Emre Aydın ve Onur Ela adındaki iki "Antalya"lı genç tarafından kurulan 6. Cadde, "Sing Your Song" isimli">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Afili Yalnızlık 10 Ekim'de tüm müzik marketlerde!

4 Ekim 2006 00:00

2002 yılında Emre Aydın ve Onur Ela adındaki iki "Antalya"lı genç tarafından kurulan 6. Cadde, "Sing Your Song" isimli yarışmaya katılır ve 1574 adayı geride bırakarak "Dönersen" isimli şarkı ile birinci olur. Aynı yarışmada maNga 2. olurken, Kafein de 3. sırayı alır. 6. Cadde ertesi yıl Haluk Kurosman prodüktörlüğünde ilk albümlerini yayınlar ve alternatif müzik takipçilerinin büyük beğenisini kazanır.

Onur Ela'nın profesyonel müzik hayatını bırakma kararı alıp gruptan ayrılması ve 6.Cadde'nin dağılmasıyla birlikte, yoluna tek başına devam eden Emre Aydın, ilk solo albümünün hazırlıklarını tamamladı. "Afili Yalnızlık" adını taşıyan albüm, daha önce Gripin, maNga ve Vega gibi önemli ortak projelerde birlikte çalışan SONY BMG ve GRGDN işbirliğiyle yayınlanıyor. Albümün prodüktörü Haluk Kurosman.

Albümle aynı adı taşıyan ve oldukça dikkat çeken ilk klibin yönetmenliğini, daha önce Amerika'da bir çok ünlü grubun klibinde ve reklam çalışmalarında görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak imzası bulunan Yon Thomas üstlendi.

Klipte Emre Aydın yok! Ünlü oyuncu Şebnem Dönmez'in kendi kendisine aşık bir kadını başarıyla canlandırdığı video, müzik kanallarında gösterilmeye başlandığı ilk günden itibaren büyük ilgi gördü.

"Afili Yalnızlık"da şarkıların tamamına yakını Emre Aydın'a ait. Özellikle çarpıcı şarkı sözleriyle dikkat çeken albümde yer alan on şarkının dokuzunda Emre Aydın imzasını görüyoruz. Dört şarkının söz ve müziklerinde Haluk Kurosman, 1 şarkının bestesinde de Yusuf Torun sanatçıya eşlik ediyorlar.

Zamanında Umay Umay'dan dinlediğimiz, söz ve müziği Barlas'a ait "Hareket Vakti'ni de kendine özgü yorumuyla seslendiren emreaydın, 6.Cadde albümünde yer alan ve çok sevilen "Git" isimli şarkıyı da yeniden kaydederek bu albüme dahil etti.

Albümün dikkat çeken bir diğer şarkısı olan "Belki Bir Gün Özlersin", sanatçının kendi sitesinde yayınlanmasından sonra internette fırtınalar estirdi. Sanal dünyada son zamanlarda en çok dinlenen parçalar listesinde bir numaraya kadar yükselen "Belki Bir Gün Özlersin" şimdiden yüzbinlerce dinleyicinin favorisi olmayı başardı.

Albümde çalan müzisyenler de birbirinden değerli. Davulda Gripin'den İlker Baliç, bas gitarda maNga'dan Cem Bahtiyar ve gitarlarda Vega'dan Tuğrul Akyüz'ün ismini görmek mümkün.

Her şarkısında farklı bir tat olan, bütün şarkıları ayrı ayrı beğenilecek ve daha uzun yıllar dinlenecek olan Emre Aydın'ın albümü Ekim ayının ilk haftasında müzik mağazalarındaki yerini alacak.

