Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Cem Köksal Müzik Atölyesi

9 Ekim 2006 00:00
Cem Köksal müzik atölyesi çalışmaları başlatıyor...

12 haftalık 4 kurdan oluşan program beş temel konudan oluşuyor:

:: Müzik Teorisi
:: Kayıt Teknolojileri ve Ses Bilgisi
:: Enstrüman (Gitar, Şan, Davul, Bas Gitar, Tuşlu çalgılar)
:: Profesyonel Müzik Hayatı
:: Sahne Eğitimi - Live Sound

Müzik teorisi derslerinde öğrencilerin müziğin temelini oluşturan nota, melodi, akor, gam gibi kavramları ve bunların enstrüman tekniğine nasıl uygulandığını, öğrenmeleri planlanmaktadır. Bu ders atölyenin temel konusunu oluşturan konuları ele almaktadır. Teorinin gelişimi bağlamında, müzikal akımlar ve bunların gelişimleri de ele alınacaktır.
Ders sorumlusu: Cem Köksal

Kayıt teknolojileri derslerinde bir enstrümantalistin ses ve kayıt hakkında bilmesi gereken bütün noktaların öğrenciye aktarılması planlanmaktadır. Öğrenciler, temel ses - akustik kavramlarının ve kurallarının yanısıra, kendi enstrümanlarının nasıl kayıt edilmesi gerektiği ve kayıt teknolojilerinde kullanılan tüm ekipman hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu ders öğrencilerin kendi kişisel ses kimliklerini yaratmakta yardımcı olmayı hedeflemektedir. Kayıt teknolojileri dersi Cem Köksal'ın kendi stüdyosunda uygulamalı verilecektir.
Ders sorumlusu: Cem Köksal

Enstrüman dersleri alanlarında profesyonel isimler tarafından öğrencinin birikimi göz önüne alınarak verilecektir. Bu derslerde çeşitli müzik türleri, bunların ilgili enstrümanlarda teknik uygulamaları, basit ve gelişmiş olarak aktarılacaktır. Amaç öğrencinin enstrümanını en verimli biçimde kullanmasını sağlamaktır. Enstrümantistler ileriki dönemlerde başka branşlardaki öğrencilerle birlikte çalıştırılacaktır. Böylece genç ve yetenekli grupların oluşturulması sağlanacaktır. Bu ders Cem Köksal'ın stüdyosu imkanları kullanılarak verilecektir.
Ders sorumluları:
Cem Köksal (Gitar)
Murat İlkan (Şan)
Alpay Şalt (Davul)
Batur Yurtsever (Bas gitar)
Uğur Gülbaharlı (Tuşlu çalgılar)
Rıfat Murtaza (Perküsyon ve vurmalı çalgılar)

Profesyonel müzik hayatı dersi müziği profesyonel olarak ele almak ve yaşamlarının bir parçası yapmak isteyen öğrenciler için hazırlanmıştır. Bu derste müzik ve ticaret, müzisyen kimliği, demo hazırlanması, albüm prodüksiyonu, medya ve iletişim, popülerlik kavramı, müzisyen ilişkileri gibi konular ele alınacaktır.
Ders sorumluları:
Haluk Polat
Cem Köksal

Sahne eğitimi ve canlı performans dersi öğrencilerin gelişimi sonucu ürettiklerini kitleyle yüzyüze paylaşması anında lanse edecekleri kimlik konusunda kendilerine yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Bu ders ayrıca kayıt teknolojileri dersi ile bağlantılı olarak sahne soundu konusunu teknik olarak ele alacaktır. Ders kapsamında, sahne duruşu, müzisyen imajı, ekipman seçimi, sahne üzeri sound seçimi gibi konular ele alınacaktır.
Ders sorumluları:
Cem Köksal
Haluk Polat

Bu dersler dışında, her ay, alanlarında başarılı ve Türkiye'nin en bilinen bir veya iki profesyonel müzisyeni atölyede serbest ders ve seminerler verecektir. Bu dersler müzisyenin kendi seçimi doğrultusunda oluşturulacaktır.

Dersler tamamen görsel ve işitsel destekli olup teknolojik imkanlar kullanılarak işlenecektir.

