Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

GİZLİ ÖZNE RÖPORTAJI

19 Nisan 2006 00:00
" Özür Dilerim " adlı şarkıyı eminim hemen herkes duymuştur. Ben o şarkıyı uzun süredir play listimde ilk onda dinliyordum ama bu şarkının mimarlarını tanımıyordum ve şans eseri bir sitede gezinirken buldum onları...

Onlar "Gizli Özne "

Aslında benim söyleyebileceğim sadece tek bir cümle var...

ÇOK GÜZELLLL!!! =)

Lafı uzatmadan kendilerini kendi ağızlarından tanıyalım derim ben...

(Ayrıca grubun solisti sevgili Muhittin bu röportaj sırasında ciddi bir rahatsızlığı olduğu için aramızda olamadı. Bu sebepten dolayı da tüm okuyucularımızdan ve tüm Gizli Özne severlerden özür diliyor. Bizde kendisine tekrardan geçmiş olsun diyoruz.)

Muhabir : Grubu biraz tanıyalım. Kimdir nedir Gizli Özne özetle?

Ali:

Gizli Özne gayretli hırslı müzik için kendilerinden fedakârlık veren çok çalışan en iyiyi arayan kendi yolunda ilerleyen yılmayan gerçek dostluklardan oluşmuş bir gruptur.

Alper:

Aslında lisede başlamıştı bu hikâye bu ilk gurubumuzun adı The Skylight idi daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı guruba ara verdik ve tekrarında ise gizli özne ismi ile devam kararı aldık biz tamamen istediği müziği yapmaya çalışan bir gurubuz.

Anıl:

Tekrar kurulan bu gruba ben de dâhil oldum ve arkadaşlarımla birlikte uzun bir yola girmiş gibi hissettim kendimi ve daha kuruluşunun ilk aşamasında büyük bir başarıya imza attık ve sağlam adımlarla ilerlemeye başladık.

Burçin:

Şimdide daha fazla bir araya gelip çalışmalar yapmaya karar verdik...


Muhabir : Grup elemanları hakkında biraz bilgi edinelim. Kimlerden oluşuyor grup?

Ali:

Ben Ali. Grubun davulcusuyum. Açık öğretim öğrencisiyim işletme okuyorum ama müziksiz yapamıyorum çalmadan duramıyorum elimden geldiği kadar çalışıyorum her şey güzel bir müzik için ve buda çok çalışmayı gerektiriyor

Alper:

Ben Alper Tofta.1984 doğumluyum 4 senedir bassgitar çalmaktayım müziğe aşığım özellikle geniş orkestralarda çalmaktan büyük haz alıyorum gurubumuzla birlikte iyi müzik yapmak tek amacımız

Anıl: Ben Akdeniz Üniversitesi güzel sanatlar fakültesi müzik bilimlerinde okuyorum. 84 doğumluyum. Müzikle yatıyorum müzikle kalkıyorum ve uzun yıllardır piyano çalıyorum bu grupla şahsen müziği öğreniyorum sanki yani müzikalite harika çok iyi.

Burçin:

Bende Burçin.84 yılında İstanbul’da doğdum... Antalya’da liseyi bitirdim. 3 yıldır da İstanbul’da yaşıyorum. Müzikten başka anladığım bir şey yok...

Muhabir : peki, şuan rahatsızlığından dolayı aramızda olamayan solistiniz Muhittin’i bize tanıtabilir misiniz?

(o sırada bir yandan da telefonda Muhittin’le konuşuyordu grup elemanları ve Muhittin’in uyarısı bildirildi : “özel hayat yok” =) )

Burçin:

Muhittin de bizimle aynı lisedeydi. Grubun solist sıkıntısını çok güzel giderdi. Tabi ondaki cevheri ben önceden görmüştüm. Onunla birlikte grubun çekirdek kadrosu kesinleşmiş oldu. Tabi kendisi şu an rahatsız aramızda değil. Selamı var =)


Muhabir: Kuruluşunuz nasıl oldu peki? Biraz hikâyenizi anlatır mısınız?

Alper:

1998 yılında lisede tanışmamızdan sonra Burçin ben Sercan Halil ve Yunus ile beraber müzik yapmaya başladık daha sonra bu kadro değişti yani mezun olduktan sonra Ali bizimle konser ve bar programlarına katılmaya başlayınca kalıcı davulcumuz oldu Anıl ise 2004 yılında guruba klavyesi ile katıldı. Olayın özü budur.


Muhabir: Neden gizli özne peki? Bu isim nerden geliyor? Gizemli bir hava yaratmak için mi?

Alper:

Aslında bu tamamen anlık bir şey. Muhittin koydu bu ismi bir anlık bir his sadece ilk guruptan sonra çok değişiklikler olunca isimde değiştirelim dedik

Ali:

Grubumuza güzel ve etkili yani insanların dikkatini çekecek bir isim bulmak istedik. Gerçi bunu müziğimizle kanıtladık bu yüzden ortak karar olarak bu isimde karar kıldık.

Alper:

Yani guruptaki asıl “gizli özne” kim bu hiç bir zaman bilinmeyecek gibi.

Burçin:

Vaay (tepki güzel tabi orda röportaj kopuyor =D )



Muhabir: Takip ettiğim, bildiğim kadarıyla ödüllü gruplardansınız. Ne ödüller aldınız anlatır mısınız?

Alper:

Burçin yanıtlasın bu soruyu

(grup üyeleri arasındaki nezaket, saygı ve hoşgörü burada çok güzel bir şekilde çıktı sanırım)

Burçin:

Tabi seve seve. Lisedeyken Skylight isimli grubumuz ile liseler arası müzik yarışmasına katılmıştık ve o zaman ki imkânlarımızdan çok yüksek bir sonuç almıştık. Yani meslek lisesi öğrencileri olarak yarışmayı sallamıştık... Ödüller ise

EN İYİ BARIŞ MANÇO BESTE ÖDÜLÜ:3.

EN İYİ ERKEK VOKAL: 1.

EN İYİ PERFORMANS: 2.

EN İYİ YORUM: 3.

EN İYİ ORKESTRA: 2.

Alper:

2003 yılında Fanta Gençlik Festivalinde Akdeniz Bölgesi Finalisti, 2004 yılında ise aynı yarışmada Akdeniz Bölge 1. si olduk bunları da söylemekte yarar var =)



Muhabir: Albüm düşünüyor musunuz? Bu yönde çalışmalarınız neler?

Ali:

Tabi ki düşünüyoruz kendimizi yaptığımız müziği geniş kitlelerin dinlemesini ve bizimle aynı duyguları paylaşmalarını istiyoruz ve yapacağız.

Alper:

Ali’ye katılıyorum belki henüz değil ama ileriye dönük planlarımız içinde albüm kesinlikle var ama biz ciddi anlamda kaliteli müzik yapan bir gurup olmak için ince eleyip sık dokuyoruz bu yüzden çalışmalar tüm hızı ile sürüyor.

Anıl:

Düşüncemiz var tabi ki tepkiler de çok olumlu herkes bizlerden bu yönde bir şeyler bekliyorlar ve bizde istiyoruz tabi ki. Günümüzde yozlaşmış hale gelen müzik kültürüne karşı daha güzel ve müziğe müzik denilecek bir albüm yapmak istiyoruz


Muhabir: Kendi alanınızdaki esinlendiğiniz üstatlar kimler? Kimleri dinlersiniz? Kendi türünüz dışında hangi tarzları dinlersiniz? Üyeler olarak

Anıl:

Hüsnü Şenlendirici, Laço Tayfa, Ozan Tügen, Sezen Aksu, Işın Karaca saymakla bitmez ama orkestralarını daha çok dinliyorum dinlerken nerelerde neler yapılmış misali.

Ali:

Mike Portnoy, Volkan Öktem, Jo Jo Mayer, Dave Weckl, Omar hâkim gibi üstatları dinlerim kendi türüm dışında müzik ayırt etmem her şeyin dinlenmesi taraftarıyım müziği seven insanın her türden birseyler alacağına inandığım için herseyi dinlerim

Alper:

Benimde Hasan Cihat Örter, Nurhat Şenselsi, Hüsnü Şenlendirici, Wictor Wooten Pattatuchi...

Burçin:

Jimi Hendrix, Frank Zappa, Pat Metheny, Orhan Gencebay,


Muhabir: Forumlardan birinde “grup kurmak kolay mı?” diye bir soruyla karşılaşmıştım. Sizce kolay mı? Bunca amatör grubun olduğu bir ortamda bu soruya cevap vermek zor olsa gerek.

Anıl:

Grup herkes kurar hiç bir zorluğu yok ama iki türlü var biri kalıcı olup bir şeyler yapmak öbürü müzik yapalım da olsun varsın var.

Ali:

Değil aslında grup kurmak gerçekten zor ama bakın dikkatinizi çekerim grup dendiği zaman herkesin belli bir seviyesi olmalı ve aynı şeyleri hissetmeli ki yaptığı müzik ortaya çıksın.

Grubun amacı yoksa hedefleri yoksa o grup değil eğlenceden öteye gitmeyen gürültüdür.

Burçin:

Bu işe başlayalı 8 yıl oldu bu kadar zamanda bizde maddi manevi çok zorluk çektik. Ama bir şeylere inandığımız için bu kadar zaman sonra yine bir aradayız...


Muhabir: Türkiye’de müzisyenler müziklerinden daha çok özel hayatlarıyla ön plana çıkıyorlar. Sizin bu yönde kaygılarınız var mı? Bu konudaki düşünceleriniz neler?

Ali:

Her şey reklâma dayandığı için bizim halkımız bunlara kanıyor maalesef o yüzden biz özel hayatımızla değil yaptığımız müzikle ön planda olacağımıza inanıyorum.

Anıl:

Ben derim ki onu yapan insanlar reklâmdan başka bir şey yapmıyorlar ama ben böyle şeylere gerek yok der müziğini yap insanlara kendini tanıt ve hayatına devam et felsefesiyle ilgilenirim.

Burçin:

Benim bir kaygım yok...

Muhabir: Peki, Türkiye’de rock müziğin gidişatı ile ilgili neler söylemek istersiniz? Son zamanlardaki rock furyası malum

Ali:

Tabi ki her şey meşhur olayım tanınayım diye yapıldığı için müzik kalitesi paralel olarak düşüyor bu yüzden biz bunu insanlara yaptığımız ve yapacağımız müzikle kanıtlayacağız buna inanıyorum

Anıl:

Her önüne gelen bir rockcı oluyor çıkıyor piyasada ama baya bi gelişme var gibi görünüyor iyisi de var kötüsü de var ama iyiler kötüleri kapatıyor

Burçin:

Bence gidişat iyi insanlar dinleyecek farklı şeyler olduğunu da gördüler. Bundan 3–5 sene önceki Türkçe rock olur mu olmaz mı gibi sorular yok artık herkes yapılabildiğini gösterdi...


Muhabir: Siz belli bir kitle tarafından kabul edilen ve çokta beğenilen bir grupsunuz. Yeni grup kuracak arkadaşlarımıza söylemek istedikleriniz nelerdir?

Ali:

Çok müzik dinlemeli, çok çalışmalı, hedefleri olmalı, yılmamalı, bütün zorluklara rağmen mücadele etmeli ve çok istemeliler benim fikrim bu.

Anıl:

Derim ki özveri, çalışma. Azim ve en önemlisi parayı her zaman ikinci plana atmak yoksa fazla ömrü yoktur o grubun.



Muhabir: Albümünüz henüz yok ancak albüm çıkınca karşınızdaki en büyük sorunun korsan olduğunun farkındasınızdır. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ali:

Bunun için elimizden gelen bir şey yok fakat devletimize güvenmekten başka şansımızda yok maalesef biliyorsunuz bundan herkes şikâyetçi burası Türkiye her şey olur

Anıl:

Korsan korsan korsan… İnsanlar kaset ve cd fiyatlarını ne kadar düşürürse korsan da o kadar azalır.

Burçin:

Bence de fiyatların düşmesi lazım...


Muhabir: İlerisi için hedefleriniz, plan projeleriniz neler?

Ali:

Hedef olarak ilk önce bir albüm çıkarmak ve diğerlerinin bunu takip ederek geniş kitlelerce dinlenip takdir toplamak ve bu kadar mücadelemizin karşılığını görmek istiyoruz.

Anıl:

Bu grupla devam etmek iyi şeylere imza atmak ve hayat boyu ben de herkes gibi mutlu bir şekilde hayatımı yaşamak…

Burçin:

Çok yakında yeni parçalar üzerinde çalışmaya başlayacağız ve yeni bir demo kaydedeceğiz...



Muhabir: Son olarak okurlarımıza ne söylemek istersiniz?

Anıl:

Bizi dinlesinler bizimle kalsınlar müziğe saygı duysunlar popçu hop hopculara kanmasınlar doğru olanı ve seviyeli müzikleri dinlesinler

Ali:

Onlara ilk olarak teşekkür ediyoruz. Beğenilerine layık olmaya çalışacağız ve istediklerini onlara en kısa zamanda vereceğiz onları çok seviyoruz.

Burçin:

Herkese teşekkür ediyoruz bizi ve bizim gibi grupları desteklemeye devam etmelerini istiyoruz...

Muhabir: Arkadaşlar dergimiz adına da kendi adıma da teşekkür ediyorum sizlere.

Gizli Özne:

Rica ederiz derginize de yayın hayatında başarılar dileriz.



Evet, bu samimi ve güzel röportaj için Gizli Özne'ye teşekkür ediyoruz ve umarız hak ettikleri yeri bulurlar. Ayrıca grubun "Özür Dilerim" isimli parçalarını yukarıda link olarak verdik. Bu tamamen tanıtım amaçlıdır. Dinlemeyenler var mı bilmiyorum ancak varsa da hemen dinlemelerini öneririm =)

BAŞARILAR GİZLİ ÖZNE...

Yorumlar

Taze haberler