Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Aralarında En Uygunu Hangisi ???

  • Ritm_Nektarı • 5 Eylül 2004 05:39 • #559818
    selam . öncelikle 2 aylık bir klasik deneyimim var . Artık elektrogitar dan başka gözüm bişiy görmüyor . Kurs işini ayarlamakla beraber hocanın ne kadar para göz olduğunu anladığım itibari ile ilk gitarımı onun tavsiyesi dışında almaya karar verdim ( GETİRTİĞİM DİYOR ) . gelgörki ne gitarı alabileceğim başka deneyimli biri var güvendiğim . nede bi mağazaya girip bana iyisinden elektro sar demek gibi bir saf lığım . o yüzden belirli marka ve modeller arasında bir tercih yapma durumunda kaldım . allah rızası için bu köre sadaka .)

    bana hangisini niçin neden almam gerektiğini özelliklerinide belirterek yazarsanız sadece sevinirim başka bişiy yapamam . teşekkürler . . . Alternatif rock severim onuda ekliyim . . .

    www.isfendan.com


    WASHBURN ... x10 (200$)
    x10C (220$)
    x20 (249$)
    WI24 (269$)
    FENDER ... Fender Squier Affinity Strat Elektrogitar (269 EUR )
    Fender Squier Affinity Fat Strat Elektrogitar (292 EUR )
    Fender Squier Standart Stratocaster Elektrogitar(349EUR)
    Fender Squier Double Fat Strat Elektrogitar ( 355 EUR )
    IBANEZ ... Ibanez GRX 140 Elektrogitar ( 289 EUR )
  • Ritm_Nektarı • 5 Eylül 2004 06:34 • #559820
    bu arada http://www.music123.com/Epiphone-Special-II-Gig-Rig-i69285.music bu adresteki ürün çok hoş gibi duruyo ne dersiniz değermi Epiphone's Les Paul Special II ( toplam geliş fiyatı 355 DOLAR ) . . . AMA bu siteden ürün almak akıl karımı acaba . . . devammmmm
  • PhoenixRising • 5 Eylül 2004 11:21 • #559821
    epiphone'u turkiyeden alirsan cok daha pahaliya geliyor tabii bu sitedeki arkadaslarin dedigi kadariyla 600 eurodan basliyormus epiphonelarin degisik modelleri. o yuzden onu getirmende fayda var. yoksa buradan esp al.
  • Ritm_Nektarı • 6 Eylül 2004 03:08 • #559824
    azizim yine aynı mesaj türü olmuş onu al bunu al ... ben model veriyorum yukarda nedeni özelliği sebebi soruyorum lütfen biraz detaylı bilgi verebilecek varsa . . .

    teşekkürler
  • aykuth • 6 Eylül 2004 09:05 • #559825
    anladığım kadarıyla ankaradasın

    müzikevlerinin isim ve yerlerini yazdığım mesajı enstrüman forumunda Gayri Resmi İlmek: Bas üzerine de veya ankara veya basçı ve arkadaşları kolonisinde bulabilirsin. Ya da şuraya kopyalayalım. Benim buralarda yazdığım şeylerin çoğu elektro için de düşündüklerim zaten.

    14) ankaradaki müzik evleri

    1)hatay sokaktakiler (0 alacaksa panmüzik ve zuhal müzik en fazla çeşidi ellerinde tutanlar sanırım burada başka müzik evleri de var hepsine bir bakılmalı)Şimdi bir de triomüzik açıldı. Şu an SX marka gitarları geldi. Kısıtlı bütçe için bir bakılabilir.


    2)izmir 2 de (varanın ve diğer otobüs firmalarının olduğu cadde) turtes işhanı var onun alt katında evrenselde genelde ikinci el bir şeyler olur. Üst katta çan/can müzik diye bir yer daha var ama daha çok ucuz batı enstrümanları ve her seviye doğu enstrümanları satıyorlar gibi geldi bana.

    3)yanında bilen biri olmadan gidilmemesi gereken müzikevleri (çok fenayım biliyorum)

    - bacınoğlu (izmir 1 de)
    - ass (selanikte)
    - bmm (bahçelide bizim çalışmalarımızı yaptığımız yer)
    - do re mi izmir 1 caddesinde ülkealan pasajının alt katında
    - planet (bayındır 2'de)
    - başkent (ta kolejin orda)
    bunlar adamı kazıklamakta başarılı yerler.

    4) kıvılcım var, sanırım inkılap sokaktaydı. Yüksel caddesine çok yakın. Burda da çeşit iyidir sanırım. o sokakta ya da paralelinde bir yer daha vardı ama adını unuttum :P. (ama bakılması gereken yerlerden biri)(son dönem çok kötü bir dolandırıcılık yaşadı buradan bir arkadaş bu müzik evinde, çok dikkatli alışveriş edilmesi gerekli)

    5) armoni var karanfil sokakta (meşrutiyet caddesini geçtikten sonra)

    6) mithatpaşada çsm var

    Gür müzik var sanırım bayındır sokakta, ve cangöz var inkılap sokakta.


    ben gitarist değilim. Başkasına gitar önerebilecek kadar ukala da oılmamaya çalışıyorum. Sana başka seçenekler de söyleyeyim.


    Cort diye bir marka var biliyor olmalısın. Ankarada en fazla çeşidini gür müzik de bulursun sanırım.

    Yamahanın gitarlarını seven insanlar da tanıyorum. Ankarada pan musicde gidip deneyebilirsin.

    Aşağıda denemediğim gitarlar hakkında konuşacağım yanlışım varsa birileri düzeltsin. BU arada isfendanın fiyatları piyasada peşin alımda bulacağın fiyatlardan yüksektir bunu hesaba katmalısın. VE üstelik bu fiyat seviyesinde denemeden gitar almak bence kötü kumardır. Sonuçta sadece iki ay da çalmış olsan gitarı eline alıp denemeli ve sevip sevmediğini görmelisin. Gİtarı biz değil sen çalacaksın uzunca bir süre. Yorumlarım

    WASHBURN ... x10 (200$)
    x10C (220$)


    Bu fiyat seviyesinde washburn bence alma. Triodaki SXler bile daha iyi olabilir.

    x20 (249$)

    bir deneyebilirsin bence. Ama hala alınmayacak sıfır fiyat gibi geliyor bana. Ben zaten mümkünse washburnden uzak duruyorum. (önyargılarım nedeniyle, yoksa oturup çok çalmışlığım yok. Sadece çaldığım örnekler hep sorunluydu. Bu modeli hiç çalmadım)


    WI24 (269$)


    Ankarada bir yerlerde bulursun bunu. Bir eline al ve dene bakalım beğenecek misin. Peşin paraya daha ucuza da bulabilirsin sanırım. Zuhalde olabilir.



    FENDER ... Fender Squier Affinity Strat Elektrogitar (269 EUR )
    Fender Squier Affinity Fat Strat Elektrogitar (292 EUR )


    fender squier affinity veya bullet gitarlardan iyi gitar çıkma olasılığı sanırım 1/5 ve 1/10 arasında değişiyordur. Ve tamamının elektroniği (manyetikleri, kablajı ve potları) pek iyi değildir. Mümkünse uzak durulmalı. 10 adet deneyebiliyorsan en iyisini almak da sakınca yok.

    Fender Squier Standart Stratocaster Elektrogitar(349EUR)
    Fender Squier Double Fat Strat Elektrogitar ( 355 EUR )


    fat stratta iki adet humbucker manyetik bulunur. Distortion ve sert tonları daha iyi olabilir. Ama strat singlelarla tanınan bir gitar zaten. Ben single tercih ederdim. Yalnız ben alternatif sevmem. (çalarım o ayrı). Normal Squier serisinde de iyi gitarlar ve kötü gitarlar vardır. Mümkünse 3-5 adeti denenip en iyisi alınmalı. Bunları ankarada bulmak güç olabilir yalnız. özellikle fat strat ve double fat strat bulmak.


    IBANEZ ... Ibanez GRX 140 Elektrogitar ( 289 EUR )


    ibanezin alt modelleri için çok iyi şeyler duymadım. Ama fender affinity den iyi olacağını sanıyorum. ıbanezden anlayan birisi yanıt versin bu konuda.


    Yamaha ve Cortlardan da iyi gitarlar çıkabiliyor. Üstelik ankarada deneme şansın da var.

    Çok uzattım. Bir bak bakalım etrafa. Fazla acele etme paranı toparladıktan sonra iyi bir ikinci el de yakalayabilirsin. Bu paralara daha iyi gitar alma şansın olabilir.

    geçen gün 400 dolara meksika veya japon fender görmüştüm ki, bu gitarların hepsi yerine önerebilirim. (denemek kaydıyla)
  • PhoenixRising • 6 Eylül 2004 12:20 • #559827
    azizim yine aynı mesaj türü olmuş onu al bunu al ... ben model veriyorum yukarda nedeni özelliği sebebi soruyorum lütfen biraz detaylı bilgi verebilecek varsa . . .

    teşekkürler

    pardon haklisin
    esp ltd m 100 gitari vardi uygun fiyata fakat bu gitar daha sert bir sese sahip. o yuzden madem alternatif calacaksin en guzeli fender squier stratocaster al. hem clean tone da cok iyi bir gitar hemde 3 single oldugu icin distortiona gecince bir suru single kombinasyonu oluyor ama hatirlatayim sert muzik yapamazsin bu gitarla hic memnun kalmazsin sesinden.
  • Ritm_Nektarı • 7 Eylül 2004 13:27 • #559832
    haklısın ama eğer fiyat uygunsa ve sağlamsa neden elindeki ürünü almayım babacım illa alternatif olcak diye bi şart yok benim için öenmli olan sağlam ve beni sıkmıycak bi alet olması başlangıç için ilerleme gösterince zaten başka bi ürüne yönelcem ister istemez bilinçli olarak belki saçma ama olay bundan ibaret bana bi ulaş plz . . .

    :)
  • Alassai • 17 Eylül 2004 08:57 • #559871
    Hatay sokaktakilerden birinde Stag marka gitarlar gormustum, bir de ufak Behringer amfiyle oldukca makul bir fiyata geliyordu.

    Bu Stag'ler oldukca iyi. Bunu soyleyebiliyorum cunku bende muhtemelen ayni fabrikanin urunu bir Cin isi tele var. Senelerdir çalıyorum ve çok seviyorum. Bunlar olmazsa da Squire'lerin pahalılarından düsünebilirsin. Kıvılcımda guzel sarışın bir strat vardı.

    Test ederken benim tavsiyem:

    1- Önce amfiye takmadan güzel bir akortlayıp country sarkicisi gibi bangir bangir bir cal. Ses düzük volumlü bir akustik gitar gelmiyorsa hic ugrasma. Geliyorsa elektronik testlere gec.

    2- Öncelikle 800 dolar altı gitarlarda cok makul elektronik aksam bekleme.

    3- Gene de satıcının amfiyle bir takım ali cengizlikler yapmasına musaade etme.
    a) Reverb'i kapat. Saticinin "abi şu ses bak ne kadar da derinlikli, var mi boyle alet" ayaklarini yeme!
    b) Tiz, bas ve midleri saat 12 ayarinda "flat" olarak ayarla ve enstrümanda bu frekanslarin dengesi nasıl onu anlamaya calış. Herkese tatlı gelen frekans başkadır.
    c) Aleti bir de olabildiğince yüksek volümde dene. Buna büyüteçle yatak çarşafında pire arama operasyonu diyebiliriz. Görmeseniz de pire oradadır ve bir gün donunuza kaçıp sizi kaşındıracaktır.
    d) Daha ucuz, düz, muhtemelen de evde kullanacağının benzeri bir amfide dene. Bunu sadece "bakalım böyle de hoşuma gidecek" mi düşüncesiyle yapın. Ne de olsa aletle ilişkiniz çoğunlukla bu şekilde olacak.