Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Garanti Caz Yeşili: NADEAH ● nublu istanbul ● 24/01 & 25/01

24 Ocak 2014 Cuma 22:00
kapı açılış/doors open: 22:00
ilk set / first set: 23:30
ikinci set / second set01:00

////////////////////////////////////////////////

warm up / after party

////////////////////////////////////////////////

Adını ilk duyanlar, ondan yeni bir PJ Harvey ya da Juliette Lewis gibi bahsettiyse de, yolu Novelle Vague ile kesiştikten sonra karşımıza güzel sesli, çekici bir şair, gerçek bir "femme fatale" çıktı: NADEAH… Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 24-25 Ocak'ta Nublu Istanbul'da…

Nublu Istanbul, 24-25 Ocak'ta, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Nadéah'ı ağırlıyor…

Nadéah sahne de genel yaşam felsefesini aynen yansıtıyor: "Ne olursa olsun, en iyisini yap". Annesinin plak koleksiyonu sayesinde Pink Floyd ve Led Zeppelin'i keşfettikten ve bir rock müzik tutkunu olduktan sonra Amerikalı folk şarkıcısı Michelle Shocked'un canlı performanslarına dahil oldu. Tam da o zamanlarda karar verdi: " İleride ben de bunu yapmak istiyorum" . Michelle ona izlemesi gereken yolu gösterdi.

Genç yaşlarda, elinde gitarı ile vokalini geliştirmeye odaklandı. Leonard Cohen ve Tori Amos gibi isimlerden beslenerek her zaman güzelliği, biraz mizahı, biraz hayatın sertliklerini kaleme aldığı şarkı sözleri yazdı. Nadéah'nın şarkıları gerçek hikayelerden besleniyor ve ailesinden gelen genetik zenginlik (annesinden gelen hint, portekiz, ingiliz ve sırt köklerinin yanına, babasının italyan oluşunu ekleyelim) ona tarifsiz bir kültür yelpazesi ve geniş bir hayal dünyası açıyor.
Ilk grubu LoveGods'ın Paris'te tanıştığı Fransız bir guitarist ile İngiltere'de kurdu. Radio One 'ın dikkatini çeken bu bol elektrikli grup, Nick Cave ve Franz Ferdinand gibi isimlerden önce sahne aldı. Isimleri kulaktan kulağa yayıldı ve hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaştılar. Her ne kadar bağımsız yollardan iki albüm çıkardıysa da, bu ilk grubu ile sona geldiğini anladı ve baştan başlamak üzere, ilk adrese, Paris'e döndü. Kendine eni bri gitar aldı ve talih bir kez daha kapısını çaldı. Venus Café'de klasik müzik şefi ve bestecisi Nicola Tescari ile tanıştı. Tekrar yazmaya başladı ve bu kez fransız kültüründen esinlenmeler kapıda döküldü.. Kısa bir süre sonra, "kuşlar" Marc Collin'e gidip Nadeah'ı sahnede görmesini söylemiş olacak ki, sesi ve karakteriyle Collin'in hemen dikkatini çekti, önce "Hollywood Mon Amour" projesine, devamında Nouvelle Vague'a katıldı ve grubun 3. stüdyo albümünde yer aldı.

Üç yıl boyunca Nouvelle Vague ile dünyanın her yerini şehir şehir dolaştılar. Bu buluşmaya kadar PJ Harvey ve Juliette Lewis gobi vahşi bir rock'n roll kedisi olma yolunda ilerlerken, aslında çekiciliği ve sesinin kıvraklığını birlleştirince sexy bir "femme fatale" porters çizebileceğini analdı. Nouvelle Vague turnesi sırasında ilk albümü "Venus Gets Even"un son rötuşlarını yaptı. Bu albüm kendi yaşam öyküsünden önemli ipuçları taşıyor.
Aynı bir kısa film gibi, ya da bir tiyatro oyunundan kesitler gibi karşımıza çıkan şarkıları bazen merak uyandırıcı, bazen neşeli, bazen blues kokan, canlı düzenlemeleri ve çekici formları ile dikkat çekiyor.


////////////////////////////////////////////////

*40 TL / Biletleri nublu kapıdan alabilirsiniz.
*40 TL / Tickets available from nublu door.

Yorumlar

Aynı gece