diyemem. Kalitesi fazlasıyla ortada. Duyduklarına güveniyorum yani; fakat ben kendi hoparlörlerimi de geçtim, bas tiz responseları fevkalade özürlü olmayan ortalama bir hoparlörde de kayıt edilen şey duyulur. Neticede ben de kayıt yapıp bin tane yerde dinliyorum. Biliyorum bunu gayet iyi. Teknik bin ton hadiseye girmeden belirteceğim şey, bu kayıt iyi diyebileceğim bir kayıt değil birçok açıdan. Stüdyo sahibi arkadaşa da "sen bunu beceremiyorsun" demek değil derdim. Objektif değerlendirirse (zaman, mekan da hesaba katılınca) o da bunun iyi bir kayıt olmadığını söyleyebilmeli bence. Kendisi olmadık olanaklarda dinleyenlere bir mesaj vermiş ama olabilir olanaklarda dinleyenleri de kulak vermeli bence. (Neticede ben bu kaydı pro bir kartla ve hoparlörle dinliyorum örneğin)

    Neyse uzatıp sayfayı kirletmeyeyim. Pardon yine de. Evet evet...

    Arkadaşlara bir kez daha iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • Referans tipi bir monitörüm olduğundan kayıtla ilgili söyleyebileceklerim şunlar. Bas gitar sesi duymuyorum, ne yaptı arkadaş bilemiycem.


    yazdığını okuyorum ben arkadaşım. Hem ben sadece sana yönelik de yazmadım. Zillerin duyulmadığını başkaları da yazmış.Tek tek herkese cevap vermek değil amacım. Ben sadece bas ve zilleri gayet iyi duyduğumu belirttim. Ukalalık göndermesi de sana değil. Genelde böyle bir yaklaşım var. Ona tepki verdim. Alınma ve celallenme.
    Üye
    travengraven
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • Öncelikle şarkıyı gayet başarılı bulduumu bildirerek.. kutlayarak.. başarılarınızın devamını dileyerek..dünya barışına ve kardeşligine fayda getirceinize inanarak.. sözlerime başlamak istiyorum...Vokaller ve davulcu arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum.. gayet iyi iş çıkarmışlar.. Bası pek duyamadım ama baştaki "bıdıbıdı" bana gayet iyi olduuna dair bi izlenim verdi :P şaka bi yana basçıyı da tebrik edeyim.. madem duyamadım..kendi kazmalıım olduuna inanıyorum.. Klavye falan herşey yerinde ama.. Arkada bi boşluk var.. Çözemedim..kayıttan mı degil mi.. Gitarlarda bi eksiklik var.. Özellikle soloda.. arkadaş atamamış mı..atmış da olmamış mı.. Bi eksiklik var..Solonun üzerinde bi daha düşünülebilir..
    Nese ben haddimi aşmadan.. Bitiriyim..
    Çok iyisiniz arkadaşlar..
    Azazil RocKSSSSsSsS :)
    Üye
    _Judith_
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • sarkinizi dinledim tebrik ederim.. basarili ama yinede 2-3eksik var sonuc olarak demo adi üzerinde.. erkek vokal biraz daha ön planda olsa sözler biraz daha cok olsa daha iyi olabilirdi kötü elestirmiyorum sadece kendi fikrim.. biraz daha hizli olsa daha iyi olur du.. kayit iyi begendim..!
    neyse basarilar..
    .
    Üye
    EREVOS
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • referans tipi monitörü olan arkadaşa da şunu söylüyorum sistemini kontrol etsin....genelec monitör ve terratec ses kartında bas da ziller de duyuluyor...eleştiri alaya almak ve ukalaca tavır sergilemek olmasın..kayıt kalitesi harika demiyorum elbette.. ama bir fikir verme açısından demo mantığına uyuyor...


    Ben yok demedim neredeyse yok dedim. Dogrudürüst okursan fark edersin. Kastim da miksin kötü olduguydu. Ben ukalaca bir tavir da sergilemedim, alaya hiç almadim. Ne bu grubu ne de baska bir grubu. Illa ki bir kapak bulacaksan bu söyledigin uygun bir kapak olmamis bana. Tartarak biraz lütfen...

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • tebrikler arkadaşlar...bu garajda dinlediğim ve hoşuma giden demolardan birtanesi.hoşuma gidenleri topluyorum bir cd'ye kafelerde felan çaldırıyoruz herkese tanıtmaya çalışıyoruz.yani emeklerinizi biraz olsun desteklemeye biraz olsun sahip çıkmaya çalışıyoruz.ritim olayı çok güzel olmuş.vokaller bence çok iyi(özellikle bayan)50 kere dinledim belki.ben beğendim.demo denince zaten çok ahımşahım bi kayıt beklemiyeceksin ama gitarı tam çığlık yerinde kesmişler o biraz kötü olmuş.başarılar
    Üye
    -TeUFeL-
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • Türkiye`de ekonomik dengelerin alt üst olduğu dönemlerinden bir gününde 8 kişi bir araya geldiler. Önce kendi aralarında müthiş bir saygı ve sevgiyi sağladılar. Cover ve beste çalışmalarına başladılar. Ellerinde ki imkanlar neticesinde işlerini en iyi bir biçimde müzik yapmaya çalışıyorlar. Ve gelecek için çok büyük umut vaad ediyorlar. Çünkü çok çalışıyorlar. Kendi araşarında sıksık toplantılar yapıyorlar. Ev provaları, stüdyo provaları yapıyorlar. Bugün 4 kişilik gruplar stüdyoma provaya çoğu zaman eksik giriyorlar ya da gelmeyen eleman olduğu için provayı iptal ediyorlar. Azazil grubu 8 aydır stüdyoma düzenli provaya geliyor. Çok yakından takip ediyorum. Kayıtlarını da ben yaptım. Kayıtları ile ilgili eleştiri yapacak olan arkadaşların biraz stüdyo bilgisi hakkında bilgiye sahip olmalarını ve evinde 10 dolarlık ses kartı ve kolonlarından ses alamayacağını bilmeleri gerekmektedir. Bu kayıt "DEMO" dur. Grubun tarzını belirleyen herşey kolayca anlaşılabilir dildedir.Sizlerin internetten indirdiğiniz demolarda web sitelerinde alan kaplamaması için dosyaların sıkıştırılmış bir biçimde aldığınızıda belirtmek isterim. Böyle bir durumda sound`un hacmi düşmektedir. Müzik bilgisi, tecrübesi olmadan fikir sahibi olup evinde sabahtan akşama kadar sitelerde gezip laf ve küfür atan kompleksli müzisyenler şunu bilin: " AZAZİL " Türkiye`de sağlam yere sahip olmak için gümbür gümbür geliyor...........
    Sertaç Güler
    Üye
    bs
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • ne kadar acımasızsınız siz ya? burada demo adı altında ne rezillikler dinledik... ve bu ülkede ne rezil adamlar bu işten deli paralar yiyor üstelik tek canlı enstruman çalmadan...

    bence bu arkadaşlara,herşeyden önce yaptıkları müziğe sahip çıkmaları noktasında, saygı duyalım...ve sonra kabul edelim...birçok müzisyenden daha yaratıcı ve kabiliyetliler...ben çok beğendim kendi adıma...

    referans tipi monitörü olan arkadaşa da şunu söylüyorum sistemini kontrol etsin....genelec monitör ve terratec ses kartında bas da ziller de duyuluyor...eleştiri alaya almak ve ukalaca tavır sergilemek olmasın..kayıt kalitesi harika demiyorum elbette.. ama bir fikir verme açısından demo mantığına uyuyor...
    Üye
    travengraven
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • kayıt dengesiz olmuş olabilir ama herkes işini iyi yapmışa benziyor.cry for the moon havasında olmuş e tarz gotik olunca doğal olarak diceksiniz :) diğerlerinide dinlemek isterdim.. başarılar..
    Üye
    zaz
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • ben beğendim.özellikle hatun vokal alıp götürüyo..enstrüman olarakta çok iyi bence.şarkı bittikten sonra bile kafamda çalıyosa mutlak yeri vardır bende.büyükşehir a.l.den sadece murat mı bilmiyorum ama yaparsınız artık bi güzellik.gt kadar bahçemiz olsada hayvan kadar spor salonumuz var biliyosun.reklam işini bana bırakabilirsiniz mesela,izinde koparabilirim.bekleriz ;)
    Üye
    _PeReSt_
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • Bu kayıt evde mi yapıldı? Bir stüdyoda bu şekilde kaydedilemez asla...
    Üye
    GaRaJ Arabası
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • bence azazil cok iyi.azazili tam dinle ki ben hergece dinlemek zorunda kaliyorum:).ne sartlar altinda calistiklarini biliyorum.buna ragmen basarililar. ozellikle vokaller super.ama en sondaki zilli bitis angel in saundtrack muzigin den biraz alinti gibi.klavyecileri cok iyi ama bakislari beni cok korkutuyo:)ayvaligada gidemedik.azazil tarafindan kandirildim.kendilerine basar1lar dilerim.yolunuz acik sansiniz bol olsun.EYVALLAH....
    Üye
    streetballer
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • vokaller içi çok iyi diyebilirim.. ama enstrümanlar daha doyurucu olabilirmiş.. kayıt kalitesizliğinden kaynaklanıyoda olabilir tabi.. ama şarkıdaki enstrümantal kısımlardaki özellikle gitarlar çok daha sert bi soundla çok daha güzel olucağını düşünüyorum.. bu benim fikrim, belki de benim kulağımın ona alışmasından kaynaklanıyo da olabilir tabii.. ama kaideye alınabilir diye düşünüyorum..
    Azazil grubunun yapılan olumsuz eleştirilere, daha doğrusu resmen kötüleyip çamur atmaya karşı ayakta dik durması gerektiğini düşünüyorum.. Ben bu aralar çok düşünceliyim sanırım :).. Azazil grubunun yeni çalışmalarını görmek dileğiyle...

    Onur Oral
    Üye
    Goliath_David
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • stranger13;

    Ağzını açıyorsun bok, kapıyorsun yine bok. Şu boku çıkar ağzından da ortamın seviyesi düşmesin. Müzik iyidir kötüdür ayrı mesele; yapılan yorumun üslubu çok ayrı mesele. Ben de bu açıdan uyarıyorum seni.

    Şimdi "Innnh" diye direnip laf yarıştırmak yerine iki saniye durup düşünüp ne yaptığının farkına var. Kimse ahlak hocalığı yapmıyor ama herkes seviyeli bir ortamı paylaşmak istiyor ve bunu hak ediyor. Hata yaptığını anlamak ve nezaketen özür dilemek de bir yenilgi değil; şunu anlayacak olgunlukta burada herkes ama sadece gurur meselesi yapıyor geri adım atmayı.

    Neyse, uzatma(yın); ortamdaki yorumlar amacından sapmasın.

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • Yaw inmiyo bu şarkı :(
    Üye
    Coldshadow88
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • abi siz beni yanlş anladınızz .Müziğin melodisi flan solosu herseyi harika .ama daha güzl bi kayıt yapabilirlerdi.mp3 ü 50 kere ardarda dinledimm.ama dediim gibi kayıt berbat.KARİNCA mısn nesinnn benim dediklerimden sananee ayrıca ben senimi eleştrdim.oturdunuz yerden her bi boqa atlıyonuzzz
    Üye
    stanger13
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • stranger13 sanırım murat göğebakandan başkasını dinlemiosun.. herşeyi ona benzetiyosun.. Ayrıca biz insanlar genellikle kulağımızla dinleriz.. Sen ya mutant, ya android, ya da başka uzuvlarıyla dinlemeye çalışan bi insansın.. Neyse seni bi kenara koyalım..

    Bence ilk kayıt için gayet başarılı bi çalışma ortaya koymuş arkadaşlar.. Melodi zaten güzel.. Grubu canlı kanlı dinlemiş biri olarak vokalin sadece kayıttan dolayı biraz kötü geldiğinden eminim.. Ellerinize sağlık, süfer bi çalışma olmuş.. Başarılarınızın devamını dilerim..
    Üye
    karinca
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • gayet başarılı bi demo olmuş arkadaşlar...senfonik metal ve gothic,melodik şeyler dinleyen biri olarak çalışmanızı beğendiğimi söyleyebilirim..karalamak saçma,bu tür yeni katılımlarla ancak türkiyede bu tarz müzik adına daha iyi bişiler yapılabilir,desteklemek gerektiğine inanıyorum..zaten bu tarz elementleri kullanan kısıtlı sayıda grup var...çalışmalarınızda başarılar diliyorum:)
    Üye
    missdarkness
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • ben begendim demonuzu arkadaslar sadece sanki biraz sade kalmis sarkilar böyle bir bosluk varmis sanki gibi geldi kimi yerlerde..
    ve sarkinizin bazi bölümlerinde Orphaned land havasi sezdim sanki iki vokalde andirir gibiydi bayda bayanda...(bu kötü bir_ey demiyorum sadece benzettim)
    neyse sonucta hos bir çalisma olmus sadece üzerine biraz daha degisiklik gerek gibi ve soloda sarkinin akisina uymamis bence alakasiz bir solo gibiydi
    devam edin arkadaslar basarilar...
    Üye
    Asilbent
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • Azazil grubunu sonsuz destekler ve Garaj sitesinde her demoya, her stüdyoya mesaj atan genç köşe yazar arkadaşlarıma selamlar.
    Köşe yazarı olan arkadaşlarım bir demoyu yuhlamadan önce nacizane bilgilerimden faydalanmasını isterim.
    Takip ettiğim kadarıyla yeni br grup Azail grubu.
    Yeni bir grubun ilk beste denemesi ve kaydı.
    Demonun anlamını ben yıllardır şarkının içeriğini ne tarzda olduğunu, çalınacak olan partisyonların yerlerini, trafiklerini anlatan ve insanların bir fikir sahibi olması için yapılan ön deneme bir kayıt olduğunu öğrendim. Daha doğrusu büyüklerim bana böyle öğrettiler.
    Ülkemizde üretemeyen gruplar ve müzisyenlerin olduğu bir ortamda Azazil grubu hatasıyla sevabıyla yaptıkları üretimi bizlerle paylaşmışlar. Bu çok büyük medeni cesaret. Köşe yazarları arkadaşlarım her demoya bir takım güzel sözler yazmışlar. Sanırım çok üreten, çok kayıt yapan ve piyasaya giriş yapıp değerli bilgilere ve tecrübelere sahip olmuş nadir müzisyenler köşe yazalığına terfi etmiş.Kayıt ile ilgili ise kimbilir bu grup hangi bütçeyle bu demoyu yaptılar.Enstrumanları ne kadar kaliteli. Yani stüdyo kaydı için yeterli mi? bunları da düşünmek lazım. Taşlamaktansa ince düşünelim. Bu ülkede birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var...
    Üye
    gozde83
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • Basıda var zili de.. alttaki görüşlere göre direk saçma sapan yorum yazmayın. Ama sadece kısılmış, kayıt yapan adamın acizliği.
    Üye
    furious
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • murat göğebakan gibi olmşş boq gibi yaniii bi kere bası nerde zili nerde bunun yoksa warda bnmi duyamıyorum.
    Üye
    stanger13
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • banada şarkı kopuk geldi bi bütünlük sezemedim geçişlerden sonra şarkı çok değişimlere uğruyoyr ve davulun çok az zil kullanmasından dolayı şarkı bi süre sonra sıkmaya başlıyo zillerin yarattığı o dolgun hava yok basscı arkadaşı sadece en başta duyabildim ama farklı enstrumanların kullanıması hoşuma gitti vokaller iyi fakat brutal vokal yapan arkadaş genelde çok kısa kesmiş sözleri hemen kestirip atmış ancak en sonundada gereğinden fazla uzatmış ama burda dinlediğim bi çok demoya göre çok daha güzel bi çalışma olmuş başarılar diliyorum
    Üye
    spirit
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • Ben dişi vokalistin dışında pek birşey beğenemedim, o da arada detone olmuş ya neyse..

    Tarz olarak galiba OGM(Oryantal Gotik Metal, yeni bir tür) yapmaya çalışmışlar.

    Kaydı kime yaptırdıysanız, o adamı dövün bence... Zil yok bırak zili tiz frekans diye birşey yok şarkıda harcamış kaydınızı..Her kanala Hamam havasında Reverb'ü dayamış rezil etmiş zaten... O solo nedir öylee.... demo yapıyorsunuz farkında değilmisiniz? İnsan çalamayacağı soloyu demoyamı koyarmış? 1.de çalamadın anladık 2.de de çalamadın da çalana kadar niye tekrarlamadın?? Hadi gitarist çalamadı o kaydı yapan adam denyo mu? gitmiş solo bitmeden soloyu fade out yapmış?
    Şarkı için pek birşey diyemeyeceğim, bizim halkımız bi gariptir neyi beğeneceğini bilmez ben beğenmem onlar baş tacı yaparlar belli olmaz yani.. Ama bunu demo diye çıkartmayı falan düşünmüyorsunuz değil mi? ipini kopartan gotikçi oluyor zaten neyse..sinirlendim.
    Üye
    Skull_KruSher
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • Şimdi öncelikle farklı bir şeyler duyduğum için memnunum fakat sorunlar var...
    Öncelikle sanırım bateri yazım ki (öyle duyuluyor) kickin ses rezalet yani. Bu kadar sinirimi bozan bir ton duymamıştım. Zaten şarkı da enstruman bolken Kick sesinin beynimize sanki küt küt vurması kötü olmuş..
    Kemanın seste aynen nedense çok farklı duyuluyor ve o da kafamın içine etti( bu yazıyı yazarken halen arkada şarkı çalıyor ve 5. tekrar sanırım) .. Arap vari ritm hoş olmuş, brutal vokalin arkasında diğer vokalin eşlik etmesi güzel olmuş.. Fakat geçişler için iyi bir yorum yapamayacağım tamamen kulağa ters gelen geçişler, yani başka bir şey beklerken çok ama çok farklı bir ses giriyor (ki gidişat diğer sesi beklememizi sağlıyor şimdi farklı olsun diye yaptık demeyin).
    Diğer bir konu neden bir çok enstruman reverbli? Konser havası içinse hiç bir işe yaramamış ki daha bir soğuk duruyor bu yüzden müzik..
    Aşağıdaki arkadaşım sanırım baştaki melodinin hep aynı gidişatta durmasından dolayı sıkıldım ve neden aynısını sona da koydunuz ki yani demiş. Katılıyorum bari daha özgün, daha farklı melodiler birleştirilerek şarkının anatemasını melodi verse sonra bir de sonda bitişini verse daha iyi olurmuş, direk aynı melodi 6 - 8 kez tekrarlanınca ve sonrasında onla alakasız melodi girince arkadaşımın görüşüne tamamen katılıyorum.

    Sonuç olarak burada çok fazla demo dinledim, başka yerlerde de dinledim..Bir çok kişi,gruba göre şarkı iyi ve uğraşılmış bir şarkı ve farklı bir iş çıkarmışsınız fakat yukarıda yazdıklarım önemli problemler.
    (Kayıt için ne desem boş çünkü belki sizde böyle bir kayıt istemiyordunuz ama maruz bırakılmış olabilirsiniz, yok ama eğer böyle olmasını istedik derseniz bir daha böyle kayıt yapmayın derim)
    Başarılarınızın devamını dilerim.
    Üye
    furious
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • Şarkınızı dinledim başarılar diliyorum...
    Üye
    Rothen
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • İlk yorumu yazmak bana kısmetmiş; ama pek de olumlu konuşamıycam sanırım, baştan şevkinizin kırılmaması dileğimi ileteyim. Yorum almak hoştur, iyisi de kötüsü de fazlasıyla dikkate alınmalıdır. Kanımca kötüleri daha çok dikkate alınmalıdır. En azından kendi adıma ben kötüleri daha çok umursuyorum grubumda, müziğimde.

    Bu her ne tarzsa, dinleyicisi değilim ama müziği değerlendirirken iyi ya da kötü olmasının kaidesinin türü olduğunu düşünmüyorum.

    Melodiler vurucu değil malesef. Kaç ölçü saymadım da baştaki kısa melodi sanki çok harikaymış gibi yarım dakika tekrarlanıyor, yine bitişte de bir o kadar... Olayda bir çok seslilik de söz konusu değil. Tekrarlamak için diretmek çok da anlamlı değil kanımca bu kadar kısa ve bayıcı bir melodiyi. Parçanın geri kalan kısmı da üzgünüm ama sadece sıkılma hissi yarattı ben de. Beste için söyleyebileceklerim bunlar.

    İcraya gelince, davul partisyonları kısır ve basit. Gitarlar özensiz çalınmış. Vokalleriniz güzel.

    Referans tipi bir monitörüm olduğundan kayıtla ilgili söyleyebileceklerim şunlar. Bas gitar sesi duymuyorum, ne yaptı arkadaş bilemiycem. Davullarda zil neredeyse yok. Miksi de başarılı değil. Patlamalar var. Mastering zaten yok.

    Daha çok çalışmanız ve başarılı olmanız dileğiyle.

    Saygı, sevgi.

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
Toplam 45 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler