Hasan Cihat Örter Zaman: 10 Mayıs 2006 Çarşamba Mekan: Altunizade Kültür Merkezi - İstanbul Fiyat: Ücretsiz">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Hasan Cihat Örter @ Altunizade Kültür Merkezi - İstanbul

3 Mayıs 2006 00:00
Sahnede: Hasan Cihat Örter
Zaman: 10 Mayıs 2006 Çarşamba
Mekan: Altunizade Kültür Merkezi - İstanbul
Fiyat: Ücretsiz

Yorumlar

  • bu adamı bir kere izlemiştim. açıkçası ilk dinleyişte etkilenmiştim ama şimdi pek öyle gelmiyo. herneyse ben bir konser videosunu seyrettim ve tek sorun adamın çok konuşması üstelik siyaset konuşmasıydı. beni bayaa sıkmıştı. çünkü biraz küçüktüm ve adam empriyalizmden falan bahsediyodu. ama onun dışında aşık veyselin "uzun ince bir yoldayım"ını oldukça iyi coverlamıştı. yinede gidin derim ben...
    Üye
    larka
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • süper bir konserdi. iyiki gitmişim:)
    Üye
    KeReMmM
    Tarih
    11 Mayıs 2006 00:00
  • Hasan Cihat'ın birtv kanalında programı vardı.İzlemeye doyamazdınız.Belki hatırlarsınız.Ama ben kasetini dinlerken o denli etkilenmemiştim.Evet konseri de keyfle izlenebilecek bir insan.
    Tv programı deyince geldi aklma,birde Fatih Erkoç var.Yav adamınm TRT deki programının hastasıydım.Tekrarlarını bile kaçırmazdım ama kasetlerinde o tat yok.Keşke şöyle tv programı gibi bir albüm yapsa.
    Üye
    cilhan
    Tarih
    10 Mayıs 2006 00:00
  • ben Hasan Cihat Örter'in videosunu izledim. size şunu söyleyebilirim: çok güzel gitar çalıyor ve gitara yeni başlayanlar(1-2 sene kadar çalanlar) hasan cihat örter'i izlediklerinde gitarı bırakma eğilimine girabilirler.
    gösteriye gitmenizi tavsiye ederim.
    Üye
    açıksiyah
    Tarih
    10 Mayıs 2006 00:00
  • bu adamın ismini sık sık duyarım bir yerlerde ama dinlemek nasip olmadı daha
    Üye
    ferhat
    Tarih
    10 Mayıs 2006 00:00
  • saat 20.00 yazıyor yukarıda..
    Üye
    pUnKeR
    Tarih
    10 Mayıs 2006 00:00
  • Sahnede: Hasan Cihat Örter
    Zaman: 10 Mayıs 2006 Çarşamba / Saat: 20.00
    Mekan: Altunizade Kültür Merkezi - İstanbul
    Fiyat: Ücretsiz

    ANKARA'DA HASAN CİHAT ÖRTER KONSERLERİ ARDINDAN

    O diğerleri gibi susmadı diye çok eleştirildi. Rant yüzünden yozlaşmış artıkhaberleri bile izlenemez duruma gelen basın kuruluşları Hasan Cihatların ekranlarında görünmesine pek de sıcak bakmıyorlardı. Başarılarıgörmemezlikten gelindi. Kıskanıldı. Gitarı iyi çalıyor, bu kadar başarılı çalışmalar yapıyor, kültürlü, olup bitenin farkında, üstelik de iyi konuşuyor,bu adam bu ülke için sakıncalı, kapatın yüzüne ekranları zihniyeti ile ulusal basın adeta ambargo koydu yıllarca. Ülkemizdeki müzik yozlaşmasına savaş açtı diye kimileri heykelini dikerken, sokağına kendi adı verilirken (onu istemeyenler maalesef sonra tekrar tabelayı söktüler) sayısız ödüller ile kimdi Hasan Cihat ÖRTER'i saklayan, rahatsızlık duyan?

    İşte bu soruların cevaplarını bulabilmek için onu Ankara'ya davet ettim. Kırmadı geldi. Üstelik ücretsiz konserler verdi öğrencilere, halka. Adım adım takip ettim, dinledim. Onun gitarı müzik bilgisi dünya görüşü o kadar etkileyici ki, bir deha ile yanyana olduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Ama Hasan Cihat ÖRTER gibi bir müzik dehasını müzik eğitimi yok denecek düzeyde olan halkımıza anlatmak o kadar zor ki! Konserlerini takip etmek, çıkardığı 21 albümü dinlemek lazım. Perdesiz gitarı ile yaptığı son albümü "Fretless Songs" çıktığını bana bildirdiğindeki ses tonu, bu ülke için ne kadar hizmet etme ihtiyacı içinde çırpındığını hissettiriyordu.

    Uluslararası sanatçımız Hasan Cihat ÖRTER Bilkent Üniversitesi'nde ve Gazi Üniversitesi'nde verdiği konserlerde yöneticiler tarafından karşılanmadı. Onunla Bilkent Üniversitesi'nde buluştuğumuzda öğrenci kantininde öğrenciler ile sohbetteydi. Üstelik konser öncesi bir rektör tarafından sahnede konser öncesi yapması gereken ses provası da engellenmişti. Morali bozuktu. Muhteşem performansla sergilediği konserlere gelenler kendini şanslı hissediyordu.

    Ağzında hep Atatürk ve Atatürkçülük vardı. Biliyordu ki Ata bu ülkeyi gençlere emanet etmişti. Ama bu kez Hasan Cihat ÖRTER sahnede konuşmamakararı almıştı. Zaten müziği her şeyi anlatıyordu. Sahnede kırdığı gitarlar bile televole haberlerine yenik düşmüştü. Sustu sahnede, sadece çaldı, çaldı, çaldı söyledi. Finalde gitarının sırtına vurduğu yumruk darbesi anlamlıydı.

    Klasik gitarı ile başlayan konser akustik gitarı ve sonunda perdesiz gitarı ile tamamlanıyordu. Adeta perdesiz gitarın sesindeki çığlık, yeter artık sanatçımıza sahip çıkın ey Türk Halkı der gibiydi. İşine gelmeyenler ise bu sesi duymadılar duymayacaklar.

    Hasan Cihat ÖRTER Türkiye'nin kalbi Ankara'da Ata'ya çok yakın bir konumda verdiği bu konserler ile müzikteki yozlaşma üzerine gitarı ile çok önemli mesajlar verdi. Erzurum Kongresi ve Sivas kongresi'ni hatırladım nedense!...

    Yüreğine sağlık hocam... Biz seni anladık, anlamayanlara anlatacağız...



    Erdem ÖZDEMİR -Müzik Eğitmeni
    www.gitar.lisesi.com
    Üye
    neseozkum
    Tarih
    9 Mayıs 2006 00:00
  • 10 mayıs saat kaçta? ne biçim ilan bu..
    Üye
    aNeSTeZi
    Tarih
    9 Mayıs 2006 00:00
Toplam 8 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler