Nurkan Renda Gitar Semineri Stüdyo ve Sahne Gitaristliği Zaman: 5 Ağustos 2006 Cumartesi Mekan: MMA Konser Salonu - Elmadağ - İstanbul Fiyat:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Nurkan Renda Gitar Semineri @ MMA Konser Salonu - Elmadağ - İstanbul

25 Temmuz 2006 00:00
Sahnede: Nurkan Renda Gitar Semineri
Stüdyo ve Sahne Gitaristliği
Zaman: 5 Ağustos 2006 Cumartesi
Mekan: MMA Konser Salonu - Elmadağ - İstanbul
Fiyat: Ücretsiz

Bilkent Üniversitesi Gitar Bölümü mezunu olan Nurkan; Demir Demirkan, Nil Karaibrahimgil, Sertab Erener gibi sanatçılara canlı performans ve stüdyo kayıtlarında eşlik etmiştir. Son olarak Gülden Gökşen'in GüldenCaz adlı albümünün prodüktörlüğünü yapmıştır.

Nota okuma, sahne performansı, prodüksiyon ve solo cümleleme (bending, vibrato) gibi konular işlenecektir.

MMA'da gerçekleşecek bu ücretsiz etkinlikte tecrübelerini tüm gitar fanatikleriyle paylaşacak olan bu sıra dışı gitaristle tanışma fırsatını kaçırmayın.

Yorumlar

  • Hey allahım. Sırf şu haberden dolayı garaja dödüm bu kadar süre sonra da yorum yazıyorum. Kompleks sahibi insanlar iki rekat sussunlar da kendileri için iyi bir şey yapıp ya aynaya baksınlar ya da narsist duygularını biraz bastırabilirlerse gelsinler şu etkinliğe de "iki adım ileri gidebilme" adında bir ihtimalin izini sürsünler. Zira Nurkan Renda, şu abuk subuk tavırlara rağmen sizinle bilgisini paylaşacak kadar da geniş bir insandır. Gitaristliğinden söz etmeye bilmem gerek var mı?..

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    1 Ağustos 2006 00:00
  • hımm, enteresan...

    sertap erener demi detone anlamadim tam yahu...nil karaibrahim desen trukcell'e 10 dan fazla beste vermiş hatun, dehşet reklam müzikleri var...demir demirkan'ın müzisyenliğini tartışmayalım bile...

    ne hasta bir düşünce tarzıdır bu yahu, adam nasıl marangoz ise, buda müzisyen, para kazanacak, ailesine bakacak...

    gel bir çal da görelim bakalım sertap erener'e, nil'e...?

    adamın rodisi olamayacak insanlar nasıl meydanı boş gördü mü atıp tutuyorlar hayret valla ya...

    güldenjazz'i beğenmiyormuş....Türkiye de o kalite de kaç tane albüm çıkıyor ha, büyük bir ihtimalle cebinden de para verip yapmışlardır o albümü....

    funky jumping madem bu konu hakkında ciddisin, biraz güldenjazz'i teknik olarak eleştir, bizde anlayalim neyi beğenmediğini...

    barrious sen müzikten aileni geçindirmenin ne olduğunu biliyormusun, onu bırak acaba hayatını kendi ayaklarının üzerinde hiçkimse olmasa geçindirebilirmisin...? yahu geçindirebilsen bunlari söylemezdin...yuhhh...

    sizler biraz ciddiyseniz, neyi; neden beğenmediğnizi anlatın da bizde öğrenelim...
    Üye
    eneskus
    Tarih
    1 Ağustos 2006 00:00
  • Hikaye müthiş ve bir çok şeye cevap verir nitelikte :) Güzelmiş , tebrikler :)
    Üye
    Holy_Bastard
    Tarih
    31 Temmuz 2006 00:00
  • One evening, an old Cherokee was teaching his grandson about life...

    He said, "My son, there is a battle between two "wolves" inside us all.

    One wolf is Evil - he is anger, envy, jealousy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment,lies, false pride, superority, competition, and ego.

    The other is Good - he is joy, peace, love, hope, sharing, serenity, humility, kindness, benevolence, friendship, empathy, generosity, truth, compassion and faith."

    The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: "Which wolf wins?"

    The old Cherokee simply replied, "The one you feed."




    -burada herşey yazıyor-


    müzikal açıdan nil karaibrahimgil den de hoşlanamam sertab dan da. Ama işini iyi yapmaya çalışan bir müzisyene laf atmak için kullanılacak kadar kötü isimler olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bu yaşta bu tecrübede bir müzisyene böyle ortamlarda ona buna salça olmak değil ağırbaşlı efendi bir şekilde hem kendi müziğini yapıp hem de tecrübesiz insanlara yardımcı olmak yakışır diyor ve bitiriyorum.
    Üye
    groove
    Tarih
    30 Temmuz 2006 00:00
  • ya iyi güzel de, benim (ya da başkalarının ) böyle insanlardan daha kaliteli şeyler yapmalarını beklemek, (ve en önemlisi daha ilkeli olmalarını istemek) gibi bir hakkımız olamaz mı ? ayrıca niye (nedense) benden bir şeyler yapmam falan beklenmiş ? arkadaşlardan biri aşağıda "yaparsın bir gün albüm.. " falan diyor.. niye ben ??? bunu asıl beklememiz gereken nurkan renda gibi adamlar işte.. bunu da garaj da söylemeyeceksem ve garaj üyeleri söylemeyecekse başka kim söyleyecek ? neden kişisel bir şey yazmışım gibi olay başka mecraya çekilmeye çalışılıyor ? benim söylediğim (biraz alaycı bir tavırla da olsa) şudur: böyle bir müzisyenin nil karaibrahimgile çalması ayıptır, yazıktır.. en önemlisi de, bu müzisyenin kartvizitidir, peşinden her yere gelir.. sertap erener, demir demirkan, nil karaibrahimgil!!! bu listede bir abukluk yok mu ? şarkı söylemekten aciz, her hecede detone olan ve üstelik bunu bir tarz falan zannedebilecek kadar aciz bir "şarkıcı"nın gitarcısı olmak böyle bir müzisyen için eleştirilecek bir şey olamaz mı ? daha önce de söyledim, anlamayan için tekrar söylüyorum: istediğine çalmak bir özgürlük ise, bunu eleştirmek de öyledir.. ben ve benim gibi insanlar için nurkan renda pekala nil karainrahimglin gitarcısı etiketini de taşıyacaktır..benim bütün söylediğim budur..daha fazla bir şey yazmak istemiyorum buraya, yoruldum..
    Üye
    barrios
    Tarih
    30 Temmuz 2006 00:00
  • "beni ciiddiye almayın bence de..bilkent gitar bölümünden mezun olup nil karaibrahimgile çalanları alın ciddiye..yolunuz açık olsun.. " sen bu kafayla ancak milletin önünü keser, başkalarına zehir saçar, köstek olursun, takmışınız nil'e, nil'in xl şarkısını açın dinleiyn, ama bi yandan o at gözlükleriniz de çıkarın, hanginiz o düzenlemeyi yapabilir allah aşkına çıldırtmayın adamı burda? Pelin şarkısını bi dinleyin, öyle funk, eğlenceli bi şarkıyı kim yaptı bu kalitede daha önce? rüzgarı dinleyin, babama nolmuşu dinleyin, gelin konserde uzay'ı dinleyin, yok beni ağlatan yok çıkmadı filan, 10 dk sürmez.. yazık ya, ne diyim, bu adam demir demirkan'la da çaldı, sertab erener'le de çaldı, kalktı insanlara birşey öğretmenin derdi içinde seminer veriyo, bu adam niye yamaha endorser'ı sizce nil'in gözleri çok güzel, taş gibi kız diye mi? yamaha'dakilere kek mi yapmış napmış? Allah aşkına, mantıksız konuşmayın, insanları da yapacakları işten usandırmayın..
    Üye
    basil hallward
    Tarih
    30 Temmuz 2006 00:00
  • Bu ülkenin insanların da bir sorun var. Bu kadar birbirine kompleks duyan birbirine çelme takan bir dünya ulusu varmıdır. Bu nasıl bir gençlik nasıl müzisyenlik..lanet olsun.
    Üye
    CommandeR
    Tarih
    30 Temmuz 2006 00:00
  • Türkiye hep böyle değil mi. birileri bişiler yapar diğerleri de konuşur "20 yıldır tarlam var benim" diye. bişi ekmeden biçmeden satmadan, uğraşmadan. Keşke herkes bu adam gibi böyle seminerler verse oturup anlatsa millete ne nedir ne değildir diye.
    istediğimiz herkes istediğimiz birilerinin gitasrsiti olamıyo. ben çok isterdim alex scolnick metallica da çalsın die. Nurkan Renda da nil ile çalıyo şimdi oturup niye ağlayayım. Ben daha beter durumlarda da çaldım. Benden çok daha beter durumlarda olanlardan acaip şeyler öğrendim. Ya da neden bu kadar önemseniyo? siz beni ciddiye almayın onu alın ne demek... nedirki şimdi bu? yaparsın albümü canavar gibi, bi ismin olur sektörün içinde gerçekten yer edinmek için didinirsin bi gün seni de ciddiye alırlar. (buysa durum) yoksa her laf afaki oluyo. umarım hakettiğin ilgiyi ve değeri görürsün, ama bu şekilde zor. Birini beğenmeyebilirsin. Ama gelip de herkesin okuduğu bir yerde "onun bunun gitaristi" demeye getirip aşağılamaya çalışmak hoş bir durum değil. Vermesin mi seminer masterını yapmış o kadar sene emek vermiş doktoraya uğraşıyo. Adı "Steve Vai" değil diye vermesin mi. Karınca kararınca varsa bildiği bir şeyler paylaşır. İyi bir insan olduğu da söylenir. Herkes kendi işine müziğine baksın. Üretin tebrik edelim gurur duyalım.
    Üye
    groove
    Tarih
    30 Temmuz 2006 00:00
  • bu arada senin sanırım studyo 24 sitesinde korsakov'un arı sonatı eserini yorumladığını dinlemistim.oldukça basarılıydı.
    Üye
    TUAREG_75
    Tarih
    30 Temmuz 2006 00:00
  • değerli arkadaşım tolga: senin nedemek istedigini cok iyi anlıyorum ve hakta veriyorum.şöyle bir durum var adam para amaçlı yapıyor nede olsa.sonuçta ruh ölüyor kesinlikle.şuana kadar benide türkiyede ağlatan olmadı.serdar öztop,akın eldes,metin türkcan vbg... ünlü gitaristler var.söyle bir performanslarına baktığım zaman, bende pek birsey göremiyorum adamlarda.eskiden yuhu diye bir grup vardı.bizim dönemlerde belki bilirsin.gitaristi cidden iyidi.ama ne oldular sonra bilemiyorum.oldukça duygu yüklü calardı.groove ve feeling açısından dışardaki müzisyenlerle kıyaslanabilir kalitede biriydi.troy stetinanın öğrencisi oldugu söylenirdi.
    Üye
    TUAREG_75
    Tarih
    30 Temmuz 2006 00:00
  • beni ciiddiye almayın bence de..bilkent gitar bölümünden mezun olup nil karaibrahimgile çalanları alın ciddiye..yolunuz açık olsun..
    Üye
    barrios
    Tarih
    30 Temmuz 2006 00:00
  • -------------------------------

    basil, ben referans düşkünü değilim, bu zatı muhteremin becerilerinden de şüphem yok..senin anlamadığın şey, böyle insanların nil karaibrahimgil gibilere çalmasının kabul edilmez olması.. bu benim değer yargılarıma göre tabi, isteyen istediğini yapsın, ama ben de eleştirme hakkımı saklı tutuyorum.. bok falan da atmıyorum.. bu adam nil karaibrahimgilin gitarcıusı mı ? evet.. NOKTA.. bu arada, senin canın kardeşin falan olmam da mantıken imkansız, senin yaşın kadar zamandır gitar çalıyorum.. Türkiyede çalarken beni ağlatacak adam da (ne yazık ki) görmedim.. güle güle..

    -------------------------------

    Saygısız ve bir dediği bir dediğini tutmayan bir insansın... Söylediklerini ciddiye alanlar yoktur umarım... Ayrıca herkesten bir şeyler öğrenebilirsiniz , gidip izlemekte fayda var diyorum...
    Üye
    Holy_Bastard
    Tarih
    29 Temmuz 2006 00:00
  • kutlu lan 1 kutu yeter mi? selpakta tanidik var istersen soyle...
    Üye
    BuddyHoly
    Tarih
    28 Temmuz 2006 00:00
  • basil, ben referans düşkünü değilim, bu zatı muhteremin becerilerinden de şüphem yok..senin anlamadığın şey, böyle insanların nil karaibrahimgil gibilere çalmasının kabul edilmez olması.. bu benim değer yargılarıma göre tabi, isteyen istediğini yapsın, ama ben de eleştirme hakkımı saklı tutuyorum.. bok falan da atmıyorum.. bu adam nil karaibrahimgilin gitarcıusı mı ? evet.. NOKTA.. bu arada, senin canın kardeşin falan olmam da mantıken imkansız, senin yaşın kadar zamandır gitar çalıyorum.. Türkiyede çalarken beni ağlatacak adam da (ne yazık ki) görmedim.. güle güle..
    Üye
    barrios
    Tarih
    28 Temmuz 2006 00:00
  • barllos;

    canım kardeşim, hayata bu kadar kötümser bakma bence, yazıktır, "life is not fair" t-shirt'lü küçük emrah modlarına girmek anlamsız zira.

    Hani o kadar referans düşkünüysen, git bi sertab konserine, git Nurkan Renda'nın yanına "ben garaj'daki Barrlos'um" de, al yanına bi kutu mendil, karış seyircilerin arasına, çıkar tadını, di mi? Kendine yeni bi ben lazım.

    Şimdi Nil Karaibrahimgil'in müziğini anlamaktan dem vurmayı burada saygı değer garaj.org seyircilerine/ziyaretçilerine anlatmak boşuna, yoksa einstein da boş adam değildi, güzel kızları tavlamak için "bir önyargıyı kırmak, atomun çekirdeğini parçalamaktan daha zor" demedi, çapkın adammış öte yandan..

    Türkiye'de stüdyo müzisyenliği sıfatına bi ilgi, bilgi sahipliği yok anlaşılan, neyse işte, bok atmak biyere getirmiyo insanı, eksiksiz dünyada yaşamış her insandan birşeyler öğrenebilir insan evladı. Deneyin şansınızı.

    ps: Mendil isteyenler mümkünse "Kutlu" diye seslensin, ihtyaç olur diye bir kutu mendil getiricem.
    Üye
    basil hallward
    Tarih
    28 Temmuz 2006 00:00
  • ben eminim nil karaibrahimgilin gitarcısından çok şey öğreneceğinize..mutlaka gidin bence de..
    Üye
    barrios
    Tarih
    27 Temmuz 2006 00:00
  • arkadaşlar böyle nimetleri geri tepmek garaj ailesine yakışmaz.ben gidicem sizi bilmem bir kaç seans ta ben vereyim sağlam olsun bari:)
    Üye
    romeoo
    Tarih
    26 Temmuz 2006 00:00
  • ya hep ben tatile çıkacağım zaman mı olur bu tür şeyler??:((
    Üye
    black shadows
    Tarih
    26 Temmuz 2006 00:00
  • funky jumping;

    eminim nurkan abi bu yaziyi okumus, oturmus hungur hungur agliyordur.neden bu funky jumping kadar basarili olamiyorum diye...

    kendine benze...
    Üye
    BuddyHoly
    Tarih
    26 Temmuz 2006 00:00
  • Aşağıdaki linkte adres ve kroki mevcuttur:
    http://www.mma.gen.tr/turkce/iletisim.htm
    Üye
    ax734
    Tarih
    26 Temmuz 2006 00:00
  • ne taraflarda burası açıklayabilecek varmı?
    Üye
    Life_is_RoCK
    Tarih
    25 Temmuz 2006 00:00
  • Bu etkinlik 5 Ağustos 2006 Cumartesi SAAT: 15.00'de gerçekleşecektir.
    www.mma.gen.tr
    Üye
    ax734
    Tarih
    25 Temmuz 2006 00:00
  • aktivite saat kaçta başlayacak onu yazmamış?
    Üye
    DirtyBlack
    Tarih
    25 Temmuz 2006 00:00
  • peki nesini beğenmiyorsun. gülden'in albümü dinlemedim ama gitarist olarak son derece temiz çaldığını düşünüyorum.
    Üye
    koyunbaba
    Tarih
    25 Temmuz 2006 00:00
  • bu adamın gitarcılığını pek beğenmiyorum. gülden jazz albümünüdeki prodüktörlük anlayışını da beğenmiyorum.
    Üye
    funky jumping
    Tarih
    25 Temmuz 2006 00:00
Toplam 25 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler