Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Aydilge - Küçük Şarkı Evreni

24 Mart 2006 00:00
Nisan ayında raflarda olacak albümden parçalar dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz!

Müzik denizine hiç vakit kaybetmeden balıklama dalıp, sekiz yaşında TRT Radyosu Çocuk Korusu sınavlarını kazanan Aydilge, öndört yaşında babasının yakasına yapışıp "Elektro gitar istiyorum!" diye tutturmasının sonucunda, ilk gitarını elde etti ve kendi bestelerini yapmaya başladı. Aydilge, “Küçük Şarkı Evreni” isimli ilk albümünü "Oyuncağı müzik olan bir kızın, sürprizlerle dolu oyuncak evi" olarak tanımlıyor.

Lisedeyken evinin garajını Amerikan gruplarına özenerek, prova stüdyosu haline getirmek için ailesine epey bir dil döken ve sonrasında da çeşitli bar ve etkinliklerde sahne alan Aydilge, Ankara’da kalmaktan ve cover yapmaktan tatmin olamayacağını anlayıp üniversiteyi (birincilikle) bitirir bitirmez İstanbul’a taşındı. Müzisyenliğinin yanı sıra yazar olarak da iddialı tavrını sürdüren Aydilge’nin; "Kalemimin Ucundaki Düşler (1998)" Toplumsal Dönüşüm Yayınları, "Bulimia Sokağı (2002)" Remzi Kitabevi, "Altın Aşk Vuruşu (2004)" Everest Yayınları tarafından yayımlanan üç kitabı bulunuyor.

Şarkılarını son derece enteresan ve kendine has bir vokal tekniğiyle okuyan Aydilge, kitaplara dalıp müziği boş vermedi tabii. Pişirmekte olduğu müzik pastasının yapımında, usta aşçılığıyla ona eşlik eden aranjörü Atakan Ilgazdağ ile ciddi bir albüm hazırlığına girişti. Sonrasında da EMI'nin kapısını çalıp, "Bu pastanın tadına bakmaya ne dersiniz?" dedi. Rock hamuruyla yoğrulmuş, doğu motifleriyle kremalanmış, öyle her yerde bulunmayan bu alternatif pastayı afiyetle yiyen EMI ekibinden sonra, Aydilge şimdi aynı soruyu sizlere soruyor. "Küçük Şarkı Evreni" isimli bu pastadan kocaman bir dilim tatmaya ne dersiniz? Kilo yapmaz, dişleri çürütmez, mutluluk ve enerji verir. Not: Çok hızlı yerseniz hazmı zor olabilir. Yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara yemeniz tavsiye edilir.

Kayıtları Raks Marşandiz Stüdyoları'nda Hakan Kurşun'un prodüktörlüğünde gerçekleşen albümdeki tüm şarkı ve sözler Aydilge'ye ait. Rock motiflerinin doğu ezgileri ve elektronik alt yapılarla uyumlu bir şekilde dans ettiği şarkılarda, Aydilge'nin kendine has vokali dikkat çekiyor.

“Küçük Şarkı Evreni” Nisan başında EMI Müzik Türkiye etiketiyle yayımlanıyor.

Yorumlar

  • aydilge beni şaşırttı,son yıllarda hasretini çektiğim tarzda bir müzikalite ve vokal inşallah devamı gelir. ikinci albümü heyecanla bekliyorum 26 Haziran 2006 Yazan Efe
    Üye
    kowalski
    Tarih
    26 Haziran 2006 00:00
  • Önce Büyük Düşler, sonra Kirli Suyunda Parıltılar ve Küçük Şarkı Evreni... Artık Türk Müziği sık ve kaliteli albüm üretebilecek düzeye geldi, iyi bir şey bu. Aydilge de gerçekten iyi, çok beğendim
    Üye
    DesemDeİnanma
    Tarih
    12 Haziran 2006 00:00
  • hehehheh bugün müzik markete gittim(yalova)aydilge nin albümü var mı diye sordum.kadın anlamayan gözlerle baktı.sonra da hıı yok yok ama serdar ortaç,ismail yk falan var dedi..nasıl çıktığımı bilememdim:)
    Üye
    restofmelike
    Tarih
    18 Mayıs 2006 00:00
  • tuğyan güzel...
    Üye
    yito546
    Tarih
    14 Mayıs 2006 00:00
  • Albümdeki bütün şarkıları dinledim. Hala dinliyorum. Sanırım kurtulamayacağım. Melodisiyle beni başka yerlere götüren şarkılardan oluşan çok güzel bir albüm olmuş. Aydilgeye başarılar dilerim.
    Üye
    altuuu
    Tarih
    6 Mayıs 2006 00:00
  • Yalnız değilsin bence sıradan türk pop rock parçası gibi. Ama arabada giderken radyoda duyduğum ve o zaman ismini anlayamadığım ama vurulduğum parçası "Bu gece ben ay" klip için en uygun parça bence. En güzeli ilk başta duyunca diğerleri o kadar tat vermiyor ama yinede farklı ve başarılı bence. Umarım yolu açık olur.
    Üye
    blue velvet
    Tarih
    27 Nisan 2006 00:00
  • hızlı hızlı yedim bişi olmadı:P
    Üye
    iammine
    Tarih
    27 Nisan 2006 00:00
  • vay be baya güzel vede ilginç bi çalışma olmuş.sevindim:)
    Üye
    iammine
    Tarih
    27 Nisan 2006 00:00
  • aydilge bence son yıllarda çıkmış en iyi kadın vokaller arasında yer alıyor.KLİBİNİ YALNIZ DEĞİLSİNE ÇEKSİN LÜTFEN.ya da YANIYOR'a çeksin.ama yalnız değilsini ne kadar dinlesem sıkılmıyorum.....çok tatlı biri....konserine gideceğim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Üye
    qbush
    Tarih
    25 Nisan 2006 00:00
  • Album gercekten guzel olmus, sarkilari 1 kere degil de en azindan 3 kere dinleyince tadini almaya basliyorsunuz

    Klip "Yalniz Degilsin"e cekilecek gibi bir his var icimde
    Üye
    aaa967
    Tarih
    10 Nisan 2006 00:00
  • şu aralar aydilge sarp'tan başka bişi dinleyemiyorum ya biraz geç düştü ama hakkaten güzel olmuş:D:D:D:D
    Üye
    gwen_b
    Tarih
    30 Mart 2006 00:00
  • cok güzel bi sesi var birilerine benzetilememesi benim cok hosuma gitti eminim güzel işler yapacak zaten dolu bir insan olduğu belli...basarılar kendisine!
    Üye
    neogoth
    Tarih
    30 Mart 2006 00:00
  • Çok guzel..ozellikle davul samplerları..
    Üye
    FeelTheBass
    Tarih
    29 Mart 2006 00:00
  • Şarkılar çok hoşuma gitti benim yaaa, çok enteresan.Önce biraz garip geliyo kulağa ama çok beğendim. Kızın sesi çok değişik. Ben en çok Yalnız Değilsin'le Çal'ı sevdim
    Üye
    ecisbucus
    Tarih
    29 Mart 2006 00:00
  • Bence tüm şarkılar çok güzel, son yıllarda dinlediğim en iyi albümlerden biri olacak galiba. Ne kadar enteresan bi vokali var kızın... Çal şarkısını çok beğendim. Yalnız değilsin de çok güzel, klip hangi şarkıya çekilcek bilen var mı? ya da çekildi mi?
    Üye
    kowalski
    Tarih
    29 Mart 2006 00:00
  • vokal Türkiye için alışılmış olmayabilir belki ama bazen balkan türkülerini bazen arapların namelerini çağrıştırıyor. baharatlı bir tarz. başarılar.
    Üye
    nazmiyyeaah
    Tarih
    27 Mart 2006 00:00
  • çok tatlı bi albüm olacağa benziyor.
    gwen_b'nin yorumlarından sonra o kitapları okumak bi yükümlülük oldu...
    Üye
    PeshTeMAL
    Tarih
    27 Mart 2006 00:00
  • gerçekten çok güzel yorumlamış şarkıları.değişik bir tarz. kendine özgü.devamını bekleriz.albüm çıksın bir görelim diğer şarkılarını da. kitabınıda okuyalım bakalım neler yazmş
    Üye
    beklicem321
    Tarih
    26 Mart 2006 00:00
  • bu arada kitaplarındaki karakterler de müzikle ilgilidir.o yüzden sanki bu şarkıları Altın Aşk Vuruşu'ndaki Sade ya da Blumia Sokağı'ndaki Aylin söylüyo:D söylemeden edemiycem zaten tuğyan ismi blumia sokağında geçiodu
    Üye
    gwen_b
    Tarih
    26 Mart 2006 00:00
  • bana ilham veren yazar okunası kitapları altın aşk vuruşu ve blumia sokağını iki kez okudum...daha fazla da okumaya yüreğim elvermedi zaten. insanın ruhunu alıp yerden yere vurur kitabın sonunda ağzınızı bir karış açık bırakır umarım albümü de kitapları gibi değildir yoksa gene depresyona girecem:D

    gerçekten sözcükleri çok iyi kullanıyor yalnız albümdeki sözlerde o kadar koma laflar göremedim.ama albümü uzun süredir beklediğim için alıcam linkten dinlediklerimi beğendim ama ...
    Üye
    gwen_b
    Tarih
    26 Mart 2006 00:00
  • dinlemedim ama bu kadar övmüşsünüz, alttaki yorumlara bakarsak ortada çok aman aman bişey yok.. ama eğitimli bu işe hakkını, emeğini veren bir müzisyene benziyor umarım başarılı olur daha da iyi tepkiler alır...
    Üye
    nidorotu
    Tarih
    26 Mart 2006 00:00
  • herkesin kendine göre bi müzik tarzı veya zevki vardır ama üssteki Aydilge ve albümü ile ilgili açılamalar dinlediklerimle uyum sağlamıyo bence iyi değil şarkılar.
    Üye
    tılsım
    Tarih
    25 Mart 2006 00:00
  • çok orjinal,"yalnız değilsin" çıkış parçası olmalı bence.tarzım değil ama başarılı olmasını isterim..
    Üye
    nickfury
    Tarih
    25 Mart 2006 00:00
  • yalnız değilsin isimli parça güzel olmuş ama diğerlerini beğenmedim...
    Üye
    zeytin
    Tarih
    25 Mart 2006 00:00
  • son yıllarda dinlediğim en özgün bayan vokal..
    Üye
    burnout
    Tarih
    25 Mart 2006 00:00
Toplam 25 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler