Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Kenan Vural

17 Ekim 2013 Perşembe 22:30
Dünya bir alem yer olmuş, "Alem Dünya" da onu anlatan müzikli bir hikaye…

Katil ve Maktül, ve Renk Körü albümleri ile sesini Türkiye'nin dışında da duyurmayı başaran Kenan Vural bu kez solo albümü Alem Dünya ile müzik severlerin karşısındaki yerini almaya hazırlanıyor. Yıllar öncesinden tanıdığı arkadaşları Tuncer Tunceli (gitar), Serkan Aşanel (bas gitar), Bülent Ay (davul) ve Mert Topel (tuşlu çalgılar) ile birlikte bu defa söz ve müzikleri kendine ait on şarkı ile yeni bir serüvene doğru yelkenlerini dolduruyor.

Şarkılar Vural'ın yıllar öncesinden başlayarak günümüze kadar yazmış olduğu söz ve besteleri bir albümde buluşturuyor.

Albümde yer alan besteler geniş bir müzikal yelpazeye yayılmış, ve Vural, zengin hazinesini dinleyici ile paylaşıyor. Sert gitar rifleri ve soundları ile rock'n roll tarafında iddialı bir kulvarda koşan şarkıların yanı sıra, zaman zaman caz tınıları ile dinleyiciye bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Şarkılarını her hangi bir müzik türüne veya tarzına benzetmek için özel bir çaba sarf etmediğini, her şarkının kendine has yapısını ve stilini düzenlemeleri yaparken korumaya çalıştığını da ifade ediyor sanatçı.

Albüme adını veren şarkının sözlerinde İzzeddin Çalışlar'ın katkısı var. Jehan Barbur ile yaptığı düet "Fark Eder mi?", soundu ve yapısı ile Türkiye müzik sahnesine yeni bir öneri getirmeye hazırlanıyor. Albümde Akın Eldes, Yavuz Akyazıcı gibi değerli gitarcıların imzalarının yanı sıra, Yahya Dai, Ozan Musluoğlu, Mert Önal, Orhan Deniz, Gülnur Gökçe gibi önemli müzisyenler katkı sağlıyorlar.

Alem Dünya hep birlikte çalınarak kaydedilen bir albüm ve bu yüzden bir konser albümü havasında.

Kayıtlar ASM'de Erkan Adlin tarafından yapıldı. Miksler Alen Konakoğlu ve mastering de Michael Zimmerling (Berlin) imzası taşıyor.

Kenan Vural Alem Dünya'nın prodüktölüğünü üstleniyor ve yapımcı firma ise Ada Müzik.

Kartonet fotoğrafları Şafak Taner tarafından çekildi ve tasarımı İzzeddin Çalışlar ve Kenan Vural tarafından yapıldı.

Yorumlar

Aynı gece