Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Gür Akad,KadıköySahne'de

19 Ocak 2013 Cumartesi 23:45
Gür Akad Band

Gür AKAD İstanbul'da doğdu. Pikapta Beatles, YES ve Pink Floyd'un çalındığı bir evde büyüdü. O dönem müzisyen olan abisinin etkisiyle önce akustik gitara yöneldi. 1980'lerde ise elektro gitar çalmaya başladı. 1960'lar ve 70'ler Amerikan ve İngiliz rock'undan, özellikle de solo gitarcılardan etkilendi. İlk elektrogitarını alışını şöyle anlatır: "David Gilmour'un (Pink Floyd) bir gitarı vardı. Dergilerden filan bakardık, bir FenderStratocaster. Rahmetli Barış abiden (Manço) bir tane bulduk. Nefis bir alet, '66 model. Onu almıştım; ilk gitarım odur."
İlk kurduğu grup olan KLİPS ile 1986 yılında Eurovision Türkiye elemelerini kazanarak yurtdışında Türkiye'yi temsil etti. 1990'da da ikinci kez Roma'da Türkiye'yi temsil etti. Uzun yıllardır müzikle içice olan Gür AKAD, bu süre içinde Barış Manço, Sezen Aksu, İlhan İrem, Ajda Pekkan, Erkin Koray, Tarkan, Egoist, Grup Destan, Özlem Tekin, Sertab Erener ve daha bir çok sanatçıya vokal yapıp gitar çaldı. Kiminle çalarsa çalsın, hep ruhundaki rocksound'unu dışa vurdu. Kendine özgü gitar tekniğiyle pek çok genç müzisyene ilham kaynağı oldu. Popüler müzik piyasasının "nöbetçi gitaristi" olarak anılan AKAD, eşlikçilikte cömert, kendi bestelerinden oluşan albümünü yayınlamakta ise hep cimri davrandı. Türkiye'nin sayılı solo gitaristleri arasında yer alan Gür AKAD, hala kendi grubuyla çalmaya ve söylemeye devam ediyor. Müzikte hep elektrogitar, davul, bas ve klavye sound'unu seviyor ve duyurmak istiyor.

Pilli Bebek - 22:00
Cem Kısmet (Gitar vokal), Emre Yalçıntaş ( Gitar - geri vokal), Alican Narman ( Bas gitar, geri vokal), Evren Karakul ( Klavyeli çalgılar), Emre Günaydın (Davul), Sonat Özer (Perküsyon)

1 İçecek dahil 35 TL

KadıköySahne
Kırtasiyeci Sok. No:25E Kadıköy İstanbul.
0216 550 04 92
www.kadikoysahne.com
www.facebook.com/kadikoysahne
twitter.com/kadikoySahne

Yorumlar

Aynı gece