Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektro gitar negibi özelliklere sahip olmalı?

  • sweep picking • 21 Ağustos 2004 18:26 • #539037
    elektro gitar almak istiyorum bana yardımcı olun fıyatı nekadar olmalı orta seviyede gitar için?agacı(klavye ve gövde ne olmalı)fretleri jumbo veya normalmi olmalı?hangi manyetıkler kullanılmalı?metal ve rock türünde calacagım
    ıbanez ,fender,custom,melody...yardımcı olun
  • fibonacci • 21 Ağustos 2004 22:38 • #539038
    ibanez olabilir. 400-500 dolar kadar verirseniz işinizi görebilecek bir alet alabilirsiniz sanırım. daha çok paranız varsa esp ya da gibson'a da yönelmeniz mümkün.
  • blackened69 • 23 Ağustos 2004 23:53 • #539062
    Herşeyden önce çalabileceğine inanman ayrıca ne şartta olursa olsun günde kendine belli bir süre ayırman gerekecek. Gitara gelince, ıhlamur ağacı sap bence çok uygundur, ama arkasının çok cilalı olmamasına dikkat et çünkü fazlası hareket kısıtlıyor. Ayrıca bazı gitarlar 22 fretli olabiliyor, bence her zaman 24 tercih edilmelidir, hem solo atabilirsin hem de sustain artar. Boyun kısmı Hard Maple olursa iyi ve sağlam olur. Gövde de maple olabilir. Şimdi o ne diyeceksiniz biliyorum ama türkçesini unuttum :) Gitarın ne çok ağır ne de çok hafif olması gerekli. Sonuçta bir gitarın verebileceği ses herşeyden çok yapıldığı ham maddeye bağlıdır. Kasa şekli olarak rahat edebileceğin bir tane bulursan iyi olur. Mesela şu anda Cort X gövdeleri çok rahatlar. Ama G serisinde aynı rahatlığı alamazsınız. Görecelidir.

    Şimdi teknik açıdan bakalım bir de.

    İlk önce gitarın tellerinin yüksekliğine dikkat et. Çok yüksek olursa nota basamazsın.
    Alçak olması iyidir ama aşırıya kaçtığında cızırtı yapar, ayrıca ritm de çalamazsın. Örnek verelim, Metallica'dan One çalamazsın mesela. Normal yükseklik 5 milimetredir. Gene Cort gitarların yükseklik ayarı mükemmeldir mesela.

    Tremolo kısmı da dikkat edilmesi gereken özelliklerdendir. Günümüzün gelişmiş Original Lisenced Floyd Rose Tremolo sistemi çok talep görüyor. Ancak çoğu kişi de bilmiyor ki bu sistem tellerin titreme doğal olarakta sesin uzamasını azaltır. Bu yüzden olabildiğince basit tremololu bir gitar al. Hatta tremolo kolunun akor kaçırmaktan başka bir işe yaramadığını düşünüyorsan sadece normal String-Thru Body köprülü birşey al. Sustain'in kralı olursun valla.

    Algılıyıcılar da önemlidir. Büyük müzik evlerinde gitar alırken kötü gitarları çok çok iyi amfilerde denetirler. Bu yüzden ilk önce amfini seç sonra gitarını o amfiyle dene. İyi ses için bence en azından çift humbucker gereklidir. Ortasında single coil bulunanlar da iyidir ama cızırtı biraz daha fazla. Mightymite, Power Sound iyi markalardır. Seymour Duncan veya EMG'ler ise aşmış filan denebilir. O yüzden fiyat artışı kaçınılmazdır.

    Ses kontrolü için gitar üstünde en azından 2 yollu toggle switch bulunmasına dikkat et. Zaten çoğu rock veya metal gitarında 3 yollular bulunmakta, (donuk mod yani seslerin daha yakın çıkması solo ya da sweepte kullanılır - distortion geçişini sağlar bunlar). Ayrıca doğal olarak 1 bass, en az 1 master volume kontrolü de olmalı.

    Amfi için; İlk olarak bu işe yeni girdiğini düşünürsek bir amfiye öyle yüzlerce dolar saymanın pek bir manası yok gibi. Türkiyede üretilen ve markası olmayan ama yüksek watt gücü alabileceğin amfileri çok uygun fiyata bulabilirsin. Ama biraz daha kaliteli birşeyler istiyorsan Laney ya da Oscar Schmidt by Washnurn alabilirsin. Laney'ler diğer markaya göre daha pahalıdır ama hiçbir farkı yoktur. Yalnız dikkat et, dipsesi aşırı iletme gibi yani cızırdama gibi bir özelliği de vardır bunların.

    Distortion pedalı ilk başlarda gereksiz. Ama paran yeterse şöyle 70-80 dolar civarına DOD marka ya da biraz daha ödersen Digitech analog pedal alabilirsin. Hiçbir zaman görüntülerinin güzelliğine aldanıp efekt prosesörü alma!

    Gitarda giriş düzeyi marka Cort X2, Ibanez Strat kasa (modelini hatırlamıyorum)... Ya da Fender Squier Stratocaster 250 dolara rahat bulunuyor...

    Gerisi sana kalmış, kolay gelsin...
  • sweep picking • 25 Ağustos 2004 01:07 • #539092
    eyvallahkardes sagol.. ne ıstedımse hepsını söylemıssın..oh be..bırde elektro derslerı fiyatı nekadardır ayrıca gercekten kalıtelı ders veren neresi var?saygılar
  • karete • 25 Ağustos 2004 05:46 • #539094
    sitede ilan bölümünde ders verenler var bakarsan bulabilirsin