Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

GARGOYLE İLE İLK RÖPORTAJ !!!!

13 Aralık 2005 00:00
www.deathroom.net Gargoyle ile grup tarihinin ilk röportajını yaptı. Linki ziyaret edebilirsiniz veya röportaji burada okuyabilirsiniz.


1 - Öncelikle grubunuzu biraz tanitirmisiniz ?

Gargoyle 2005 yaz döneminde kuruldu. Melih (Klavye) internet üzerinden, bestelerini beraber çalabileceği müzisyenler arıyordu.15 günlük internet ve telefon dostluğu bizi kısa bir süre sonra Melih’in besteleri üzerinde çalmaya başlayan iki kişi haline getirdi. Birkaç provadan sonra iyi bir şeyler çıkabileceğine inandık ve işi eğlenceden öteye taşımaya karar verdik. Pelin’in liseden bir arkadaşı olan Yasin Bayrak ile temasa geçip, ev stüdyosunda bizim için bir demo kaydedip kaydedemeyeceğini sorduk. Hemen gelin dedi. Bir heves gittik. Melih’in bestelerinden ikisini seçip klavyelerini kaydettik. Daha sonra birkaç hafta Pelin ile ben üzerinde çalışıp düzenlemelerini yaptık. Gitar ve bass kayıtlarını tamamlayıp hemen Melih’e gönderdik. Çok beğendi. Bende dedim ki o zaman madem bir araya gelince iyi işler çıkartıyoruz, bir grup olalım. Grubumuzun ismini Pelin ve Melih buldular. Bende onayladım. Demomuzu kaydeden arkadaşımız Yasin’den bize prodüktör olup albümümüzü kaydetmek isteyip istemeyeceğini sorduk. Çok şaşırdı. O zaman demo şarkıları rafa kaldıralım, daha derli toplu kayıtlar yapalım dedi. Böylelikle demo yayınlanmadan öylece kaldı. Yaklaşık altı aydır albüm üzerinde çalışıyoruz. Melih besteliyor, klavyeleri çalıyor, bizde Pelin’le beraber düzenlemeleri yapıyoruz, ben şarkı sözlerini yazıyorum.

2 - reborn`den bağımsız bir yan proje olan "Gargoyle" yi yaşama geçirme
fikri nasıl olu$tu?

Gargoyle bir yan proje değil. Reborn, Melih’in beraber çaldığı başka bir grup. Onları bir kez sahnede seyrettim ve gelecek vadeden çok başarılı bir Black Metal grubu olduğunu söylemeliyim. Sanırım bu sorunun cevabını detaylarıyla birinci soruda verdim.

3 - yayinlanmami$ olsada bize Disaster of the Silent Shores adli demonuzdan
bahsedermisiniz?

Tabii. Demo’yu ilk kaydettiğimiz hafta neredeyse hergün elli defa dinleyip ne kadar güzel bir iş çıkarttığımızı düşünüyorduk. Daha sonra, prodüktörümüz Yasin, bu kayıtların zayıf olduğunu, bizim ilk hevesle bunları çok sevdiğimizi, aslında çok daha iyisini yapabileceğimizi söyledi. Şimdi dinleyip albüm kayıtlarıyla kıyaslayınca söylediklerinde çok haklı olduğunu görebiliyoruz. Geçtiğimiz altı ay boyunca çok çalıştık ve istediğimiz gibi bir sound oturdu. Şu anda Pelin bass gitar kayıtlarını yapıyor. Tamamladığında son mix ve mastering yapılacak ve çalışma inşallah tamamlanmış olacak.

4 - yeni çıkacak olan albümünüzde Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u Fethi'ni
konseptini ele alicakmissiniz bunun sebebi nedir? ne gibi bir düşünceyle bu
konsepti ele alma fikri gündeme geldi.?

Bu benim fikrimdi. Şarkı sözlerini ben yazdığım için konuları belirleme görevi bana verildi. Melih’in klavye kayıtlarını defalarca dinledikten sonra, böylesine duygu yüklü melodik altyapının, bir hikaye anlatması gerektiğine karar verdim. Fatih’in istanbul’u fethinde karar kıldım. Pelin ve Melih fikri çok sevdiler. Konsepti kafamda oluşturup giriş gelişme ve sonuç paragrafları oluşturdum. Besteleride puzzle parçaları gibi bu paragraflarda en uygun yerlere yerleştirdim. Ayrıca Melih’in aklında oluşturduğu müzik fazlasıyla bizden bir şeyler taşıyor. Demek istediğim, Melih klavye çaldığında kesinlikle Türk müziği altyapısına sahip olduğunu algılayabiliyorsunuz. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Çünki Gargoyle’un müziğinin başka bir Black Metal veya Doom Metal grubuna benzemesi, bizi bir yere getirmez.

5 - çıkacak olan albümün çıkış tarihi vs hakkinda bilgiler verebilirmisiniz?

Tarih vermemiz şu an için mümkün değil. Biz albüm kaydediyoruz ama henüz herhangi bir firmayla görüşmedik. Gargoyle’u tüm detaylarıyla tanıtan bir portfolyo hazırlıyoruz. Albüm kayıtları biter bitmez gerek yurt içi, gerekse yurt dışından bizimle ilgilenebileceğine inandığımız firmalara, portfolyo ve kayıtlarımızı göndereceğiz.

6 - Reborn ve Gargoyle arasinda ne gibi farkliliklar var?
MELİH:Reborn daha black-death altyapıyı bünyesinde hakim tutuyor.Gargoyle ise bizim daha melankolik ve dark altyapımı yüzeye çıkarmak fikri ile kurduğumuz bir grup.Bunun yanısıra lirikler açısından oldukça farklı.Reborn’da iyilikler-kötülükler yüzleşirken,Gargoyle’da ilk albüm konsepti olarak Fatih Sultan Mehmet tekrar yüzyıllar sonra geldi tahtına oturdu,zaferi kazanan tüm halkın gözyaşları,kanı,marşı,yüzlerinden süzülen yağmur damlaları var. Reborn’la da şu anda bir albüm hazırlığı içindeyim.İlk grubum olmasına rağmen,daha kalabalık bir grupda daha az müdahale eden bir melih var,aslında olması gerektiği kadar desek daha doğru olur herhalde.Gargoyle kurulumundan bu günlerine kadar daha benden bir parça.Ama sonuçta iki grup da benim için çok önemli,tüm duygularımı ortaya koyduğum,her bir tuşuna düşünerek bastığım birer melodram...
CEM: Konserlerinden hatırladığım kadarıyla, Melih iki gruptada çalmasına ve müzikal altyapıyı yönlendirmesine rağmen oldukça farklıyız.

7 - yerli piyasayi takip ediyormusunuz ? begentiginiz yerli gruplar
hangileri?

Kesinlikle takip ediyoruz. Özellikle Black Omen ve Crossfire’ın albümlerini çok beğendiğimizi söylemeliyiz. Türk grupların CD’lerini içinden ne çıkacağına dikkat etmeksizin satın alıyoruz. Ah birde Catafalque ile ilgili bir hikayemi anlatmak istiyorum. Manowar konserinden önce sahneye çıktılar. Sahne önünde bir hareketlenme oldu. Vay dedim iyi bir grup çıktı, bende seyredeyim. Bir arkadaşımla öne gidip seyretmeye başladık. Sonra çok bilmiş bir edayla dedim ki, eee işte yabancı grubun havası başka oluyor. Bak adamlar nasıl çalıyorlar. Şarkı bittikten sonra vokalist Türkçe konuşup (Arkadaşlar bilmeyen varsa biz Catafalque) deyince sanki bana söylüyormuş gibi geldi. Çok utandım. Hikayeyi anlatmamın sebebi şu. Gruplarımızı, yabancı gruplarla kıyaslamak çok anlamsız. Herkes kendince bir şeyler yapıyor. Hatta bazen bizim gruplarımız çok daha kaliteli işler çıkartıyorlar. Eskilerden Bursa’lı Death Project’i çok severim. Tek bir albümleri vardı. Muhteşemdi. Vokalistleri çok güçlüydü. O çocuğun sesinin cehennemden geldiğine eminim.

8 - sizi etkiliyen yerli veya yabanci gruplar varmi ?

Gargoyle müziğini etkileyen anlamında soruyorsanız, pek olduğunu söyleyemeyeceğim. Eminim dinleyenler bir şekilde benzetmeler yapacaklardır. Ama ben samimi bir şekilde, bir çok kez dinlediğim halde müziğimizi adlandıramadım. Black metal dedik ama thrash etkileride taşıyor. Melodik altyapı zaten tümüyle farklı. Sizde bir dinleyin bakalım ne düşüneceksiniz. Websitemizde örnek bir parça koyduk. www.geocities.com/gargoyletheband
Kişisel olarak ben thrash metal fanı olduğumu itiraf etmeliyim. Pelin İsveç death metal’i seviyor. Melih daha çok kuzeyli gruplara takıldığı gibi Elend gibi ambiyansı bol olan soundtrack tadında albümlerden de hiç vazgeçmiyor.Hatta piposuna her gece mutlaka bir Bach eşlik ettiğini de söylemek isterim.Ayrıca kilise koro müziklerine de çok önem verir.Kısacası kendi iç dünyasında yalnız,uçuk ve melankolik bir adam...

9 - ülkemizde yerli gruplara yeteri kadar destek verildiğini düşünüyormusunuz ? bu konuda görüşleriniz nelerdir?

Bir grubun destek görebilmesi için iyi bir ürün ortaya koyması gerekli diye düşünüyorum. Böylelikle grup herkesten önce kendini desteklemiş olur. Hayat kolay değil. Paranın adı geçen her konuda gerçekçi ve güçlü olmak gerekir. Grup müziği ve tavrıyla yeterince güçlüyse ve samimiyse, destek kendiliğinden gelecektir. Biz bir albüm kaydettik. Firmalar çalışmamızı beğenirse yayınlayacak. Dinleyiciler beğenirse satın alacak. Benim gibi bu işin fanı olanlar her albümü satın alabilir. Ama, kimseden beğenmediği bir ürünü destek olması için almasını bekleyemezsiniz.

röportaj için teşekkür ediyorum eklemek istediğiniz birşey varmi ?

Teşekkürler.

www.geocities.com/gargoyletheband
www.geocities.com/webofyasin

Yorumlar

Taze haberler