Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Standart Dışı Gitar Dersi

İlan no Kayıt tarihi Güncelleme tarihi Okunma Cevaplanma Mesaj gönder
661934 7 Şubat 2019 8 Şubat 2019 15:08 746 4
Cevabınız üyeye GaRaJ mesajı olarak gönderilecektir.

Ders veren Elektro gitar

Elektro gitar

Öncelikle kendimden kısaca bahsedeyim. Daha sonra "standart dışı gitar dersi"nin içeriğinden söz edelim. Sosyoloji alanında mezuniyet aşamasında yüksek lisans öğrencisiyim. Müzikle aktif olarak 10 yılı aşkın süredir ilgileniyorum. Aldığım kısa süreli özel dersleri saymazsak alaylıyım. Zaman zaman, canım istedikçe sahne alırım. Sahneden çok, ev ortamında duo ya da en fazla trio şeklinde jam session yapmaktan büyük haz duyarım. Gitar çeşitleri dışında klavye, bağlama ve kendi yaptığım perküsyon aletleriyle meşgul olmaktan hoşlanırım.



Standart bir gitar dersi çoğunlukla bir ya da birden fazla kitaba bağlı kalınarak önceden belirlenmiş bir müfredat ile ve çoğunlukla ilgili enstrüman için özel olarak açılmış "sanat okulu"ndan mezun kişilerce verilir. Ancak bu türden bir "ders verme" ne enstrümana yeni başlayan için ne de okullu kişi için entelektüel anlamda pek bir katkı sağlamaz. Çünkü standart enstrüman dersleri çoğunlukla armoni, parmak egzersizi, armoni, akor bilgileri, armoni ve yine armoni gibi teknik içeriklerle dolup taşar. Bu tarz bir eğitim sisteminin sonucu söz konusu enstrümanı bir zanaat aracı olarak görmek olacaktır. Benim "ders verme" yöntemim bu metodun tam zıttını benimsiyor: Gitar, free jazz ve diğer atonal ve aritmik müzik türleri dışında, diğer tüm enstrümanlar gibi belirli bir kurallar dizisi içinde çalınır. Fakat gitarın ya da genel olarak müziğin çeşitli tarihsel, sosyo-kültürel, felsefik ve hatta politik çok sayıda anlamı da vardır. Buna rağmen ülkemizde gitar dersi verenlerin neredeyse tamamı Müzik Sosyolojisi, Müzik Felsefesi gibi Batı'da yıllar önce kabul edilmiş alanlara el sürmezler. Halbuki müzik tarzları arasındaki farkları açıklamada yalnızca armoni bilgisi yeterli olmaz. Örneğin gypsy jazz ile heavy metal birbirine yakın armonileri kullanırlar. Peki neden bunlar iki farklı tür olarak kategori edilmişlerdir? Özetlemek gerekirse; derslerime kabul ettiğim kişiler gitarı bir zanaat aracı olarak değil; bir sanat aracı olarak tanıyacaklardır. Bu yüzden "Akdeniz Akşamları'nı öğreneyim yeter!" düşüncesinde olan kişilerle ilgilenmiyorum.



Ayrıca belirtmem gerekir ki, ilanın başlığı "Standart Dışı Gitar Dersi" olsa da, kimseye ders verme gayem yoktur. Yarattığım bu metoda henüz uygun bir isim bulamadım. İlerleyen süreçte birlikte isimlendirebiliriz. Şimdilik ders diyelim.



Kabaca dersler, gitar hakkında teknik bilgiler, armoni ve müzik sosyolojisi ve felsefesi çerçevesinde tartışma/diyalog yoluyla ilerleyecektir. Detaylı program birlikte çalışacağım kişiye özel olarak birlikte belirlenecektir. Haftalık olarak egzersiz ödevleri ve kısa okumalar paylaşılacaktır. Öğretmenin anlattığı ve öğrencinin sadece susup dinlediği ikili eğitim sistemi önceki yüzyılda kalmıştır. Bunun yerine konuşma esnasında "kafaları karıştıran" ya da "sorgulamaya yönlendiren" soruları duymaktan oldukça hoşlanırım.



Bunların dışında belirtmeyi unuttuğum bir nokta ya da merak ettiğiniz bir konu varsa iletişime geçebilirsiniz.
eerkinn
erkin esginler
Yaş Şehir Kayıt tarihi Son ziyaret İlan sayısı
32 İstanbul 17 Eylül 2010 18 Kasım 2022 22:27 1

Eğitim Önerileri

Elektro/Akustik Gitar Dersi (Yüz yüze veya Online)

Ders veren: Elektro gitar
Selamlar arkadaşlar, elektrik veya akustik gitar eğitimimiz temel olarak enstrumanı tanıma ve temel …
ugssizofren
İlana git

10 gün önce

Ankara Gitar Dersi/Elektro Gitar-Akustik Gitar

Ders veren: Elektro gitar
Müzik eğitimime 15 yaşında klasik gitar eğitimiyle başladım.Değerli hocalardan gitar ve armoni dersl…
Can Ünlü
İlana git

12 gün önce

Gitar Dersi

Ders veren: Elektro gitar
Ankara'daki stüdyomda klasik, akustik ve elektrik gitar dersi vermekteyim. Saatlik ücreti 600 TL olu…
Barış_Yerli
İlana git

21 gün önce

Her Yaş ve Seviye İçin Birebir Gitar Dersi

Ders veren: Elektro gitar
İstanbul’da çeşitli kurslarda gitar (klasik, elektro, akustik) özel dersleri veriyorum. 14 senel…
BRKOZ
İlana git

1 ay önce

16 Yıllık Eğitmenden Elektro/Akustik/Klasik Dersi

GRJPartner Ders veren: Elektro gitar
Merhaba.. Günümüz şartlarında yoğun tempoda çalışsak bile, hobilerimize veya eğitim sürecimize d…
Rocknroll4
İlana git

1 ay önce