Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

İlhan Erşahin, Arto Tunçboyacıyan, R. Brecker, B. Evans, MMW

9 Temmuz 2011 Cumartesi 20:00
A Strange Place for Jazz / Caz İçin Tuhaf Bir Yer

Dan Berglund's Tonbruket, İlhan Erşahin's Love Trio feat. Arto Tunçboyacıyan, Randy Brecker / Bill Evans Soulbop featuring Medeski, Martin & Wood

İstanbul Caz Festivali, bu yıl da farklı bir mekân ve yeni bir etkinlik ile seyircilerinin karşısına çıkacak. "A Strange Place For Jazz" (Caz İçin Farklı Bir Yer), tarihi, mekânsal özellikleri ve etkileyici atmosferiyle öne çıkan Tersane Sahnesi'nde gerçekleşecek. Adını, yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü caz müzisyeni Esbjörn Svensson'un topluluğu e.s.t.' e ait bir albümden (Strange Place For Snow) alan bu etkinlik, yenilikçi ve yaratıcı projeleri ile caz müziğine yeni ufuklar kazandıran müzisyenlere adanmış bir bölüm olarak festival programında ilk kez yer alacak.

Gecenin ilk performansı, alternatif ve akustik rock etkileri taşıyan, ilk dinleyişte kulakları cezbeden melodileriyle etkileyici bir müzik üreten Tonbruket'ten. e.s.t.'in basçısı Dan Berglund'un, Esbjörn Svenson'un 2008 yılındaki zamansız ölümünün ardından kurduğu toplulukta müzisyene, İsveç'in en iyi gitaristlerinden Johan Lindström, piyanist Martin Hederos ve davul ustası Andreas Werliin eşlik ediyor. Tonbruket'in ardından, İlhan Erşahin, Jesse Murphy ve Kenny Wollesen'den oluşan ve ülkemizde geniş bir hayran kitlesi edinen İlhan Erşahin'in "Love Trio"su, usta müzisyen Arto Tunçboyacıyan'ı konuk edecek. Gecenin muhteşem kapanışını ise bünyesinde Bill Evans (tenor ve soprano saksofon) ve Randy Brecker (trompet ve vokaller) gibi iki yıldızı barındıran Soulbop topluluğu ile bugüne dek 12'yi aşkın albüme imza atan ünlü fusion grubu Medeski, Martin & Wood yapacak.

Oturmalı 50 TL /Ayakta 35 TL /Öğrenci (Ayakta) 25 TL

A Strange Place for Jazz

This year, the festival presents a new section dedicated to musicians who open up new horizons in jazz music with their innovative and creative projects. Tonbruket, bassist Dan Berglund's band, who worked with Esbjörn Svensson in e.s.t, will start the night at the Tersane Stage that stands out with its spatial properties and genuine atmosphere. This concert will be followed by İlhan Erşahin's "Love Trio", which will be accompanied by master percussionist Arto Tunçboyacıyan. The marvellous closing of the event is by Randy Brecker/ Bill Evans Soulbop Featuring Medeski, Martin & Wood.

Seated 50 TL /Standing 35 TL /Student (Standing) 25 TL

DAN BERGLUND'S TONBRUKET
Dan Berglund kontrbas double bass
Johan Lındström gitar guitar
Martın Hederos tuşlu çalgılar
keyboards
Andreas Werlıın davul drums

İLHAN ERŞAHİN'S LOVE TRIO FEAT.
ARTO TUNÇBOYACIYAN
İlhan Erşahin tenor saksofon, tuşlu
çalgılar tenor saxophone, keyboards
Jesse Murphy elektrik bas electric bass
Kenny Wollesen davul drums
Arto Tunçboyacıyan vurmalı çalgılar,
vokal percussions, vocals

RANDY BRECKER/BILL EVANS
SOULBOP FEATURING MEDESKI,
MARTIN & WOOD

Randy Brecker trompet trumpet
Bıll Evans saksofon, tuşlu çalgılar
saxophone, keyboards
John Medeskı tuşlu çalgılar, piyano
keyboards, piano
Bılly Martın vurmalı çalgılar, davul
percussions, drums
Chrıs Wood kontrbas, bas gitar double
bass, bass guitar

Yorumlar

Aynı gece