Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

CRR Senfoni Orkestrası Tasmin Little

28 Mart 2015 Cumartesi 20:00
CRR Senfoni Orkestrası
"20. Kuruluş Yıldönümü Konseri "
Rengim Gökmen, Şef
Tasmin Little, Solist



Program
Cemal Reşit Rey Enstantaneler (Senfonik İzlenimler)
J. Sibelius Keman Konçertosu, Re Minör, Op. 47
Solist: Tasmin Little
Ara
J. Brahms Senfoni No.1 Do Minör Op. 68



CRR Senfoni Orkestrası

Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası 7-8 Eylül 2013 tarihlerinde Güney Kore Devleti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ''İstanbul - Gyengju Kültür Expo 2013''kapsamında Gyeong sangbuk-Do Senfoni Orkestrası ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryumunda ortak konserler vermiş, 7 Kasım 2013 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldığı davet üzerine Bosna Hersek'teki organ bağışı konusundaki bilinci artırmak amacıyla ülkemizde faaliyet gösteren Memeriol Sağlık Grubu Organ Nakli Merkezi, Saraybosna Kantonu Sağlık Bakanlığı,Saraybosna Üniversitesi Hastanesi, Saraybosna MITA Grubu ve Bosnahersek Federasyonu Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Sayın Bakir İzzatbegoviç tarafından da desteklenen 'Hayat İçin Senfoni' başlıklı gala konserini Bosnalı şef Emir Nuhanoviç yönetiminde Saraybosna Tarihi Halk Tiyatrosu'nda gerçekleştirmiştir.



Tasmin Little

"Günümüzün fevkalade kemancılarından biri"

Music-Web International

Günümüzün önde gelen virtüözlerinden biri olan Tasmin Little, CRR Senfoni Orkestrası ile harika bir performansa imza atacak. Keman repertuvarının en önemli eserleri arasında yer alan Sibelius Keman Konçertosu' nu seslendirecek olan Tasmin Little ilk kez CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, aralarında Carnegie Hall, Musikverein, Concertgebouw, Philharmonie, Vienna Konzerthaus, South Bank Centre, Royal Albert Hall ve Lincoln Center gibi prestijli salonların bulunduğu 3 kıtada da konser vermiştir. Bu zamana dek Berlin Senfoni, Hong Kong Filarmoni, Londra Senfoni Orkestrası, Londra Filarmoni, New York Filarmoni, Seattle Senfoni, Singapore Senfoni, Western Australia Senfoni ve tüm BBC Orkestraları'nı da içeren, uluslararası üne sahip orkestralarla sahne almıştır.

Ödül dolu kariyerine birçok uluslararası konser ve resital performansları, ustalık sınıfları ve sosyal hizmet çalışmaları sığdırmıştır. Diskografisi ve konserleriyle geniş bir repertuvara sahip olan Little, Willem Jeths, Robin de Raaf, Stuart MacRae, Robert Saxton and Dominic Muldowney gibi çağdaş bestecilerin eserlerinin ilk seslendirilişlerini gerçekleştirmiştir. Yakın zamanda ise besteci Roxanna Panufnik'in Four World Seasons eseri 2012 Londra Olimpiyatları kutlamarı kapsamında Music Nation haftasınında BBC'de yayınlanmıştır.

Etkileyici bir kayıt koleksiyonunu sahip olan Little'ın yakın zamanda çıkardığı iki kayıt eleştirmenler tarafından 5 yıldız ile değerlendirilirken, Gramophone Dergisi tarafından "Editörün Seçimi", BBC Radio 3 tarafından "Haftanın CD'si" seçilmiştir ve önemli klasik müzik listelerinde üst sıralarda yer almıştır. Şefliğini Edward Gardner'ın yaptığı Ulusal İskoçya Orkestrası ile Elgar keman konçertosu kaydı, 2011 Classic BRIT ödüllerinde "Eleştirmenlerin seçimi" ödülünü kazanmıştır. 2013 yılında Edward Gardner şefliğinde BBC Filarmoni ile çıkan Britten konçerto kaydı ise "coşku dolu bir kayıt", "virtüözitesi, nefes kesici" "CD'sı yapılan en iyi versiyon" gibi olumlu eleştiriler almıştır. Ayrıca yaptğı sosyal müzik programlarıyla, içinde Gramophone ödülü de olduğu bir çok ödül kazanmıştır.

2013/14 sezonunda Amerika'da Chauttauqua ve Newpoer festivalinde, devamında Royal Filarmoni Orkestrası, BBC Galler Ulusal Orkestrası, Bournemouth Senfoni Orkestrası, Ulster Orkestrası ve İskoçya Oda Orkestrası ile konserler vermiştir. 2014 yılında Avustralya'da Townsvill Festivalinde yer alarak, 11 günde 10 konser veren sanatçı, 2014 Kasım ayında ise Vancouver Senfoni Orkestrası ile Korngold keman konçertosunu çaldığı bir kayıt çıkardı.
Tasmin Little, çocuklar ve sanat için kurulan Prens Vakfı ve benzeri birçok müzik vakfının temsilcisidir. Ayrıca Bradford, Leicester, Hertfordshire ve City of London Üniversiteleri tarafından Onur Derecesi almıştır.

Tasmin Little, 1757 yapımı Giovanni Battista Guadagnini kemanı çalmaktadır.

Yorumlar

Aynı gece