Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

29 Ekim 2006 - Değerini Düşünün!

29 Ekim 2006 00:00

Hiç kimseye bir şey anlatmaya, onları ikna etmeye çalışmadan sadece değerini düşünelim. Kafamızı karıştırmadan gözlemlerimizi değerlendirelim. Gerçekten dilimize kültürümüze sahip çıkmak ne demek bunları değerlendirelim. Ben bu yazıyı gönderdikten sonra düşünüp, bunu yaptığımı belirten bir yorum da göndereceğim aşağıya.

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.

Yorumlar

  • gercek bayram budur!
    30 Ekim 2006 Pazartesi | Yazan: -sput-
    N demek bu geçmiş ramazan bayramımıza bi atıf mı ?
    Deli edersiniz insanı yahu herşeyde bi ünlem bırakıyorsunuz gerçekten .
    Üye
    EMG 85
    Tarih
    10 Kasım 2006 00:00
  • Cumhuriyet'in değerini bilmek, bir arada dostça yaşayabilmenin, zorluklara birlikte göğüs gerebilmenin, özgürlüğü hissedebilmenin, yarınlara güvenle bakabilmenin değerini bilmek değil midir? Neden "Cumhuriyet" bana bir zamanlar elimizde tutuyorken, nasıl olduysa bir kenarıya koyup yerini unutmuş olduğumuz kutsal bir hediyeyi çağrıştırıyor? Ve neden "Cumhuriyeti ve onunla birlikte yer alan tüm insani değerleri ve normları sonsuza dek muhafaza edeceğiz!" gibisinden cümleler kurduğumda, zihnimin bir yerlerinde, kendimi telkin ediyormuş gibi hissediyorum? Neden bu ülkeyi tekrar ayağa kaldırmak için sarfedilen canları, emekleri, gösterilen fedakarlıkları düşündükçe içimi bir hüzün kaplıyor? Hayır, birşeyler yolunda gitmedi ve gitmiyor. Eğer gelecek nesiller bana "neden böyle oldu" diye sorarlarsa, onlara yalan söyleyemeyeceğim. Suçu kimseye de atmayacağım, kendi payıma düşen sorumluluğu üzerime alacağım. Çünkü kendime "bugüne kadar ne yaptın, nasıl bir çaba gösterdin, ne katkıda bulundun" diye dürüstçe sorduğumda, bir yanıt veremiyorum.

    Hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.
    Üye
    rage_of_nature
    Tarih
    2 Kasım 2006 00:00
  • umarız bu bayramda olduğu gibi sivil kutlamaların artarak devam etmesini diliyoruz.özellikle istanbul da yapılan muhteşem törenler(boğaziçi köprüsündeki görsel şenlik)tadına doyum olmayan izlenimler bıraktı bizlere.hemfikiriz ki 29 ekim coşkusunu sadece stadlarda değil,bu eşi benzeri olmayan güzelliklerle dolu vatanımızın heryerinde layıkıyla kutlayalım.bütün türk gençliğinin öncelikli arzusu budur!

    Hazırız,Cesuruz,Gururluyuz !
    not:bu söz KKTC deki yeşil hat sınırındaki 13. piyade kışlası (hatırladığım kadarıyla) girişindeki dev bir çelik konstrüksiyon un üzerinde yer almaktadır.Rumlara karşı caydırıcı bir abide niteliğindedir.
    Üye
    guardiann
    Tarih
    1 Kasım 2006 00:00
  • HİÇ KİMSEYE BİR ŞEY ANLATMAYA, ONLARI İKNA ETMEYE ÇALIŞMADAN SADECE DEĞERİNİ DÜŞÜNELİM.(İŞTE BU).düşünebilen insanlar için yazılmış arda arda inci taneleri gibi duran bu cümleyi kuran o değerli insanı ne kadar övsek azdır bence.garaj bekçisine böyle güzel cümleler kurduğu için atatürk ve şehitler adına tebrik ediyorum.garajbekçisi( tek bir kişiyse eğer) ve garaj.org bir gün gercekten yaptığınız bu güzel işlerinizin umarım hakkını alırsınız.güzelliklerin devamı bekleriz.
    Üye
    balboa
    Tarih
    1 Kasım 2006 00:00
  • ...bunu kendileri istemezler öğretmenlerinin zoruyla yaparlar...bu şekilde o çocuk hem hocasını sevmez hem de her 29 Ekim de "neden 29 Ekim var niye dikilmek zorundayız" diye düşünür... bence insanlar daha serbest bırakılmalı...

    Öğretmenler de amirlerinin zoruyla yapıyorlar zaten, üstlerinden aldıkları emirleri öğrencilerine uyguluyorlar. Ama bizzat sıranın dağılmasına (çaktırmadan) ön ayak olanı da vardır bilirim :)
    Üye
    kaşif
    Tarih
    31 Ekim 2006 00:00
  • yazı gerçekten çok guzel ozellikle de türkiye şu an bu haldeyken tayip varken ülkeye şeriatın temelleri atlmaya çalışılırken Atatürkçülüğü sonuna kadar savunmak zorundayız ve savunacagız ataturkçülük için lütfen önümüzdeki seçimlerde boş oy atmayalım
    Üye
    danguş
    Tarih
    31 Ekim 2006 00:00
  • memoscream Haklısın. senin yaşında biz de o sıralara girip ayakta dikilmekten sıkılırdık. ama sistem değişmeli demek 15 yaşa biraz büyük gelir.
    Çevrendeki arkadaşlarını iyi seç, büyüdüğünde daha büyük acılar çekmemek için.
    31 Ekim 2006 Salı | Yazan: Single_FACTOR

    öncelikle teşekkür ederim...yazıyı yazarken yanlış anlaşılmaktan korkmuştum...cumhuriyet bayramlarından nefret ettiğimi düşüneceklerini zannetmiştim...amacım o değildi tabii ki de... sistem değişmeli derken sadece insanların bazı şeyleri artık anlaması gerektiğini vurgulamak istemiştim... çocukları ayakta o kadar saat dikip yorup ne yapmaya çalışıyorlar? bayramların böyle mi kutlanması gerekiyor? ayrıca bu işlerin yaşla da alakası olduğunu zannetmiyorum...birinden bir laf duymuştum "30 yaşında çocuk da gördüm 15 yaşında adam da gördüm" diye güzel bir cümle, doğruluk payı da var... niyetim edebiyat parçalamak veya kendimi farklı göstermek değil düşüncelerimi anlattım... bu arada böyle bir yorum okuyunca azarlanıyormuş gibi hissedecekmişsin gibime geldi Single_FACTOR...hiç öyle düşünme saygım sonsuz cümlelerimin içindekiler sadece düşündüklerim...başka birşey değil...
    Hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun arkadaşlar...
    Üye
    memoscream
    Tarih
    31 Ekim 2006 00:00
  • Şu anda cumhuriyeti yok etmeye, değiştirmeye çalışan sözde entel,dantel,postmodernist,numaralı cumhuriyetçi ve yobazlar için söylenecek tek mükemmel söz vardır ki ,onuda yine Mustafa Kemal emperyalist donanmasını istanbulda gördüğünde söylemiştir..

    '' GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER ''

    çok büyüksün Mustafa Kemal .. çevremde bu zibidileri gördükçe seni daha iyi anlıyor ve sana daha çok saygı duyuyorum.
    Üye
    mad
    Tarih
    31 Ekim 2006 00:00
  • Cumhuriyet bir bağımsızlıktır kendini herşeyden arıtmış bir Türkiye kurma çabasıdır.Peki biz gençler Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti devam ettirebiliyor muyuz? Ne yazıkki hiç zannetmiyorum!! Nedense çoğumuz buna bende dahil olmak üzere türkçe kelimeler yerine yabancı kelimeler kullanıyoruz!! neden!!? Ben kullanmamaya özen gösteriyorum fakat çevre ve arkadaşlarım sağolsunlar arada benimde ağzımdan kaçıyor malesef!! Ben onun bile olmamasını isterdim ama neyse... Ulu Önder Atatürk olmasaydı şuan kimbilir hangi ülkenin sömürgesi olmuştuk hoş yine sömürge haline gelmeye başlıyoruz yavaş yavaş... Çok üzücü bir şey bu!! Ben bir öğretmenim benim mesleğim çocuklara hemde anaokulu çocuklarına herşeyin doğrusunu,onlara bu güzel ülkeyi uğrunda binlerce kişinin şehit olduğu bu vatanı sevmeyi, büyüdüklerinde onun iyiliği için birşeyler yapmayı öğretmek ama bu sadece benim yapmamla olmaz olamaz!! Sizlerdende yardım istiyorum.Etrafınızda küçük bir çocuk varsa ona öğreteceğiniz ilk cümle şu olmalıdır "Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!"
    Ben bir Türk'üm ve Türk olmaktan gurur duyuyorum!!
    Ne Mutlu Türk'üm Dİyene!!!
    Üye
    küçükkarakedi
    Tarih
    31 Ekim 2006 00:00
  • memoscream Haklısın. senin yaşında biz de o sıralara girip ayakta dikilmekten sıkılırdık. ama sistem değişmeli demek 15 yaşa biraz büyük gelir.
    Çevrendeki arkadaşlarını iyi seç, büyüdüğünde daha büyük acılar çekmemek için.
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    31 Ekim 2006 00:00
  • 29 Ekim...cumhuriyet kuruldu...tabii ki de kutlanmalı ama kutlanma şekilleri bence daha farklı olmalı...lise bitene kadar insanlar her yıl 29 Ekim de o şehrin stadyumuna gidip 4-5 saat ayakta dikilerek eve giderler...bunu kendileri istemezler öğretmenlerinin zoruyla yaparlar...bu şekilde o çocuk hem hocasını sevmez hem de her 29 Ekim de "neden 29 Ekim var niye dikilmek zorundayız" diye düşünür... bence insanlar daha serbest bırakılmalı...her insanın aklı vardır ve kendisi 29 Ekim i hatırlayabilir...öğretmenlerin zorlamasına gerek yoktur...tamam gittik diyelim stadyuma hiç olmazsa orada "sıranda dur yavrum...neden sırandan çıkıyorsun başka okulların yanına gitme" diye davranmasınlar çünkü bu bayramdır...bayramın amacı budur herkes birbirini hatırlar, küsler barışır belki 1 yıldır oğlunu görmeyen anneler oğullarını bayramda görürler... bence bu sistem değişmeli...ama nasıl?
    CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...
    Üye
    memoscream
    Tarih
    30 Ekim 2006 00:00
  • "Yabancı bir devletin koruyup kollayıcılığını kabul etmek, insanlık vasıflarından yoksunluğu, güçsüzlük ve miskinliği itiraftan başka bir şey değildir. Gerçekten de bu seviyesizliğe düşmemiş olanların, isteyerek başlarına bir yabancı efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez. Hâlbuki, Türk'ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir!...
    O hâlde, YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!"
    ******MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ******

    Biz gençler varoldukça emanetini canımızla kanımızla koruyacağız sen rahat uyu ATAM.

    YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

    YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
    Üye
    SlipknotSlave
    Tarih
    30 Ekim 2006 00:00
  • tüm türkiyenin cumhuriyet bayramı kutlu mutlu olsun, nice 29 ekimlere... tabi bu din cahilliğini atlatabilirsek, bu gidişle sonumuz pek iyi görünmüyo, din üzerinden halkımızın kandırılması bitsin artık !!

    !!!!!!!!BU ÜLKE LAİKDİR LAİK KALACAK!!!!!!!!!!
    Üye
    uzo
    Tarih
    30 Ekim 2006 00:00
  • Türk Milleti yeryüzündeki en yüce halklardandır. Özgürlüğü kutsal sayan bu millet asla kimseye boyun eğmemiş, ve ASLA eğmeyecektir
    şu an içinde bulunduğumuz durumunda farkındadır, eğer bu halk böyle bir geçmişe sahipse bu durumu da düzeltmesini bilecektir. Kimse istemezdi ki bu millet bir daha Kurtuluş Savaşı' ndaki gibi bir araya gelip mücadele etmek zorunda kalsın; fakat bugun çevremize baktığımızda artık bir şeyler yapmanın vaktinin geldiği ortaya çıkıyor.
    Üye
    astronamia
    Tarih
    30 Ekim 2006 00:00
  • Atamıza hakaretten hapse girmiş insanların bugün ülkemizi yöneterek iki yüzlü bir biçimde Atamızı savunması ülkemizin ne halde olduğunu anlatmaya yetiyor.biz gençler olarak Atatürkümüzün kurduğu Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmalı ve Türkiyemizi bu tarz insanlara bırakmamalıyız!!ne mutlu Türküm diyene...
    Üye
    mansonnur
    Tarih
    30 Ekim 2006 00:00
  • Biz Cumhuriyet bayramımızı kutlarken diyanet+AKP 1. Afrika İslam Şurası hazırlıkları yapmak üzere yaklaşık 30 ülkeyi istanbula davet etmeye hazırlanıyor.

    Yahu biz hangi kıtadayız. kaldıki bize ne!
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    30 Ekim 2006 00:00
  • öyle bir devlet kurmuş ki ondan sonra tüm cablarına rağmen yıkmamamışlar ötle bir hitabe yazmış gecerliliğini yitirmemiş öyle laflar etmiş gibi hala tam olarak çözülememiş öyle bir devlet adamı olmuşki norveç ATATÜRK GİBİ OLMAK deyimin kullanır olmuş öyle işler yapmışki eşi yok benzeri yok ATAM sen rahat uyu cumhuriyet bize emanet bi avuç kalsakta emanetini daima koruyacaz çünkü biz senin evlatlarınız ne mutlu türk üm diyene
    Üye
    sen_anlamazsin
    Tarih
    30 Ekim 2006 00:00
  • Tüm Türkiyenin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Utanın hainler utanın bu milletin evlatları sağ kaldığı sürece son ocak tütene kadar bu milleti şanıyla yaşatacağız. Çünkü biz Türküz , bazıları gibi özümüzden utanıp, bu vatanı sömürmeye çalışan ülkelerin arkasına saklanmıyoruz...

    Özümüze saygı duyup göğsümüzü gere gere Türklüğümüzle gurur duyuyoruz..

    Ne Mutlu Türküm Diyene!!!
    Üye
    NeGüZeL_İsTnbL
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • garaj bekçisi yazı için teşekkürler.. sitenizde Türklük ve Türk Değerleri savunulduğu için tekrar takdir ettiğimi ve üye olmaktan mutluluk duyduğumu belirtiyorum.

    unutulup görmezden gelinse de , Türk nedir bilenlerin varlığıyla var olmak dileğiyle..

    kutlu olsun.
    Üye
    başım_ağrıyo
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • buyuk adamsın bekci abi!!
    soadın da allah belasını versin
    hepinizin bayramını gonulden kutlarım
    YASASIN CUMHURİYET
    Üye
    smoky
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Herkesi Tayyipin şeyhin önünde diz çökmüşken çekilmiş fotoğrafını zihinlere kazımaya davet ediyorum. Kaliteli müziği seven insanların aynı zamanda dolu ve duyarlı insanlar olduklarını varsayarak bu yazıyı okuyan herkesi cumhuriyete sahip çıkmaya davet ediyorum. Aksi halde bu site gibi serbest düşünce platformlarına elveda demek zorunda kalırız ve ortada ne müzik kalır ne de rock'ın özgürlükçü felsefesi.
    Üye
    Diane
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Modern Türkiye ve Cumhuriyetin genç temsilcileriyiz...
    Üye
    haki72
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • En büyük bayram demek yanlış değil gerçekten de.. Keşke ilköğretimde, lisede çocuklara Atatürk'ü 'putlaştırmadan' gerçekten kim olduğunu ve neler yaptığını anlatabilsek, anlatsak. Ama sürekli medyada gördüğümüz aynı tipler Atatürk'e sahip çıkmayı bırakın, A'sını bile ağızlarına almazlar (bu günlerde kullandıkları sembolik sözler dışında).. Niye hiç düşündünüzmü? Niye bu basın ayarlı? Kim koruyacak sahip çıkacak bu devrimlere? Biz çıkabildik de mi kutluyoruz? Kutlamaların aksine üzülsek yeridir..
    Üye
    ermanben
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • kutlu olsun türküz gururluyuz mutluyuz
    Üye
    kardel
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Gerçekten dilimize kültürümüze sahip çıkmak ne demek bunları değerlendirelim.

    Dilimize kültürümüze sahip çıkmak demek; ağızlarımıza sakız ettiğimiz 'Atam izindeyiz' lafının hakkını vermek demek. Tarih, kültürüne diline sahip çıkmayan milletlerin nasıl yok olduğunun örnekleriyle dolu. Bunu bildiği için Atatürk şu vasiyeti etmiştir:
    ''Bakınız arkadaşlar belki ben çok yaşamam. Fakat siz ölene dek ,Türk gençliğini yatiştirecek ve Türkçe'nin bir kültür dili olarak gelişmeye devamı yolunda çalışacaksınız. Çünki Türkiye ve Türklük, uygarlığa ancak bu yolla kavuşabilir.''
    TÜRK DEMEK TÜRKÇE DEMEKTİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !
    (Bu meşhur sözü nedense yarım öğretmişler bize aslı bu şekildedir.)
    Üye
    kaşif
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
    Üye
    korn_big_fan
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Türküz..Mutluyuz:P
    Üye
    Mumya_Bebek
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Deyyusların hepsi anlayacak bu Cumhuriyet'in kıymetini.
    Bu kıymet ki, hemen herbirimizin bir yakınının, iki ya da üç kuşak önce, uğruna can verdiği istiklal savaşında , namussuzlara karşı tüm yokluklara rağmen savaşan Ulu Önder Atatürk'ümüz ve silah arkadaşlarının siz gençlere emanet ettiği Cumhuriyet'tir. Bu değerli duyguyu yaşayamıyanlar zaten köle olmaktan, ruhlarını satmaktan başka bir şey bilmezler.
    Hepinizin Bayramı Kutlu olsun.
    Üye
    yavuzküçükyıld
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • kutlu ve sonsuz olsun..
    Üye
    nEVeReVeR
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • her gecen gun garajın degerı gozumde dahada buyuyor hıc bı sıtede bu 29 ekım ıbaresını gorememıstım ıyı kı varsın garaj
    Hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.
    Üye
    gitarist
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Tayyeap in de Cumhuriyet bayramı kutlu olsun...(!)
    Atam umarım bizi izleyip kahrolmuyorsundur.Ülke bugün kimlerin elinde diye dert yanmıyorsundur.Ama emin ol bomba gibi bir nesil gelecek emin ol.Sen içini ferah tut Atam Türk gençliği senin izinde.
    MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET,DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR!
    Üye
    bermuda21
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Dünyanın en şerefli milleti Türk Milleti'dir.BU milletin dışında hiçbir millet komşuları tamamen düşmanlardan oluştuğu halde ayakta kalamamıştır..Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve inançlı Türk Ordusu'nun bizlere armağan ettiği bu toprakların kıymetini bilmek ve bu toprakları ve Ay Yıldızlı Bayrağı canımız pahasına korumak onlara sunabileceğimiz en güzel teşekkürdür.NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!Tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!!!
    Üye
    musiclover
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • ATAMIZ bize düşünmeyi özgürlüğü başka milletlerin mandası altında yaşamaya mecbur olmadığımızı öğretmiştir lütfen unutulmasın!!YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYEEEEE ATAM İZİNDEYİZ...
    Üye
    guitar_mgc
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • kolay olmadı bunu başarmak...
    Üye
    _one_
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Gençliğe hitabe ve İstiklal Marşı'nı Garaj sayfaları altına eklemeniz çok güzel ve anlamlı.
    Bugün düşüncelerimizi ve ürettiklerimizi özgürce paylaşabildiğimiz buradan, herkesin Cumhuriyet bayramını ben de kutlarım...
    Üye
    illker
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • " Yurtta barış, dünya da barış."

    Muhteşem bir söz.
    Üye
    bttf
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • ulan bekçi seni seviyorum ben aslında ! Herkesin bayramı kutlu olsun değerini bilelim !
    Üye
    Naylon
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • tüm TüRK Milletinin Cumhuriyet bayramını kutluyorum ,bu güzel ülkemizin kıymetini bilelim...
    Üye
    CilekeshGirl
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • Türk Olmak Bir Gururdur Ve Bu Gururu Tüm Ülkeyle Beraber Paylaşmak Türklere Türklüğe Yakışır Bi Hareket.Eğer BU Zaferi Atalarımız Canla BaşlaMücadele Ederek Kazandıysa Bizde Bu Gün Bu Ülkeyi Bu Ülkenin Değerlerini Canla Başla Savaşarak Korumalıyız...
    Bunlara Sebebiyet Veren Bu Kutlamarı Gönül Rahatlığıyla Yapmamazı ağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Sonsuz Sagılar Sonsuz Şükranlar...
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
    Not:S.O.A.D Bu Gün Acaba Rahat Uyuyabiliyormu...
    Üye
    ozzyfest
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • !
    Üye
    GaRaJ Bekçisi
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
Toplam 40 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler