Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Gökhan Birben @ KadıköySahne

14 Kasım 2013 Perşembe 21:00
Kapı açılış: 21:00
Konser: 22:00
Gökhan Birben
Rize'nin Atina (Pazar) ilçesine bağlı Xaçapit (Subaşı) Köyü'nde doğdu.İlkokulu köyunde, orta ve liseyi rize merkezde okudu.Okul dönemi sırasında ve hemen sonrasında istanbulda fenerbahçe genç takım elemelerini kazanıp 2 yıl fenerbahçe genç takımında futbol oynadı . Bir dönem Kadıköy Kuşdili Musikî Cemiyeti'nde müzik eğitimi aldı.

İstanbul'dan köyüne döndüğünde radyo programları yapmaya başladı. Radyo programlarında söylediği şarkılar çok güzel tepkiler alıyordu ve bir albüm çıkarması yönünde istekler geliyordu.

Çocukken annesinden ve köyündeki yaşlı kadinlardan duymuş olduğu şarkıları, tulumun tınısına çok yakın bir tonla söyleme yeteneğine sahipti.

Daha önceden de tanıdığı Kazım Koyuncu ve Kemal Sahir Gürel ile bir araya gelerek bir deneme kaydı yaptılar.

Ardından "Hey Gidi Karadeniz" albümü piyasaya çıktı. Albüm hazırlıkları sürerken Kazım Koyuncu'ya "Gülbeyaz" televizyon dizisinin müziklerini yapması teklifinde bulunulduğunda; yine bestesi Kazım Koyuncu'ya ait olan "Hey Gidi Karadeniz" adlı şarkıyı Gökhan Birben'in seslendirmesi ve dizinin yayınlanmasıyla bu şarkının büyük ilgi görmesi de albümün piyasaya çıkmasıyla büyük satoş rakamlarına ulaşacağının önceden bir göstergesi gibiydi.

Gökhan Birben özellikle 4. albümüne kadar yöresinde unutulmaya yüz tutmuş şarkıları derleyip, yok olmalarını engelleme çabası içinde olduğunu belirtiyor.

Her albümünde bir Lazca ve de bir Hemsince şarkıya mutlaka yer vermek istediğini söyleyen Gökhan Birben, yöresine tek kelimeyle aşık ve tam bir doğa tutkunu. Her fırsatta İstanbul'un kalabalığından kaçıp, soluğu köyünde almaktadır.

Yorumlar

Aynı gece