Yorumlar

  • kim ne derse desin bu albumu yapan da dinleyen de bunalımdır,
    insanların beyinlerini sulandırıyor bu tarz bunalm gruplar arabeskden daha beterler aslında arabesk in bir adı ve yeri var bunlar anca aalar...
    Üye
    cawat
    Tarih
    14 Eylül 2007 00:00
  • yanlızlık bu kadar güzel anlatan varmı bir başka şarkıcı ve solistte
    Üye
    serserimsi
    Tarih
    19 Mayıs 2007 00:00
  • Bu adamım sesi gerçekten değişik değişik olanı sevenlerdenim bi de tabi ki bilge var direc-t o adamda enteresan saygılar sevgiler
    Üye
    EMG 85
    Tarih
    7 Kasım 2006 00:00
  • :) canım yaaa..şu cümledeki asalete bak..güzel ülkeme siz liderlik yapacaksınız ilerde.canım benim yaaa..abisi yaşında adama sen sanki çok b.ksun da demiş..ağzına biber sürerler ama senin..yapma canım..yapma küçüğüm..eleştiriye eleştiri ile cevap verilir..bu sana ilk dersim olsun..ben fazla yazdım bu gereksiz şarkı ve sayfada.bundan sonraki cevaplarınız kaale alınmayacaktır, çünkü kimlerle muhatap olduğum belli etmiştir kendini..garaj.org için dışarda da bu tip yorumlar yapılırdı da inanmazdım..yaş seviyesi gerçekten de paf milli takımdan daha küçük..keşke akıl yaşta değil de başta olsaydı...o da yok..
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    31 Ekim 2006 00:00
  • sen sanki çok bi b.ksun da bi de elestriyosun..
    Üye
    Mumya_Bebek
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • yorumuma komik demene hiçbir yorum yapmıyorum.mirkelam'ın erenköy'ünden, ordan burdan alınan melodilerle heralde güzel bişi çıkacaktır.emre aydın kötü demedim.şarkı fena değil ama çalıntı olduğu için fena değil.al sen ordan burdan al sana güzel bir şarkı.bulutsuzluk özleminin, sözlerimi geri alamam da pachabel D major Canon'undan çalıntı değil midir.ama şarkı güzeldir.en komançisi bile bu şarkıyı mırıldanabilir.
    arkadaşlar dinleyelim, ben de dinliyorum, ancak emek vaaar, emekcik var.bunu anlamak için biraz müzik kulağı biraz da akıl lazım.anlamamakda ısrar edenlere tavsiye edeceğim okullar var.sabancı önderliğinde...Single_FACTOR isimli arkadaşın tespiti de yerindedir.iki parçayı da dinledim.bariz bariiiiiiiz...hiçbişi demiyorum.
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    26 Ekim 2006 00:00
  • gokhankalafat'ın yorumu son yıllarda okuduğum en komik, alakasız ve ezik yorumdur. Bu bayram gününde beni güldürdüğün için sonsuz teşekkürler. Karikatur çizmek yerine burda yorum yazsan daha komik olacaksın :)
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    24 Ekim 2006 00:00
  • albumu bulmak için izmir balçova da aramadığım yer kalmadı migrosta buldum sevinçten deli oldum vala.. albüm çok hoş gerçi introlar hep aynı ama yıne de super dinleyin ayrılık sonrası birebir yalnızlara tavsiyem:) dinleyip dinleyip içesim var
    Üye
    seffaff
    Tarih
    23 Ekim 2006 00:00
  • son zamanlarda dinlenebilecek en çalıntı şarkıdır efendim kendileri.toplum olarak dışardan bulduğumuz melodileri araklayıp şarkı yapmak geleneğimiz oldu sağolsun teoman önderliğinde, ancak bu sefer emre aydın isimli zat-ı muhterem dış işlerinden değil iç işlerinden yardım almıştır.hemen saptamalara geçiyorum:
    -şarkının vurucu diye nitelendirilen ilk melodisi mor ve şeysinin cambaz'ından arak mıdır?
    -geliyoruz bombaya,
    "bu kez pek bir afili yalnızlık
    aldatan bir kadın kadar düşman
    ağzı bozuk üstelik
    bırakmıyor acıtmadan"
    kısmı bariz mirkelam, erenköy kokmamakta mıdır?
    -nakarat kısmına hiç girmiyorum zaten nakarata benzeyen bir sürü şarkı var.örn: kıraç , gidiyorum
    çalıntı parçalarımızı saptama konusunda, çalışmalarım devam edecektir..emre aydın yolun açık olsun..
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    19 Ekim 2006 00:00
  • sevemedim ben albümü pek..
    Üye
    tak tak
    Tarih
    17 Ekim 2006 00:00
  • çok doğru söylüyorsun
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    14 Ekim 2006 00:00
  • tartıştığınız şeye bak ya..beğenen beğenir..beğenmeyen beğenmez..zevk meselesi..niye ağız dalaşı yapıyosunuz ki..
    Üye
    Mumya_Bebek
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim.
    Web Tasarımcıyım
    Amatör olarak edebiyat ve müzikle uğraşıyorum.
    Burda eleştiri yapıyorum (Sana göre bu da meslek)
    Muğla'da rock müzik adına bir çok organizasyonda adım var. (MuğlaRock Festivali)

    Örnekleri çoğaltabilirim...

    Bu kez pek bi reklam koktu beee
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • burası fikirlerin yazıldığı bir siteyse insanlar elbette beğenilerini ya da hoşnutsuzluklarını dile getireceklerdir.
    merak ediyorum:
    Senin Eleştiri yapanlara çemkirmek dışında başka bir mesleğin varmı?
    bi sakin ol. Başka müzikler dinle, ufkunu genişlet, Çakralarını aç, relax ol .)
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • nato-kafa. nato-mermer
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • Ha okuyunca farkettim bir yanlış anlaşılma sezilebilir burada birbirinden değerli amatör arkadaşlarda var ki aralarında emreyi beğenmeyenlerde var. Sözüm onlara değil sözüm gerçekten birşey olamamış ve eleştirmek değilde bok atmayım amaç edinmiş olanlara.
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • Ayrıca eklemek isterim ki aslında tüm bu "arak, keremcem mi lan bu" tartışmalarının amatör müzisyenlerin bolca takıldığı bir sitede yapılması gayet doğal çünkü bir baltaya sap olamamış insanlar yani henüz müzikal anlamda ne bir başarısı ne elle tutulur birşeyi olan, herşeyi burada ona buna bir kulp takmaya çalışan olan insanların bu tür yorumları yapması normal. Çünkü harbiden emreaydın bu işle uğraşanlar için sinir bozucu bir albüm yapmış... Sinir bozucu bir tanıtımıda var... Bu kişilerin sayısı nedir ? Önemsizdir. Ama ben derim ki sende yap sana da arak diyelim sana da Keremcem diyebilelim. Keremcem olmak kötü mü? Hayır değil herkes Moğollar Dedeleri örnek almak zorunda değil, hiç olmaktan iyidir yani.
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • Sound altyapıları oluşturan öğelerin tümüdür olduğu gibi sözlükten bakılarak çevrilmez.

    Ateşli olan kimse yok, saçmalayanda sadece her defasında bunu öyle görmeye çalışan "sabit bir kafa" var. Laf umarım yerine ulaşmıştır o kardeşim lütfen tavrım, yazdıklarım v.s. ile ilgili yorum yapmasın eğer yanlış düşündüğümü savunacaksa onu yazsın kimin saçmaladığını saçmalamadığını anlayacak kapasitede buradaki insanlar.

    Herneyse albümü konuşalım isterseniz dimi ikili tartışma için özel mesaj yapmış Garaj Bekçisi atarız, atışırız, medeni insanlarız medeni hukuku bir avukat olarak iyi kullanırız.
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • evet bende gördüm etv de ama iyidir hoştur güzel sölemiş eline sağlık.
    Üye
    aliş
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • aferin =)
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • Artık konu dışı tartışmak istemiyorum ama allah aşkına biraz kıskançlığınızdan, gereksizliğinizden arınarak yazın.

    yakaladın beni .)
    kısaknçlığımdan yazıyordum bende çatır çatır çatlıyordum. dedim Bari gereksiz de bir adamım, bir çamur atayım.
    tamamen can sıkıntısından....

    ama dikkat etmemişiz tabi müzikal dinginlikte zirveye ulaşmış otoriteler varmış burada
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • nuwoş gene saçmalamışsın kardeşim..lütfen sakin ol.arkadaşlar bu nuwanda kardeşimiz gerçekten işini layıkıyla yapan bir kardeşimizdir.biraz ateşlidir bu konularda..ben de onun avukatıyım:)arkadaşlar bu konular fani konular, emre aydını dinleyin dinlemeyin alın albümünü almayın ama yine de birbirinizin kalbini kırmayın..
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • Şizofrenliği bana layık gören arkadaşa teşekkür ediyorum. Herkes şizofren olamaz bunun için yüksek bir zeka kapasitesi lazımdır. Keşke şizofren olabilsem... Keşke kendi dünyamı kendim yaratsam.

    Artık konu dışı tartışmak istemiyorum ama allah aşkına biraz kıskançlığınızdan, gereksizliğinizden arınarak yazın. Albümü beğenmemek emreyi beğenmemek beğenmek kadar doğaldırda birşeylere benzetme hevesi cidden artık türkyiede moda olmuş ve boku çıkmış birşey.

    Albüm Tüm Türkiyeye dağılmış durumda. Her müzik marketten alabilirsiniz, stoklarda kaldıysa :)
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • bazı yerleri saçma ama ses süper
    Üye
    ordinarylived
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • İşin ondan ilginç yanı buna avukatlık diyen arkadaş diğer arkadaşın neyi olur o da merak konusudur.

    Şizofreni başlangıcı.. geçmiş olsun
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • bugün aldım albümünü ilk alan ben oldum heralde..çoookk güzel..ayrıca "keremcem"e benziyo diyenlere de küfür olsun bu..alakası yok.çok güzel çekemiyolar işte.hemen karalamayın.aptallar..
    Üye
    Mumya_Bebek
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • Eğer avukatlıksa avukatlık ama ondan önemlisi aramızda bolca saçmalayan var. Bu saçmalıkları bir başkasının başlığında görsem ordada cevaplarım farklı olmazdı. Ama takip ettiğim kişi emreaydındır.

    Ha verilen cevaba bir yanıtın yoksa susman en mantıklısıdır, farklı sebeplerin arkasına sığınıp konuyu sağptırmak zayıflıktır. İşin ondan ilginç yanı buna avukatlık diyen arkadaş diğer arkadaşın neyi olur o da merak konusudur.

    Evet Avukatıyım, İstanbul Adliyesinde çalışıyorum. Umarım birileri nirvanaya ulaşmıştır
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • ne alakası var allah aşkına saçmalama album kapağına resmine bakıp yorum yapıyorsunuz. Ne sound ne tarz ne ses hiçbişey benzemiyor bıktım ya

    ailenizde Avukatlık yapan biri varmı?
    hafif bir soya çekim sözkonusu gibi.
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • ne alakası var allah aşkına saçmalama album kapağına resmine bakıp yorum yapıyorsunuz. Ne sound ne tarz ne ses hiçbişey benzemiyor bıktım ya
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • ''salih'' şiiri çok güzel
    Üye
    _black_
    Tarih
    9 Ekim 2006 00:00
  • bu adam etv de çıkıyordu çok eskiden. bando davulu gibi bir bateri vardı orda.
    Üye
    pehlivan
    Tarih
    8 Ekim 2006 00:00
  • 6. caddenin ağlak içimizi kıyan vokali devam edecek demek oluyor bu albüm bence. Misyonu yaşatmak adına mı çıkmış bu albümcağız? Yoksa, yahu geçen albümden para kazanamadık bak şu çok tutmuştu yeniden koyalım bilindik bir şarkı daha koyalım mı demişler mfö den de çalsalarmış bi tane
    Üye
    Loki
    Tarih
    8 Ekim 2006 00:00
  • Şarkıyla alakası yokken nasıl bir kulaktırki kopya olduğunu anlıyor. Tebrik etmek lazım

    tebrik etcen tabi. Calogero yu 5 senedir dinliyorum.
    oyle işkembe den de sallamıyorum bir yerde müzisyen ve piyasa içinde olan biri olarak, şıp diye anlaşılıyor olay. ama çıkıp eleştireni eleştirip nasihat veren dinlemeden savunuculuk yapan ağır abiler olmazssa olmaz. seninki de bir misyon.)
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    8 Ekim 2006 00:00
  • :) millet benzetme meraklısı. Biride radiohead demişti de indirip dinledik öldük gülmekten. Artık Türkiye'deki bu müzik otoritelerinin kopya şarkı bulma olaylarını takdir ediyorum. Şarkıyla alakası yokken nasıl bir kulaktırki kopya olduğunu anlıyor. Tebrik etmek lazım
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    7 Ekim 2006 00:00
  • "Belki bir gün özlersin" şarkısı direk CALOGERO kopyası.
    neden ihtiyaç duyulmuş anlayamadım. zaten albümde de bukabak gibi sırıtıyor diğerlerinin yanında.
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    7 Ekim 2006 00:00
  • Üye
    nuwanda14
    Tarih
    7 Ekim 2006 00:00
  • ben albümü nasil alcam??
    Üye
    Esri
    Tarih
    7 Ekim 2006 00:00
  • bakalım..
    Üye
    kimyasal42
    Tarih
    6 Ekim 2006 00:00
  • nihayett yanii...sanırım şubatta çıkması bekleniyodu..o günden beri bekliyorumm albümün çıkmasını..eminim mükemmel bi albüm olmuştur.zaten emre aydın 'ın iyi bir söz yazarı ve yorumcu olduğunu düşünürsekk mükemmel dışı bişey olması da beklenemezz..para bulduğum ilk an albüm elimdee olcak:)
    başarıları daim olur umarımm!!
    Üye
    YOK_snm
    Tarih
    6 Ekim 2006 00:00
  • işte 10 ekimde çıkıyor.
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    6 Ekim 2006 00:00
  • çıkamadı albüm aylardır
    Üye
    funq
    Tarih
    6 Ekim 2006 00:00
  • http://www.emreaydin.org/album tanıtım mp3 lerini dinleyebilrisiniz.
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    5 Ekim 2006 00:00
  • harbi iyi bi adam bu adam =)
    Üye
    rock_nation
    Tarih
    5 Ekim 2006 00:00
  • emre aydın süper biri. şiirleri falan çok güzel. okumalısınız.
    Üye
    ece_ece
    Tarih
    5 Ekim 2006 00:00
  • iyi bi adam bu ya..
    Üye
    the bass-ist
    Tarih
    5 Ekim 2006 00:00
Toplam 45 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler