Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

16. İzmir Festivali

11 Mayıs 2002 00:00

Bu yıl 4 Ağustos tarihine kadar sürecek olan etkinlik Nazım Hikmet’in şiirleriyle başlayıp, Efes Antik Tiyatro’da gladyatörlerin gösterisi ile sona erecek.

İKSEV’in düzenlediği festival kapsamında ünlü tenor Jose Carreras da bir konser verecek.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 16. Uluslararası İzmir Festivali, bu yıl 7 Haziran-4 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. İKSEV Basın Danışmanı Sirel Ekşi’den alınan bilgiye göre, Festivalin ve “İzmir’in tacı” olarak nitelendirilen Kadifekale’nin açılışı, 7 Haziran Cuma günü Nazım Hikmet’in şiirlerinin sunulduğu dinletiyle başlayacak. Festivalin ikinci gösterisi, 11 Haziran’da Efes Antik Tiyatro’da, Bellini’nin “Norma” operası olacak.

Tekfen Karadeniz Filarmoni Orkestrası, 23 Haziran Pazar günü Efes Antik Tiyatro’da konser verecek. İspanyol Ulusal Balesi, “Fuenteovejuna” isimli iddialı bir prodüksiyon ile, 27 Haziran’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda festivale renk katacak. 1 Temmuz Pazartesi günü Kadifekale, Berlin Filarmoni Orkestrası’nın 10 keman ve bir piyanodan oluşan kemanlarının konserine tanık olacak.

Dünyaya operayı sevdiren üç tenordan biri olan Jose Carreras, 29 Temmuz Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro’da özel bir gösteri sunacak. 16. Uluslararası İzmir Festivali, 3-4 Ağustos günleri Efes Antik Tiyatro’da Roma gladyatör dövüşlerinin canlandırılacağı özel bir etkinlikle sona erecek.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler