Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Arkadaşlar Yapmayın Artık Yeter!!!

  • divinemusic • 8 Mart 2004 21:08 • #431589
    Ya bu sitede ''en iyi'' furyası almış başını gidiyor. Buna dur diyende yok maalesef. Ya arkadaşlar bu nedir ya hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?! Yok en iyi gitarist hadi onu geçtim ritim gitaristi bile sormuşsunuz. Yok en iyi baterist yok en iyi vokal? Müzik zevk işidir arkadaşlar en iyi yok!!! Siz her ne kadar o bir numara deseniz de başkaları da başka isimler için bir numara diyecektir ve bunu bildiğiniz halde hala soruyosunuz yani pes. Şimdi en iyi baterist diyen 20 kişiden 15 i Nicko McBrain dediği zaman en iyi baterist o mu olacak tabi ki hayır... Lütfen arkadaşlar forumda EN İYİ kalabalığı yapmayalım. Bilgi paylaştıkça çoğalır bilgilerimizi paylaşalım soru soralım cevap alalım. Burada sadece yazı yazmak için yazı yazmayalım. Sevgiler&Saygılar
  • fortissimo • 10 Mart 2004 17:56 • #431599
    Kısmen haklısın...Şöyle ki insanların en iyi ya da en kötü yaklaşımı tamamiyle duygusal.Tabii bu da müziği tamamiyle göreceli bi kavram haline getiriyor...Tamam müzik duygu işi de biraz da olayın backroundunu takip etsek.Yani adam nerede eğitim görmüş ya da kendini ne anlamda nasıl eğitmiş tekniği ve duyguyu iyi birleştirmiş mi,imkanları ne bu imkanlar içinde ne kadar doğru şeyler yapıyor vs. vs. gibi.Yani birisi çıkıp da bakın arkadaşlar su adamın çalma tekniği şöyle diğeri şunu yapıyor gibi yorumlar yazsa bizler de daha somut şekilde ikna olabiliriz.Ama noluyo çoğu insan müzik yorumcusu kesilip sonra da ben en iyiyi bilirim tribine giriyor.Müziği bilenle müziği dinleyen arasında büyük fark var arkadaşlar.Yani bilmeyip de ahkam kesmek yerine bilmemkimi dinledim o en süperr gibi yorumlardan kaçınıp; etrafımıza bakınıp başka ne var kimler var nasıl kıyaslanır gibi teknik konulara insek ve bunu öğrenmek için çabalasak nasıl olurdu? Herkes aynı çabayı gösterse de bilgi paylaşımı artsa cok daha iyi olurdu bence...Böylelikle müzik yapan insanlar da daha iyisine ulaşmak için daha da kasardı kendini.Yani düşünsenize gitarı eline alan bir şahıs üç beş akor o akorun üstüne söylenen bi kaç şarkı ve bir kaç da solo taklidi yapıp atıyor kendini ortaya.Bir başkası da aaaaabi ne güzel çalıyosun ya gitarı diyor.Deliriyorum.Yanlış çok yanlış...Biraz daha dikkatli olalım ve iyiyle kötüyü gerçekten ayırdetmeyi öğrenelim...Eğer sadece dinleyici olmaksa amacınız laf kalabalığı yapmayın hiç olmazsa...
  • silent • 11 Mart 2004 19:46 • #431611
    Müzikte iyi/kötü yoktur tabiki, herkes neden hoşlanıyorsa onu dinler, ben jazz derim öbürkü metal der.. tabi birde kaliteli/adi müzik var ona girmiyicem ...ama enstruman açısından baktığın zaman tabiki iyiler ve kötüler vardır..Buddy Rich gelmiş geçmiş en iyi bateristtir, adamın yazdığı etüdler hala berklee de okutuluyor.. Buddy Rich in en iyi olduğunuda tüm dünya kabul eder..Gerçi tabi en iyi kimdir diyip herkesin sevidiği müzisyenlerin ismini yazması ne kadar doğru bilemiycem..
  • Berfin • 13 Mart 2004 23:42 • #431633
    ....

    Muzik muziktir.Utanmaksizin dinledigin herseyi kabullenmek,sindirmektir.Hani bazi akilli arkadaslar evlerinde orhan gecebay dinleyip disarida (ozelliklede arkadalarinin yaninda)'ayyy nefret edeerim'diyebilecek kadar soysuzlardir ya.
    Ben yeri gelir Orhan Gencebay da dinlerim.Onu dinlerken o bir numaradir benim icin.Ama MEtallica da dinlerim onu dinliyosam o an benim icin bir numara en iyi odur cunku onu dinliyorum.
    Kelebek kanatlari,parmak izleri,muzik herkeste farkli.Bilgisinin alisverisini yapin.zevklerinizi tartismayin bence.
    Surc-u lisan ettimse affola.....
  • silent • 14 Mart 2004 14:01 • #431639
    ....

    sen şimdi türk pop una müzik diyebiliyor musun? bazıları hariç tabi.. Benim bahsetiğim o değil, metallica senin için en iyi olabilir, sen onların yaptığı müziyin en iyi olduğunu düşünürsün,adamlar senin sevdiğin bşiyler yaratmıştır ama bu onların enstrumanında ne kadar iyi olduğunu göstermez , sen adamın bestesini seversin sen, sen için en iyi olan onun bestesidir,adamın nasıl bir gitarist,baterist,basçı olduğu ayrı bir olay.. müzikte tabi en iyi yok, herkesin sevdiği onun için en iyidir, ama en iyi gitarist, en baterist tabiki var..
  • silent • 14 Mart 2004 14:10 • #431640
    ....

    tabi "en" iyilerin tartışılması nasıl bir olaydır anlayamadım, en iyi gitarist,baterist zaten en iyidir, tartışınca bşiy değişmez,herkese göre farklı en iyi gitarist yoktur..belki sen en iyi olan adamı bestelerini sevmessin, ama genede o en iyidir..