Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Hıdrellez Bahar Şenlikleri @ Ahırkapı - İstanbul

4 Mayıs 2006 00:00

İstanbullu'ların çok sevdiği, baharı karşılama amaçlı bir sokak etkinliği olan "Ahırkapı'da Hıdrellez" şenliği bu yıl 7 yaşına basıyor. Ahırkapı'da Hıdrellez bu yıl da 5 Mayıs, Cuma akşamı yapılacak.

Bu yılın programında da yine çeşitli sokak konserleri, sokak tezgahlarında bahar yiyecek ve içecekleri ve sürpriz konuklar yer alıyor. Program 19.00’da Roman orkestraları eşliğindeki "Hıdrellez Resmigeçidi" ile Ahırkapı Sokak'ta başlayacak. Çevre sokaklar ve alanlarda devam edecek etkinlik 24.00'de hıdrellez ateşlerinin yakılmasından sonra 00.30'da son bulacak. Bu yılın programında yer alacak sanatçıların alfabetik listesi şöyle: Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası, Ahırkapı Küçük Roman Orkestrası, Ahırkapı'lı Pire Mehmet ve Roman Orkestrası, Buzuki Orhan Osman ve Balkan Topluluğu, Göksenin İleri - İstanbul Şarkıları Grubu, Görkem Ve Yannis Saulis, Koçani Orkestar, Lüleburgazlı Küçük Hasan ve Tamer Kum, Makedon Folk Orkestrası, Semaver Kumpanya, Trakya Jazz Band ve DJ Shantel.

Dikkat! Dikkat! Meteorolojik Uyarı!
Cuma akşamı hava serin olacak.
Açık havada üşümemek için lütfen sıkı giyininiz!

Etkinliğin resmi sitesi: hidrellez.org

Yorumlar

  • güzeldi..efes,göbek,tempo,gevende,romanlar ve sallanan tuvaletteki yardımlaşmalar
    Üye
    NİMR
    Tarih
    9 Mayıs 2009 00:00
  • Çok keyifliydi, varlıklarını hissettirmemeyi beceren güvenlik görevlileri, bakkala gitmeye çalışıp aynı yerde üç tur dönme, yer yer donma, Koçani'deki kendisi de tuba olan tubacı tonton amca, kırmızı kıvırcık ve ketum olması imkansız inanılmaz neneşkat, habire eski dostlarla karşılaşma hatta bir ara geçit resmi gibi bir durum olması, efendime söyleyeyim taksi bekleyen hipi yahudi arkadaşlar falan filan ve gecenin sonunda hava'ya girmek, hatta hava'da kalmak, susmak ve dinlemek. Sonra gidip uyumak her zamanki gibi. Ertesi gün de fotoğraflara bakıp amma da mutlu bir insanmışım dün ben demek. Keşke böyle sokak etkinlikleri daha sık olsa..
    Üye
    Nem
    Tarih
    7 Mayıs 2006 00:00
  • çok güzeldi, çok eğlendik, geçen sene de gitmiştim, önümüzdeki senelerde de orada olabilmeyi umuyorum, dilek ağacı tutuşmasaydı daha iyiydi ama nabalım...
    Üye
    oz
    Tarih
    7 Mayıs 2006 00:00
  • ben bayıldım
    romanlar yine ustalıklarını gösterdiler enstrümanların çeşitliliğinin yanında gelen insanların da eğlencelik bişeyler yapmak hoş vakit geçirmek amacıyla orda olması ortamı gerçekten çok güzel hale getirdi. sokakları dolduran dans eden gönlünce aşıp coşan baharı kutlayan hem mitolojik bir inanışı hem de paganlığın getirdiği efsanevi duyguyu birlikte yaşatan günlerden biri hıdrellez
    ve kesinlikle baharı bayramı coşkuyu anlatan doğru adres:ahırkapı
    gerçek anlamda müzik seven insanların ölmeden bir kez görmesi gereken bir yer bence
    öldük ulan eğlenmekten
    Üye
    duman_girl
    Tarih
    6 Mayıs 2006 00:00
  • bunlar eskide kaldı :)) batılılaşın artık lmao
    Üye
    necromania26
    Tarih
    6 Mayıs 2006 00:00
  • hıdrellezi çok seviyorum yaa...ateş üzerinden atlamalar,gitar çalmalar,şarkı sözlemeler,sahilde dolaşmalar çok güzel hepsii:)
    Üye
    dilay
    Tarih
    5 Mayıs 2006 00:00
  • ben istanbuldaki şenlikleri tam olarak bilmiyorum ama bir eskşehirli olarak sivrihisar caddesindeki çingenelerin hıdrellez kutlamalarının ne kadar güzel olduğunu söylemem gerektiğini hissettim...ateş,darbuka ve kıvrak danslar birazcık is ve lastik kokusu ..işte benim eskişehirim işte benim hıdrellezim:)
    Üye
    amber
    Tarih
    5 Mayıs 2006 00:00
  • gitmek lazım :)
    Üye
    pyrrikhe
    Tarih
    5 Mayıs 2006 00:00
Toplam 8 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler