Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

JEHAN BARBUR @MASK!!!!

26 Ekim 2012 Cuma 00:00
JEHAN BARBUR "SARI" ALBÜM KONSERİ İLE
25 EKİM PERŞEMBE
MASK LİVE MUSIC CLUB'DA !!!

Yapımcılığını diğer iki albümde olduğu gibi yine ADA Müziğin üstlendiği, Jehan Barbur'un üçüncü albümü SARI'nın prodüktörlüğünü ise sanatçının kendisi üstlenmiştir.
Uyan ve Hayat albümlerinde olduğu gibi SARI albümünde de şarkıların birçoğunun sözü ve bestesi Jehan Barbur'a aittir. Kendi parçaları dışında, albümde bir Bülent Ortaçgil şarkısı olan "Dalyan Deltası"'na yeni bir yorumla yer verilmiş, ayrıca müziği Cahit Berkay'a ait olan "Kırık Bir Aşk Hikayesi" adlı parça Jehan Barbur'un yazdığı sözlerle albüme dahil edilmiştir. Bu albümde, sanatçının, albüme adını veren SARI adlı bir de şiiri bulunmaktadır.

Albümde 11 parça yer almaktadır.
Bunlar sırasıyla 1- Eskiden
2- Her Şey Bu Evde
3- Belki
4- Kırık Bir Aşk Hikayesi
5- Of
6- Körebe
7- Dinle
8- Dalyan Deltası
9- Güzel Adam
10-Sarı
11-Eskiden (bonus track) düet-Göktay Göksu

Parçaların düzenlemelerinde yer alan isimler Cenk Erdoğan, Jehan Barbur, Kemal Evrim Aslan, Çağrı Sertel ve Mert Önal'dır.

Bu albüme enstrümanlarıyla hayat verenler ise.

Akustik, çelik telli, naylon telli, perdesiz gitarlar ve electronic programming: Cenk Erdoğan (2, 3, 4, 5, 9, 10)
Akustik gitarlar: Kemal Evrim Aslan (1, 6, 11)
Elektrik Gitar: Berkant Çelen (8)
Bas Gitar: Murat Çopur (2, 3, 5, 7, 8, 9)
Perdesiz Bas Gitar: Alp Ersönmez (4)
Perdesiz Bas Gitar: Orhan Deniz (1, 6, 11)
Davul ve Ziller: Mert Önal (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11)
Davul: Onur Başkurt (8)
Fender Rhodes: Çağrı Sertel (2, 7)
Buzuki, lavta, banjo, cura: Buzuki Orhan Osman (3)
Perküsyonlar: Kerem Sefil ( 2, 5, 6, 9)
Trombon: Bulut Gülen ( 2, 5)
Çello: Çağ Erçağ (1, 9, 11)
Elektrik piyano: Evrim Tüzün (8)
Geri Vokaller: Mert Önal (6, 8)
Düet: Göktay Göksu (11)

Albümün kayıtları Erim Arkman tarafından Kadıköy Müzik'te yapılmış, kayıtlara Barış Erduran asistanlık etmiştir. Tüm akustik gitar kayıtları ise Cenk Erdoğan tarafından Studio UNDO' da gerçekleştirildi. Buzuki Orhan Osman enstrüman kayıtlarını kendi stüdyosunda yapmıştır.
Albüm mixleri Nino Moschella tarafından San Francisco Bird & Egg Studios'da, mastering ise Mike Wells tarafından Los Angeles'ta yapılmıştır.


TARİH : 25 EKİM 2012 PERŞEMBE
SAAT :22:00
Biletler Biletix'ten ve Konser Günü Kapıdan Temin Edilebilir


JEHAN BARBUR

12 Nisan 1980 yılında doğan Jehan Barbur 18 yaşına kadar İskenderun'da okuyup İskenderun'da büyümüştür. 1998-2002 tarihleri arasında okuduğu Ankara Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü Dili ve Edebiyatı bölümünden derece ile mezun olmuştur. Üniversiteden sonra İstanbul'a yerleşip, 2004 - 2009 tarihleri arasında birçok farklı grupta solist olarak çalışmış, reklam cıngılları seslendirmiş, birçok dizi ve sinema filmi müziğine sözleri ve/veya sesiyle hayat vermiştir.(Bunlardan birkaçı; Günahım Neydi Allah'ım, Kadın Her Zaman Haklıdır, Sır Gibi, Gökten Üç Elma Düştü, Cesaretin Var mı Aşka, Asi, Ali'nin Sekiz Günü, Gece Sesleri, Çılgın Dershane, Tövbeler Tövbesi, Adını Feriha Koydum, Kül ve Ateş, İffet, Güz Sancısı… 2011'de gösterime girmiş olan Ümit Ünal'ın yazıp yönettiği 'Nar' adlı filmde Jehan Barbur 2011 Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri (YEFA) kapsamında bu filmde seslendirdiği; sözü Ümit Ünal'a müziği Selim Demirdelen'e ait olan "Nar Taneleri'' adlı şarkı ile "En İyi film şarkısı" dalında Selim Demirdelen ile birlikte ödülü paylaşmıştır. 2012 Mart ayında vizyona giren Ali Vatansever'in yönettiği 'El Yazısı" adlı filmde, sözü-müziği Nadir Göktürk'e ait ''Aşk Bitti'' adlı parçayı seslendirmiştir. Behzat Ç dizisinin 2012 Sezon Finali'nde "Seni Seviyorum" adlı parçasına dizinin final sahnesinde yer verilmiştir.

2009 Şubat ayında prodüktörlüğünü üstlendiği kendi söz ve bestelerinden oluşan şarkıların yer aldığı, ilk albümü 'UYAN' ADA Müzik etiketiyle raflarda yerini almıştır. Bu albümde çok değerli müzisyenlerle ortak beste çalışmaları da bulunmaktadır. 2010 yılında Sarp Maden ile ortak bir bestesi dışında, tüm şarkıların söz ve müziğinin kendisine ait olduğu ve prodüktörlüğünü kendi üstlendiği ikinci albümü 'HAYAT'ı yine ADA Müzikten çıkarmıştır. Kendi neslinin ve kendi tarzının temsilcisi olarak 2009-2011 yılları arasında Bülent Ortaçgil'in 40. sanat yılı kutlaması kapsamında Harbiye Açık Hava Sahnesinde yapılan konsere çok katılmış, ayrıca ADA Müzik'in 25. yıl kutlamasında ADA müziğin çok değerli müzisyenleri ile yine Harbiye Açık Hava Sahnesinde sahne almıştır.

Yorumlar

Aynı gece