Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Tibet Ağırtan @ Bronx Pi Sahne

1 Şubat 2014 Cumartesi 23:00
DÜNDEN BUGÜNE KISACA "TİBET AĞIRTAN"

1979-1994 yılları arasında kurduğu Mavi Sakal adlı rock grubunun solistliğini yapan Tibet Ağırtan, solo çalışmalarına 1995 yılında 'Yat Geliyorum' ve 1997 yılında 'Kalk Gidiyorum' adlı albümlerle başladı.
2005 yılında 'Kırık Kalpler' Rock'n Roll grubu ile birlikte pek çok festival ve konserlerde yer alan, 2006 yılında Mavi Sakal ile 'Son…ki…beş…on' adlı albüm için yeniden bir araya gelen Ağırtan, aldığı jazz orkestrasyon eğitiminin de katkısıyla yurt içi ve yurt dışı çalışmalarında birçok ilklere imza attı. Wembley'de konser veren ilk ve tek Türk ekibinin içinde yer alan Ağırtan, yabancı müzisyenlerden oluşan ekibiyle World Music formatında yaptığı türkü albümü ile yurt dışında çeşitli festivallere katıldı.
Aylarca Top 10 listelerinde kalan besteleri ve Zardanadam'ın 'Dibini Gör' albümünde olduğu gibi, bir çok sanatçıların prodüksiyonlarına attığı imzalar, çeşitli yarışmalarda yaptığı jüri üyelikleri, Tibet Ağırtan'ın müzisyen kimliği ile yakaladığı başarının göstergesidir.
2012'de çıkarttığı 'Kıskaç' adlı solo albümü ile sevenleriyle yeniden buluşan ve Türkiye'de son günlerin '1960'ların Rock and Roll Müziği' denilince akla gelen ilk ismi olan Ağırtan, konserlerine ara vermeden devam ediyor.
Merih Aydın (bass), Erdem Tonguç (piyano), Levent Bursalı (davul), Fırat Avcı (saksafon) ile birlikte sahne alan ve Chuck Berry'den Elvis Presley'e, Little Richard'dan Jerry Lee Lewis'e kadar, zamanını sallamış ve hala sallamaya devam eden müzik ikonlarının parçalarından oluşan repertuarı ile ortalama 3 saat kesintisiz sahnede kalan Tibet Ağırtan,1 Şubat Cumartesi Bronx Pi Sahne'de.

Yorumlar

Aynı gece