Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

!F İSTANBUL 2014 "TÜRKİYE'DEN KISALAR" // kargART gösterim

16 Şubat 2014 Pazar 13:00
Türkiye'den Kısalar 2014 / Shorts From Turkey 2014

Gösterimler ücretsizdir.
Salon 12:30'da açılır.
Salon 60 kişi ile sınırlıdır.
18 yaş sınırı vardır.
Rezervasyon yoktur.

BİZ BURAYA NASIL GELDİK? / HOW DID WE END UP HERE? 70'
Sekiz Haziran / The Eighth Of June (Burak Çevik)
Metropolis (Eylem Şen)
Kir / Dirt (Ali Çağlar Özkan)
Last Birds / Son Kuşlar (Ahmet Ferah)
Tehcir Hikayeleri / Stories Of Deportation (Ezgi Sönmez Turan & Pınar Yıldız)
Tornistan / Backward Run (Ayce Kartal)


... AİLE TABLOSU / ... FAMILY PORTRAIT 63'
Hunger / Açlık (Güçlü Aydoğdu)
Kor / Ember (Cihan Sağlam)
M Is For Mobile / Mobil'in M'si (Barış Erdoğan)
My Favorite Sister / Sevgili Kız Kardeşim (Boran Güney)
Zarok / Çocuk / Child (Muhammet Beyazdağ)


ÜÇ RENK / THREE COLORS 85'
Baskın (Can Evrenol)
Patika / Patika (The Country Road) (Onur Yağız)
Beyond Is Before / Ötesi Önceymiş (Deniz Üster)


KİM KORKAR HAYATTAN !/? / WHO IS AFRAID OF LIFE !/? 83'
Adem Başaran (Orhan İnce)
Bihuşta Zebeşan / Karpuz Cenneti / Heaven Of Watermelon (Gülistan Acet)
Kefenin Cebi / (Cerement's Pocket)
Küçük Kara Balıklar / Little Black Fish (Azra Deniz Okyay)



Türkiye'den Kısalar / Shorts From Turkey
!f İstanbul 'Türkiye'den Kısalar' gösterimleri alışılagelmiş kısa film yarışması formatından farklı bir yaklaşımla, filmleri ve yönetmenleri yarıştırmadan, yönetmen ve izleyicilerin son bir senenin uzun metraj dışında her tür ve lezzetteki kısa önerileriyle tematik derlemeler olarak programlanıyor. Gösterimler festival kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de festival sinemaları ve mekânlarında ücretsiz olarak gerçekleştirilirken, İstanbul'daki gösterimler sırasında bir de izleyici oylaması yapılıyor ve izleyicilerin seçtikleri bir filmin yönetmeni, yurtdışında bir film festivalinde !f'in konuğu oluyor.

Bu seneki öneriler sonucunda kafamızda oluşan soru ve cümlelere ilham veren kısaların bir kısmını dört tematik derleme etrafında bir araya getirdik. Biz Buraya Nasıl Geldik? Türkiye'nin son bir yılında çoğumuzu derinden etkileyen bağzı meselelerini konu alan 6 kısayı bir araya getiriyor. Derleme, bu meseleleri tekrar tartışmaya açmaktan ziyade, başlığındaki soruyu kendine soranlara bazı hatırlatmalar yapıyor. ... Aile Tablosu, idealize edilen mutlu aile tabloları yerine başka aile tablolarını bir araya getiriyor. Bu tabloların önüne gelecek sıfatları izleyiciler diledikleri gibi koyabilir. Hepsine tek bir sıfat koymak da mümkün belki. Üç Renk derlemesinin ismi akla hemen Kieślowski'nin ünlü üçlemesini getirse de, her şeyden önce renkleri farklı. Bu derleme, her birinde farklı bir coğrafyanın/mekânın renginin filmin atmosferini domine ettiği üç farklı sinemasal lezzeti bir araya getiriyor. Kim Korkar Hayattan !/? derlemesindeki kısalar bu cümleyi bize hem doğrudan bir soru, hem de bir meydan okuma olarak kurdurttu. Galiba hayat ve sonrası için ihtiyaç duyduğumuz şey, öncelikle bir güvence.

'Türkiye'den Kısalar' gösterimleri için bize öneride bulunan tüm yönetmenlere ve !f izleyicilerine teşekkür ederiz. Önümüzdeki sene için önerilerinizi şimdiden merak ediyoruz!

The !f Istanbul 'Shorts from Turkey' screenings are programmed with a different approach than most of the conventional short film programs based on competition. Instead of perpetuating a competition between the films and the directors, the program is structured around the concept of screenings based on thematic compilations programmed through the suggestions of various directors and the !f audience. 'Shorts from Turkey' is open to all sorts of moving images produced within the last year, except for feature films. In the framework of the festival, the screenings will take place in Istanbul, Ankara and Izmir at festival cinemas and venues, free of charge. An Audience Award will be given to the director of the short that will be selected by the !f audience during the screenings, and the recipient director will be awarded with an all-inclusive trip and accreditation to an international film festival.

As a consequence of this year's suggestions, we came up with four thematic compilations which are inspired by the questions and statements that emerged in our minds through the shorts we have watched, some of which are included in the compilations. How Did We End Up Here? brings together six shorts dealing with some of the issues that have been affecting many people in Turkey throughout the last year. The compilation acts as a reminder for those who ask the question posed in the title, rather than raising these issues for discussion once again. ... Family Portrait brings together some family portraits other than the idealized happy family portraits. The audience can complete the portraits with any adjective that they find appropriate. Maybe it is even possible to suggest a single adjective for all. Although the title of the next compilation, Three Colors immediately recalls Kieślowski's famous trilogy, the colors are different to begin with. This compilation brings together three different cinematic tastes where the films' atmospheres are dominated by the color of their geography/space. Who is Afraid of Life !/? is posed both as a question and challenge by the shorts in this compilation. Probably, what we need for life and beyond is primarily just a security.

We would like to thank all the directors and the !f audience who made suggestions for 'Shorts from Turkey' screenings. We are already curious about your suggestions for the next year!


BİZ BURAYA NASIL GELDİK? / HOW DID WE END UP HERE?

SEKİZ HAZİRAN
THE EIGHTH OF JUNE
2013, DENEYSEL / EXPERIMENTAL, HDSLR, 8'

TASARLAYAN CONCEIVED BY: BURAK ÇEVİK / YAPIMCI PRODUCER: BURAK ÇEVİK / SES TASARIMI SOUND DESIGN: SİNAN BERKSÖZ

Görüntü: 8 Haziran 2013 tarihinde halk tarafından Taksim'in girişlerine kurulmuş olan barikatlar.
Ses Kaynağı: 28 Mayıs 2013 tarihinde, daha sonradan Gezi Parkı Direnişi'nin sembolü olacak Kırmızılı Kadın'a yapılan biber gazlı müdahalenin ses kaydı.
Images: On the eighth of June 2013, barricades which were built on the entrances to Taksim.
Source of Sound: On the 28th of May 2013, sound recording which belongs to the interference with pepper sprays against The Woman in Red who later on will become the symbol of Gezi Park Resistance.

YÖNETMEN HAKKINDA
Burak Çevik (İstanbul, 1993) İstanbul'da yaşıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde sinema üstüne lisans eğitimine devam eden Çevik'in 2010 yılında gerçekleştirdiği Beklerken adlı kurmaca kısa filmi, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli festivallerde yer aldı. 2011 yılından bu yana yazmayı sürdürdüğü sinema yazıları çeşitli mecralarda yayımlandı.

ABOUT THE DIRECTOR
Burak Çevik (Istanbul, 1993) lives in Istanbul. His short narrative film Waiting (2010) has been screened at various local and international film festivals. He continues his undergraduate film studies at Istanbul Bilgi University, and his articles on films have been published in various media since 2011.


METROPOLİS
2013, BELGESEL / DOCUMENTARY, HDV, 22'

YÖNETMEN DIRECTOR: EYLEM ŞEN / SENARYO SCREENPLAY: EYLEM ŞEN / MÜZİK MUSIC: LUDWIG VAN BEETHOVEN, WOLFGANG AMADEUS MOZART, FRANZ SHUBERT / YAPIMCI PRODUCER: EYLEM ŞEN, HAVVA DUMAN / KAMERA CAMERA: SERCAN BOZDOĞAN, SALİH GÖK, EYLEM ŞEN / KURGU EDITING: EYLEM ŞEN

Metropolis, resmî şiddet ve bu şiddetin uygulayıcıları, nedenleri, mağdurları ve cezasız kalması üzerine bir belgesel. Film, çağdaş güvenlik mühendisliği adı altında, şehirlerde güvenlik terörüne dönüşen güvenlik politikalarının hangi saiklerle, nasıl oluştuğuna dair bir tablo sunuyor. Yargı, siyaset ve polis bürokrasisi resmî şiddetin desteklenmesi ve cezasız kalması açısından mercek altına alınıyor.
Metropolis is a documentary on state violence and its implementers, causes and victims, as well as the lack of imposing a penalty. The documentary features a portrait of how and through which motivations security policies are constructed, who is responsible for a state of 'security terror' in the cities for the sake of 'contemporary security engineering'. The judiciary and legislative systems, and the police bureaucracy are examined through their effects on supporting the state violence.

YÖNETMEN HAKKINDA
Eylem Şen, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü öğrencisi. Daha önce Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde eğitim alan Şen, uzun yıllardır çeşitli demokratik kitle örgütlerinde ve bir eğitim kurumu olan Özgür Yaşam Eğitim ve Dayanışma Derneği'nde toplumsal dayanışma çalışmalarında bulunuyor ve iki yıldır belgesel çalışmalarını sürdürüyor. Önemli filmleri arasında Kornea İkilisi (2013), Geçen Yıl Roboski'de (2012) ve Çıplak Ayaklı Aydınlık (2012) yer alıyor.

ABOUT THE DIRECTOR
Eylem Şen is studying at Dokuz Eylül University in the Department of Film Design. She has been engaged in social solidarity projects within various NGO's. Şen has been shooting documentaries for two years and her key films include Kornea İkilisi (2013), Geçen Yıl Roboski'de (2012) and Çıplak Ayaklı Aydınlık (2012).


KİR
DIRT
2013, KURMACA / FICTION, HD, 12'44"

YÖNETMEN DIRECTOR: ALİ ÇAĞLAR ÖZKAN / SENARYO SCREENPLAY: AHMET VEYSİ COŞKUN, ALİ ÇAĞLAR ÖZKAN / YAPIMCI PRODUCER: AHMET VEYSİ COŞKUN / OYUNCULAR CAST: EVRİM ŞAHİNTÜRK, FERİDE SARIMEHMET, BURHANETTİN KURT / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: ALİ ÇAĞLAR ÖZKAN / SANAT YÖNETMENİ ART DIRECTOR: AYŞE BURUK / SES KAYIT SOUND: ERCAN KÜÇÜK / IŞIK ŞEFİ GAFFER: YAVUZ ABDÜLAZİZOĞLU / KURGU EDITING: ALİ ÇAĞLAR ÖZKAN

Anne ve kızının durumları yoktur; gıda ve banyo ihtiyaçları için bir aileden yardım alırlar. Türkiye'de aile olmak kucaklaşmaktır; cömertliktir; sevmeyi bilmektir; 3 çocuktur.
The mother and her daughter are poor; they get help for their basic needs from another family. In Turkey, being a family means "touching" each other; generosity; to know how to love; having 3 children.

YÖNETMEN HAKKINDA
Ali Çağlar Özkan (Muğla, 1986) İstanbul'da yaşıyor. Eğitim göçü ile İstanbul'a geldi ve Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Moleküler Biyoloji eğitimini yarıda bırakıp film yapmaya başladı. Önemli filmleri arasında Hakan Hakan (2013), Yasemin Yasemin (2012) ve Fehmi Fehmi (2010) yer almaktadır.

ABOUT THE DIRECTOR
Ali Çağlar Özkan (Muğla, 1986) lives in Istanbul. He migrated to Istanbul to study and began making films after quitting his education at Boğaziçi University, Department of Molecular Biology. His key films include Hakan Hakan (2013), Yasemin Yasemin (2012) and Fehmi Fehmi (2010).


LAST BIRDS
SON KUŞLAR
2013, KURMACA / FICTION, HD, 8'30''

YÖNETMEN DIRECTOR: AHMET FERAH / SENARYO SCREENPLAY: GÜLRU KEÇECİLER, AHMET FERAH / MÜZİK MUSIC: MUSTAFA DURMA, UTKAN TUNCA / YAPIMCI PRODUCER: AHMET FERAH / OYUNCULAR CAST: DAMLA FERAH, BAHRI FERAH / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: AHMET FERAH / KURGU EDITING: TURGUT ERDOĞAN, AHMET FERAH

Çocuklar, Hemşin'in Mermanat Köyü'nde doğanın güzelliği içinde mutludurlar. Oysa her şey tehdit altındadır.
Children are happy in the beautiful nature surrounding Mermanat Village near Hemşin. However everything is under threat.

YÖNETMEN HAKKINDA
Ahmet Ferah (Mermanat Köyü, Hemşin, 1961) İstanbul'da yaşıyor. Fotoğraf, grafik tasarım ve sosyoloji eğitimi alan Ferah, reklam ve moda fotoğrafçılığının yanı sıra reklam filmleri ve belgesellerde görüntü yönetmenliği yapıyor. Son Kuşlar (2013) yönetmenliğini yaptığı ilk filmdir.

ABOUT THE DIRECTOR
Ahmet Ferah (Mermanat Village, Hemşin,1961) lives in Istanbul. He studied photography, graphic design and sociology. Ferah works as an advertisement and fashion photographer, and also as a cinematographer for commercials and documentaries. Last Birds (2013) is his first feature as a director.
TEHCİR HİKAYELERİ
STORIES OF DEPORTATION
2013, BELGESEL / DOCUMENTARY, HD, 12'14''

YÖNETMENLER DIRECTORS: EZGİ SÖNMEZ TURAN, PINAR YILDIZ / SENARYO SCREENPLAY: EZGİ SÖNMEZ TURAN PINAR YILDIZ / MÜZİK MUSIC: GRUP YORUM / YAPIMCI PRODUCER: EZGİ SÖNMEZ TURAN, PINAR YILDIZ

Bugünün tehcir hikâyesi Tarlabaşı'dır. İşte bu tehcir hikâyesi, rant uğruna evlerinden zorla çıkarılan, çıkarılmakta olan hayatlar ile bu alanda çalışmalar, araştırmalar yapan uzman kişiler aracılığıyla, 2010 yılında Tarlabaşı'nda başlatılan insan ve çevre düşmanı kentsel dönüşüm projesinin insana, kente dair neleri alıp götürdüğünü anlatıyor.
The contemporary manifestation of deportation stories is taking place in Tarlabaşı. This story tells us what the 2010 Tarlabaşı urban regeneration, a hostile project for the citizens and the environment, has taken away from the city and its residents through the testimonials of those who are forced to leave their homes, and the participation of the experts who study and pursue research in this area.

YÖNETMENLER HAKKINDA
Ezgi Sönmez Turan (İstanbul, 1990) ve Pınar Yıldız (İstanbul, 1988) İstanbul'da yaşıyor. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema-TV Bölümü'nden mezun olan yönetmenler, öğrenimleri sırasında birer radyo ve televizyon programı hazırladılar. Ezgi Sönmez Turan, Paris 8 Üniversitesi'nde, Pınar Yıldız da Michel de Montaigne Üniversitesi'nde bir dönem sinema eğitimi aldı. Ezgi Sönmez Turan Karnaval (2013) filminde post-prodüksiyon asistanlığı, Pınar Yıldız Görünmeyenler (2012) filminde kurgu asistanlığı yaptı. Yönetmenlerin birlikte çektikleri Örümcek (2013) adlı bir kısa filmleri bulunuyor.
ABOUT THE DIRECTORS
Ezgi Sönmez Turan (İstanbul, 1990) and Pınar Yıldız (İstanbul, 1988) live in Istanbul. The directors have graduated from Galatasaray University, Department of Radio, Cinema-TV and each prepared one radio and television program during their studies. Ezgi Sönmez Turan studied film at the University of Paris 8 and Pınar Yıldız studied film at the University of Michel de Montaigne for one semester each. Ezgi Sönmez Turan worked as a post-production assistant for the feature film Carnival (2013) and Pınar Yıldız worked as an editing assistant for the feature film Görünmeyenler (2012). The directors also have a short film called Örümcek (2013) that they directed together.


TORNİSTAN
BACKWARD RUN
2013 KISA ANİMASYON / SHORT ANIMATION, DİJİTAL EL ÇİZİMİ / DIGITAL HAND DRAWING, 3'59''

YÖNETMEN DIRECTOR: AYCE KARTAL / MÜZİK MUSIC: İSMET NEDİM SAATÇİ, AHMET NECİP ANTEL / YAPIMCI PRODUCER: AYCE KARTAL / DERLEME COMPILATION: AYCE KARTAL / ANİMASYON ANIMATION: AYCE KARTAL / KURGU EDITING: AYCE KARTAL

Kendi kendini sansürleyerek, 2013 yılının Mayıs-Temmuz ayları içerisinde Türkiye'de meydana gelen Gezi Parkı olayları sırasında yaşanan basın sansürünü eleştiren bir animasyon.
A self-censored film criticizing press censorship on the Gezi Park protests that took place in Turkey during May-July 2013.

YÖNETMEN HAKKINDA
Ayce Kartal (1977) Eskişehir'de yaşıyor ve Anadolu Üniversitesi Grafik Bölümü'nde doktora eğitimine devam ediyor. Serbest olarak yönetmenlik yapan Kartal'ın önemli filmleri arasında Magnus Nottingham (2011), Malfunction (2009) ve Klonistan (2008) yer alıyor.
ABOUT THE DIRECTOR
Ayce Kartal (1977) lives in Eskişehir where he continues his Ph.D. studies in Graphics Arts at Anadolu University Graduate School of Fine Arts. Kartal works as a freelance director and his key films include Magnus Nottingham (2011), Malfunction (2009) and Klonistan (2008).

... AİLE TABLOSU / ... FAMILY PORTRAIT



HUNGER
AÇLIK
2013, DRAM/GERİLİM / DRAMA/THRILLER, DIGITAL, 2'16''

YÖNETMEN DIRECTOR: GÜÇLÜ AYDOĞDU / SENARYO SCREENPLAY: GÜÇLÜ AYDOĞDU / MÜZİK MUSIC: SON FECİ BİSİKLET / YAPIMCI PRODUCER: GÜÇLÜ AYDOĞDU / OYUNCULAR CAST: GÜNEŞ UYDAŞ, ÜMİT ORTAÇ, LAYNA PALANCI / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: GÖRKEM TAŞ / SANAT YÖNETMENİ ART DIRECTOR: SERDA CEREN SAĞBAŞ / SES TASARIMI SOUND DESIGN: UFUK ÖNEN / KURGU EDITING: GÜÇLÜ AYDOĞDU

Hiçliğin ortasında, ölümüne oynanan bir aile oyunu.
A round of a deadly game, played by a family of four.

YÖNETMEN HAKKINDA
Güçlü Aydoğdu (Ankara, 1984) Ankara'da yaşıyor. 2011 yılında Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü'nden mezun olduktan sonra çektiği ilk kısa film olan Hunger ile yurtiçi ve yurtdışında birçok önemli festivalde yer alan Aydoğdu, yeni kısa film projelerinin yanı sıra kurumsal projelerde de yer almaktadır.

ABOUT THE DIRECTOR
Güçlü Aydoğdu (Ankara, 1984) lives in Ankara. He graduated from Bilkent University, Department of Communication and Design. Hunger, which is Aydoğdu's first short film following his graduation, has been screened at several prominent international festivals. He continues to take part in corporate projects beside his new short film projects.


KOR
EMBER
2013, KURMACA / FICTION, HDCAM, 19'53''

YÖNETMEN DIRECTOR: CİHAN SAĞLAM / SENARYO SCREENPLAY: CİHAN SAĞLAM / MÜZİK MUSIC: CEZA / YAPIMCI PRODUCER: CAVİT ÇETİN GÜNER / OYUNCULAR CAST: REHA ÖZCAN, SEVİNÇ ERBULAK, YAĞIZCAN KONYALI / YÖNETMEN YARDIMCILARI ASSISTANT DIRECTORS: PINAR GÖKTAŞ, ÇİĞDEM ERDÖL / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: EMRAH ÖRNEK / SANAT YÖNETMENİ ART DIRECTOR: SİNEM GÜNER / SES TASARIMI SOUND DESIGN: MURAT YILMAZ / KAMERA CAMERA: UĞUR DOĞAN AYDIN / KURGU EDITING: CİHAN SAĞLAM, EMRAH ÖRNEK

Lise ikinci sınıf öğrencisi Ali'nin hayatı ev, okul ve babasının emlakçı dükkânı arasında geçmektedir. Babası ona araba kullanmayı öğretir. Annesi Ali'yi her sabah uyandırır, ona kahvaltısını hazırlar. Ali ise yalnızca okul arkadaşlarıyla ve hoşlandığı kızla takılmanın ve yeni yeni başladığı sigarayı yakalanmadan içmenin yollarını aramaktadır.
Ali is a high school student who spends his days between his home, school and his father's real estate office. His father teaches him how to drive. His mother wakes him up every morning and prepares his breakfast. Ali is only interested in finding out the ways to hang out with his classmates and his new girlfriend, and to smoke on the sly.

YÖNETMEN HAKKINDA
Cihan Sağlam (İstanbul, 1985) İstanbul'da yaşıyor. Oyun yazarı, yönetmen ve yapımcı. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olan Sağlam, aynı fakültede Sinema-TV alanında çift anadal yaptı ve bu alanda yüksek lisans eğitimine aynı üniversitede devam ediyor. 2010 yılında kurulan The Club isimli sanat kolektifinin sanat yönetmenliğini yapmakta olan Sağlam'ın önemli filmleri arasında Normal-Anormal (2012) ve Baks Bani (2011) yer almaktadır.

ABOUT THE DIRECTOR
Cihan Sağlam (Istanbul, 1985) lives in Istanbul. He is a playwright, director and producer. Sağlam graduated from Acting Class at Beykent University, Department of Fine Arts in 2011. He also has a double major on Cinema-TV from the same faculty and is currently studying towards his graduate degree of the same branch, at the same university. He is the art director of The Club, which is an independent theatre and cinema company founded in 2010, in Istanbul. His key films include, Normal-Anormal (2012) and Baks Bani (2011).


M IS FOR MOBILE
MOBİL'İN M'Sİ
2013, KORKU/GERİLİM / HORROR/THRILLER, HD, 2'46''

YÖNETMEN DIRECTOR: BARIŞ ERDOĞAN / SENARYO SCREENPLAY: BARIŞ ERDOĞAN / MÜZİK MUSIC: BURAK TOPALAKÇI (ÖZGÜN) / YAPIMCI PRODUCER: OZAN ÖZKIRMIZI / OYUNCULAR CAST: OZAN ÖZKIRMIZI, TANER TAMER, İLKER ARSLAN / GÖRÜNTÜ YÖNETMENI DOP: TANER TAMER / KURGU & RENK DÜZELTME EDITING & COLOR CORRECTION: MURAT SERCAN SUBAŞI / SES TASARIMI SOUND DESIGN: BURAK TOPALAKÇI / FOLEY FOLEY: SERKAN KÖSEOĞLU, ELI HALIGUA

Cep telefonu mesajlarıyla emir alan soğukkanlı bir işkencecinin eline düşmüş, elleri ve ağzı bağlı, kafasına çuval geçirilmiş çaresiz bir adam... Sırada ne var? Bu kâbusun bir sonu var mı?
Hands tied. Mouth gagged. A desperate man is at the mercy of a coldblooded torturer who receives his orders as text messages from an unknown person. What will happen next? Will this nightmare ever end?

YÖNETMEN HAKKINDA
Barış Erdoğan (Ankara, 1974) İstanbul'da yaşıyor. Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nden mezun olan Erdoğan, 1998 yılında Taylan Biraderler'in yönettiği Sır Dosyası dizisinde yönetmen asistanlığı ve ardından reklam setlerinde kamera asistanlığı yaptı. Erdoğan 2002 yılından bu yana Rüya İşçileri senaryo grubu dahilinde birçok televizyon dizisinin senaryosunu yazdı.

ABOUT THE DIRECTOR
Barış Erdoğan (Ankara, 1974) lives in Istanbul. He graduated from Anadolu University, Department of Cinema and Television. Erdoğan worked as the directors' assistant for the series Sır Dosyası, directed by the Taylan Brothers in 1998 and worked as a camera assistant for commercials afterwards. He has written the screenplays of many TV series for the screenplay writing group Rüya İşçileri.


MY FAVORITE SISTER
SEVGİLİ KIZ KARDEŞİM
2013, DRAM / DRAMA, HDV, 7'15''

YÖNETMEN DIRECTOR: BORAN GÜNEY / SENARYO SCREENPLAY: BORAN GÜNEY / YAPIMCI PRODUCER: VERONIKA JELSIKOVA / OYUNCULAR CAST: LIZ RAO, JUYAN CHEN, FABIO CANEPA / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: ALEXEY ELAGIN, BORAN GÜNEY / KURGU EDITING: ÖMER ÖZYILMAZEL / SES SOUND: KEREM AKSOY / YARDIMCI YÖNETMEN ASSISTANT DIRECTOR: EDGAR ORTIZ

Boynundan aşağısı felç olan Lyn'in hayatla tek bağı, onu besleyen, yıkayan ve her gün hava alması için dışarı çıkaran kız kardeşi Yen'dir. Ancak aralarındaki ilişki minnet üzerine kurulu değildir.
Yen is the only connection to life for her sister Lyn, who is paralyzed from neck down. Yen feeds her sister, washes her and takes her out for fresh air everyday. But their relationship is not based on being grateful.

YÖNETMEN HAKKINDA
Boran Güney (İzmir, 1977) İstanbul'da yaşıyor. Filmlerinde daha çok kişisel meselelere değinen Güney'in önemli filmleri arasında Boom (2014) ve Balıkadam (2011) yer alıyor.

ABOUT THE DIRECTOR
Boran Güney (Izmir, 1977) lives in Istanbul. He deals with personal issues in his films. Güney's key films include Boom (2014) and Aquaman (2011).


ZAROK
ÇOCUK / CHILD
2013, BELGESEL / DOCUMENTARY, HD, 29'

YÖNETMEN DIRECTOR: MUHAMMET BEYAZDAĞ / SENARYO SCREENPLAY: MUHAMMET BEYAZDAĞ / MÜZİK MUSIC: METİN KEMAL KAHRAMAN, KARDEŞ TÜRKÜLER, ARAM TİGRAN / YAPIMCI PRODUCER: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: GÖKHAN ÖZKAN / KURGU EDITING: MUHAMMET BEYAZDAĞ / SANAT YÖNETMENİ ART DIRECTOR: AYSUN ERDEM / SES SOUND: MISRA MEŞHUR

Türkiye'de yapılan her 3 evlilikten bir tanesi, bir kız çocuğunun hayatını karartıyor. Zarok belgeseli evrensel bir sorun olan çocuk gelinlerin yaşadığı zorlukları yalın bir şekilde dile getirmeye çalışıyor.
One out of three marriages in Turkey ruins a girl's life. The documentary film Zarok, reveals the troubles of the subjects of a universal issue, the child brides, through simple, cinematic language.

YÖNETMEN HAKKINDA
Muhammet Beyazdağ (İstanbul, 1989) Antalya'da yaşıyor. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde okumaya başlayan Beyazdağ, belgesel çalışmalarına devam ediyor. Önemli filmleri arasında Tanrının Genleri (2012) yer alıyor.

ABOUT THE DIRECTOR
Muhammet Beyazdağ (Istanbul, 1989) lives in Antalya. He completed his primary and secondary education in Istanbul and moved to Antalya to study at Akdeniz University, Faculty of Communication Radio, TV and Cinema Department. He continues working on documentaries and his key films include Genes of the God (2012).






ÜÇ RENK / THREE COLORS



BASKIN
2013, KORKU / HORROR, HD, 11'

YÖNETMEN DIRECTOR: CAN EVRENOL / SENARYO SCREENPLAY: CAN EVRENOL / MÜZİK MUSIC: VOLKAN AKAALP (ÖZGÜN) / YAPIMCI PRODUCER: MEHMET TOZ, SERHAT CİNİSLİ, CAN EVRENOL / OYUNCULAR CAST: GÖRKEM KASAL, RENZİ PAMUKÇU, AYDIN ORAK, MUHARREM BAYRAK / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: ALP KORFALI / SANAT YÖNETMENİ ART DIRECTOR: SILA KARAKAYA / ORTAK YÖNETMEN CO-DIRECTOR: OGULCAN EREN AKAY

Dört polis, cehenneme gider!
Four cops, go to hell!

YÖNETMEN HAKKINDA
Can Evrenol (İstanbul, 1982) İstanbul'da yaşıyor ve Atlantik Film'de reklam, klip ve kısa film yönetmenliği yapıyor. 2012'de Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 2013'te Malatya Film Festivali'nde kısa film jüriliği yaptı. Önemli filmleri arasında Anneme ve Babama (2010), Sandık (2007) ve Vidalar (2006) bulunuyor.
ABOUT THE DIRECTOR
Can Evrenol (Istanbul, 1982) lives in Istanbul and works at Atlantik Film as a director for commercials, music videos and short films. He was a jury member for short films at the International Antalya Golden Orange Film Festival in 2012 and Malatya International Film Festival in 2013. His key films include To My Mother and Father (2010), The Chest (2007) and Screws (2006).


PATİKA
PATİKA (THE COUNTRY ROAD)
2013, KURMACA / FICTION, HD, 23'

YÖNETMEN DIRECTOR: ONUR YAĞIZ / SENARYO SCREENPLAY: ONUR YAĞIZ / MÜZİK MUSIC: DOMENICO SCARLATTI / YAPIMCI PRODUCER: PIERRE-LOUIS GARNON / OYUNCULAR CAST: HAKAN KARSAK, ÖZGÜR ÖZİL / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: LAURENT NAVARRI / SES SOUND: MARC-OLIVIER BRULLÉ / KURGU EDITING: XAVIER SIRVEN

10 yaşındaki Yaşar ve babası her sabah aynı kasaba yolunu teperler. Fakat tek bisiklete sahip oldukları için bunu nöbetleşe kullanmaları gerekmektedir. Babasından hep uzak kalan Yaşar, bir gün bu duruma son vermeye karar verir.
Every morning, 10-year-old Yashar travels along the same country road with his father. As they own only one bike, they have to take turns to use it, which tears them apart. One day, Yaşar decides that the bike won't ride anywhere anymore.

YÖNETMEN HAKKINDA
Onur Yağız (Fransa, 1986) Paris'te yaşıyor. İlk filmi olan Patika'yı yönetmeden önce Sorbonne Nouvelle Üniversitesi'nde İngiliz edebiyatı, tiyatro ve sinema eğitimi aldı.

ABOUT THE DIRECTOR
Onur Yağız (Fransa, 1986) lives in Paris. He studied English literature, theatre and film at Université Sorbonne Nouvelle in Paris before directing his first short film, The Country Road.


BEYOND IS BEFORE
ÖTESİ ÖNCEYMİŞ
2013, FOLK-BİLİM KURGU / FOLK-SCIENCE FICTION, HD, 48'

YÖNETMEN DIRECTOR: DENİZ ÜSTER / SENARYO SCREENPLAY: DENİZ ÜSTER / SES TASARIMI SOUND DESIGN: PETE DOWLING / YAPIMCI PRODUCER: RAMI FAROOK / OYUNCULAR CAST: MUHAMMAD MOOSA GHULAM HASSAN KHAN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: TOM HARRUP / KURGU EDITING: DENİZ ÜSTER, TOM HARRUP, ALAN MACKAY / DEKOR PROPS: DENİZ ÜSTER, TOM HARRUP / YARDIMCI YONETMEN ASSISTANT DIRECTOR: TOM HARRUP

Suyun ve petrolün artık bulunmadığı bilinmeyen bir gelecekte seyahat eden göçebe, Dubai'de bir yüksek gerilim hattının kutsal topraklarında ağaca dönüşmekte olan bir sandık keşfeder. Bu sandık, tersine işleyen bir fabrika misali, içine yerleştirilen nesneleri hammaddelerine dönüştürmektedir.
Beyond is Before is the "future" history of a nomad, at a time when water and petrol no longer exist. Inside the sacred internal ground of a pylon in Dubai, he discovers a part-tree / part-chest that is capable of regressing objects placed within back to their raw material, evoking a factory processing contrariwise.

YÖNETMEN HAKKINDA
Deniz Üster (İstanbul, 1981) Glasgow, İskoçya'da yaşıyor. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü'nde tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi'nde burslu olarak Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı ve The Glasgow School of Art'ta Güzel Sanatlar yüksek lisans eğitimi aldı. Kinetik heykel ve filmle ilgilenen Üster, çalışmalarına Glasgow Heykel Stüdyoları'nda ve uluslararası sanatçı değişim programlarında devam ediyor. Önemli filmleri arasında Turgen Culture and Heritage (2013), 69 (2012) ve Being an Ear Guest to a Gossip (2010) yer alıyor.

ABOUT THE DIRECTOR
Deniz Üster (Istanbul, 1981) lives in Glasgow, Scotland. She has an undergraduate degree in Painting and Drawing from Mimar Sinan Fine Arts University, an MA in Visual Arts and Communication Design from Sabanci University, Istanbul and an MFA from The Glasgow School of Art. She has since been continuing her work at Glasgow Sculpture Studios and international artist residency programs. Her key films include Turgen Culture and Heritage (2013) , 69 (2012) and Being an Ear Guest to a Gossip (2010). www.denizuster.com





KİM KORKAR HAYATTAN !/? / WHO IS AFRAID OF LIFE !/?



ADEM BAŞARAN
2014, KURMACA / FICTION, HD, 19'

YÖNETMEN DIRECTOR: ORHAN İNCE / SENARYO SCREENPLAY: ORHAN İNCE / YAPIMCI PRODUCER: ORHAN İNCE / OYUNCULAR CAST: YUNUS TANRIVERDİ, FERZENDE TANRIVERDİ, ARAM DILDAR / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: MEHMET Y. ZENGİN / SANAT YÖNETMENİ ART DIRECTOR: HASAN İNCE / SES SOUND: SEZGİN CENGİZ / KURGU EDITING: HACI KÖSE

1992 yılında, zorunlu göç sonrası bir çocuğun değişen yaşam koşulları karşısında tercih yapmak zorunda kalması…
After their forced migration in 1992, a child has to make some decisions due to changing living conditions.

YÖNETMEN HAKKINDA
Orhan İnce (Diyarbakır, 1983) İstanbul'da yaşıyor. Marmara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü'nü bitiren İnce, halen aynı bölümde yüksek lisans yapıyor. Önemli filmleri arasında Dema Ku Genım Dırıjın (Buğdaylar Dökülürken, 2011) ve Ali Ata Bak (2010) yer alıyor.

ABOUT THE DIRECTOR
Orhan İnce (Diyarbakır,1983) lives in Istanbul. He completed his undergraduate education at Marmara University Department of Cinema-TV and is currently studying for his graduate degree at the same department. His key films include Dema Ku Genım Dırıjın (When The Wheat Is Scattering, 2011) and Ali Ata Bak (2010).


BIHUŞTA ZEBEŞAN
KARPUZ CENNETİ / HEAVEN OF WATERMELON
2013, DRAM/KOMEDİ / DRAMA/COMEDY, HD, 15'

YÖNETMEN DIRECTOR: GÜLİSTAN ACET / SENARYO SCREENPLAY: GÜLİSTAN ACET / YAPIMCI PRODUCER: YAPIM 13, GÜLİSTAN ACET / OYUNCULAR CAST: HELİN ERDEM, PINAR TUTAL, MİZGİN TUTAL / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: SEMİH YILDIZ / SANAT YÖNETMENİ ART DIRECTOR: ALİ AĞTAŞ / KURGU EDITING: HANDE SAKARYA, ERHAN ÖRS / SES MİKSAJI SOUND MIXING: MURAT ŞENÜRKMEZ / RENK COLOR: FONO FİLM

90'lı yıllarda Batman'da yaşayan 6 yaşındaki Mizgin, din adına insan öldüren Hizbullah'ın cinayetlerinden ve arkadaşı 7 yaşındaki Sümeyye'nin ona anlattıklarından fazlasıyla etkilenmektedir. Sümeyye'den çocuk yaşta ölenlerin cennete gideceklerini ve cennette en sevdiği şeyleri yiyebileceğini öğrenen Mizgin, intihar girişimlerine başlar. Onun için cennet, huzur ve karpuzla dolu bir yerdir. Mizgin'in cennete gitme çabası, bölgenin korkunç atmosferiyle ironik bir şekilde anlatılır.
Mizgin (6) living in Batman, Turkey in the 90s is heavily affected by what her friend Sümeyye (7) tells her and also by the murders carried out by the Hizbullah, who kill in the name of religion. After learning from Sümeyye that those who die in childhood go straight to heaven where they can eat their favourite food, Mizgin seeks ways of committing suicide. Mizgin's struggle to get to heaven is narrated ironically through the fearful atmosphere of the region.

YÖNETMEN HAKKINDA
Gülistan Acet (Batman, 1985) İstanbul'da yaşıyor. İstanbul'daki ilk ve orta öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü ve Mardin Artuklu Üniversitesi Kürtçe Yüksek Lisans eğitimlerini tamamlayan Acet, 2009 yılından bu yana çeşitli kısa ve uzun metraj filmlerde yönetmen yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Önemli filmleri arasında Li Benda Biharê (Bahar'ı Beklerken, 2014) yer alıyor.

ABOUT THE DIRECTOR
Gülistan Acet (Batman, 1985) lives in Istanbul. After completing her primary and high school education in Istanbul, she received her degrees from Bursa Uludağ University, Department of Turkish Education and Mardin Artuklu University, Kurdish Graduate Program. She has been working as the director's assistant for various short and feature films since 2009 and her key films include Li Benda Biharê (Waiting for Bahar, 2014).



KEFENİN CEBİ
CEREMENT'S POCKET
2013, BELGESEL / DOCUMENTARY, HD, 19'29''

YÖNETMEN DIRECTOR: SEVGİ ÇOBAN / SENARYO SCREENPLAY: SEVGİ ÇOBAN / YAPIMCI PRODUCER: ERCİYES FİLM ATÖLYESİ / OYUNCULAR CAST: KAMİL TOK, RUKİYE ÖZGE KÖKEN, ÇAĞLAYAN SARIKAYA / EKİP THE TEAM: ÇAĞLAYAN SARIKAYA, CEM KARAURGAN, RUKİYE ÖZGE KÖKEN, SEVGİ ÇOBAN

Türkiye'de ölümün sektörleşmesi ve ölüm ile para arasındaki ilişki üzerine bir belgesel.
A documentary on death becoming a sector in Turkey and on the relationship between death and money.

YÖNETMEN HAKKINDA
Sevgi Çoban (Malatya, 1990) 1995 yılında taşındığı İstanbul'da yaşıyor. Erciyes Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü'nden mezun olan Çoban'ın önemli filmleri arasında Yabancı (2013) ve Önemli Mi? (2012) bulunuyor.

ABOUT THE DIRECTOR
Sevgi Çoban (Malatya, 1990) has lived in Istanbul since 1995. She graduated from Erciyes University Department of Radio TV and Cinema. Her key films include Unfamiliar (2013) and Is It Important? (2012)



KÜÇÜK KARA BALIKLAR
LITTLE BLACK FISH
2013, DRAM/BELGESEL / DRAMA/DOCUMENTARY, HD, 27' 27''

YÖNETMEN DIRECTOR: AZRA DENİZ OKYAY / SENARYO SCREENPLAY: AZRA DENİZ OKYAY / MÜZİK MUSIC: SARUHAN BATUR (ÖZGÜN ), BÜYÜK EV ABLUKADA / YAPIMCI PRODUCER: AZRA DENİZ OKYAY, REBECCA MOUROT-LEVY / OYUNCULAR CAST: MARAL, CAMILLE SABLET, AZRA DENİZ OKYAY / GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ DOP: ANDAÇ ŞAHAN, BENJAMIN RUFI / KURGU EDITING: CAMILLE MOUTON / SES SOUND: ULAS AĞCE / COLOR RENK: KHADIJA FATMI

Büyümek için yaşadıkları yerleri değiştirmelidir üç kadın. Göç etmelidirler. Ermenistan'dan gelen Maral, İstanbul'da yasadışı olarak çalışıyor. Ela, Paris'te yaşan Türkiyeli bir kız. Julia, Paris'te yaşayan Fransalı bir fotoğrafçı. Hayat her birinin hayallerine ağır darbeler indirir fakat yaşadıkları zorluklar, sonunda büyük sularda yüzebilmeleri için güçlenmelerine yardım edecektir.
In order to grow, three women must change where they live. They have to migrate. Maral is from Armenia and working illegally in Istanbul. Ela is a girl from Turkey, living in Paris. Julia is a photographer from France, living in Paris. Life strikes a blow to each of their dreams, but in the end adversity helps them grow strong enough to swim in the big water.

YÖNETMEN HAKKINDA
Azra Deniz Okyay (İstanbul, 1983) İstanbul'da yaşıyor. Küçük yaşta fotoğrafçılığa başladı ve bu dönemde ilk filmini çekti. Paris'te sinema okurken EHESS'te sosyoloji derslerini takip etti ve Michel Gondry'nin film şirketi Partizan'da çalıştı. Reklam, müzik ve sanatçı videoları çeken Okyay'ın önemli filmleri arasında Batman Womans Are Hero (2011), La Clowne (2005) ve La Sépa-Ration (2004) yer alıyor.

ABOUT THE DIRECTOR
Azra Deniz Okyay (Istanbul, 1983) lives in Istanbul. She began taking photographs early on when she also shot her first film. During her cinema education in Paris, she followed sociology classes at EHESS. She worked at Michel Gondry's film studio Partizan and made commercials, music and artist's videos. Her key films include Batman Womans Are Hero (2011), La Clowne (2005) and La Sépa-Ration (2004).

Yorumlar

Aynı gece

  • “Gitmek”

    16 Şubat Pazar - 17:00
    2 – 16 Şubat Pazar 17:00 5 – 12 – 19 – 26 Şubat Çarşamba 21:00 Etkinlik Saati: Çarşamba (21:00) Paza…
  • Nordic Sunday: Junip @ Babylon

    16 Şubat Pazar - 18:00
    İsveçli Indie / Folk Rock / Psychedelic rock projesi Junip, Nordic Sunday ile 16 Şubat Pazar akşamı …
  • Güldür Güldür / 16 Şubat / Brüksel

    16 Şubat Pazar - 19:00
    Güldür Güldür birbirinden eğlenceli skeçleri ve sürprizleriyle unutulmaz bir akşam yaşatacak! Günlük…
  • Karaoke Party

    16 Şubat Pazar - 20:00
    Her Cuma - Cumartesi - Pazar 7 – 14 – 21 – 28 Şubat Cuma 1 – 8 – 15 – 22 Şubat Cumartesi 2 – 9 – 16…
  • METAROTH & NONE SHALL RETURN @ DOROCK - 16 Şubat Pazar

    16 Şubat Pazar - 20:00
    METAROTH & NONE SHALL RETURN Başlangıç Saati: 20.00 Giriş Ücretsiz Event link; https://www…