Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

11. Roxy Müzik Günleri

16 Mart 2006 00:00
Gelenek sürüyor: 11. Roxy Müzik Günleri

Beste yapan, kendi müziğinin peşinde olan genç müzisyenlerin heyecanla beklediği Tuborg Roxy Müzik Günleri başlıyor.

11. Tuborg Roxy Müzik Günleri’ne katılmak isteyen müzisyen ve gruplar için başvurular 13 Mart 2006, Pazartesi günü başlıyor. Genç müzisyenler, Türkiye’nin dört bir yanından farklı türlerdeki besteleri ile 24 Nisan 2006 tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek.

Müzik Günleri Jürisi
Kaan Yüceil (Roxy), Taner Öngür (Moğollor), Güven Erkin Erkal (Radyo D), Şafak Ongan (Dream TV), Hakan Tamar, Nurbanu Anter (Sony BMG Music), Nalan Demirci (EMI Music), Ece Duyar (Tuborg), Murat Hasarı (müzisyen), Ömer Ahunbay ve Hakan Özer (Jinglehouse), Oğuz Kaplangı (Elec-Trip Records).

Katılım Şartları

11. Tuborg Roxy Müzik Günleri’ne katılmak isteyen müzisyen ve gruplar, en az iki parçanın yer aldığı demo CD’yi, müzik tarzı ve grubu anlatan tanıtıcı bilgiyle birlikte Roxy Kulüp Sıraselviler Caddesi, Aslanyatağı Sokak No:7 Beyoğlu adresine gönderebilir. 30 Nisan - 1 Mayıs 2006 tarihleri arasında yapılacak ilk elemelerin ardından finalistler, 2 Mayıs’ta www.roxy.com.tr internet sitesinde açıklanacak. Finale kalan müzisyen ve gruplar, 8 Mayıs Pazartesi, 9 Mayıs Salı, 10 Mayıs Çarşamba, 11 Mayıs Perşembe geceleri jüri önünde canlı performanslarını sergileyecekler.

Aralarında Teoman, Kurban, Cold House, Bağdat Avenue, Dejavu gibi sevilen pek çok ismi ve grubu ağırlayan Tuborg Roxy Müzik Günleri’nin 2006 yılı finalisti, 18 Mayıs 2006, Perşembe günü Roxy’de düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak. Yarışmada dereceye girenler para ödülünün yanı sıra Tuborg, Roxy ve Jüri özel ödüllerini de kazanma şansını yakalayacaklar.

Takvim
13 Mart-24 Nisan - Başvuru Tarihleri
30 Nisan-1 Mayıs - Jüri Değerlendirmeleri
2 Mayıs - Finalistlerin basına açıklanması
8 Mayıs Pazartesi - I. Performans Gecesi
9 Mayıs Salı - II. Performans Gecesi
10 Mayıs Çarşamba - III. Performans Gecesi
11 Mayıs Perşembe - IV. Performans Gecesi
18 Mayıs Perşembe - Ödül Töreni - Konser

Yorumlar

  • SANIRIM UYKUSUZLUK

    WEB SiTEMiZiN ADRSiNi EKSiK VERMiŞiM !!!
    Özür dileyerek...

    www.cihato.8m.com

    OK :)
    Üye
    musifeel
    Tarih
    1 Haziran 2006 00:00
  • Tekrar Ben (Cihat OMAY)

    Bir önceki yorumumda Web Sitemizden bahsettim ama yazmayı unutmuşum. Eksiğimi tamamlayayım dedim.
    GECE MELEKLERi ya da KUKLA olarak bildiğiniz grubumuzun tüm DEMO KAYITLARI Mp3 formatında bulabilirsiniz.
    Yorumlarınızı da bekliyorum.

    Teşekkürler

    www.cihat.8m.com
    [email protected]
    Üye
    musifeel
    Tarih
    1 Haziran 2006 00:00
  • Arkadaşlar Merhaba
    Yarışma bitti, yukarıda yazılanların bir çoğu doğru.
    Ben Cihat Omay, yarışmaya KUKLA adlı grup ile katıldık. Finalleri izleyenlerden yorum bekleyeceğim.
    Meğer bir kaç sene önce de KUKLA diye bir grup kurulmuş ve hatta bu yarışmanın finallerine kalmış. Üstelik o gruptan birisi jüri üyesi bir dergi (!) editörünün çalışanlarındanmış.
    Neyse, bu karışıklığa sebep vermek istemezdik. Ama sanırım biraz "antipatik" oldu ki daha kötü performans sergileyen 1-2 grup ödül alırken biz alamadık.
    Bana birileri bu işi bi anlatsın lütfen?! Derin devlet denen ütopya gerçeği artık bütün bunlara karşı müzikal bir mücadele verebilen "Rock'a" da mı bulaştı?
    Sizlere WEB SiTEMiZiN adresini vereceğim, demolarımızı merak edenler olmuş, ilgilenenler lütfen uğrayıp indirsin :)
    Hepinize başarılar ve selamlar...
    Üye
    musifeel
    Tarih
    1 Haziran 2006 00:00
  • ilk 3 e girenlerden sadece soulitary inin demioları var nette... Yeni Harman ile makina nerde???
    Üye
    kornata
    Tarih
    28 Mayıs 2006 00:00
  • bonzo ay ve sonzicik.. demo larınızı dinledim ve beğendim. tebrik ederim. umarım albümlerinizide dinlerim bir gün.. teşekürler..
    Üye
    kırık harami
    Tarih
    21 Mayıs 2006 00:00
  • evet ne güzel işte... isteyen herkez atsın buraya adresi. neticede hepimiz birer dinleyiciyiz. başarılı veya başarısız ne farkeder. sonuçta hepsi birer emek. karşılaştırma yapılmasın. herkeze gönülden başarılar dilerim.
    Üye
    kırık harami
    Tarih
    21 Mayıs 2006 00:00
  • Selam, ben Almanya'daki ufak stüdyomda yaptığım kayıtlarla finale kalan KÜÇÜK AY. İstanbul'a geldikten sonra, bana son anda yardım eden Deniz(Bass), Kağan(Gitar), Dilek(Vokal) ve Erdinç(Drum) arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Daha fazla prova yapma imkanımız olsaydı, kesinlikle daha iyi bir performans sergilerdik. Benim için önemli olan, müziğimi sizlerle paylaşıp eğlenmekti.

    Ödüle laik görülen grubları tebrik ediyorum, Yeniharman birinci olmayı hak etmistir. Ben yurtdışından Türk-Rock'ın takipçisi olarak, Türkiye'de müzikal anlamda çok büyük bir ilerleme olduğunu görüyorum. Fakat dinleyiciler arasında bir futbol mentalitesi varmış gibime geliyor, belli bir tarzı veya grubu beğenmek güzel, fakat bunu fanatikleştirip başka grubları kötülemek hiç hoş değil. Sonuçta iyi müzik dinleyicisini bulur ve mutlaka benim çalışmalarımı da beğenen veya beğenmeyen olacaktır.......Buyrun

    http://rapidshare.de/files/20347051/Kalbinden_Gelse.mp3.html

    http://rapidshare.de/files/20367702/Isiklar_Yanar....mp3.html

    http://rapidshare.de/files/20368071/Kendine_Sor.....mp3.html
    Üye
    bonzoay
    Tarih
    19 Mayıs 2006 00:00
  • e madem ben de veriyim roxyde finale kalamayan iki şarkımın linklerini...kazanamayan gözünden bakılcaksa olaya=) her türlü eleştirileriniz bekliyorum arkadaşlar... [email protected] ( msnden ulaşabilirsiniz bana =)

    http://www.mp3adresi.com/bedava-mp3-indir.asp?id=3897

    gözler konuşsun


    http://www.mp3adresi.com/bedava-mp3-indir.asp?id=3898

    kalp ve mezar
    Üye
    sonzicik
    Tarih
    19 Mayıs 2006 00:00
  • burda yazan herkezin kendine göre haklı sebepleri var. peki o zaman... www.vesaire.garaj.org sayfasında üç parçanın demosu. finallere kalamadı. ilgilenen ve merak eden varsa dinlesin. yanlış anlaşılmasın lütfen. ilgilenmeyen tıklamaz olur biter. emre senin içinde geçerli. grizu ya gönülden başarılar dilerim. bütün bunlar düş iyi bir şarkıydı ve klibide çok hoştu. ben sizi o yıllarda da sevmiştim. herneyse bakın işte. tartışmanıza ivme kazandırabilir. en azından finale kalanlardan değilde birde kalmayanlar cephesinden bir bakın. sonra konuşuruz.. siz bir dinleyin ben bayramlık ağzımı açıcam...:))
    Üye
    kırık harami
    Tarih
    16 Mayıs 2006 00:00
  • Sana sunu soyleyim emre obur grupların onunu kapıyoo belki agır oldu dogru diyorsun.demek istediğim su sizin zaten bi kitleniz var ve 3-4 aydır da album cıkaracaksınız diye bekliyoruz...bu yuzden de bana gore bu zamna kadar duyulmamış ve kendini duyurmak isteyen gruparın onun kaptınız demek istedim..yanii siz zaten bi kitleye sahipsiniz..ayrıca "anında kaset yapalım-tanınalım mantığından ibaret" dusuncene katılıyorum.ama burada benceinsanlar değil yarışmayı suçlamak gerekiyoorrr..sadece bu yarışma değil butun yarışmalrda oyle maalesef kaliteyi değilde hangisine album yaparız ve satar mantıgı mevcuut bu ayarışmlarda. bana gore.....ayrıca emre sana ve grizu yu hiç bi şekilde yaptıklarınız eleştirmedim eger oyle anlaşıldıysa ozur dilerimm.. ama kesinlikle oyle değil :))
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    15 Mayıs 2006 00:00
  • adam gibi bi grup çıkmıycakmı şu piyasaya??? artık susturalım şunları...
    Üye
    wildly
    Tarih
    15 Mayıs 2006 00:00
  • Sevgili arkadaşlar,
    Burada yazılanlara gerçekten üzüldüm ve şaşırdım.Grizu,9 senedir 2. albümünü çıkartamamış bir gruptur,yani sandığınız gibi hertürlü imkanlara veya bağlantılara sahip değildir,bu yarışmayla da diğer katılımcılardan daha fazla bir beklentisi olamaz.Buna karşın müziğin amatör ruhla yapılmasını savunuruz ve bu yüzden yarışma konusunda bir kompleksimiz olmadan orada başka arkadaşlarla beraber sahne almak için başvurduk;zaten yarışma herkese açık.Bu arada daha önce de bir sefer kayıt vermiş fakat finale kalamamıştık-zira o kayıt hakkaten kötüydü,bunu da özellikle belirteyim.Ama anlıyorumki buraya yazan bazı katılımcıların amacı,başka müzisyenlerle beraber bir müzik platformunu paylaşmaktan çok ,anında kaset yapalım-tanınalım mantığından ibaret.Grizu'yu başkalarının önünü kapamakla itham eden bu arkadaşlar anlaşılıyor ki,müziği en başta bir pazar olarak görmekte.Biz Grizu'yu kurduğumuz 1992 yılından beri kimseyi önümüzü kapamakla itham etmedik,her zaman beraberce müzik yapmanın mutluluğunu yaşamaya çalıştık. Bir olaya katılıyorsanız önce şartlarını okur,kendinize güveniniz varsa bunları kabul ederek centilmence katılırsınız.Diğer katılımcılara ithamlarda bulunmak ve beklentilerinin gerçekleşmemesinin sebebi olarak başkalarını göstermek çok çoçukça.Benim derece vs beklentim olmadı ve hala da yok,çünkü herkes kendine göre iyi müzik yapar,takdir başkalarına aittir.Herkese müzik ve dostluk yolunda sabırlı ve alçakgönüllü günler dilerim.
    Emre Akdeniz-Grizu
    Üye
    grizuvox
    Tarih
    15 Mayıs 2006 00:00
  • valla buradaki yorumlarin coguna katiliyorum..Ben de bu yarişmaya kayit gonderen bir grubun uyesiyim.cook beklentim yoktu ama finale kalan bazı grupları gorunce bu yarısmaya olan saygim ve inancım azaldı açıkcası..ve kesinlikle de grizunun bu yarışmaya katilip seçilmesi ayri bi saçmalıktır.sonuç oalrak başka grupların onunu kapatılar..ama yarışmanın amaçı bol album satışı oldugu içinde iyi bi seçim olmuş!!!! asıl sorun turkiye de inanılmaz derecede artan popular kultur..herkesin dinledigi guzel dinlemedigi kotu... ve bu yuzden cogu grup hak ettiği yerde olaması. bununla bizim savaş vermemiz lazım. Piyasada olan ve ismini saydığnız cogu grubuu bende sevmiyorum ve kalitesiz buluyorum..ozellikle kızdıgım gruplar deja-vu, Direk T dir...bir arkadaşımız direk t iyidir dedi ve nirvana calıyorlardı onlar diyordu.. sana burdan kucuk bi not kurt cobain in bu kadar kotu bi sesi yoktu..ayrıca nirvana grunge turunde devrim yaratan bi grup ureten bi gruptu. ama direk-t uretikleriylede bi şey yapamıyoo.en cook bilinen sarksıı hasret bile onlara ait değildir ve ne duzgun sarkıları..dedğim gibi turkiye de iyi muzisyenlerin onunu kapatan kesinlikle popuşerkulturdur ve bu gittikçe artmaktadır ne yazık kii..son olarak katılan tum gruplara sevgi saygı ve başarılar.. hak eden kazansınn
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    15 Mayıs 2006 00:00
  • Şeysi ; onor bumbum elektronik müzik yapıyor ve yanılmıyorsam tek kişi. grup değil. Bizim eleştirilerimiz, Rock adı altında kalitesiz ve klişe müzik yapan insanlara..

    Roxy müzik yarışmasının yeterince şeffaf olmadığını buradaki arkadaslarla paylaşmak ve aynı fikirde olduğumuzu görmekte çok güzel...
    Üye
    Gezegenn
    Tarih
    12 Mayıs 2006 00:00
  • kendi adıma son olarak da : jüri üyesi olan yapım şirketlerinin temsilcileri; niçin zaten albümü olan grupların albümlerini dağıtmak için bir yarışmaya ihtiyaç duyuyorlar. alsınlar bu albümleri; arkadaş ,biz sizin albümünüzü çok beğendik gelin bunları biz dağıtalım desinler de bu kadar uğraştırmasınlar bu insanları. madem finale bırakacak kadar beğeniyorlar...

    yapılan her işin çok iyi olması gerekmiyor ama ilerletici bir unsur barındırmaması iyice moral bozucu oluyor. umarım dinleyemediğim diğer gruplar bu söylediklerimi çürütürler.
    Üye
    şeysi
    Tarih
    12 Mayıs 2006 00:00
  • ya biz finallere kalamadık. ama galiba buna sevinmeliyiz belkide..ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. ama sonuçta herhangi bir yarışma insanların emekleri geçmişleri ve hayalleri için kriter olamaz. herkez aslında kendisiyle yarışır... eğer gönderilen 234 demodan biri dahi dinlenmediyse sadece yarışmaya değil hem jurinin hemde sorumlu kişilerin vicdanlarına gölge düşmüş demektir. ve herkez kendi vicdanına karşı sorumludur. ve gerçekten iyi olanlar iyi olanların takdiriyle daha iyi yerlere gelecektir. herkezin hakettiği yere gelmesi dileğiyle...
    Üye
    kırık harami
    Tarih
    12 Mayıs 2006 00:00
  • ben finale kalan gruplardan grizu, yeniharman ve onor bumbum'un şarkılarını dinleme fırsatı buldum.(internette kendi sayfaları var. ) onor bumbum' u çok özgün buldum sadece.türkçeyle elektronik müziği iyi birleştirebildiğini düşünüyorum. diğerleri zaten piyasada olan şarkılardan farklı değillerdi. yeni bir ses getirebileceklerini sanmıyorum müzik adına.
    yanlış yolda eleştriler yapılıyor.sanki adamlar hiçbir şeyden anlamıyorlarmışçasına eleştriliyorlar. bence benim dinlediğim gruplar piyasaya yeni çıkan gruplardan daha iyi veya daha kötü değillerdi.( onor bumbum hariç )onlarrın da piyasada olması gerekiyor.albümlerinin satılıyor olması gerekiyor.çünkü eminim ki gecelerini gündüzlerini bu işe vermişler. ama seni ne kadar etkileyebilirler diye sorarsanız işte sadece elektro gitar kullanıyorlar diye de ölcek bitcek değilim...
    Üye
    şeysi
    Tarih
    12 Mayıs 2006 00:00
  • bu grupları çok iyi tanımıyorum ama aralarından grizu denen grubu televizyonda bi kaç kere dinledim.Benim söyleyeceğim sadece onları beğenmek ve ya beğenmemek değil; beğenmemenin yanında 8-9 senedir akademik müzik eğitimi alan ve rock müziğe gönül vermiş biri olarak,müzisyenliklerinin de tamamen fiyasko olmasıdır.bence grizu, dejavu,manga,direct,falan püsür gibi insanların en azından meslek etiği adına müziği bırakmaları gerekmektedir.Ha şimdi diyeceksiniz ki sen bişey misin ki konuşuyorsun.Kendine göre haklısın kardeş böyle dangozlardan ve onu dinleyen mongollardan ayrıca bunlara tonlarca para döküp ortaya süren kıro prodüktörlerden falan gına geldi.Çok rica ediyorum müziğe hevesli olan gençlere de çok kötü, kalitesiz örnekler teşkil ediyorsunuz.Daha yazardım da.........
    Üye
    yiit
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • bence kişisel yorumlarınızı rock müziğin kuralları gibi göstermekten vazgeçin arkadaşlar, anlıyorum piyasadaki kalitesiz müziğe tepkinizi, ben de yakınıyorum fakat buna karşı çıkmanın en iyi yolu üretmek olmalı.. ayrıca isim vermek istemiyorum ama ben de bir grubun üyesiyim ve başka bir grubun solistini juriden birisiyle sohbet ederken gördüğüm bir yarışma hakkında ben neler düşüneyim..finale kaldığım için gurur mu duymalıyım, yoksa utanmalı mı?
    Üye
    Buddff
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • Rock, Bağrıp çarıp küfür etmek değildir. Rock, öfke kusup tepinmek değildi. Rock kısapantolon giyip keçi sakal uzatmak değildir. Rock, değişik müzik yapma adına kalitesiz,sıradan ve anlamsız müzik yapmak değildir.
    Long live rock n roll :))
    Üye
    Gezegenn
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • Başta dayrekt sonra dejavu,manga,çilekeş,grizu. bunlara sölicek bişi bulamıyorum.. 80 leri geçtim, bu gruplar 90 ların başında çıksalardı millet taşlardı..
    Üye
    yuksekrocker
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • Valla dayrekt,kurban, vs benzer gruplar piyasaya çıkacaksa hiç olmasın böyle bi yarışma daha iyi. bilmiyorum hepsi roxy lemi ünlü oldu
    Üye
    küçük_istasyon
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • Eskiden Reflex,mavisakal ve Acil servis gibi baba gruplar vardı ve bu grupların ardından gelenler şimdi nerdeler ..?

    Artık Rock adı altında rap müzik istemiyoruz.. tabi dinleyen ve seven arkadaslara lafımız yok ama arkadan gelenler hep aynı.. Herkez birbirinin devamı gibi.. nerde eski rock sarkılarda ki derin anlamlı sozler ve atılan gitar soloları..? İnsanlara İyi ve kaliteli müzik sunulursa eminim benimseyeceklerdir ...
    Üye
    Gezegenn
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • ayrıca şundan da eminim ki yarışmaya katılan gruplar arasında grizu ile kıyaslanılamayacak kadar kaliteli gerçek müzisyenlerden kurulu gruplar vardı ama türkiye de yaşadığımız için herşey torpille dönüyo malesef yeter artık ben kanallarda manga-dejavu gibi grupları görmekten bıktım sadece gürültü kirliliği yapıyolar başka bi olayları yok.. güya rock yapıyolarmış bırakın bu saçmalıkları gitaristleri 2 tane akor la şarkıyı baştan aşşağı götürüyo vocaller desen berbat,davullar tek düze bunun üzerine zaten kötü müzik yapıyosunuz bari mütevazi olun o da yok sanki hepsi birer virtüöz tamam her gruptan virtüözite beklememek lazım basit ve güzel şarkılar da yapılabilir ama bunlarınki basit ve kötü hatta iğrenç ve mide bulandırıcı... cem köksal , yavuz çetin gibi muhteşem yetenekleri de deja vu , manga gibi iğrenç grupları da bu ülkede barındırıyoruz sizce cem köksal a ayıp etmiyomuyuz?
    Üye
    wildly
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • deja-vu gibi bi grubu 1. yapan jüriden bişeyler beklememiz yanlış arkadaşlar ben o vocalleri olucak ... (her neyse şimdi söylemiyim :)) öyle bi sese sahip olsam bırakın şarkı söylemeyi konuşmaktan bile utanırım. mesele yalnızca farklı olmak olmamalı farklı ve kaliteli olmalı.. bu seneye gelince finalistlere baktığınızda 1. nin grizu olacağını anlamayan yoktur piyasaya albümü sürülmüş klipleri kanallarda dönen ve bu yarışmayla alakası olan herkesi tanıyan grubun vocali ne yani 1. yapmycaklarmı şimdi? roxy yapımcıları diğer yarışmalara atıp tutuyo ama popstar bile bu kadar seviyesiz değildi rock adı altında ülkemizde yapılan saçma şeylere her gün yenisi ekleniyo umarım bi an önce bu zırvalıkların karşısına çıkar birileri...
    Üye
    wildly
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • Her taraf vıcık vıcık torpil kokuyor.. tümü için sölemiyorum ama finale kalan grupların jüri üyeleriyle bağlantısıı var.. Anlaşılıyor ki diğer demolar dinlenmeden çöpe gitti..

    Birde Yargıç nickli arkadas, grizu denen grubun arkadaşıymış..:)
    Üye
    yuksekrocker
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • Bildiğim kadarıyla bu yarışmanın amacı, İsmini duyurmak isteyen ve daha önce albüm yapmamış grupların kendilerini bi şekilde göstermesi .. Bence bu yarışma amacının dışına çıkıyor..
    Üye
    Gezegenn
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • TRdeki bu ve benzeri yarışmalara karşı olan giderek artan paranoid yaklaşımlardan bence uzak durmalı. dedikodu oranı fazlalaştıkça ne "sadece arkadaşların tanıdığı" veya "şehrin sevilen çocukları" modundan çıkılabilecek; ne de yarışma kalacak.. bunlar sayesinde en azından tanıyamadığımız grupların canlı performanslarına tanık olma fırsatı yakaladığımız platformlar oluşuyor.
    Üye
    Volt
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • grizunun vokali emre dostum olur kendisi burda sizin sorularınızı yonelttim işte grizu neden katıldı felan yazanlara emrenin cevabı


    Açıkçası ben sadece Grizu'nun nasıl algılandığıyla ilgili bir fikir versin diye verdim kaydımızı yarışmaya,final filan beklemiyordum,çünkü bize kıyasla fazlaca alternatif türlere yönelik olduğunu düşünüyordum.Dolayısıyla derece filan da beklentimiz yok,sürpriz olur benim için olursa.Sahne ve eğlence yeterli orada eğlenicez o kadar
    Üye
    Yargıç
    Tarih
    10 Mayıs 2006 00:00
  • kukla grubunun vokalisti eğer hala eren erdemse...eren erdem yüxexes dergisinin yazarlarından biridir... güven erkin erkal da bu derginin editörüdür...kukla grubu finale kalmıştır...bildiğim kadarı ile roxy. dream tv vs yarışmayla bağlantısı olan isimler de yarışmaya katılamıyordu...aynı zamanda yüxexes özel ödülü verilecekmiş...eren erdem( kuklanın vokalisti ise hala)de bu jüride yer alıyormuş...ne kadar şeffaf olabilir bu yarışma...kukla grubu harika grup da olabilir ve finale katılmayı gerçekten de haketmiş olabilir...sonuçta yarışmaya yolladıkları demoları dinlemedim... ve tüm bu söylediklerim eren erdem hala kukla üyesi ise geçerlidir...değilse hepsini geri alıyorum =)...sonuçta kimseye iftira atmak gibi bi çabam yok...sadece aklımdan geçenleri paylaşmak istedim...yanlışım varsa özür diliyorum ilgililerden...ve son olarak da grizu olayı beni ve sanırım herkesi dumura uğrattı...ben onları orta okuldayken eko tv de kliplerini izliyip şarkılarını ezbere sölüyordum...2 . albümü de yapmışlar...bu yarışmaya demo diye albüm kayıtlarını mı yolladılar...?onların bu yarışmaya katılma ihtiyacı 1.ye verilen para ödülü müdür acep?
    Üye
    sonzicik
    Tarih
    10 Mayıs 2006 00:00
  • roxy son senelerde eski özelliğini kaybediyor..keşke eskisi gibi müzisyenler çıkarabilse..
    Üye
    loragitar
    Tarih
    10 Mayıs 2006 00:00
  • makine ne yaptı öyle ya :/
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    10 Mayıs 2006 00:00
  • evet ya grizu yeni albüm çıkarıyodu niye katıldı bu yarışmaya.ardından bi de festival yaparlar heralde.sonrada grizu patlaması...
    Üye
    yüksekrockm
    Tarih
    3 Mayıs 2006 00:00
  • Bu yarışmada 1. , 2. ve 3. yarışma baslamadan belli oluyor.. hatta inanıyorumki finalistlerde jüri üyelerinin ahpapları ..

    Söylentilere göre 2006 roxy birincisi "grizu" denen grup. Bu grubunun daha öncede albümü çıkmış ve tutmamıştı..
    Üye
    Gezegenn
    Tarih
    2 Mayıs 2006 00:00
  • dejavunun lirikal ve müzikal anlamda basit ve anlamsız şarkısı kazandığı için roxy ye güvenimi tamamen kaybetmiş bulunmaktayım. arkasında çamurun baba gibi hara şarkısı dururken hem. olaya duygusal bakmıyorum gerçekten biraz müzikal kulağı olan biri hangisinin daha popülist ve daha az emek harcanmış olduğunu seçebilir. başından sonuna bağlama loop var şarkıda :((
    Üye
    triad
    Tarih
    17 Nisan 2006 00:00
  • Bu yarışmada geçen senelerde dejavu gibi saçmasapan bir grubu çıkarttıkları için helal olsun dıyorum o jurıye...Adamların solosu birebir kurban-yalan ın solosu bu 1 be o çok bılmış jurı heyeti vocal de ses desen oda yok kendını yırtmakla olmaz böyle şeyler , yapmayın , yazık , gunah , harcarlar adamı , en fazla balance olursun , bronx olursun , yapmayın etmeyın...umarım bu sene adama akıllı biri çıkarda bu sefer ciddi anlamda helal derım hadi hayırlısı.
    Üye
    Drumline
    Tarih
    17 Nisan 2006 00:00
  • birkere bu yarışma takip ettiğim kadarıyla bir sürü ismi kulaklara ulaştırmış bir yarışma yanılıyormuyum?ayrıca şunuda unutmamak lazım ülkemizde rock müziğinin bu derece değerlendirildiği başka bir platform yok.bu kadar kısırlıkta bu tarz yarışmalara sahip çıkıp eleştirirken dikkat etmeliyiz. başarılar..
    Üye
    grolin
    Tarih
    22 Mart 2006 00:00
  • kesinlikle torpil olayına katılmaz dediğim tek isim var jüride; murat hasarı...
    Üye
    wildly
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • yani hakikaten ya..
    bişi bulmak mı gerekiyor ki..
    gevende de çatır çutur aldı,arkadaşların deyimi ile:)
    bi kere juri cidden seçilmiş de gelmiş.bellidir yani..
    öyle torpil morpil.. pek geçmez, laf edenler de bişi arıyorlardır altında o yüzdendir..
    dert edilecek bişi değil..türkiyenin en iyi yarışmalarından biri roxy..
    hadi iyidir iyi..
    Üye
    zararli
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • son derece prestijli bir yarışma,ama ülkemizde o gürültülü sesiyle patlayp kulakları sağır eden şeyden her sektörde bolca oldğu için düşünceliyim.. arkadaşlar bu albüm yarşma vs kimin ne zaman nasıl patlayacağını bile ayarlıyorlar bize de hikayeler ve hayallerle yaşamak kalıyor..bu işlerin peşinden oldukça koşmuş birisi olarak umuyorum ki temiz bir sonuç elde edilir.güven abiyi tanıyorum o yapmaz onu size garanti edebilirm ama gerisni bilmem:)
    Üye
    metesezer
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • bu sene şöyle sert baba bi grup kazansa iyi olcak modern trash soundlu bi müzik harbi gitar riffleri 32 lik crosslarla süslenmiş bi sound deli olur değilmi.... ama jüri tabiiki;yine 'yerli piyasa' yapan kazanır!
    Üye
    twindrummer
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • son sözümde şu.. burası karşılaşma öncesi birbirini sinirlendirmeye çalışan ve itişip kakışan boksör ler gibi saçma sapan bir sindirme alanı olmasın. aklı başında sözü olmayanın aklı başında şarkısıda olmaz. herkeze başarılar..
    Üye
    kırık harami
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • demekki kazanacağız diyen grupların hiç biri kazanamayacak..insan kendini o kadar fazla beğendiğinde bişiler ters gider.mesela iyi çaldığını sanan kötü bir gitarist gibi..yorumu juriye bırakın demiyorum çünkü iki sene önce bakınız dejavu aldı ödülü...ben kaldım öyle...evet gerçekten farklılar ama sadece farklılar başka hiç bişi yok...o farkı da herhangi alelade bir grup yaratabilir...çok sallamamak lazım bence bu yarışmayı..iyi olan bir yerlere gelecektir;) ruh salatası sözüm sana=)isim çok feci bir kere..neyse kolay gelsin müzisyen arkadaşlara...umarım bu sene şöyle oturup dinlenilebilecek iyi bir grup alır ödülü...herkese başarılar
    Üye
    junich
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • ya birde lütfen biz alıcaz en iyisi biziz gibi sözler i bırakın. nerden biliyorsunuzki ... nil karaibrahim gil kazanamamış bu yarışmayı... ama başarılı bir besteci şu anda. herkez tanıyor... birinci olanlarıda görüyoruz... aman alın ya siz alın.. hepsini alın...aldıktan sonra insanların gözlerine bakmayı unutmayın yeter..
    Üye
    kırık harami
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • yıllar önce 97 ya da 98 fevkalade amatörüm. ki hala öylewyim aslında.. herneyse.. kent ozanları beste yarışması vardı. güven erkin erkal düzenlemişti. lan dedim koca türkiye ne adamlar ne şarkılar yollar falan.. herneyse gönderdim şarkımı.. birinci oldum. insan inanamıyor.. sonra birinci olup kazandığım gitarı parasızlıktan satmak zorunda kaldım. battle of the bends diye boğaziçi üniversitesinde bir yarışmaya daha katıldım. topladığım gurupla sadece iki gün çalışabildik. kötü bir organizasyondu. ve yarışma kuruluydu.. üniversteden birine birinciliği verdiler . ben ikinci oldum. ama dert etmedim. yarışma bittiğinde okul sakinlerinden bir çocuk siz en iyisiydiniz dedi. bu benim için yeterliydi. jurinin hangi kararı verdiği önemli değil. ne kadar iyi olduğunuzu insanların gözlerinden okursunuz. diyelimki 5 gurup torpilli hadi bilemedin 9 gurup. siz yeterince iyiyseniz 10. finalist olarak katılırsınız.. ama dersenizki seyircilerde ayarlanmış.. abartmayın derim. o zaman yarışmayı iktiredin. gerçekten iyiyseniz. bir gün bunu ispatlarsınız.. katılmayı düşünüyorum. ve benden iyi guruplar çıkarsa bundan sadece zevk alırım. bu iyi bir şey demektir.. sonuçta yarışmalara kafanızı takmayın. sadece devam edin.
    Üye
    kırık harami
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • cok saglam gruplar olcak bu sene emınım cok calısmak ve guzel bı kac parcayla katılmak lazım .....
    Üye
    studyotrip
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • direc-t nasıl torpille kazanabilirki adamlar yıllarını vermişler müziğe taksim beyoğuluu nirvana vs.. takılıyolardı.. bilirim :P sağlamlar son derece.. ve zevkli..
    Üye
    LestatWampire
    Tarih
    19 Mart 2006 00:00
  • niye herkes kendi alcakmış gibi konuşuyoki? sonuçlar orda belli olur. geçen senede herkes konuşup duruyordu Gevende çatır çatır aldı ödülü..
    Üye
    pUnKeR
    Tarih
    19 Mart 2006 00:00
  • canlı performansta görüşürüz muhtemelen ben orda olacağım
    Üye
    ORONTES
    Tarih
    18 Mart 2006 00:00
  • aha sidik yarışı platformu olmuş burası.
    Üye
    funky jumping
    Tarih
    18 Mart 2006 00:00
  • farklı tarzımızla bu sene derece alacağımız konusunda eminiz,ama şöyle ki bi tanıtım sadece metal+jazz+sanat müziği
    Üye
    DeFenderCoRpsE
    Tarih
    18 Mart 2006 00:00
  • yaa burda müzik türlerinin karışık olması çok kötü bence, yani bi grup punk yapıyosa, başka abiler alır gitarları babalar gibi bi blues parçası çalarlar al sana 1 numara e peki ne olcak o punk gruba, belki kendi dalında en iyisidir. bence müzik türlerini ayırmalılardı...
    Üye
    ERHAN ÖSÜM
    Tarih
    17 Mart 2006 00:00
  • Sizce yarışmaya yollanacak kaydın kalitesi ne derece önemlidir,mesala ev kaydı kafi gelirmi veya akustik bir kayıt,iki gitar bir vokal...
    Birde bilen varmı daha önce başka bir yarışmada yarışmış bir şarkı yer alabilirmi kayıtta ?
    Üye
    birfincankahve
    Tarih
    17 Mart 2006 00:00
  • tabi direc-t de torpille kazandı yarışmayı...
    Üye
    ilkem
    Tarih
    17 Mart 2006 00:00
  • torpil falan yok kardeşim yaa gevende çatır çatır kendi hakkıyla aldı çünkü müzikten anlıyolardı we torpilleri falan yoktu.. pislik atmayın gayet düzgün bi organizasyon!!
    Üye
    matrusca
    Tarih
    17 Mart 2006 00:00
  • bu yarışmada önemli olan iyi çalmak değil orjinal olmaktır
    Üye
    kaleiçi çocuğu
    Tarih
    17 Mart 2006 00:00
  • Katılıyorum torpil çok önemli faktör bu yarışmada.


    DaRKNeSS
    Üye
    System666
    Tarih
    17 Mart 2006 00:00
  • Biz de katılıcaz bakalım bu haklı mücadele kimin zaferiyle son bulucak...
    Üye
    BüYü_SaYoMi
    Tarih
    17 Mart 2006 00:00
  • Beyler Roxy'de kazanmak istiyorsanız bu şartları okuyun!!!
    1) Besteler mutlaka Türkçe olacak
    2) Bestelerde mutlaka değişik bişey olacak
    3) Torpil
    Bunlar olmadan unutun..
    Üye
    enjoyradio
    Tarih
    17 Mart 2006 00:00
  • arkadaşlar biz de katılacağız herkese başarılar gerçekten iyi olan kazansın herkes için en hayırlısı bu be tek isteğim birinci olacak şarkının gerçekten birinci olacak derecede bir şarkı olması
    Üye
    blitzkrieg
    Tarih
    16 Mart 2006 00:00
  • grubun ismini vermeme gerek yok 1. biz olucaz o zaman görürsünüz ;)
    Üye
    wildly
    Tarih
    16 Mart 2006 00:00
  • YARIŞMANIN BİRİNCİSİNİ YAZIYORUM ANKARADAN KATILAN RUH SALATASI BU GRUP A DİKKAT EDİN !!!
    Üye
    drums_player
    Tarih
    16 Mart 2006 00:00
  • katılıcaz...
    Üye
    nidorotu
    Tarih
    16 Mart 2006 00:00
  • gruplar için önemli fırsat...hakkeden kazansın:)
    Üye
    gibson123
    Tarih
    16 Mart 2006 00:00
  • yaa yaş sorunum olmasa yemin ederim ki gircez grupla ama bi tek ben 17 yaşındayım! Ya ne bar 17 yaşındaysak işin yoksa 1 sene daha bekle ...
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    16 Mart 2006 00:00
  • türkiyenin en prestijli yarışmalarından birinde katılan bütün gruplara başarlıar dilerim...




    DaRKNeSS
    Üye
    System666
    Tarih
    16 Mart 2006 00:00
Toplam 66 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler