Telvin grubunun iki CD'lik, stüdyo ve konser kayıtlarından oluşan ilk albümü Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Telvin Erkan">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Telvin'in İki CD'lik İlk Albümü Çıktı!

8 Ocak 2006 00:00

Telvin grubunun iki CD'lik, stüdyo ve konser kayıtlarından oluşan ilk albümü Kalan Müzik tarafından yayınlandı.
Telvin
Erkan Oğur
Turgut Alp Bekoğlu
İlkin Deniz

1995'te İstanbul'da çalışmalarına başladıktan sonra ilk çıkışını yurtdışında yapan Telvin grubu, Houston ve New Orleans'ta konserler verdi. İki defa katıldıkları Hollanda - North Sea Jazz Festivalinde grup çok beğenildi; Telvin, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında pek çok konser verdi. "Halden Hale Geçmek" ve "Renk Değiştirmek" anlamına gelen Telvin sözcüğü, grubun yaptığı müziği de özetliyor: Bu müzik, sınırsız doğaçlamaların zenginleştirdiği düzeyli sahne performansıyla ayrı bir sihre sahip. Tarzı Türk"fusion" olarak nitelendirilmiş.

Albüm hakkında GRJ'daki diğer yorumlar ve albümü satın almak için buraya tıklayın
Kaynak: Kalan.com

Yorumlar

  • erkan oğur makalesinde de belirttiğim gibi, müzik dinse, peygamberi erkan oğur.
    ama sevmedim ben bu albümü.
    buz gibi caz işte, nedir değişik olan ? ya da erkan oğuru dinlerken sıkılanlardan farkımızı neyle göstereceğiz bu albümde ?
    kervan ve dılore nenelerim dışında hangi şarkıyı dinlediğnizde bu erkan oğur, diyebilirsiniz?
    nefes'te perdesiz gitar seçiliyor baya, evet , bileden dinleseniz, erkan oğur bu dersiniz, ama.. yok , albüm 100 yıllık caz..
    oğur işi müzik değil, caz. bildiğimiz caz yahu..

    erkan oğur öyle şeyler yaptı ki, djivan gasparyan'la,janet esim'le,ismail hakkı'yla,yansımalarla.. bir ton insanla..
    ben onca şeyden sonra bu albümü sevemedim. yani mp3lerime kasetlerime cd lerime bakıyorum, bu albümü bir çoğuna benzetiyorum.
    buz gibi caz işte demem de bundan..
    kervan ve dılore nenelerim dışında hiç bir şarkıyı iki defa üst üste dinlem gereği duymadım.
    cdyi mp3 çevirdim, kervan ve dılore nenelerimden başkasını canım çekmiyor, cd yi pakedine koyup diğer cdlerin yanına koydum.
    telvin konsererinde bulunanlar bilirler, erkan oğur kendisi söylüyor 'biz birazdan biraz gürlicez' diye, ama bu albümde ne gürlemesi !?
    uyku cazı fon müziği bu !
    kötü değil bu tabi ki, caz severim,dinlerim..
    ama sıkıldım aynı caz'da.şimdi aklı evveller cazın nesini değiştirceksin? diyecek.
    yok kardeşim, değştirmesin ,amenna.
    ama sevmedim işte.
    ben gene volor molor dinlerim defalarca,açar ağırlama dinlerim,dağlar dinlerim.
    onları çalmakla geçiririm vaktimi..sıkılmam..
    ama aklıma telvin albümü gelmez bile..
    üzüldüm azcık.
    ama n'apim..

    sevelere lafım yok.kimse alınmasın,laf etmesin..


    kolay gelsin
    Üye
    düşyılmaz
    Tarih
    30 Ocak 2006 00:00
  • KOLA gurubuna sonsuz destek ............telvin den beklentiler çok ama başarılı olacaktır
    Üye
    KOLA punk rock
    Tarih
    15 Ocak 2006 00:00
  • bizler de birer garip müzisyeniz. siz içeri girdiniz kapıyı kapattınız. bize görünen bir kapı bile kalmadı girebileceğimiz. girip arkadan kapatabileceğimiz bir kapı yok artık. ama bize sesin en güçlü geldiği o zayıf noktada kapı olduğunu biliyoruz..
    siz ve müziğiniz, içerde olduğunuz için dışarının sesini duyamıyorsunuz. siz bizim gibi gençleri dinleyip bizi kendinize çekmelisiniz ama bunun için içerideki müziği kesmelisiniz. bilakis siz müziği keserseniz bu defa biz o zayıf yeri , o kapıyı bulamayız. ne olur susmayın devam edin varlığınız bizim için yeterli. bizi yanınıza almasanız da o odaya bizleri sokmasanızda bizler dışarıda mesut bahtiyarız.
    erkan ağabey. senin değerini bilen bir grup garip müzisyen hala yaşamakta ve sevinmeni gerektiren durum şu; bu grubun yaş ortalaması 22. gelecek nesillere çok şeyler anlatacaksın biz ve bizler gibi ler sayesinde. aklın geride kalmasın. seni seviyoruz.

    turgut alp ve ilkin ağabey ler bu albümü ve bunun gibi nicelerini bizlere dinlettirdiğiniz ve gelecekte de dinlettireceğiniz için size şimdiden minnetlerimizi sunarız.
    Üye
    Tebbitbreath
    Tarih
    15 Ocak 2006 00:00
  • 2 cd den oluşuyor albüm . konser kayıtları , ama kayıtlar tertemiz , stüdyo albümü gibi , konser olmasının verdiği sıcaklık da korunmuş . dinledikçe sevilen çok değerli bi albüm
    10 Ocak 2006 Salı | Yazan: sinankay


