Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Meriva & Yok Öyle Kararlı Şeyler

2 Nisan 2014 Çarşamba 21:00
Meriva

Meriva, üniversite yıllarında tanışan Mehmet Özkan (klavye), Kaan Özcan (gitar) ve Hakan Özcan'a (bas gitar) 2007 yılında Soner Avcu'nun (vokal) katılmasıyla kuruldu. Kuruldukları günden itibaren kendi bestelerini üreten grup İstanbul ve İzmir'deki bir çok bar ve festivallerde sahne alarak kendi dinleyici kitlesini oluşturan Meriva, 2011 yılında Birkan Başören'in de (davul) katılmasıyla son halini aldı.

2012 yılında Radyo Eksen, Dream TV, Babylon, Yamaha ve Turkcell Müzik gibi güçlü sponsorlarla ve Harun Tekin, Kaan Sezyum, Eray Aytimur, Alp Turaç, Reuben De Lautour, Mehmet Eskihancılar, Gülşah Güray, Şafak Ongan, Hakan Aydın, Martin Kleinbreuer, Işıl Kılkış gibi önemli jüri üyeleri değerlendirmesinde düzenlenen 2. Be The Band Müzik Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanan Meriva, ilk albümünü 2013 yazında Babajim Istanbul Studios & Mastering bünyesinde kaydedip yayınlamaya hak kazandı.

2013 yazında Türkiye'nin en büyük festivalleri Rock'n Coke'ta ve Eksen On Fair'de sahne alan grup, dinamik ve değişken melodilerinin yanı sıra güçlü sözleriyle de rock müzik dinleyicilerinin hafızalarında yer etmeyi başardı.

Kayıtlarını Babajim Stüdyoları'nda tamamlayan grubun albüm prodüktörlüğünü Reuben De Lautour üstlenirken mix'lerini Alp Turaç'ın mastering'ini Pieter Snapper'ın üstlendiği albüm Babajim Records etiketiyle kasım ayında dinleyiciyle buluştu.

Vokal: Soner Avcu
Gitar: Kaan Özcan
Bas: Hakan Özcan
Klavye: Mehmet Özkan
Davul: Birkan Başören


Yok Öyle Kararlı Şeyler

"Mütevazi rock yapıyoruz; ama tam tersi de olabilir..." mottosu ile şarkı çizip resim çalan bir topluluk olarak kendilerini ifade eden Yok Öyle Kararlı Şeyler, indie/alternatif tarzına yerel bir uyarlama getirerek müzik yapıyor.

2011 İstanbul kurulumlu olan grup, Erdem Topsakal (vokal/gitar), Boğaç Soydemir (davul), Emrah Fıçıcı (elektrik gitar), Çağrı Özer (klavye/geri vokal) ve Ramazan Kırdım (bas) kadrosundan oluşuyor.

Birçok şehirde performans sergileyen grup, İstanbul'da hatrı sayılır mekanlarda (KüçükÇiftlik Park, Hayal Kahvesi, Jolly Joker, Kadıköy Sahne, Bronx Pi, Karga Bar, Shaft vb.) sahne aldı ve almaya devam ediyor. Lana Del Rey ve Mabel Matiz gibi uluslararası ve ulusal piyasada tanınan isimler ile de aynı sahneyi paylaşan grup katıldığı Zeplin Radyo, Evden Uzakta gibi programlar ile geniş kitlelere ulaştı. 2. Be The Band müzik yarışmasında finale kalan Yok Öyle Kararlı Şeyler, önemli prodüktörler ve müzisyenlerle tanıştı.

İlk albümlerini Müzik Hayvanı desteğiyle şubat 2013'de çıkardıktan sonra, 2014 martının ilk haftasında raflarda yerini alması planlanan yeni albüm çalışmalarını Serdar Ateşer prodüktörlüğünde Babajım İstanbul Studios & Mastering'de yaptı. Grup albümün sound'unu, "Batı'nın iyi taraflarını alan rock müzik ya da indie tarzına yerel uyarlama" olarak tanımlıyor. Albüme ismini veren 34 şarkısında Harun Tekin'le de sürpriz bir düet yapan grup, aynı şarkı için çekilecek klip çalışmalarına da hız kesmeden başladı.

Gündelik temalı, mizahi konseptli sözleri ile şarkı üretimine özen gösteren topluluk, davulcularının Educatedear konsepti içinde de eğlenceli videolar ve şovlar sergiliyor. Aynı zamanda sevenleriyle farklı organizasyonlarda da biraraya geliyorlar. Tüm bunlara ek olarak, her şarkılarına ait çizim ve illüstrasyonlar, şapka, t-shirt gibi çeşitli ürünler ile de dikkatleri üzerine topluyorlar.

Yorumlar

Aynı gece