Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

HÜSNÜ ARKAN dePPo Performance Park'ta!

7 Eylül 2012 Cuma 20:30
HÜSNÜ ARKAN;
1958 yılında İzmir'in Kınık ilçesinde doğdu. 1975 yılında, Bergama Lisesi'ni bitirdi. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu'nda üç yıl mimarlık okuduktan sonra, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1985'te, kesinleşen cezası nedeniyle yurt dışına çıktı. Bir yıl Atina'da, beş yıl Hollanda'da, iki yıl Köln'de yaşadı. 1987 yılında, Amsterdam'da, arkadaşlarıyla Hezarfen adlı müzik grubunu kurup, Avrupa'nın birçok kentinde kendi şarkılarını seslendirdi. 1990'da, Şanar Yurdatapan'ın düzenlemeleriyle ilk solo albümü Bir Yalnızlık Ezgisi'ni çıkardı. Kendi şarkılarından oluşan bu albümde, şarkı sözlerinin yanı sıra, Nazım Hikmet, Can Yücel, Ülkü Tamer, Muzaffer Erdost ve Louis Aragon'un dizelerine de yer verdi.

1993'te Türkiye'ye döndü ve Ezginin Günlüğü'ne katıldı. Grubun on bir albümüne şarkılarıyla ve sesiyle katkıda bulundu. 2005 yılında Destur adlı projeyle Deli Bu Dünya albümünü çıkardı. 2010 yılına kadar yüze yakın şarkısı yayımlandı. Aynı yıl Ezginin Günlüğü'nden ayrıldı.

Hüsnü Arkan, Türkiye'ye döndükten sonra, bir yandan da edebiyat çalışmalarını sürdürdü. İlk romanı Ölü Kelebeklerin Dansı, 1998 yılında Metis Yayınları'ndan çıktı. Romanda, küresel adaletsizlik ve mültecilik konularını işledi.

İkinci romanı Menekşeler Atlar Oburlar'da, 12 Eylül faşizmi koşullarını, iktidar sahipliğini, bireyin iktidarla ve kaderiyle ilişkisini işledi. Bu kitap, 2001 yılında, Om Yayınları'ndan çıktı.

Üçüncü romanı Uzun Bir Yolculuğun Bittiği Yer, 2005'te Yapı Kredi Yayınlarından çıktı. 1914 Şark Savaşı'nı konu alan romanda, İstanbul'dan Orta Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada, yüz yıla yakın bir tarihî alanda, savaşın insan kaderiyle ilişkisini inceledi.

Aynı yıl, edebiyatçı Yiğit Bener ve Levent Mete'yle birlikte, ayda bir yenilenen iktidarsiz.com adlı internet sitesini yayınlamaya başladı. Bu sitede yetmişe yakın makalesi yayınlandı.

Yine aynı yıl, Seyhan Kitap'tan, Hiçe Doğru adlı şiir kitabı yayınlandı.

2008 yılında, Uyku adlı romanı İthaki Yayınları'ndan çıktı. İlk kitabındaki gibi fantastik öğelere yer verdiği bu romanda, karşı-ütopya kavramını ve siyasi alanla birey arasındaki ilişkileri eleştirdi.

Romanlarında ve şiirlerinde, genel olarak, adalet, ahlak ve bireyin kaderiyle ilişkisi temalarını ele aldı.

Hüsnü Arkan, müzik ve edebiyat çalışmalarını halen İstanbul'da sürdürmektedir.

Yorumlar

Aynı gece

  • dead can dance // murat beşer & murat mrt seçkin

    7 Eylül Cuma - 21:00
    DEAD CAN DANCE Istanbul Konseri Öncesi Isınma Turu Karga'da 1998’de çalışmalarına uzunca bir ara ve…
  • OYNAK BİŞEYLER (MUSTAFA DAĞLI)

    7 Eylül Cuma - 21:30
    Mustafa Dağlı altı aylık aradan sonra tekrar Liman Kahvesi tesisatının başında. Poptan, indie'ye s…
  • CİHAN GÜÇLÜ

    7 Eylül Cuma - 22:00
    Türk Pop Müziği Usta Bir Müzisyen ve Yeni Bir Yorumcu Daha Kazanıyor CİHAN GÜÇLÜ… Biletler Biletix'…
  • ROLLING JAM @2.İZMİR İZMOT İZBIRAKANLAR MOTOR FESTİVALİ

    7 Eylül Cuma - 23:00
    ROLLING JAM 2.İZMİR KARŞIYAKA MOTORSİKLET FESTİVALİ'NDE!! Festivalin 2. günü saat 21:00'de sahne al…
  • Ska Pendor Ska

    7 Eylül Cuma - 23:00
    Verdiğimiz kısa bir aradan sonra ufak değişiklerle tekrar sahnedeyiz ! Serdar Demir - Guitar & …
  • Edebiyle Fasıl @Jeansanat Sahne Vol.2

    7 Eylül Cuma - 23:00
    Hep bir ağızdan söylenen şarkılar, dost sohbetleri ve tüm bunlara eşlik eden harika mezeler.. 7 Eylü…
  • Ska Pendor Ska !

    7 Eylül Cuma - 23:00
    Verdiğimiz kısa bir aradan sonra ufak değişiklerle tekrar sahnedeyiz ! Serdar Demir - Guitar & …
  • FAKE @ MASK!!!

    7 Eylül Cuma - 00:00
    U2, Depeche Mode, Muse, Red Hot Chilli Peppers, The Killers gibi alternatif, indie ve britpop grupla…
  • CEM KILIÇ @MASK!!!

    7 Eylül Cuma - 02:30
    CEM KILIÇ, Her Cumartesi MASK'ta!!! Pek çok dizi film ve sinema filmlerinde rol olan, oyunculuğunun…