Atölye öğrencileri müzikal gelişimlerini konusunda Cem Köksal ve Haluk Polat'tan danışmanlık hizmeti alma imkanına sahiplerdir.

Atölye konservatuar giriş sınavlarına yönelik çalışmalar yapacaktır.

Müzik Teorisi ve Kayıt Teknolojileri dersleri 10-12 kişilik sınıflarda, Enstrüman dersleri ise 4 kişilik sınıflarda yapılıyor.

Kontenjanlar sınırlıdır. Başvurular mülakat ile değerlendirilecektir.

Çalışmalar hafta içleri 19:00-21:00 arası birer saatlik periyotlarla enstrümanlara göre dağıtılarak, hafta sonları 12:00-18:00 saatleri arasında toplu olarak işlenecektir.. Enstrüman dersleri hafta içleri, diğer dersler hafta sonları yapılacaktır. Derslerin saatlere dağılımı çok yakında açıklanacaktır.

Atölyenin 12 haftalık her döneminin sonunda alanlarında en başarılı öğrenciler Cem Köksal ve grubuyla birlikte sahne alacaklar. Bu geceler atölyeye katılan müzisyenlerin profesyonel hayatı en yakından görmeleri amaçlanarak düzenlenmektedir.

Kayıtlar 06.Ekim.2006 Cuma başlıyor. İlk dönem derslerin başlama tarihi 14.Ekim. 2006 Cumartesi.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için: [email protected]

Yorumlar

  • cem köksal dan ders alan arkadaşlar rica etsem biraz içerikten ve dersi nerde aldıklarından bahsedebilirler mi?
    Üye
    acly
    Tarih
    3 Eylül 2007 00:00
  • Şu an bu kursun bir öğrencisiyim ve gayet verim alıyorum. Bazı kıskançlık içinde ciyaklayanların aksine o ortamda bulunuyorum ve biliyorum.
    Bazı insanların hayatlarındaki başarısızlıklarından ötürü çektikleri kuyruk acıları yüzünden ortaya çıkan o zavallı küçük bilmiş nefretlerini böyle insanların üzerine kanalize etmiş olmaları ne yazık.

    Ve o gitar öğretmeni havasında takılan arkadaşa da burdan öpücüklerimi yolluyorum. Gitar çalmayı geçtim bari doru düzgün reklam yapmayı ören. bak bunu da iyi oku 23425 senedir gitar çalman yetmiomuş demek ki.Ba-şa-rı-sız-sın. bu kadar.

    Acıyor değil mi... ne yazık
    inadım inat ulan bu adamın bir kere güler yüzünü gördükten sora ölene kadar da arkasındayım bu adamın.
    Sanatı insanlar yapar, insanlar eleştirir. İnsan gibi eleştiri yapmayacaksanız yapmayın ya da işte yukarda yaptığım gibi sizin dilinizden konuşur insanlar size..
    yeterince eleştirdim mi sizi ?
    bakın ben de eleştiri yapabiliyorum
    desteksiz eleştiri yapan insanların hiçbiri sanattan anlamıyor o kadar seneyi de geçirmişse boşa geçirmiş.
    Nerden mi biliyorum arkadaşım? Senin bu Cem Köksal hakkındaki bilgileri öğrenip karar verdiğin yerden.

    Acıyor mu ?
    Üye
    Vegabonde
    Tarih
    29 Mayıs 2007 00:00
  • Merhaba,

    Cem Koksal'in atolyesine katilan biri olarak sunu soyleyebilirim ki ne kadar iyi bilirsen bil bir enstruman calmayi,gene de ogrenecegin seyler vardir.Bu olay bitti ben artik su enstrumani yaladim yuttum bitirdim diye birsey yok.22 ya da 24 perde arasinda sonsuz sayida guzellikler yaratabilirsin ki bunu gitar veya herhangi bir enstrumanla calisan herkes bilir.
    Cem Koksal'in ve arkadaslarinin bu kursu acarken gostermek istedikleri buydu diye dusunuyorum.Gitar ya da diger enstrumanlari calmayi bilmeyen arkadaslar katilamiyorlar.Sifirdan bir kurs degil bu.Eger varsa ki icinde bir cevher onu kesfetmen icin yol gosterecek sekilde bir egitim uygulaniyor.

    Cogu kimsenin yaptigi gibi Cem Koksal'a camur atarak birseyler yapmak gibi bir niyetim yok ki bence kisilik olarak da yetenek olarak da burda yazilanlardan kat kat daha iyi bir insan oldugunu biliyorum.

    Bunlari atolyeye katilan birisi olarak soyluyorum.Cevreden duyma ya da kulaktan dolma bilgilerle degil.

    Saygilar.
    Üye
    leofender
    Tarih
    6 Nisan 2007 00:00
  • ben de cem koksalın (ama sadece cem koksalın) oldugunu zannetigi kadar iyi gitar teknigine sahip oldugunu dusunmuyorum ayrıca kendine ozgu olmayısı ve de malmsteen etkilerini ekipmanından gitar tutusuna , giyim tarzından calıstıgı vokale kadar bana hissettirmesi beni rahatsız etmiyor degil ben de gitarist olmayı ilk malmsteen dinledigimde istemistim sanki buyulu gibiydi bende onun gibi olmak istedim ama zaman icinde bunun bole olmaması gerektigini her sanatcının ister ressam olsun ister heykeltras isterse de muzisyen cıraklık doneminde ustası gordugu kisiyi ornek aldıgını ama kendisi bir usta oldugunda kendine ozgu olması gerektigini anladım... bunları soyledim diye ben ustayım demiyorum kimseye bunlar benim sahsi goruslerimdir ayrıca cem koksalın actıgı bu okulun yolun basında muzisyenler icin cok faydalı olacagına ben de katılıyorum en azından artık kimse bize bir gosteren mi vardı da biz gitmedik diyemiyecektir... burdan butun muzisyen arkadaslarıma saygılarımı sunarken simdiden sen de adammısın konusuyorsun bir kaydını gonder bakalım seni de gorelim hede hödö gibisinden konusacak arkadaslara eyvallah ediyorum ama cok isterlerse kayıt gormek temasa gecsinler gonderirim...
    Üye
    edosibon
    Tarih
    1 Nisan 2007 00:00
  • Bir Müzik Atölyesi ilanına bile bu kadar hazımsız yaklaşan müzisyen adaylarının eleştrilerini okudukça bu ülkenin neden 50 yıl geri kaldığını açıkça görebiliyorum.....Ağabeylerimizden dinlediklerimizi hayretle karşılardık....Rakip grup elemanları konser sırasında mixer'in üzerine bira döktüler,şalterleri indirdiler v.s.....Aradan 20 yıl geçti değişen tek şey hazımsızlığın alan değiştirmesi olmuş...Ama sevindiğim birşey var o günlerde sabotajı yapan grupların ve kişilerin hiçbirinin adı bugün anılmıyor bile....sabotaja uğramış olanlar yılmamış yoluna devam etmiş ve bugün herkesin saygıyla andığı isimler...Ne demişler "Her Koyun Kendi Bacağından Asılır".
    Müzik Eğitiminin sıfıra yakın olduğu ülkemizde önünüze böyle fırsatlar sunan insanlar varken siz hala kendi b..unuzla kavga edin bakalım,içinde pırıltı olan insanın yolu her zaman açık olur,içinde haset ve kıskançlık olanın hayatı da dikenli bir yol gibidir,o yoldan çıkabilmek kişinin kendisine kalmış...
    Üye
    alpaysalt
    Tarih
    29 Mart 2007 00:00
  • ben klasik gitarla kaydolmak istiyorum ancak gitar çalmayan arkadaşlarım da katılmak istiyorlar.. acaba enstrüman çalmayan arkadaşlar da kursa katılabilir mi? ne bilim müzik teorisini öğrenmek bakımından, sonuçta hepimiz blok flüt çalan insanlarız, teori armoni amaçlı girilebilinir mi?
    Üye
    pehlivan
    Tarih
    15 Ekim 2006 00:00
  • abi adamlar düşünmüş, organize etmiş, genç müzisyenlere süper imkanlar sağlamışlar, ellerinden gelenin en iyisini hatta fazlasını yapmışlar, siz hala burda, cem köksal özentimi, sol eli nasıl, sağ eli höbölömü, ben daha iyi çalıyorum lan gibi cümlelere, sorulara takılıp kalmışsınız abi, biraz saygı duyalım yapılan işlere ya, böyle inasanlar kolay yetişmiyo, çalış seninde olur, he burda çalışmış ama olmamış insanlar var, onlar laf atıyolar sürekli, merak etmeyin hakkıyla çalışmışsanız olur bişeyler, sabır...
    Üye
    tearful days
    Tarih
    14 Ekim 2006 00:00
  • çamur at izi kalsın başka bir mantık yok şu yorumlarda
    Üye
    timberyard
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • Tolga arkadaşın söylediği bir çok şeye katılıyorum.
    cem köksalın müzisyenliğine ve gitarisitliğine laf atmak istemiyorum ama bende set me free diye bir albümü vardı albüme genel olarak şöyle bir baktığında müzikteki malmsteen havasını fark edebiliyordun.
    tabi ki insanlar belli dönemlerde belli müzisyenlerin etkisinde kalırlar ve yaptıkları çalışmalarda bu etki görülür.
    ama bunun dozajını çok iyi ayarlamak gerekir malmsteen'in yaptğını aynen taklit edersen bir kopyadan öteye gidemezsin ama malmsteen'den ve diğerlerinden aldıklarını harmanlayıp özgün bir şekilde yorumlar ve yaptığın işe kendini katarsan işte o noktada orjinal ve kalıcı olmaya başlamışsın demektir.
    zaten malmsteen'in müziğine baktığınız zaman bariz bir şekilde jimi hendrix, al di meola, richie blackmore, uli jon roth, ve adını hatırlayamadığım bir çok müzisyenin etkisinde kaldığını görürsünüz bunu kendi de ifade etmektedir. ama o onlardan aldıklarına kendini katarak malmsteen olmuştur. bu iş aslında zincirin halkaları gibidir müzik bir zincir müzisyenlerde onun birer halkasıdır. malmsteen, jimi hendrix, steve vai, yavuz çetin ,erkan oğur, jason becker vs. hepsi birbirini tamamlar halkalardan biri olmadan zincir olmaz.

    sonuçta herkes fikrini beyan etmekte serbesttir.
    popüler olan birine akıl ve bilgi çerçevesinde muhalifet olmak ve onu eleştirmek bence onuda bizi de geliştirir.
    ayrıca popülerlik şan şöhret para asla başarılı olmak demek değildir.
    ama malesef insanların başarı anlayışı dünyada ve özellikle ülkemizde halen anlaşılamamıştır.

    tüm müzisyen dostlara başarılar...
    Üye
    miraclesleeper
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • Bence Cem Köksal Türkiye şartlarına göre gayet temiz iş çıkarmış.İyilik kavramı görecilidir.Ama sonuçta bir yapıt çıkmış ve bence gayet başarılı.Sağ ve sol el kontrollleri, 180 metronomdan sonra çalması zorlaşır. (örneğin picking kavramında).Melodi olrak malmsteen havası var.sonuçta etkilenme ve esinlenme olacaktır.kıyaslama olayına gelince.buna karşıyım.Belli albüm için uğraşılmış.saygı duymak lazım.Cem Köksal daha yolun başında.1976 doğumlu olan Cem Köksal bence yabana atılmamalı ve ağır eleştirilere maruz kalmamalıdır.Müzik tarzıma yakın olduğu için, bizzat albumünü aldım sahsen keyifle dinliyorum.Herşey hız değildir.50 metronomun altındada çalmayaı deneyin.Daha zordur.Ayrıca parçalarındada ruh vardır.
    Üye
    thewanted
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • Pardon hold-mine abi dikkat ederim, bi daha olmaz...

    Bu arada başvuru yapanlara bir form yollanıyor onu doldurup başvuru yapabilir ilgilenenler. Sıfırdan başlayabilirmiş isteyen.
    Üye
    rashid
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • kardeşim diyelim ki cem köksal malmsteen kopyası;) Bence de olabilir ama burada haberin içeriğine bakmak lazım! Sen oraya teknik açıdan ensturmanınla ilgili bişeyler öğrenmeye gidiyorsun, sen oraya malmsteen olmaya gitmiyorsun ki;) Burada Cem Köksal lafını duyunca saçmalayan arkadaşlar gerçekten gereksiz konuşuyorlar...
    Ayrıca zaman ve para konuları olmasa gitmek isterdim...
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • para arkadaşım, para...
    paranın gözü kör olsun...
    Üye
    PeshTeMAL
    Tarih
    12 Ekim 2006 00:00
  • 60 Lira haftalık ders ücreti.

    Tek ders ücreti ise 20 Lira


    DaRKNeSS
    Üye
    System666
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • cem koksal gitar calan bir arkadasımız malmsteen in golgesinde kalan ama kesinlikle virtuoz degil ozgunlugu yok cunki ayrıca sunu da bilelim bu memlekette koksalı aglatacak ne underground gitaristler var....
    Üye
    edosibon
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • ayrıca yazıyıda rashid yazmıs konuyla ilgili elestrilere direk cevap verilen tek yer galiba adamı bole yaparak rock star yapamazsınız elestrilmeyi goze almıyosa cıkarmıycaktı albumu sen artık bi cevap vermesen diyorumda herkez istedini yazsa bizim album cıkınca atıs sanada serbest ama album yapmanın bedelleri bunlar sen buradaki insanları elestiremessin ayrıca burdaki insanlar birilerini eleştirir yani durum bu behgenmiyosan git cem koksal konserlerinde kuliste bi yer bul kendine oke.
    Üye
    stanker13
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • iiymiş ama pahalıdır..
    Üye
    syarar
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • Cem Köksal Müzik Atölyesi ile ilgili yorumunuz

    bak rashid bu yazının altındaki kutuya yazıyoruz gelip evinin duvarına degil ben bu isim hakkında yazabilirim ben bi dinleyiciyim iyi bir dinleyiciyim yorumda yapabilirim ayrıca su ana kadar yaptıklarım ve yapabiliriliklerimi bilemessin evdeki perdelerden kıyafet yapıp sahneye cıkmıyorum biraz seçici olmalı geleni almamalıyız su an müzikteki drumumuz hep geleni almamızla ilgili oldu yıllardır sacma sapan rock gruplarının yabancı sarkılardan turkcelestirilmiş eserlerini dinledik evinde oturduuu yerden yazı yazan biri varsa oda sensin ben oturmuyorum bu ülkede iyi bişeyler yapmaya calısıyorum ama iyi bişeyler sana kalsa hemen mix master yapalım hatalarda dahil olmak uzere basalım albumleri karşı tarafa bişey soylerken sen bir isim olamamısın derken dikkat et benim paket bi albumden kazanılcak 3 5 kurusa ihtiyacım yok ole bi isimle sosyal cevremi arttırmayada ama birseyi unutma sadece muzikle ugraşıp maddi kaygılar yaşamayan müzsyenler var bu ulkede album kayıdı yapan (benim gibi) bu sebeble acelemiz yok
    Üye
    stanker13
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • bir arkadaş gayet güzel espirili şekilde cem köksalı kendince eleştirmiş; katılırsın katılmazsın ama onun eleştiri hakkını engelleyemezsin.


    Esprili bir şekilde... Ha evet öyle... Doğru nasıl da anlamamışım... Ben de kıskanç bir şekilde zannetmiştim...

    Siz "adı olmayanlar"; eleştirin abi, devam... Bir ad veya birey olmaya çalışmak yerine oturun ve eleştirin... Yapabileceğiniz başka bir şey yok zaten...
    Üye
    rashid
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • yapılacak derslerde cem koksal ın albumundeki kayıt teknolojileri ve olculere sıgdıramadıgımız sololar mı baz alınacak yoksa album şakaydı da orda müzikle ilgili ciddi şeyler mi yapılacak gitar çalarken tuşe nin onemini kim anlatıcak konserlerde time ın dısında bireysel haraketler yapıp yeni bir time ile baslamayı sahne egitimi derslerinde mi gostericekler ve birde herkezin merak ettigi tum bunları birine gostermek için ne kadar para alıcaklar
    Üye
    stanker13
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • hayattaki en tehlikeli şey, insanların kendilerine idoller belirlemesi, kendilerine bir takım insanları birebir örnek almasıdır.

    bir arkadaş gayet güzel espirili şekilde cem köksalı kendince eleştirmiş; katılırsın katılmazsın ama onun eleştiri hakkını engelleyemezsin. gitar çalmak tamamen göreceli bir kavramdır; kesinlikle en iyisi şu diye parmağınla gösterebileceğin tek bir kişi yoktur. iyiler çok vardır ama tarzları farklıdır, bunun yanında elbet de iyi çalamayanlar bolcanadır. hal böyle olunca herkesin herkesi eleştirme hakkı da kuşkusuz mevcuttur. ne bilim ben çıkarım malmsteen'i bile eleştirebilirim, "kardeşim bu adam tap yapamıyor mu?" v.s. tadında.

    başta söylediğim idol belirlemenin tehlikeleri yanında, bir de bir arkadaşın yazısında şöyle bir şey gördüm: "Joe Lynn Turner bu adam için çalıştığım en iyisi diyor. Peki sen kimsin tanıt kendini bize yolla eserlerini." mvö'nün şarkısında 'adı olmayanların sesi de yok mu?' olayına giriyor tam:D yani bizler adam değil miyiz, o zaman kimse fikir beyan etmesin hiç kimse hakkında?

    ben cem köksal'ın çok iyi bir gitarist, ancak bunun yanında bir steve vai, eric johnson, marty friedman kadar virtüöz olmadığına -her şey hız değil, yeni hareketleri, ürettiği stili olmadığı ve dinlenince "bu cem köksaldır" diye ayırt edilemeyeceği için-, akabinde ise iyi, yaratıcı bir müzisyen olduğuna inanmaktayım, şayet albümünü severek dinledim.

    konuyla ilgili esas görüşüm, cem köksal tam sanatçı vasıflarına vakıf bir insan; bizzat kendim biliyorum çok mütevazi, iyi, yardımsever. müzik bilgisi de oldukça iyi. gitar tekniği, zevklere göre değişir ki şayet malmsteen çok seviyotsanız bulunmaz nimettir. ben, bu porgrama katılan arkadaşların kendilerine oldukça iyi şeyler katacağına inanmaktayım. ama şunu da belirteyim yine, kimseyi kendinize idol olarak görmeyin, herkesi eleştirebilin -eleştirin demiyorum "eleştirebilin diyorum"-, her şeye açık olun dar kalıplarınız olmasın. çünkü hayal ettiğiniz insanı olmaya çalışmak, içinizdeki insanı öldürmek demektir.
    saygılar..
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • ücret hakkında bir açıklama yapılcak mı acaba bir öğrensek de ona göre bir şeyler düşünsek...
    Üye
    hakanüngören
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • Murat İlkan'ı Batur Yurtsever'i ve Haluk Polat'ı tanırım. Hepsi kendi alanlarında çok başarılı insanlardır.. Özellikle Haluk Polat'tan insanların öğreneceği çok şey var bence.. Bass gitar öğrenmek isteyenlerin vay haline.. Bilgi Üniversitesi'nde bir sene boyunca bizi haşlayan aynı zamanda müzikal olarakta adam olmamızı sağlayan biri ile çalışacaklar.. Murat İlkan'ın nasıl bir müzisyen olduğunu sanırım anlatmaya gerek yok.. Ama Cem Köksal konusunda barriosa bende katılıyorum.. Yine de insanların deneyip görmelerinde bir sakınca yok bence..


    Madem Haluk Polat'tan herkesin çok öğreneceği şey var, rica etsem Haluk Polat'a Cem Köksal'ı sorar mısın? Menajeri olduğuna göre en iyi o bilir onu. Sağ elini, sol elini, yetersizliğini, taklitçiliğini? Değil mi? Ama "Yok, ben almiyim" cevabını duyar gibi oldum yine...

    Cem Köksal ve onun gibi savaşan gerçek insanları - bu sosyal ve kültürel hayatın her alanında olabilir -, yağmacı, faaliyetsiz, negatiflikten zevk ve güç alan güruha karşı verdikleri mücadeleden ötürü tüm kalbimle kutluyorum, sonuna kadar destekliyorum ve destekleyeceğim.

    Şimdiiiiii, "Saldırın yağmacılar!!"
    Üye
    rashid
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • Ben de Cem Köksal için sağ el tekniği ve sağ-sol senkronizasyonu konulu bir kurs açmak istiyorum.. Ciddiyim.. O listedeki diğer müzisyenler için hiç bir yorumum yok, ama Cem Köksal'ın önce kendisinin müzikal cümleler, fikirler oturtmayı ve özgün çalabilmeyi öğrenmesi gerekiyor bence..Malmsteen videosu alan adam hiç olmazsa üstadından öğrenir.. Ve umarım bu ilana Köksal'ın yeterliliği konusunda eleştiri getiren tek gitarcı da ben olmam..Doğruyu söyleyip dokuz köyden kovulmaktan gına geldi..


    Bi yollasana çaldıklarını bestelerini videolarını. Karşılaştıralım seni Cem Köksal ile. İnsanlar eğitim vermek için bir şeyler yapmak için yırtınıyor. Joe Lynn Turner bu adam için çalıştığım en iyisi diyor. Peki sen kimsin tanıt kendini bize yolla eserlerini. Paylaş. Ne yaptın bu hayatta profesyonel olarak. Şimdi sen buna da ağlak bir şekilde dersin ki "Ama benim param yoktu, o ise zengin çocuğu, üee, üee" İşiniz gücünüz atıp tutmak. Faaliyete gelince. Yok abi ben almiyim. Diyelim ki Cem Köksal gitar çalmayı bilmiyor ve senin dediğin kadar kötü. Bu kadar iyi müzisyen Deep Purple ve Rainbow solisti Joe Lynn Turner dahil senin anladığın kadar anlamıyorlar mı müzikten? Alpay Şalt, Çağatay Ateş, Murat İlkan, Aykan İlkan bu kadar mı paragöz Cem Köksal ile çalıştıkları için? Cem Köksal ise ayıptır söylemesi bu kadar mı Karun'un sol şeyi? Universal firması çalışanları afedersiniz bu kadar mı kek? Muhasebecisi misin zengin olduğunu biliyorsun? Bak ben avukatıyım kendi çapımda. Savunuyorum çünkü bu adam sizin gibi mabedinizin üstünde oturup engizisyon tavrı sergilemiyor. Çalışıyor, çırpınıyor, Türkiye'de hep ilkleri yapıyor. Çıkacak DVD'nin özetini indir sitesinden bir seyret. Senkronizasyona takılmışsın da. Bu güzel ekip bir şeyler yapmak için uğraşırken sen b.k at. Aman buraya bakan genç müzisyenler Cem Köksal'ın atölyesine gitmesin. Bak ben de gitar dersi veriyorum bu arada lafını sıkıştır da insanlar "Bu herif Cem Köksal'a bile laf atıyor, kesin süper hocadır." diye sana gelsinler. Gerçekten insanları bu kadar kek mi sanıyorsun? Ben de bıktım valla senin gibilerden, laf salatalarından. Bi düşün belki yanlış söylediğin için kovuyorlardır seni köylerden.
    Üye
    rashid
    Tarih
    11 Ekim 2006 00:00
  • Murat İlkan'ı Batur Yurtsever'i ve Haluk Polat'ı tanırım. Hepsi kendi alanlarında çok başarılı insanlardır.. Özellikle Haluk Polat'tan insanların öğreneceği çok şey var bence.. Bass gitar öğrenmek isteyenlerin vay haline.. Bilgi Üniversitesi'nde bir sene boyunca bizi haşlayan aynı zamanda müzikal olarakta adam olmamızı sağlayan biri ile çalışacaklar.. Murat İlkan'ın nasıl bir müzisyen olduğunu sanırım anlatmaya gerek yok.. Ama Cem Köksal konusunda barriosa bende katılıyorum.. Yine de insanların deneyip görmelerinde bir sakınca yok bence..
    Üye
    baronsamedi
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • Vangelis, burda saygısızlık veya hakaret yok.. Aslına bakarsan senin kullandığın üslup ve sözcükler çok daha kabaca seçilmiş..Rica ediyorum, birisi benim yazdıklarıma cevap verecekse, değindim konularda benim söylediklerimin tersini gösterecek somut bir şeyler yazarak cevap versin, yani benim bahsettiğim detayları anlayan kişiler yazsın bana eleştirileri.. Ne söylediğim ortada, Köksal'ın tekniğini de, yaratcılığını da yetersiz buluyorum, oysa kendisi virtüöz gitarcı vs..olarak lanse ediliyor..Özellikle tekniğini neden yetersiz bulduğumu da detaylarıyla açıkça belirttim.. Lütfen Cem Köksal'ın en azından bir şeyler yapıyor olmasını tek başına takdir edilmesi gereken bir öğe ve başarı olarak görümüyorsam siz de buna saygı duyun.. albüm çıkartmak, tanıtım vs..aslında önce para işidir, yetenek ve yaratıcılık işi değil (ne yazık ki).....Ben duyduğumu (yani albümündeki çalışından edindiğim izlenimi ) söylüyorum..iyi bir şey duyuyor olduğum zaman takdir etmeyi de bilirim..Ortada yanlış bir şeyler olduğunu düşünüyorsak da eleştireceğiz elbet..her eleştiri çamur atmak değildir, bu ezbere lafları da bir kenara bırakalım artık..AYrıca ben de gitar dersi veriyorum ve Köksal'ın kime ne kazandıracağını da merak ediyorum doğrusu..
    Üye
    barrios
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • garaj kullanıcılarının yarısından fazlası bir şeylere .ok atmayı çok sevdiği için yazılan yorumlar şaşırtmamıştır beni.. yeni başlayacaklar ve müzik meraklıları için daha şahane bir fırsat olmazdı heralde..
    Üye
    nue
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • Öncelikle herkes sınırları bilmeli ve kendi kapasitesi kadar konuşmalı.Siz virtüöz müsünüz arkadaşım?Bu ne ahkâmlar?

    Ayrıca eğer siz, ne kadar kaliteli olursa olsun bir DVD ile birebir yüzyüze öğrenmeyi aynı kefeye koyuyorsanız size hiçbirşey demiyorum...

    Herkes her haltı biliyor ya - sanki orda öğretilen herşeyi mükemmel biliyorsunuz - konuşuyor ileri geri...

    Ayrıca Cem Köksal'ı sevmeyebilirsiniz, ama bu ona .ok atmanızı gerektirmez.Saygısızlığın alemi yok, eğer saygısızlık yapacaksanız illa, kendi bulunduğunuz yere göre konuşun...
    Üye
    Vangelis
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • ben de yeni klasik gitar aldım, yazılmak isterim bu kursa..
    Üye
    pehlivan
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • Bende malmsteen in young guitar dvdsi var isteyene onu veriyim kaynagindan ogrenin.Hem dunyanin parasi cebinizde kalir.
    Üye
    aceofspades
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • Ben de Cem Köksal için sağ el tekniği ve sağ-sol senkronizasyonu konulu bir kurs açmak istiyorum.. Ciddiyim.. O listedeki diğer müzisyenler için hiç bir yorumum yok, ama Cem Köksal'ın önce kendisinin müzikal cümleler, fikirler oturtmayı ve özgün çalabilmeyi öğrenmesi gerekiyor bence..Malmsteen videosu alan adam hiç olmazsa üstadından öğrenir.. Ve umarım bu ilana Köksal'ın yeterliliği konusunda eleştiri getiren tek gitarcı da ben olmam..Doğruyu söyleyip dokuz köyden kovulmaktan gına geldi..
    Üye
    barrios
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • "Başvuru ve ayrıntılı bilgi için: [email protected]" yazmış ya adamlar
    Üye
    rashid
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • Ücret ne kadar hakkatten?

    Enstrüman içinde belli bir birikime sahip olmak gerekiyor mu ders almak için??


    DaRKNeSS
    Üye
    System666
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
  • ücret belirtilmemiş..
    bu kadar insan bu kadar organizasyon hayrına olmıcana göre ne kadardır ki acaba?
    Üye
    out of order
    Tarih
    10 Ekim 2006 00:00
Toplam 34 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler