Makaleler

Bölümler » Albümler Üzerinden Sohbet 
 · En Çok Etkileyen "Türk Seyircisi" 
 · Multimedya 

Jordan Rudess ile Temmuz 2009 konserinden önce tadımlık Dream Theater

2 Temmuz 2009 | Yazan: Pınar Tarhan

Dream Theater'ın Avrupa Turnesi oldukça renkli. Turne 6 Haziran’da İsveç, Sölversborg’daki rock festivaliyle başladı. Turnenin 4 Temmuz’daki ayağı ise İstanbul, Maçka Küçükçiftlik park. Bu, grubun Türkiye’deki 3. konserleri. Yeni albümleri, müzik altyapıları ve de hayranlarının diğer merak ettiklerini grubun 1999’dan beri klavyecisi olan Jordan Rudess cevapladı.

GaRaJ: Hayranlarınızın bazıları Octavarium albümünden itibaren heavy metal’e doğru kaydığınızı ve de özellikle son albümünüzle beraber progresif öğelerin giderek azaldığını düşünüyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? (Ve eğer böyle bir geçiş varsa nedeni nedir? )

J.R.: Bence bütün albümleri fazlasıyla heavy metal içeriyor, Octavarium bile heavy metal sound’uyla yüklü. Aynı zamanda BC&SL’ in de bolca progresif öğe içerdiğini düşünüyorum. Grubun karışık tarzını değiştirmek için verilmiş bilinçli bir karar yok.

GaRaJ: “Scenes from a memory” albümü kimileri tarafından en kişisel albümünüz olarak görülüyor. Birbiriyle bağlantılı olan bu şarkıların yaratım süreci grup arkadaşlarınızı da oldukça etkilemiş olmalı. Bu şarkılara ilham veren ne oldu?

J.R.: Bu şarkıların bir kısmı ben gruba katılmadan önce ortaya çıkmıştı. Bir kısmının bestelenmesine ben de yardımcı oldum. Grup için büyülü bir dönemdi. Ben yeni katılmıştım, onlar da yeni bir üyenin varlığından dolayı heyecanlıydılar. Sanırım büyünün bir kısmı buradan kaynaklanıyordu!

GaRaJ: Hollow Years gibi şarkılar size progresif türün dışından da hayranlar kazandırdı. Diğer yaratımlarınıza kıyasla sizin gözünüzdeki yeri nedir?

J.R.: Onu çalmaya bayılıyoruz! Adeta akan, melodik şarkıları hepimiz çok seviyoruz!

GaRaJ'daki ilgili yorumlar

ya biraz çıkıntılık olacak ama söylemeden edemedim 4 Temmuz'daki konser grubun İstanbul'daki 3. değil 4. konseriydi
10 Temmuz 2009 Cuma | Yazan: steveharris
hayat bunlara güzel yemin ediyorum ya.. en çok etkileyen seyirci türk seyirci de işte tamam bitirdin olayı, fethettin kalpleri.. özüyle kevin moore gibi delikanlı değil. kevin moore istanbulu seviyorum dedi istanbula yerleşti.
5 Temmuz 2009 Pazar | Yazan: Leviathan
biraz kısa bir röpartaj olmuş ama güzeldi. keşke jordan biraz daha uzun bir söyleşi yapsaymış da tadı damağımızda kalmasaymış. Umarım ilerde pınarın daha çok röportajlarını görürüz garaj ailesinde... sabırsızlıkla bekliyoruz...
5 Temmuz 2009 Pazar | Yazan: sulakcı
Ciddi bir hayranları olarak bu konseri 'bazı nedenlerden' dolayı kaçırdığıma inanamıyorum =( Benim için de dinle ve hisset Pınar'cım!! Spirit carries on'a çakmağınla eşlik et benim için..
4 Temmuz 2009 Cumartesi | Yazan: de1512


Makale ile ilgili yorumunuz

Hangar 18
E-posta

Şifre

Unutma beni


Üyelik
Şifre hatırlatma
GaRaJ'da şu anda
63 üye, 348 ziyaretçi
dolaşıyor
Liste:
Bluenote