Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Piatango & Feat. Suzan Kardeş

28 Mart 2013 Perşembe 22:00
Dj Set: Eray Düzgünsoy

Piatango, 2007 yılında kurulmuş; modern Arjantin tangosunun yaratıcısı ünlü besteci Astor Piazzolla'nın eserlerini yorumlamak ve modern tango müziğinin Türkiye'deki icracısı olmak üzere bir araya gelmiştir. Her biri klasik batı müziği, tango ve jazz enstrümanları icra eden profesyonel müzisyenlerden oluşan grup, Piazzolla eserlerinin yanı sıra, Türk tangolarının Piazzolla yorumlarını; Piazzolla düzenlemelerine uygun etnik kültürel eserler, film müzikleri ve aynı zamanda kendiözgün eserlerini de repertuarında sunmaktadır.

Dünya müziği içinde çok önemli bir yere sahip olanArjantin Tangosu, Cumhuriyet dönemimizden bu yana Türkiye'de de yıllarla hak ettiği değere ulaşmaktadır. Piazzolla'nın tangoları, gündelik yaşam temposu içinde sıradan insanın tutkularını, heyecanlarını, aşklarını, acılarını, hasretlerini müthiş sade tınılarla ifadelendirmek ile kalmaz, modern şehir yaşamının bir parçası sayılan kaosun iktidarı altında ezilmiş ve bastırılmış duyguları yansıtmakta benzersiz melodik öyküler barındırır. Piatango, modern tangonun orijinal yorumlarını sanatseverlere şimdiye kadar daha önce duymadıkları şekilde zengin orkestrasyon düzenlemelerle sunmaktadır.

Piatango, yedi müzisyenden kurulu bir orkestra. Gustavo Battistessa (Bandoneon), Burcu Bal (Keman), Başak Elkutlu (Viyola), Şirin Vatan (Viyolonsel), Ceyda Pirali (Piyano), Saltuk Tukur (Bas), Mine Berkay (Perküsyon). Grup 2008 Nisan ayından bu yana İstanbul'da ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde; Duru Tiyatro, Nardis Jazz Club, Kanyon Milongası, Gitar Cafe, Naima Jazz Club,Oya-Bora ve Mısırlı Ahmet'in konuk olduğu Babylon Konseri, Hayal Kahvesi' Jazz Stop, Afyon Jazz festivali, Gap Gençlik Festivali, üniversite konserleri gibi çok çeşitli mekanlarda performanslarda bulunmuştur. Konserlerde gruba konuk vokaller ve müzisyenler eşlik etmektedir. Konuklarımız, ülkemizde müzik alanında önemli izler bırakan Jülide Özçelik, Beyza Durmaz, Oya Küçümen, Bora Ebeoğlu, Önder Bali, Ufuk Bigay,Mircan, Cansu Aslan, Zeynel Gürer vb. gibi saygın müzisyenlerdir.

Yorumlar

Aynı gece