Necrophagist Orphaned Land Samael Sabhankra Zaman:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Atlantis Music Festival @ Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul

6 Eylül 2006 00:00
Sahnede:
Necrophagist
Orphaned Land
Samael
Sabhankra
Zaman: 14 Eylül 2006 Perşembe - 17:30 (Kapı açılışı)
Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat:
Sahne Önü (Ayakta)* 66 YTL
Salon (Ayakta)** 49,5 YTL
1.Balkon (Oturma Düzenli) 66 YTL
* Sahne Önü kategorisi, sınırlı sayıda bilet için geçerlidir.
** Salon kategorisi indirimli ön satış biletleri tükenmiştir.
Bilet: ticketturk.com

Atlantis Müzik tarafından düzenlenen ve 14 Eylül Perşembe akşamı dünyaca ünlü Rock gruplarının katılımıyla Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek Atlantis Music Festival biletleri tüm Ticketturk satış kanallarında! İndirimli ön satış Salon kategorisi biletleri kısa sürede tükenen festivale biletlerinizi şimdiden alın, metal fırtınasına siz de tanık olun!..

Necrophagist

Necrophagist, hızlı ve sert bir death metalle progresif müziği birleştirmek amacıyla 1992'de kuruldu. "Requiems of the Festered Gore" ve "Necrophagist" isimli iki demo yayınlayan grup, sıradışı tarzları ile dikkat çekmeyi başardı ve birçok konser verdi.

1999'da yayınladıkları "Onset of Putrefaction" albümleriyle dikkatleri bir kez daha üzerine toplamayı başaran grup, Cannibal Corpse ve Napalm Death gibi birçok isimle aynı sahneyi paylaştı. Adı metalseverler arasında hızla yayılan grup, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde konserler verdi ve ABD'yi turladı ve festivallerde yer aldı.

2004'te Relapse Records'la anlaşan grup, "Epitaph&"ı yayınladı. Bu albümde teknik, hızlı ve sert death metali progresif öğeler ve klasik müziğe kadar uzanan çeşitli tarzlarla birleştirdi ve Avrupa'nın birçok müzik dergisinde olumlu övgüler aldı. Daha önce 1 Ekim 2005'te İzmir'de bir konser veren Necrophagist'in lideri, kurucusu ve şarkı yazarı Muhammed Suiçmez Almanya'da yaşayan bir Türk vatandaşı.

Gitar & Vokal: Muhammed Suiçmez
Gitar: Sami Raatikainen
Bas: Stefan Fimmers
Davul: Hannes Grossmann

Orphaned Land
Orphaned Land grubunun kuruluşu 1991 yılında gerçekleşti. O günlerde farklı müzikal yapıları ile hemen dikkat çektiler ve "The Beloved's Cry" isimli demolarını çıkartmaları sonucunda Fransız bir plak firması ile anlaştılar. Müzikal tarzları dinleyiciler için oldukça farklıdır. Özellikle sahip oldukları oryantal ruhu yansıttıkları rock müzik ezgileri, onları her dinleyenin beğenisini kazanmıştır.

1994 ve 1996 yılında çıkarttıkları iki albüm "Sahara" ve "El Norra Alila" tüm dünyada etki yaratmış ve o yılları yansıtan albümler olarak kabul edilmiştir. Grubu kuran müzisyenlerden Kobi Fahri: "Bizi bu kadar özel kılan belki de Musevilik ve İslam'ın, doğu ve batının, karanlık ve aydınlığın, armonisinin müziğimize olan yansımasıdır" diyerek grubun müzikal yapısını tanımlamaktadır.

2001 yılında ilk kez geldikleri ülkemizde de oldukça büyük coşku ile karşılanmışlardır. Daha sonra çıkardıkları beş parçadan oluşan CD'de İngilizce yanında kendi yaşadıkları bölgede konuşulan beş farklı dili birden tek parça içerisinde söyleyerek grubun adı ile anılan dili ortaya çıkardılar. Grup kendi parçalarının yanı sıra konserlerinde cover parçalara da yer vermekte.

Tüm konser süresince bir yada iki cover parçaya yer veren grup bunların seçiminde de bizleri şaşırtmakta. Çünkü Orphaned Land konserlerinde İbrahim Tatlıses'in bir parçasıyla Erkin Koray'ın "Estarabim" parçasını yorumlamakta. 2004 yılı yine onların yılı olmuştu ve tüm dünyada büyük yankılar uyandıran "Mabool" albümü dinleyicilerden ve basından olumlu tepkiler aldı.

İçerisinde bulunduğumuz günlerde yeni albümleriyle tüm dünya ile buluşmayı planlayan Orphaned Land, tüm dünya tarafından da sabırsızlıkla beklenmekte.

Diskografi:
Sahara - 1994
Holy Records
El Norra Alila - 1996
Holy Records
Mabool - 2004
Century Media Records

Samael
Samael, ilk albümü "Worship Him"i 1990 yılında çıkardı. İlk dönemlerinde black metal yapan grup, zamanla tarzını değiştirerek kendine has bir endüstriyel sound oluşturdu. "Ceremony of Opposites" (1994), "Passage" (1996) ve "Eternal" (1999) albümleriyle müzik eleştirmenlerinden övgüler alan ve belirli bir dinleyici kitlesi edinen grup, Avrupa!da verdiği konserlerle de adından söz ettirdi.

Grubun takdir edilen sahne şovları, 2003 yılında yayınlanan "Black Trip" DVD!sinde toplanarak müzikseverlerin beğenisine sunuldu. 2004'te "Reign of Light'ı yayınlayan İsviçreli grup, konserlerine bütün dünyada devam ediyor.

Samael, 1998 yılında ülkemizde de çaldı ve yeni kuşak dinleyicilerin sahnede görmeyi merakla bekledikleri bir isim.

Vokal: Vorph
Gitar: Kaos
Bas: Mas
Klavye & Davul: Xy

Sabhankra

Sabhankra, 2001 yılında Savaş tarafından Constantinopolis ismiyle kuruldu. Daha sonra Emrah ve Ozan ile hazırladıkları çalışmaları 'The Sudden Death' demosunda yayınladı. Demo kaydından sonra Emrah ve Ozan'ın gruptan ayrılması ile yalnız kalan Savaş, 2003 yılında demodaki şarkıları tekrar kaydedip yeni besteleriyle beraber 'For The Empire' self albümünü hazırladı.

Sabhankra'yı bir süre kişisel projesi olarak sürdüren Savaş, daha sonra davula Yaız , vokale Tolga, bas gitara Burak ve lead gitara Sinan'ı dahil etti. Sinan'ın gruptan ayrılması ile Süha gruba dahil oldu. Tolga ve Burak'ın gruptan ayrılmaları üzerine Savaş, vokal-gitar görevini üstlendi. Grup, bu festivalde atlantis Müzik'ten çıkaracağı albümün tanıtımını gerçekleştirecek.

Yorumlar

  • şimdi oraya gothic gothic ucubeler dolcak...
    of ya olmaz bu kadar butun yaz orphaned landi bekle sonra böyle olsun olacak iş mi ya duvarlara vuruyorummm
    8 Eylül 2006 Cuma | Yazan: necrosamash

    çok haklısın valla, yeter demek lazım bunlara..
    Üye
    uncanned
    Tarih
    13 Eylül 2006 00:00
  • Bu gece 20:30'da Taksimde Necrophagist ve Samael imza günü var bilgilerinize...



    DaRKNeSS
    Üye
    System666
    Tarih
    13 Eylül 2006 00:00
  • Arkadaşlar Yeni Melek Gösteri Merkezinin Akustik probleminin kesin olarak çözüldüğünü bildiririm (yeni ses ve ışık firmaları sorunu çözdüklerini belirtti), festivalde sizleri gerçekten başarılı ve etkili bir ışık/ses sistemi bekliyor.
    Üye
    MetalieN
    Tarih
    9 Eylül 2006 00:00
  • güvenlik bizden sorulur =)
    Üye
    TerminaL
    Tarih
    8 Eylül 2006 00:00
  • ya ankaraya da gelmiyomuydu bunlar..?
    Üye
    SuCCuBi_Duo
    Tarih
    8 Eylül 2006 00:00
  • şimdi oraya gothic gothic ucubeler dolcak...
    of ya olmaz bu kadar butun yaz orphaned landi bekle sonra böyle olsun olacak iş mi ya duvarlara vuruyorummm
    Üye
    necrosamash
    Tarih
    8 Eylül 2006 00:00
  • ya 60 milyona bilet mi olur ya..bi tek orphaned land gelseydi keşke.nerden bulucaz 60 milyonu yaaaa?
    olmaz bu kadar
    Üye
    necrosamash
    Tarih
    8 Eylül 2006 00:00
  • kismet olursa ordayım... dinlemedim ama umarım orphaned land su lafı edilen ibrahim tatlıses coverını yapar:))
    Üye
    karayansima
    Tarih
    8 Eylül 2006 00:00
  • Necrophagist ve Samael geliyor üöff!! Şansa bak istanbulda ya!!
    Üye
    vovin35
    Tarih
    8 Eylül 2006 00:00
  • Yeni Melek olması çok kötü....
    Üye
    2mi3
    Tarih
    8 Eylül 2006 00:00
Toplam 10 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler