Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bir stüdyo açıyor olsanız..

  • petevenegondi • 20 Mayıs 2004 10:15 • #538071
    kullanacağınız;
    1-mixer
    2-power anfi
    3-kolonlar ve monitör düzenegi
    4-davul, ziller
    5-gitar ve bass anfileri
    6-gitarlar
    7-mikrofon ve edevatlar
    8-izolasyon (yaptıracağınız profesyonel kişi ya da kurum)
    9-mekan(kadıköy mü taksim mi)
  • GaRaJ Bekçisi • 20 Mayıs 2004 11:06 • #538074
    Aslında bu konuyu sadece ticari olarak değil de kendi grubuyla provalarını yapmak isteyen insanlar için de cevaplasak çok iyi olur. Demek istediğim ticari bir stüdyoda kullanılacak olan alet edevatın, iyi ses vermesinin dışında sağlam ve dayanıklı olması gerekliliği, ama diğer alternatifte kullanıcı sayısının azalmasının getirisi olarak daha ucuz aletlerle optimum bir ses alabilme olanağı.

    Petevenegondi'nin mesajındaki 8 numarayla (izolasyon) ilgili tanıdıkları ve/veya tecrübesi olanların özellikle paylaşmasını rica ediyorum. Diğer konularla ilgili uluslararası kaynaklardan araştırma yapıp mantıklı sonuçlara ulaşılabilme olasılığı oldukça yüksek ama izolasyon bir muamma...

    Bilgisi olanların yardımcı olmaları dileğiyle, diyor, bu bilgilere benim de ihtiyacım olduğunu ekliyoru

    Görüşmek üzere
  • petevenegondi • 20 Mayıs 2004 11:29 • #538075
    "ticari bir stüdyoda kullanılacak olan alet edevatın, iyi ses vermesinin dışında sağlam ve dayanıklı olması gerekliliği, ama diğer alternatifte kullanıcı sayısının azalmasının getirisi olarak daha ucuz aletlerle optimum bir ses alabilme olanağı" şu anda benim isteklerimi tamamiyle özetleyen cümle için teşekkürler bekçi.
    hele izolasyon olayı. yanlış izolasyona bi çuval para yatıranlar gördüm. daha sonra işin ehline daha az bi miktar parayla, daha iyi bi izolasyon yaptıranlar.. böyle sorunları baştan, profesyoneline hallettirmek en güzeli.
  • darkking • 20 Mayıs 2004 15:02 • #538078
    paramın yettıgı butun edevatı doldurur ve kadıkoyun gobegıne kurarım
  • ScarFace • 21 Mayıs 2004 13:33 • #538083
    tama davul koyardım.Ziller zildijan olurdu.2 tane 14"Crash,1 tane power crash koyardım.20"lik bi tane ride koyardım.1 china crash ve china boy koyardım.1 tane 6"lik splash...deriler remo olurdu kesinlikle.2 tane alto koyardım.2 flortom.bi tane de tama cobra pedal.Ohh sefam olsun.diğerlerinden anlamam,gitar,mixer falan.ama kadıköyde kurardım ve bu davulla millet rezervasyon kuyruğuna girerdi.
  • petevenegondi • 21 Mayıs 2004 19:07 • #538087
    Evet bu konuda sana katılıyorum. studyolarda en çok yakınılan konu davuldur. bir studyo beğenilmediyse, (yüksek oranla)beğenilmeyen ya davulun kendisi veya tonudur. baba bi davul koymak da prestij arttırır(ve tabi düzenli davul bakımları).
    peki mekan beşiktaş olsa ne olur?illa taksim ya da kadıköy olmak zorunda mı?
  • ScarFace • 22 Mayıs 2004 10:47 • #538091
    Beşiktaş'ta olmasını hem iyi hem kötü yanı var.iyi yanı Beşiktaşta stüdyo yok.Ayrıca küçük bir yer bi gelen bi daha mutlaka gelir.Ama dezavantjı çok sosyal bir yer değil.Taksim ve Kadıköy daha çok müzsyen yurdu.Beşiktaşta yaparsan iyi bir reklama ihtiyacın olur.
  • mazanni • 22 Mayıs 2004 17:17 • #538096
    gitar olarak tavsiyem tabii uyarsa büyük marka yerine daha ucuz ama dayanıklı ve gelenlerin isteklerini kaşılayabilecek yapıya sahip gitarlar olur. örn: cort x serisi gitarlar olabilir. kore üretimi olanları iyi kullanıldığı sürece iş görür. alternatif özelliklere ship birkaç gitarla tamamdır. metal, rock gibi tarzlar için cort x serisi daha yumuşak tarzlar için veya jazz, soul, new age, pop, pop rock gibi tarzlar için cort m520, m600 veya g serisi gitarlar olabilir. ayrıca gitardan istenilen sesin alınabilmesi için gitar amfisi şart. marshall her türlü prim yapar mg30dfx veya mg50dfx yeter de artar bile. akustik gitar olarak (istenirse) yine cort'un üzerinde fishman olan herhangi bir modeli tavsiyemdir. gitarlar ve amfiler ortalama 300-500$ arasında olduğu için eğer biütçeyi zorlar derseniz aynı kaliteye yakın başka marka ve modelleri de değerlendirebilirsiniz. ama sakın ucuz olsun diye absürd enstrüman ve ekipmana para harcamayın sonu istediğiniz gibi olmaz. mekan olarak da istanbulu pek iyi bilmem ama kadiköy iyi bir fikir bence.
    stüdyo sistemi olarak da behringer ürünlerini tavsiye ederim. 2-4 main cabin 2 power 1 sub 1 crossover ve an az 1 monitör kullanabilirsiniz. mikrofonda da aynı markanın iyi aletleri var. davul için yeriniz müsaitse ve kayıt da düşünüyorsanız akg drum setlere biraz daha fazla bütçe ayırırsanız verimli olur.
    bunlar tamamen kendi fikirlerim daha iyilerine de her zaman saygı duyarım. kolay gele........
  • petevenegondi • 25 Mayıs 2004 09:54 • #538103
    Davul kaydı için kullanılacak mikrofon setleri için, ucuz ve kaliteli ses alabileceğim bir marka-model önerebilir misiniz?
    ve diğerleri;
    mixer: Behringer (fiyatına göre gerçekten kaliteli)
    davul: Tama Swingstar
    ziller: Bosphorus
    gitar amp: marshall 100w
    bass amp: Ampeq
    mikrofon: Shure
    mekan: taksim
  • aykuth • 25 Mayıs 2004 10:30 • #538104
    ampeg: nereden ne kadara bulduğunu sorabilir miyim? Çok da ucuz değiller diye biliyorum. Bir de 100 wattlık marshallın yanında duyulması için rahat biir 200-250 watt olması gerektiğini düşünüyorum. Ki bu da stüdyonun bulunduğun binanın temellerini sarsabilir. (tek marshall olacaksa 150-200 watt da olabilir). Bunca gücü yeni başlayanlara emanet etmek tehlikeli olabilir sanki.

    mixer: Behringerin hangi modeli. bir de powered mixer mi yoksa ayrıca bir de poweramp mi alacaksın.
    Kabinleri ne seçmeyi düşündüğün de önemli. Ses sistemi stüdyonun en pahalı aksamlarından. İyice araştırsan hoş olur. (bir boş kalsam ben de araştıracağım ama :()

    davul: modeli bilmesem de tama çoğu davulcunun sevdiği bir marka. Güzel ve sağlam bir trampetin stüdyoya gelecek davulcuları çok mutlu edeceğini unutmayın. (mutlu davulcu mutlu basçı bulmayı da kolaylaştırır hem, hele bir de yeterince güçlü bir ampeg verirseniz)

    ziller: Ne yazık ki hiçbir bilgim yok bu konuda. Sayı çokluğu yerine kaliteyi tercih edin derim yanlış. China veya splash yerine iyi ve uzun ömürlü bir crash, hihat, ride üçlemesi sükse yapsa gerek. Mümkünse ek zil ayağı ve splash için aparat bulundurabilirsiniz. bazı bateristler kendi zil takımlarının bir parçasıyla gelebilir.

    gitar amp: model bilmem ama lambalı (veya yarı lambalı) bir marshall kolay kolay yanıltmaz. Fenderin vibrawerb vb. üst modelleri de çok iyi dir ama benim bildiğim çoğu gitarist kombolarda marshallı tercih eder.


    bas amp: yukarıda söyledim, söyleyeceklerimi. İyi bir ampeg olursa görmeye ben de gelirim. Bu arada söylemeden edemeyeceğim. bas anfilerinde adı pek geçmeyen marshallın basstate'ini bulabilirseniz bir denemenizi öneririm. Prova yaptığımız stüdyolardan birinde var ve benim denediğim en iyi kombolardan.


    mikrofon: Shure: en bilinen marka neredeyse. Behringerin de bu piyasasa olduğunu unutmamak lazım. (davul vb. için de modelleri var iki markanın da)

    mekan: taksim: ne diyeyim ben ankaradayım.

    Kayıt ilk başlarda biraz pahalı bir yatırım olmaz mı diye aklıma gelmiyor değil?

    Davuldan başka gitar anfileri için de mikrofon gerekebilir. (iyi bir kayıt için anfi başına iki adet kullanılıyor)

    Bas için bir DI (ampeg de DI çıkışı olabilir)

    Ve genel kayıt için efektler, iyi bir kanala kayıt cihazı. Güzel bir kompressör derken fiyatlar katlanarak gider. Nasıl bir yatırım yapılacak bilmediğim için bunları söyleme gereği duydum.