    dostum albümde sadece 2 parça canlı kayıt. orjinal cd nin içinde de belirtilmiş bu durum. "Eşbabiye" malatya konserinde, "Nefes" ise bodrum konseri kayıdı ama hakikaten mükemmel kayıtlar.
    Üye
    Tebbitbreath
    Tarih
    14 Ocak 2006 00:00
  • albümü bugün aldım. hakikaten beklediğim gibi bir albüm olmuş erkan abimize teşekkür ederiz. ama erkan ogur un değerinin halen anlaşılmadığını düşünüyorum. bu ..... ........ memleketinde illa ölmek mi lazım değer anlamak için.
    Üye
    Tebbitbreath
    Tarih
    14 Ocak 2006 00:00
  • samsuna hala gelmedi albüm.işin komik zaten bikaç biyer var alınacak onlarda albümün cıkmadıgını idda ediyolar.işte böyle bi durum ya.kesinlikle download yok parasını verip alacam.
    Üye
    jackass4
    Tarih
    14 Ocak 2006 00:00
  • düşüncemin sınırını zorladı bu albüm...
    Üye
    alhambra
    Tarih
    13 Ocak 2006 00:00
  • Sevgili Utku_death Telvin hakkında yorum yapmak, eleştirmek benim çapımı aşar, dediğin herşeyin farkındayım, özellikle makamsal geçişler çok güzel ... ben sadece böyle beklemediğimi söylemek istedim, 2 hafta önce mesela CRR de bir konser vardı, orada belki de teknik olarak biraz kısıtlı olmaktan kaynaklanacak , biraz daha sade , biraz daha yumuşak parçalar vardı, bir de bir ömürlük misafirden 2-3 parça da o konserde yer aldı, eski TRT kayıtlarından daha öncede dinlemiştim, bir kaç türkü seslendirildi, sanırım konserden hemen sonra bu albümü dinlediğim için böyle bir kanıya sahip oldum. Ne de olsa halden hale bir geçiş var ben bu hali sevdim diyebilirim...
    Üye
    samedu
    Tarih
    11 Ocak 2006 00:00
  • Geçen sene ilk olarak okulum YTÜ'de izlemiştik ve biz de halden hale geçmiştik onlarla. O günden beri albümü bekliyordum. Orada konuştuğumuz grubun basçısı İlkin Deniz, bize albümün (geçen sene) Nisan'da çıkacağını söylemişti, ama bugüne kısmetmiş demekki. Albümün çıktığı haberini şimdi Garaj'dan aldım, biraz sonra da almaya gideceğim Bakırköy'e. Alan arkadaş varsa bana albümün tam fiyatını söyleyebilir mi?
    Üye
    Saiph111
    Tarih
    10 Ocak 2006 00:00
  • dün dinledim.kafamda şöyle bişey yapsa nasıl olur diye merak ettiğim birşeyi çalmışlar.telvinin belli anları var bişeyler anlatan,bir de bazı anları birşey anlatmaktan çok hissettiren şeylerden oluşuyor.gerçekten de onları anlayarak ve hisederek dinlemenin tadı başka.her geçen gün biraz daha içine girmek eroini biraz daha fazla damara vermek gibi birşey.keşke eroin de böyle bişey olsaydı.can almasaydı..neyse,telvin hakında yorum yapmak beni bayağı zorluyor.sadece şunu söyleyim korsanını almayın lütfen ve kopya yapmayın.bu alın terinin karşılığı o para bile değildir ama orjinal alıp parasını vermekle onun devamına destek olmaktır asıl önemlisi.
    Üye
    hijazz
    Tarih
    10 Ocak 2006 00:00
  • Sevgili samedu erkan oğur bu projede fusion yapısına biraz daha yönelmiştir, makamsal kullanımlar biraz daha azaltılmıştır, bu kendilerinin kişisel tercihidir. Fakat halden hale geçmek ise de bu olsa gerek uşşak tan fusion a. Caz-rock müziğinin karışımına fusion ya da rock-fusion deniliyor genel olarak istersen biraz bu konuyu araştır. Erkan oğur fusionda ise genel formları(chorus) kullanmıyıp çok daha özgürlükçü bi çalış biçimi koyduğunu gördüm kişisel olarak, bu kanımca albümü biraz daha müzisyen kesime yönelik kılabilir, ki zaten ülkemizde kaç kişi fusion dinler bilmiyorum. Albüm oldukça güzel benim açımdan...
    Üye
    utku_death
    Tarih
    10 Ocak 2006 00:00
  • Erkan Oğur varsa elbette tamamdır ama albüm BİR ÖMÜRLÜK MİSAFİR e göre biraz sert olmuş, caz - rock biraz karışmış gibi sanki, üstadın bir bildiği vardır elbet ama konu erkan Oğur olunca beklentiler biraz fazla oluyor. Bu arada Telvin'in CRR konseri harikaydı, albümde de konser kayıtları var ama CRR dekiler değil, albüm dinlendikçe güzelleşir, biraz daha dinlemem lazım sanırım...
    Üye
    samedu
    Tarih
    10 Ocak 2006 00:00
  • Erkan Oğur varsa tamamdır
    9 Ocak 2006 Pazartesi | Yazan: meg-a-deth



    Kesinlikle doğru..Bi de şunu söylemek istedim.Buraya biraz alakasız olabilir ama geçende Kanal D'de şu telefonlara melodi pazarlama altyazılarında Erkan UĞUR'dan Zeynebim melodisi için xxx yaz 8888 e gönder gibi saçma bi şey vardı..Bu beni çok sinirlendirdi...



    DaRKNeSS
    Üye
    System666
    Tarih
    10 Ocak 2006 00:00
  • 2 cd den oluşuyor albüm . konser kayıtları , ama kayıtlar tertemiz , stüdyo albümü gibi , konser olmasının verdiği sıcaklık da korunmuş . dinledikçe sevilen çok değerli bi albüm
    Üye
    sinankay
    Tarih
    10 Ocak 2006 00:00
  • bencede..
    Üye
    pUnKeR
    Tarih
    9 Ocak 2006 00:00
  • Erkan Oğur varsa tamamdır
    Üye
    meg-a-deth
    Tarih
    9 Ocak 2006 00:00
Toplam 16 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler