Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Kamil Özaydın anısına / Whisky

18 Eylül 2013 Çarşamba 21:00
Türk Rock müziğinin mimarlarından Kamil Özaydın anısına gece
Türkiye'nin hala aktif olan en eski hard rock grubu WHISKY , kurucusu KAMiL ÖZAYDIN'ı "ölümsüzlüğünün" 20. yılında anıyor, aynı zamanda O'nun anısına çıkan ATEŞ SUYU albümünün 20. yılını kutluyor.
18 Eylül'de KADIKÖYSAHNE' de düzenlenecek olan etkinlik 31 Mayıs tarihinde yapılması planlanmış, ancak o gece başlayan Gezi Parkı Direnişi sebebiyle ertelenmişti.
Yanlızca özel davetlilerin ve sınırlı sayıda biletli seyircinin kabul edileceği bu özel gecede , radyo ve televizyon programları yapımcısı, rock müzik araştırmacısı Güven Erkin Erkal "80'lerde Türkiye'de Rock" barkovizyon sunumu eşliğinde çok özel konuklarını ağarlayacak. Blue Jean dergisi yayın yönetmeni Çağlan Tekil'in DJ kabininde yer alacağı geceye katılan konuklar ile FİLM DENEY ekibi tarafından çekilmekte olan WHISKY belgeseli için röportajlar kaydedilecek.Gecenin en önemli anı ise kuşkusuz WHISKY'nin canlı performansı olacak.
1979 yılında İstanbul'da KAMiL ÖZAYDIN tarafından kurulan WHISKY 1986 yılında ülkemizin ilk türkçe sözlü ve "bandrollü " hard rock albümü olan BABAANNE yayınlandıktan birkaç yıl sonra çeşitli sebeplerden dolayı müziğe ara vermiş,1990 yılında oluşmaya başlayan kadrosuyla yeniden beste çalışmalarına başlamıştı.Bu kadro ; KAMiL ÖZAYDIN (gitar,vokal), SERDAR ÇOKUSLU (gitar,vokal), ÇAĞATAY ATEŞ (bas), ARİF DENİZTOKER (gitar), ALPAY ŞALT (davul), 1991-1993 yılları arasında hiçbir yerli ve yabancı rock grubunun yer almadığı kadar TV programlarında yer almış ve basında –neredeyse- ülkemizin tek rock grubu olarak konumlanmıştı. WHISKY'nin en belirgin yüzü olarak bilinen ATEŞSUYU'nun mimarları 15 yıldan beri birlikte aynı sahne üzerinde bulunmadı.1998 yılında ÇAĞATAY ATEŞ,ardından ALPAY ŞALT ve en son Arif DENİZTOKER gruptan ayrılmış, SERDAR ÇOKUSLU grubu tek başına devam ettirmiş, 2009'da bir single, 2011'de bir " best of" albüm çıkartmıştı.ATEŞSUYU albümü kadrosu 2013 yılında sadece çok özel festivallerde ve etkinliklerde çalmak üzere tekrar bir araya geldi.

www.whisky-tr.com
www.facebook.com/pages/Whisky/45721501690

Yorumlar

Aynı gece