Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm :: Patti Smith - Trampin

14 Nisan 2004 00:00
Patti Smith'in yeni albümü Mayıs'ta

Rock müzik dünyasının en önemli kadın yorumcularından biri olan Patti Smith'in yeni albümü "Trampin" Mayıs ayının ilk haftası yayınlanacak. Smith, Sony Müzik'ten çıkacak olan albümün prodüktörlüğünü de üstlenmiş.

Dünyayla aynı anda Türkiye'de de yayınlancak olan "Trampin", Patti Smith'in kariyerinin 9. stüdyo albümü olacak. Bu arada BMG ile olan anlaşmasını sona erdirerek Sony Müzik'e geçen Patti Smith konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Miles Davis, Bob Dylan ve Glenn Gould gibi her daim takdir ettiği müzisyenlerle aynı plak şirketinde olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

30 Aralık 1946 tarihinde Chicago, Illinois'de doğan sanatçı, New York City punk sahnesine 1974 yılında yayınladığı ilk single'ı "Hey Joe/Piss Factory" ile bomba gibi düştü. O tarihten bu yana da şiirsel rock'n roll geleneğinin en önemli temsilcisi olarak başarılı kariyerini sürdürdü.

Smith'in yayınladığı son 4 albümde (96 – Gone Again, 97 Peace & Noise, 2000 – Gung Ho) birlikte çalıştığı grubu; Lenny Kaye (gitar), Jay Dee Daugherty (davul), Tony Shanahan (bass, keyboard), Oliver Ray (gitar) 1996 yılında şekillendi.

Prodüktörlüğünü Smith'in grubu ile birlikte üstlendiği "Trampin" ise New York City'deki Loho Stüdyosu'nda 2003 yılı sonbaharında kaydedildi. Albümün mix'leri Patrick McCarthy tarafından yapıldı.

GRJ :: Patti Smith
Kaynak: studyoimge.com

Yorumlar

Taze haberler