Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 100 metal gitaristi seçildi...

12 Haziran 2004 00:00

Dünyanın en iyi metal gitaristleri bu sene mart ayında belli oldu. Guitar World tarafından hazırlanıp birçok dergininde katıldığı bu seçimlerde ilk sırada ünlü Black Sabbath grubunun efsanevi gitaristi Tony İommi yer alıyor.Metal dünyasının en müthiş gitar rifflerine Black Sabbath'la imza atan İommi bir iş kazasında iki parmağını kaybetmesine rağmen gitar çalmaya devam etti. İkinci sırada Metallica'dan Kirk Hammett ve James Hetfield'ın olduğu listede ilk 20 şöyle;

Listenin tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

01. Tony Iommi (BLACK SABBATH)
02. Kirk Hammett & James Hetfield (METALLICA)
03. Angus & Malcolm Young (AC/DC)
04. Randy Rhoads (OZZY OSBOURNE)
05. Eddie Van Halen (VAN HALEN)
06. Jimmy Page (LED ZEPPELIN)
07. Dimebag Darrell (PANTERA, DAMAGEPLAN)
08. Zakk Wylde (OZZY OSBOURNE, BLACK LABEL SOCIETY)
09. Adam Jones (TOOL)
10. Kerry King & Jeff Hanneman (SLAYER)
11. Dave Murray & Adrian Smith (IRON MAIDEN)
12. Jimi Hendrix
13. Glen Tipton & K.K. Downing (JUDAS PRIEST)
14. Ace Frehley & Paul Stanley (KISS)
15. Slash (GUNS N' ROSES)
16. Ritchie Blackmore (DEEP PURPLE, RAINBOW)
17. Yngwie Malmsteen
18. Joe Perry & Brad Whitford (AEROSMITH)
19. Dave Mustaine & Marty Friedman (MEGADETH)
20. Chuck Schuldiner (DEATH)

Yorumlar

  • Ben bu listeye kesinlikle katılıyorum.Çünkü,en iyi metal gitarist virtüöz olan demek değildir,şarkıya uyum sağlayan en iyi ve duygulu sololar yapmaktadır kabiliyet.Bu durumda Malmsteen sadece gitarın klavyesinin her noktasına hızlıca dolaşan bir virtüöz kalıyor:D.'Heaven And Hell'(Tony),'Unforgiven'(Kirk) uzar gider örnekler.Bu arada bu bahsettiğim duygusuz virtüözler arasına Alexi'yi koyamam.O diğerlerinden farklı yazar notaları.
    Üye
    izmirli mahluk
    Tarih
    6 Şubat 2011 16:36
  • 1.Randy Rhoads
    2.Dimebag Darrell
    3.Van Hallen
    4.Slash
    5.Jimmy Hendix
    6.Joe Satriani
    7.Kirk Hammet
    8.Dave Mustaine
    9.Zakk Wylde
    10.Yngwie Malmsteen
    11.Steve Vai
    12.Jake E Lee
    13.Jimmy Page
    14.John Petrucci
    15.Michael Schenke

    söz sahibi olmadan bilgi sahibi olmak gerekir, bu adamların hangisine 1. olmayı kim hak ediyor diye sorsak onlarda randy der! randy'nin müzisyenliği ancak motzart ve beetoven ile kıyaslanabilir.
    Üye
    cypguitarist
    Tarih
    14 Aralık 2010 20:51
  • listeyi kimin yaptıgın merak edenler varsa ben buldum galiba..
    'buraya tıklayarak' yazısına tıklayın ve adres linkine bakın:)
    Üye
    fucksoad
    Tarih
    27 Kasım 2010 14:48
  • kim yapmış bu listeyi gerçekten merak ediyorum...
    liseliler toplanıp tenefüste zil çalmadan liste hazırlayalım demişler herhalde..
    Üye
    fucksoad
    Tarih
    27 Kasım 2010 14:46
  • kim yapmış bu listeyi :S
    Üye
    NeGüZeL_İsTnbL
    Tarih
    25 Kasım 2010 18:06
  • Yngwie Malmsteen hepsinin TANRISI!!!
    Üye
    Metal_Prince
    Tarih
    13 Kasım 2010 22:48
  • Jimmy Hendrix? :S Blues ustasını Metal gitaristleri arasında görmek çok saçma
    Üye
    princer
    Tarih
    13 Kasım 2010 22:37
  • evet bu listeye bakıp eleştireceğim tek şey;
    NEDEN BİR TANE BİLE TÜRK GİTARİST YOK?

    yine sinirlendim ya....
    Üye
    sertmetal
    Tarih
    16 Ekim 2010 00:00
  • Bir kere şundan emin olabilirsiniz çok tarafsız ve gayet açıklayıcı bir açıklama yapacağım.

    Öncelikle,yıllardır yapılan o dergilerin,tvlerin,belli belirsiz otoritelerin yaptığı sıralamalar sizleri aldatmasın.Hepsinin temelinde vardır bir çıkar ilişkisi veyahut kin durumu.Yani 2010 yılındayız ve şu ana kadar daha tamamen tarafsız olan veya o şekilde yapılmaya çalışılan liste görmüş değilim.

    Ve yazdığınız yorumların %70'i de,bu başlığa yakışacak yorumlar değil.

    Yani Kirk Hammett ile Dave Mustaine'nin arasında bir çekişme olması bu konunun büyüklüğünü,önemini azaltıp da bu iki gitaristin tartışmasını konuşmayı gerektirmez.İkisi de iyi gitaristtir.Fakat,bunlardan yetenekli olan da bir sürü gitarist vardır.

    Burada sadece metal,veya sadece blues üzerine bir değerlendirme yapmayacağım.Tüm müzik türlerini içine alan genel bir değerlendirme ve kimsenin zevklerini veya sevdiği sanatçıları aşağılamadan,olabildiğince objektif bir yorum yapacağım.Olması gereken de budur zaten.

    Öncelikle;fanı olduğunuz kişiye göre değerlendirme yapılmaz.Yani bir gitarist sizin en çok sevdiğiniz gitarist olabilir,fakat ondan daha yeteneklilerin de olabildiğini kabul edebilmeniz lazım.

    Ve ayrıca,eskilere her zaman saygı duyulması lazım,çünkü müzik bu kadar yaygın değilken bile çığır açan,bu işe hayatını veren kişiler tarafından bu kadar yetenek ortaya çıktı belki de.Fakat bu bile,onlardan daha iyi çalabilen ve daha yetenekli bir gitarist çıktığı zaman,''olur mu ya xx'i yılların yy'si ile mi kıyaslıyorsun''denilmez.Dememeliyiz.Ha,dersek belki Jimi Hendrix,Page gibi isimlere saygımızı bir kez daha dile getirmiş oluruz sadece,fakat objektiflikten çıkmış ve tarafsız bir yorum yapamaz hale gelmişizdir artık.

    Bu konunun burada noktalanması ve daha fazla gereksiz tartışma ortamının olmaması için,gitarist değerlendirmemde ''en iyi'' kavramını kullanmayacağım.''Çünkü kime göre en iyi,neye göre en iyi ?''diye sorarlar adama.Yani birisi hızlı solo atan gitaristleri sevmeyebilir,diğeri sadece riffle atanları pasif bulabilir,veya birisi thrash metal,prograssive metal yapan gitaristlere gıcık olabilir,diğeri sadece deathcore,deat metal dinleyebilir,birisi sadece blues dinleyebilir veya hard rock dinleyebilir,diğeri sadece klasik dinler vs. Ayrıca birisi yüzlerce parça yapmıştır,fakat diğeri 20 tane yapmıştır örneğin.Yüzlerce yapan otomatikman daha iyi diye nitelendirilemez.Yani ''yetenek'' denen şey öyle bir kalemde silip atılınacak bir şey değildir,bunu anlamınızı istiyorum.Veya daha açık bir cümleyle ''sevebilirsiniz,sevmeyebilirsiniz fakat sizin sevip veya sevmemeniz,siz isteneniz de istemeseniz de bir kişinin yeteneklerini kısıtlamaz,kısıtlayamaz veya karalayamaz''.

    Ve tabi herkesin ilgi alanlarına göre ve sevdiklerine göre değerlendirmeleri farklı olabilir.Bu yüzden ''en iyi'' gitarist diye bir kavramın cevabı ''sonsuzluk'' da olabilir nitekim.

    Fakat, ''gelmiş geçmiş en yetenekli gitarist'' değerlendirmesi yapılabilir sanırım.''Objektiflik'' sıfatını tekrar vurgulayarak ve o saydığınız isimleri (rahat edin diye isim de yazayım steve vai,satriani,eddie,kirk hammet'ten tut kk.downing,marty,ritchie'den,alex laiho,jimi hendrix'ten slash,akira'ya vs.)
    ve daha nicelerini dinlemiş birisi olarak,açıkça diyebilirim ki

    dünyanın gelmiş ve geçmiş en yetenekli gitaristi ''jason becker''dır.

    16 yaşında,neredeyse dünya üzerindeki tüm parçaları çalabilen ve ''virtüoz'' lakabı alan,aynı zamanda çalabilmesinin yanısıra,şarkılarına olağanüstü duygu katabilen ve anlamlar yükleyebilen,ve hepsini tamamen orjinal yani kendine özgü bir biçimde yapabilen başka birisini gösterin,
    anında banka hesabınıza 1 trilyon atayım : ))

    bu arada üstadın bu kadar deli yetenekli olmasının sebeplerinden birisi de,belki de ilk insandan,günümüze kadar gelen tüm insanlar içinde müziği en çok seven,ona tutkulu ve bağlı bir şekilde kalan kişiliklerden biri olması da önemli bir etkendir.
    Bknz:21 yaşında ''ALS'' hastalığına yakalanan,ve vücudunda birkaç yüz kası ve gözleri hariç hiçbir yerini kıpırdatamayan Jason Becker için,gerçekten çok düşünceli ve değerli olan ailesinin de uğraşlarıyla,evine göz hareketlerini algılayabilen ve gözleriyle yazı yazmasını sağlayabilen bilgisayar getirildiği zaman,yıllardır felçi kalan ve hiçbir şey yapamayan Jason'un yazdığı ilk cümle şudur :

    "show me how to make music"

    Ve daha sonra,sadece gözüyle ve yüz kaslarıyla,daha doğrusu yanak kaslarının yardımıyla gözlerini kullanarak notalar çıkartıp ve şarkılar yazdığı,akabinde albümler çıkarttığı görülmüştür.

    21 yaşındaki yakalandığı hastalıktan sonra doktorların 3-5 yıl ömür biçmiş olduğu(ki ALS hastalarında,hastalığa yakalandıktan sonraki normal süreç),
    üstad,o engin zekasıyla,fikirleriyle,yeteneğiyle,düşünceleriyle,o emektar gözleriyle (ve tabi hintli komşusunun meditasyona yönelik öğretileri ve çabaları da etkili) yaşamasını bilmiş ve şu an 41 yaşına gelmeyi başarmıştır.

    Belki şaşırabilirsiniz,''o kadar ömür biçilen bir adam nasıl bu kadar uzun yaşayabilir,yaşamasını geçtim o haldeyken nasıl hala mükemmel parçalar yapıp,albüm çıkartabilir''diyebilirsiniz.E bu da Jason'un farkı tabi.
    Üye
    artstvol
    Tarih
    23 Eylül 2010 00:00
  • arkadaşlar boşuna yırtınıp birbirimize o iyi bu iyi diye bişeyler söylememiz anlamsız.sonuçta herkesin hayron olduğu sevdiği birileri var liste bana görede saçma ama sonuçta bu bir seçim ve 1. si 2.si olucak bu seçimlerde neye göre oluyo orasıda belli değil ama kimin zevkine göre seçiliyosa artık...düşünceme gelirsem malmsteen,hendrix,slash ın bu kadar aşağıda olmaması gerekir diye düşünüyorum ben ve Jimy Page ilk 3 içinde olmalı her zaman.
    Üye
    kylcnkya
    Tarih
    14 Temmuz 2010 00:00
  • ahaha metallica 2. sırada :D bari iommi yi de geçseymiş:D hay böyle listeye :D malmsteen de 170 falandı heralde 17 yazmışlar.
    Üye
    megadeth06
    Tarih
    4 Temmuz 2010 00:00
  • ilk sıralar doğru..ama
    adam jones ve slahs hakkettikleri yerde değiller.. adam jones u mümkünse herkes dinlemesin..çünkü anlamadan etmeden neyin ne olduğunu bilmeden konuşanlar war amk!!!!.. ..tool u anlamak için önce maynard ı anlamak gerek!..nese..
    slash zaten bi marka..gitaristliğine laf yok..
    hayır kafaları güzellken yapmış olsalar bu listeyi adam jones kesin 1.olur...way amk!!. müzükte hissettirmek bağırttırmaktan daha önemlidir!!
    Üye
    kenz
    Tarih
    18 Haziran 2010 00:00
  • Kesinlikle Ve Kesinlikle... Muhammed Suiçmez!
    Üye
    Sekhmet
    Tarih
    23 Mayıs 2010 00:00
  • ayrıca slash metalci değildir.rockçıdır.jimi hendrix de metalci değil
    Üye
    Legolas_624
    Tarih
    15 Nisan 2010 00:00
  • 1.slash
    2.jimi hendrix
    3.jimy page
    4.kirk hammet
    5.Eddie Van Halen
    bence böyle
    Üye
    Legolas_624
    Tarih
    14 Mart 2010 00:00
  • malmsteen i listede olmasın diyen salak arkadaş a sesleniyorumm :
    kardeş malmsteen listede olmasın demen senin ne kadar beyinsiz olduğunun kanıtıdır...tamam mı sen kimsinki malmsteen i eleştiriosun sen kimsinnnnnnnn he kimsinnnnn aq
    Üye
    john_norum
    Tarih
    3 Mart 2010 00:00
  • HEPİNİZ YANLIŞ DÜŞÜNİOSUNUZ ADAMI GÜLDÜRMEYİN EYYY İNSANLAR...DÜNYANIN EN İYİ GİTARİSTİ

    1 ) JOHN NORUM (EUROPE)

    2 ) MALMSTEEN...DİR ! NOKTA...EN İYİ GİTARCILAR İSVEC VE NORVEÇ TEN ÇIKAR NEDE OLSA JOHN NORUM NORVEÇ MALMSTEEN İSVEÇLİ... :))))
    Üye
    john_norum
    Tarih
    3 Mart 2010 00:00
  • bi de diken denilen arkadaş sen kim oluyosunda malmsteen gibi bir adam listede olmasın diyebiliyosun. yani kimsin sen nesin anlamadım. tarzını beğenmeyebilirsin ama ortada büyük bir gitarist var en azından saygı duy!!!!!!!!!!!
    Üye
    clansman1984
    Tarih
    8 Ocak 2010 00:00
  • kim hazırladı bunu.böyle liste yapılırmı arkadaşlar neye göre iyi gitarist.gitara hakimiyetse, yaratıcılıksa en başta malmsteen olmalıdır.hepsini geçtim böyle listelerde asıl tapılması gereken bir gitarist olan ve ismi ni duymadığınız JASON BECKER vardır o niye yok.marty Freedman mesela oda bir ilahtır. gerçekten arkadaşlar gitarla neler yapılabileceğini marty ve jason size gösterir.
    heleki jason (Allahım keşke onu izleyebilme şansım olsaydı canlı canlı) gitar çalmak viyuvv ayuvvv diye sesler çıkarmak değildir canım dostlarım bunları yapanlarda kötüdür demiyorum ama iş en iyiye gelince herkesin haddini bilmesi lazım bence...
    Üye
    clansman1984
    Tarih
    8 Ocak 2010 00:00
  • jimi hendrix tartısmasız birin tamamen metallica yalakalığıdır james hetfield asla slash gibi calamaz hem rock müziğini iyi yapan hemde ne kadar sert olsada duygusal oldugunu gitarında gösterdiği için slash daha önlerde olmalı bence.yngwie malmsteen ilk 20 ye bile alınmaması gerek zaten
    Üye
    sLashoLdGNR
    Tarih
    11 Eylül 2009 00:00
  • Listeyi hazırlayanları falakaya yatırma isteği duydum.
    Jimi olmasaydı listedekilerin çoğu şimdi sokakta top oynayıp kahvehanelerde yerleri süpürüyor, kurtlar vadisinin son bölümünü tartışıyor ve bir topu tekmeleyen insanlara tapıyor olurdu.
    Üye
    Dubliner
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • başlık dünyanın en iyi 100 metal gitaristi iken 12. sırada jimi hendrix i görmek :D:D ne diyebilirim ki daha başka :D

    popüler gitaristler listesi olsa tamam. ama iş en iyi metal gitaristine gelince iş değişir . bundan çok çok farklı bir liste çıkar ortaya.
    Üye
    kaaaan123
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Peahh! Alex Skolnick yok. Marty Friedman 19. , Kirk ise 2. böyle kıytırık sıralamalar zaten dolu var, hiç yapmasalar da olurmuş . . .
    Üye
    Kaanko
    Tarih
    19 Haziran 2009 00:00
  • Konu metal ise Tony Iommi kesinlikle en öndedir !!
    Gerisi beni ilgilendirmez...
    Üye
    _Metal4Ever_
    Tarih
    19 Haziran 2009 00:00
  • Listeye gel, iki üç velet oturup düzenlemiş sanki...
    Üye
    Dubliner
    Tarih
    11 Mayıs 2009 00:00
  • bi kere ankette olmayı hakeden adam çok ama eksik yönleri var slash steve vai kirk bunlar satrianinin ögrencileri satriani bu adamlar dünyanın en iyilerinden olucak ama steve en iyisi olucak demiş bulundumuz dönemde öyle eskiden jimmy bir numara zaten solonun gelişmesi onda başlamıştır adam gitar dünyasında çığır açmıştır kim yapmışssa bu anketi intahar etsin:) ama bi konuda haklı james ve kirk bambaşka adamlar trash onlar sayesinde gelişti ve ayakta bence birileri jamessin nasıl bi beyni var incelemeli müthş ya:)
    Üye
    wedatt
    Tarih
    11 Mayıs 2009 00:00
  • Uzun süre sonra buraya yorum yazmış oluyorum ama bu iyi oldu bir çok yorumu okuyabildim. Bence listedeki herkes çok iyi gitarist fakat sıralama kesinlikle anlamsız açıklanabilir bir mantığı yok. Ayrıca o kadar kişi eksik ki herkesin yazdığı gibi görünüyor zaten. Bence buradaki kişiler tartışılmamalı.

    Bu anket hangi gitarist daha iyinin cevabı olmamış ama bir şeyin somut bir kanıtı diyebiliriz. O da Metallica' nın ne kadar tartışsak da eleştirsek de büyüklüğü bir kez daha belli olmuş. Kirk Hammett' ın adı iki satırda bir geçiyor. Kirk Hammett' a gelinceye kadar ne gitaristler vardır, bizim içimizden bile çıkar ama burada bu kadar tartışılması Kirk Hammett' ın Metallica topluluğu ile tartışılamayacak kadar sağlam ve Heavy Metal Dünya' sında etki bırakan parçalarda yer almasıdır.

    Kirk Hammet belki bazı gitaristlerin yaptıkları insanüstü soloları çalamayabilir ama o süper gitarist arkadaşlarımızda Kirk' ün yaratmış olduğu müziği yapamayabilir. Bunu unutmayalım.

    "Nothing Else Matters" gitar çalıpta çalmasını beceremeye yoktur değil mi. Çalması çok basit ama hangimiz yaptık ya da hangi virtüöz yaptı. Master of Puppets, And Justice For All yapıp Heavy Metal-Thrash dünyası sallanırken bu isimlerini saydığımız akrobatik solo çeken abilerimiz neler yapıyordu. o dönemde kimse Kirk kötü çalıyor bunlar iyi gitarist diyebiliyor muydu. HAYIR çünkü herkes Metallica rüzgarında uçuyordu.

    Bu kadar uzun yazıp genel bir Metallica tartışmasına son vermek istedim. Bu Kirk Hammett tartışması değil Metallica tartışmasıdır.

    Bence eleştiri yaparken Kirk üzerinde odaklanmayın Jimi Hendrix' i listesine koymayıp Kirk' ü tartışanlar var anlam veremedim.
    Üye
    Gianfranco
    Tarih
    23 Nisan 2009 00:00
  • tony iommi nin 1.sırada olmasına gerçekten çok sevindim ama listede ismi olması gereken çok iyi gitaristler yok örneğin: brian may(queen) bu adam bence 2.sırada olmalıydı,eric clapton ın gitar yeteneği tartışılmaz,david gilmour yaratıcı ve hoş soloları var daha bunlar gibi bir çok gitarist listede yok.
    Üye
    Sofistik
    Tarih
    23 Nisan 2009 00:00
  • şöyle incelemek istiyorum:

    01. Tony Iommi (BLACK SABBATH)
    kesinlikle doğru bir tercih babasıdır kendisi heavy metalin
    02. Kirk Hammett & James Hetfield (METALLICA)
    kanımca gene doğru bir karar..heavy metalin gelişmesinde ki en büyük pay sahibi insanlardır kendileri
    03. Angus & Malcolm Young (AC/DC)
    ac/dc metal mi yapmaya başladı ? kesinlikle listede olmaması gerekiyor
    04. Randy Rhoads (OZZY OSBOURNE)
    rahmetli mükemmel bir gitaristti..kesinlikle olması gereken yerde
    05. Eddie Van Halen (VAN HALEN)
    van halen heavy metal yapmazdı..listede olmaması gerek
    06. Jimmy Page (LED ZEPPELIN)
    led zeppelin metal riffli şarkıları vardı ama asla metal yapmadılar..listede olmaması lazım.
    07. Dimebag Darrell (PANTERA, DAMAGEPLAN)
    önce bi fatiha..çok mükemmel bir gitarist harika bir müzisyendi..listede ön sıralarda yer alması gayet normal
    08. Zakk Wylde (OZZY OSBOURNE, BLACK LABEL SOCIETY)
    bence metal gitaristleri sıralamasında ilk 10 da yer almaması gereken biri..çünkü konu metal zakk ın solo projeleri safkan metal değil.ama tabi listedeki çoğu isimden 3215315321 kat daha iyi gitarist
    09. Adam Jones (TOOL)
    hahahaha tool mu güldürmeyin adamı
    10. Kerry King & Jeff Hanneman (SLAYER)
    dünyanın en kötü 2 solo gitaristi :))) ama konu metal olunca ilk 10 da olmaları farzdır
    11. Dave Murray & Adrian Smith (IRON MAIDEN)
    janick gers i de eklemek gerek bu listeye..ve ileriye taşımak gerek
    12. Jimi Hendrix
    de git yav jimi yle ne alakası var metalin..
    13. Glen Tipton & K.K. Downing (JUDAS PRIEST)
    daha yukarılarda olmalı
    14. Ace Frehley & Paul Stanley (KISS)
    (bkz: de get yav)
    15. Slash (GUNS N' ROSES)
    hahahaha
    16. Ritchie Blackmore (DEEP PURPLE, RAINBOW)
    ritchie nin çok fazla heavy metal riffi kullandığını biliyoruz ama listede yer almaması gerek
    17. Yngwie Malmsteen
    malmsteen gibi gitaristler listede yer almamalı
    18. Joe Perry & Brad Whitford (AEROSMITH)
    hahahahahaha aerosmith de metalci olmuş
    19. Dave Mustaine & Marty Friedman (MEGADETH)
    hiç almasalarmış listeye bu ikisini :))) terbiyesizler
    20. Chuck Schuldiner (DEATH)
    kesinikle ilk 10 da olması gereken, dave ve james ten sonraki dünyanın
    SRN ÖKÜZMÜSÜN YOKSA OKUMAN YAZMAN MI YOKK ARKADAŞIM BURDA METALDEN DEĞİL GİTARİST LİKTEN BAHSEDİYORR SEN MALMSTEEN BURDA NE İŞ VAR FELAN BİLE YAZMIŞSIN BELLİKİ SEN HARBİ KÖR CAHİLSİN
    Üye
    dıken
    Tarih
    26 Kasım 2008 00:00
  • kirk ve james 2. hahaha jimi 12. sokarım bole ankete bence jimi 1. sırada olmalı
    Üye
    rockeremre53
    Tarih
    30 Eylül 2008 00:00
  • bence tommy 1. sırayı hakediyor abi o adam olmasaydı bügün sen metal dinleyemezdin jimi de 2. sırayı haketmesi lazım cünkü adam bügünkü solo olayını cıkardı 3. sırayı Chuck Schuldiner ın alması lazımdı adam gelmiş gecmis en iyi gitaristlerden bi kere hatta Dimebag Darrell le olan anısı var dimebag demişki benim 30 gitarım var adamın 5 gitarı var ama benden iyi calıyor.4.sırayı
    Dave Mustaine & Marty Friedman almalıydı bügünkü thrash metalin gelişiminde adamların cok etkisi var ve düşünün bi metallicanın son albumlerimi daha iyi yoksa megadeth'in mi ?
    Üye
    roger-waters
    Tarih
    29 Haziran 2008 00:00
  • Steve Vai , Paul Gilbert , Joe Satriani falan yalan adamlar zaten . Jason Becker kısmına falan hiç girmiyorum o bebe gitarı çalsın .
    Üye
    DrumBanger
    Tarih
    15 Nisan 2008 00:00
  • çok saçma bi liste bence dünyanın gelmiş geçmiş en iyi gitaristi bikere jimi hendrix yaşayan en iyi gitarist jimmy page
    ilk 5 listem şu
    1-Jimi Hendrix
    2-Jimmy Page
    3-Slash
    4-Malmsteen
    5-James Hetfield
    vede 1kişi 2. olur 2 kişi olamaz bu liste yanlış bence
    Üye
    oOAchillesOo
    Tarih
    15 Nisan 2008 00:00
  • siz burada kirk hammet için tartışın adamda evinde osura osura televizyonunu izlesin..
    Üye
    HaIil
    Tarih
    11 Nisan 2008 00:00
  • adam jones gibisi yok be abi :))
    tool hayranı olduğum için söylüyorum..
    sizin tartışmalarınıza diyecek lafım yok..
    haklısınızdır..
    ya da haksız...
    Üye
    beklicem321
    Tarih
    1 Nisan 2008 00:00
  • Dogru konus her kimsen....bebeymis.
    tovbe tovbe ya !
    metalhead herifler nolucak.muzik dagarcigim konusunda da bu kadar emin konusma lafini bil !
    Senin o bildigin herifler yokken Kirk Hammett vardi.Herseyi teknige gore yorumlama.Gerci sen asmis bi gitaristsin belli zatende neyse....
    Üye
    necrosamash
    Tarih
    7 Şubat 2008 00:00
  • Bu listeye Alexi gibi birisini koyan insandan ben şüphe ederim..
    o adamı gitarist diye koymuşlarya oraya pes doğrusu!!!!
    Üye
    dark_ambient
    Tarih
    5 Şubat 2008 00:00
  • Şunuda yazmadan duramicam .. Arkadaşın biri 5 yıl elektro calsam kirk hammett i ezerim demiş ..Çok doru .. Su kadar söylüyorum kirk gelsn su an gitarda bi yermde sallarım onu .. tamam yazdıgı sololara eywllh.. ama yetenek kapasite düşük.. Arkadasın biride '' Kirk hammett yasayan efsanedir'' demis.. Sen efsane görmemişssin bebe .. Burdaki liste tamamen 15 yaş ve altı müzik dağarcığı metallica - duman arası olan çoluk çocuktur.
    Üye
    MeTaLLiC TiLKi
    Tarih
    4 Şubat 2008 00:00
  • ZUHAHAHAHA bence bu dünyanın en saçma listesi.. Tommy Iommi ? Jason Becker , Steve vai , malmsteen , marty friedman , joe satriani , alexi laiho.. kim yapmıssa bu listeyi edilen bütün küfürleride hak etmiş.
    Üye
    MeTaLLiC TiLKi
    Tarih
    4 Şubat 2008 00:00
  • insanlar şu karşılaştırma işini hiç bırakmayacak degil mi?
    Üye
    underdog
    Tarih
    1 Şubat 2008 00:00
  • Tony Iommi benim için özeldir ama 2.sırada bulunan kirk ve james o yeri haketmiyolar
    Üye
    korn_big_fan
    Tarih
    31 Ocak 2008 00:00
  • Yok ben bas gitar çalıyorum sadece .
    Üye
    DrumBanger
    Tarih
    31 Ocak 2008 00:00
  • Abi yazamadan duramayacağım . 5 yıl elektro gitar çalayım Kirk Hammett'i ezerim desem biraz abartı olsada yeridir . Marty ve Dave varken Kirk ile James kimmiş yahu ?
    19 Ocak 2008 Cumartesi | Yazan: •DrumBanger•



    Sen hayatında hiç elektro çaldın mı?
    Üye
    byrm_89
    Tarih
    31 Ocak 2008 00:00
  • Abi yazamadan duramayacağım . 5 yıl elektro gitar çalayım Kirk Hammett'i ezerim desem biraz abartı olsada yeridir . Marty ve Dave varken Kirk ile James kimmiş yahu ?

    19 Ocak 2008 Cumartesi | Yazan: •DrumBanger•


    Hayatim boyunca gordugum en komik yorumlardan biri gercekten.Gitar calmayi hic bilmedigin o kadar belli oluyor ki!

    Kirk ... Kirk Hammett yasayan bir efsanedir!
    Üye
    necrosamash
    Tarih
    31 Ocak 2008 00:00
  • Abi yazamadan duramayacağım . 5 yıl elektro gitar çalayım Kirk Hammett'i ezerim desem biraz abartı olsada yeridir . Marty ve Dave varken Kirk ile James kimmiş yahu ?
    Üye
    DrumBanger
    Tarih
    19 Ocak 2008 00:00
  • bi arkdş alexi laiho için vokalist demiş gitar çalmıyor dimiş alexi kim biliyormu bu arkadaş merak ettim . birde alexinin fotoğrafını falan da mı görmemiş yuh diyorum başak bişey demiyorum adamın elindeki gitaı hadi görmedin .alexi 600 die çıkan bas gitarıdamı görmedin .alexinin gitarsız çıktığı konser yokken gelmiş alexi gitarist değil diyosun bi araştır bakaım vokal & gitarist die bişi duymazsan veya görmezsen ben sana söyleyim oldumu .
    Üye
    mastercolick
    Tarih
    18 Ocak 2008 00:00
  • Çok eski bi haber, hatta benim garaja üye olduğum gün yazılmış. Ama yorum atanların hiçbiri bu anketle iommi.com'un (bkz:anket birincisi Tonny Iommi ) bir alakası olduğunu çözememişler :) Linki tıkladıklarında yönlendirildikleri yeri görecekler. Bu yüzden - başkalarınınki yerine - kendi zevkine itimat etmek daha mantıklı geliyor bana.
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    13 Ocak 2008 00:00
  • Petrucci de olmayı hak ederdi be :(
    Üye
    pinus_antares
    Tarih
    9 Eylül 2007 00:00
  • adam jones ne yaa tool !!! saçmalık....
    26 Temmuz 2007 Perşembe | Yazan: kacak


    gel de gülme :]]]]]
    Üye
    delik beyin
    Tarih
    26 Temmuz 2007 00:00
  • adam jones ne yaa tool !!! saçmalık....
    Üye
    kacak
    Tarih
    26 Temmuz 2007 00:00
  • 1.Jason Becker
    2.Malmsteen
    3.Dimebag Darrell
    4.Kirk Hammett
    5.Dave Murray & Adrian Smith
    6.Slash
    ilk 6 bu olmalıydı bence,çok yanlış değerlendirilmiş jason becker gibi bir gitaristin ilk 20de olmaması utanç verici
    Üye
    The Tyrannize
    Tarih
    2 Nisan 2007 00:00
  • manganın idiot tipli gitaristi nerde :D
    Üye
    bedevi11
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • 1-Jason Becker
    2-Marty Friedman
    3-Randy Rhoads

    gerisi beni ilgilendirmezdi zaten
    Üye
    Black_Narcist
    Tarih
    7 Aralık 2006 00:00
  • jason becker!
    Üye
    limit
    Tarih
    7 Aralık 2006 00:00
  • ya bence boyle listelere gerek herkes zevkine göre dinlemeli muziğini şimdi ben de burda kendi listemi yapsam bambaşka şeyler ortaya çıkar...yorumlarda yok bu burda olur mu, yok şu şurda durur mu?...bunlar çok gereksiz şeyler burda neredeyse hakaret boyutuna ulaşacak bir tartışma yapmaya gerek yok bence...
    Üye
    erenrazor
    Tarih
    6 Aralık 2006 00:00
  • john petrucci ilk 20 de olmalıydı bence
    Üye
    jurrasicpunk
    Tarih
    11 Kasım 2006 00:00
  • 09. Adam Jones (TOOL)
    hahahaha tool mu güldürmeyin adamı

    Yazan: baranthalas

    çok sertsin adamım, aynen devam!!! heavy, ohh yeahhhh, matalll!!!
    Üye
    tearful days
    Tarih
    26 Eylül 2006 00:00
  • bakın 1980lerin ortasında yapılan ve benim bir kitaptan alıntı yaptıgım "dünyanın en iyi 8 gitaristi"... bakın kimler var...
    venom dan mantas
    judas priest ten k.k. downing
    scorpions dan mathias jabs
    ozzy osbourne un gitaristi jake e.lee (kesinlikle)
    dio dan vivian campbell
    quiet riot tan carlos cavazo
    akira takasaki (japonya)
    ve
    metallica kirk hammett...

    simdi kirke lafınız varsa digerlerinide yok saymanızı öneririm...
    30 Ağustos 2006 Çarşamba | Yazan: karayansima

    başka bi anketten geldi bu,yeterince açıklayıcı gibime geliyo...

    alexinin ne kadar iyi bi gitarist olduğunu anlamak için bkn:hatebreeder albümü...gerçi janne virman alexiye pek bi şey bırakmıyo ama...
    Üye
    kirk_metallica
    Tarih
    20 Eylül 2006 00:00
  • kirk ve 2.ilk ilk 20 ama 2.lik tartışılır
    Üye
    absinth
    Tarih
    18 Eylül 2006 00:00
  • sen takıl kurbağaacım kafanı yorma bu işlere..
    Üye
    VictimOfaDown
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • oo lombardo zaten vituoz bi gitarist..
    10 Eylül 2006 Pazar | Yazan: VictimOfaDown
    Doğru, aylardır garajın kalitesi düştü diye takılmıyordum gördüm ki gayet iyiymiş!
    Üye
    crazy_frogggg
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • günaydın :D
    Üye
    linde_
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • hehe günaydın efem..
    Üye
    VictimOfaDown
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • victim snn kafan güzel gerçekten kafa bulcak başka insanlar bul bence :D gitar virtüözü dave lombardo bravo sana :D
    Üye
    linde_
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • aa öyle bi virtuozü bilmemek ne kadar ayıp..dave lombardo'dan bahsediyorum..
    Üye
    VictimOfaDown
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • tam adını söyle kimmiş şu virtüöz merak ettim
    Üye
    linde_
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • hem ne alaka lombardoyla bi virtuoz gitaristle kıyaslasan anlıcam....
    10 Eylül 2006 Pazar | Yazan: linde_

    oo lombardo zaten vituoz bi gitarist..
    Üye
    VictimOfaDown
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • hem ne alaka lombardoyla bi virtuoz gitaristle kıyaslasan anlıcam....
    Üye
    linde_
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • ya ne diyosunuz siz ya dünkü velet ölemi hem kimin arastırıp gelmesi gerektiği belli bu konunun arastırmakla bi ilgisi yok victim
    vokalin yanında çok iyi bi gitarist oldugunu coğu kisi bilir bilmem anlatabildim mi virtuoz olmayabilir hem ben listede niye yok diye bi şey soylemedim bu bnm kendi gorusum bana gore iyi bi gitarist
    Üye
    linde_
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • linde arakdaşım alexi solo gitarist o yuzden bu listede olmaması gayet normal çünkü listedekilerin hepsi virtüöz alexi daha dünkü anlatabildim mi hem okdarda iyi solocu değil
    10 Eylül 2006 Pazar | Yazan: Olumsuz_velet

    alexin listede olmaması normal çünkü 5 para etmez denemese de kötü! Alexlerden 1 tanesi iyidir o da zaten futbolcu
    Üye
    crazy_frogggg
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • linde arakdaşım alexi solo gitarist o yuzden bu listede olmaması gayet normal çünkü listedekilerin hepsi virtüöz alexi daha dünkü anlatabildim mi hem okdarda iyi solocu değil
    Üye
    Olumsuz_velet
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • harbi hea ne gitarı..hani lombardo falan dese anlıcam adam şahane gitarist ama alexi gitar çalmıyo biraz araştır da gel..
    Üye
    VictimOfaDown
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • zuhahaaaa çocuğum alexi vokal yapıyor ne gitaristi hayret yaa ne günlere kaldık
    10 Eylül 2006 Pazar | Yazan: Olumsuz_velet


    asıl sana yuh alexi gitar/vokal yapıyor dave ya da james gibi çokta iyi bi gitaristtir
    Üye
    linde_
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • zuhahaaaa çocuğum alexi vokal yapıyor ne gitaristi hayret yaa ne günlere kaldık
    Üye
    Olumsuz_velet
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • hem slash velvetle artık guns la yolları tamamen ayrıldı ne alaka guns n' roses ??? velvetle anılması gerekirdi
    Üye
    linde_
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • herşey iyi güzel de alexi laiho nerde?
    Üye
    darkalone
    Tarih
    10 Eylül 2006 00:00
  • sadece komedi diyorum malmsteenin dustugu hallere bak...2.sırayı gordum ya oldum artık...
    Üye
    linde_
    Tarih
    2 Eylül 2006 00:00
  • kim yapmış bu sıralamayı serdar ortaç falan mı nası sıralama bu ya hani joe satriani hani steve vai nerde lan benim alexim?malmsteen 17 de eee eeh valla tamam kirki severim ama kirk nere malmsteen nere
    Üye
    anaforvocal
    Tarih
    8 Ağustos 2006 00:00
  • jason becker......yazık...çok yazık...şu alemde bi kere jason becker dinleyip te bu tartışmayı yapan bi adam daha görmedim...michael angelo,yngwie,friedmann,vinnie moore,impelleitteri,criss michael oliva,michael schanker,vai,petrucci,gilbert,randy baba(baba kelimesini hakeden bi müzisyendi),vito bratta,...olay metalse(gerçi tek tük metal gitaristi var bu listede ama) poison,xyz,europe(ki kee marcello gibi bi manyağa sahiplerdi bi zamanalr),winger,warrant,cindrella,def leppard(vivian campell gibi bi insanın gurubu),loudness(akira takasaki denen virtüöz insan),l.a guns,manowar(david shankle..ey gidi ey)stryper,ratt,stratovarius.....bunların çoğu niye geçilmiş bu adamlar.....son olarak yine JASON BECKER diyorum ve yazık...çok yazık ..diye ekliyorum
    Üye
    malmsteen20
    Tarih
    4 Ağustos 2006 00:00
  • ben anlamadım bu seçimler nası oluyo Yngwie Malmsteen
    17. sırada,joe satriani yak steve vai yok hakkaten bi tuhaf yani kirk konumunu haketmedi kesinlikle kötü bi liste olmuş
    Üye
    gstpk
    Tarih
    2 Haziran 2006 00:00
  • 28 Nisan 2006 Cuma | Yazan: Leviathan

    büyük adamları eleştirmek ''bakın ben neler biliyorum'' diyerek kendini ortaya atmaktır

    seattle metallica'nın en iyi konseri olarak bilinir...dinleseydin bu yorumuna pişman olurdun

    ''cön'' gayet iyi bi tanımlama bence (bak işte anlamışsın ne demek istediğimi) ''bunlar gayet doğal şeyler'' ruh dinginliği değil basbaya şey geçme...eeeee...şey...

    rock müziğin yaratıcısı(ya da elvis'ten kurtarıcısı)the rolling stones'dur

    2. sıraya kirk'ü layık görmem abartı olmuş gaza gelerek yazılmış şeyler,haklısın ama sen de çok sallamışsın...

    G4,tony lommi,(eğer listede olcaksa)jimi baba....e tamam işte arkadan geliyo kirk,zorlamanın alemi yok

    o yorumları yazan joe olsaydı aynı cevabı alırdı (yine gaza getirdiniz beni
    Üye
    kirk_metallica
    Tarih
    16 Mayıs 2006 00:00
  • Oldu olcak 1.sıraya Haluk Levent'i koysalarmış olaya bak.Sapırsaçmalık resmen.Steve Vai diplerde sürünüyor bence 1.sırayı hak ediyor.Ayrıca Dave&Marty ikilisi 2.sırayı hakediyor.Ama düünyanın en dandik solo gitaristleri (solosuz solo gitaristleri-> bkz: Metallica) 2.sıraya oturmuşlar...
    Üye
    hubup
    Tarih
    2 Mayıs 2006 00:00
  • Bu sıralamanın neye göre kimin zevkine göre yapıldığı meçhul,herkes kendisine idol olarak gördüğü,taptığı gitaristleri koymuş listye..
    Sözde Gitar olayına odaklanmış Kendisine Guitar World dergisi adını vermiş aklınca gudikler

    Bu listede Kirk Hammett ve James Hetfield 2.
    steve vai 53.
    joe satriani 77. hakediyorlar mı?
    Gerçek dinleyiciler buna mahrem yerleri ile güler geçerler
    Üye
    vovin35
    Tarih
    29 Nisan 2006 00:00
  • kirk'ü eleştirerek kendine pay çıkaranlar...
    25 Nisan 2006 Salı | Yazan: kirk_metallica

    *bu lafı bu yavrucak bana da dedi, nasıl bir şey bu ya; hani hıncal uluçla falan beraber olup da ünlü olan manken tadında bir şey mi? şu kendimize bir pay çıkarmayı anlatsan??

    canlı performansta şaşırması tamamen hikaye...ki ''kirk hammett seattle live''da en iyi canlı performanslardandır
    25 Nisan 2006 Salı | Yazan: kirk_metallica

    *yani burda da: "ey cümle alem, ben metallica seattle konserinin videosunu izledim, ey ahali bunu da bilin" tadında bir hakikat çıkarılabilir olsa gerek.

    ama bunlar gayet doğal şeyler..gitarından ''CÖN''sesi gelen herkes
    25 Nisan 2006 Salı | Yazan: kirk_metallica

    *ve yüzyılın gitar tonu için yapılan en güzel betimlemesi: "cön"
    cümleye "bunlar gayet doğal şeyler" diyerek başlaması, ruh dinginliğini, ulaştığı olgunluğu ve bulunduğu üst konumu vurgular nitelikte adeta.

    listede acaiplik olduğu doğru ama 2'den sonrası acaip..
    25 Nisan 2006 Salı | Yazan: kirk_metallica

    * 2'den sonrası hakikatten acayip. acayip şeyler var, bir dinle dünyanın metallica'dan ibaret olmadığını göreceksin. edebilsen big-bang'i de metallicaya bağlayacan sen gerçi; varoluşu, evrenin oluşumunu, dünyayı.
    halbuki metallica'dan önce hiç bir şey yoktu. müzik yoktu. gitar da yoktu. ses de yoktu, solo da yoktu. metallica bir anda buluverdi her şeyi, öyle bir buldu ki de; en iyisini yaptı her şeyin dimi?

    bir yavrucağın sosyolojisi programı da burada son buluyor. heyecanlı genç bünyeleri uyarmak, yol göstermenin bilinci ile bir sonraki "bir yavrucağın sosyolojisi"nde görüşmemek dileğiyle..
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    28 Nisan 2006 00:00
  • kirk'ü eleştirerek kendine pay çıkaranlar...''100 greatest guitar solos''listesine de bakın isterseniz..canlı performansta şaşırması tamamen hikaye...ki ''kirk hammett seattle live''da en iyi canlı performanslardandır
    ama bunlar gayet doğal şeyler..gitarından ''CÖN''sesi gelen herkesi yazarsınız büyük gitaristlerin üstüne (sözüm joe baba vb.lere değil)listede acaiplik olduğu doğru ama 2'den sonrası acaip..
    25 Nisan 2006 Salı | Yazan: kirk_metallica


    kirk hammett dan iyi bin tane gitarist var..nerede bi jason becker nerede bi kirk hammett
    ayrıca senin laf komaya çalıştığın adamın hayvan gibide grubu var ve müzikten senden daha çok anladığı kesin
    Üye
    Megadethdude
    Tarih
    27 Nisan 2006 00:00
  • ? Yok artık ?!?
    Üye
    Kopuk_78
    Tarih
    26 Nisan 2006 00:00
  • kirk hammett gibi bir gitaristin 2. sırayı aldığı bir listenin kale alınması bile fuzulidir. kendi yazdığı soloları konserlerinde şaşıran bir kişi ile malmsteen'in konser performansını yanyana koyamazsınız bile. bu sebeple gitarist olarak bir jason becker, bir steve vai, bir malmsteen ve bir satriani 'nin ilk sıraları paylaşmadığı bir listenin gitar çalmakla alakası olmayan bir topluluk tarafından oylandığı şüphe götürmez bir gerçektir. sallayın bu oylamayı... kafası çalışan ve bu işi bilenlerin listesi belli zaten... düdük makarnası listesi olmuş bu...
    19 Nisan 2006 Çarşamba | Yazan: Magick

    kirk'ü eleştirerek kendine pay çıkaranlar...''100 greatest guitar solos''listesine de bakın isterseniz..canlı performansta şaşırması tamamen hikaye...ki ''kirk hammett seattle live''da en iyi canlı performanslardandır
    ama bunlar gayet doğal şeyler..gitarından ''CÖN''sesi gelen herkesi yazarsınız büyük gitaristlerin üstüne (sözüm joe baba vb.lere değil)listede acaiplik olduğu doğru ama 2'den sonrası acaip..
    Üye
    kirk_metallica
    Tarih
    25 Nisan 2006 00:00
  • kirk hammett gibi bir gitaristin 2. sırayı aldığı bir listenin kale alınması bile fuzulidir. kendi yazdığı soloları konserlerinde şaşıran bir kişi ile malmsteen'in konser performansını yanyana koyamazsınız bile. bu sebeple gitarist olarak bir jason becker, bir steve vai, bir malmsteen ve bir satriani 'nin ilk sıraları paylaşmadığı bir listenin gitar çalmakla alakası olmayan bir topluluk tarafından oylandığı şüphe götürmez bir gerçektir. sallayın bu oylamayı... kafası çalışan ve bu işi bilenlerin listesi belli zaten... düdük makarnası listesi olmuş bu...
    Üye
    Magick
    Tarih
    19 Nisan 2006 00:00
  • yuhh jimmy page metal riffleri çalmazdı bi kere o zaman david gilmouruda koyun tam olsun ...
    Üye
    atlantis-rock
    Tarih
    14 Nisan 2006 00:00
  • ha birde malmsteen in cok yonlu loduunu unutmayın klasik gitardada bir numaradır (Gipsy Kings bile daha iyi) kendisini öğrenmek isteyen varsa Concerto Suite Live konserini seyretsin.lütfen sayguı duyalımmmmmmmmmmmm......:)
    Üye
    afraidsts
    Tarih
    5 Nisan 2006 00:00
  • lista cok saçma olmuşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.
    tek bir kiş varsa o da malmsteen ardından iron maiden.......:) benim yorumum buuuu arkadaşler
    Üye
    afraidsts
    Tarih
    5 Nisan 2006 00:00
  • 09. Adam Jones (TOOL)
    hahahaha tool mu güldürmeyin adamı - baranthalas-

    evet TOOL metal denebilecek bir grup değil , eğer ki bu grubun yanlış başlık altında incelendiğini düşünüyorsan kısmen katılıyorum,

    FAKAT , eğer ki bunu grubu küçümsemek adına genel bir şekilde söylediysen çok salaksın.

    Adam Jones dediğiniz adam belki de her yönü tek tek karşılaştırıldıgında bu listedekilerin çoğundan aşağıda olucaktır , fakat komple bir şekilde bir müzik adamı olarak bakarsanız kesinlikle ve kesinlikle en başta yer alması gereken bir insan. Grubun bestelerini yapan, kliplerini çeken ve gitarından kesinlikle ödün vermeyen biri o. Ayrıca jurassic park , terminatör gibi filmlerin de grafikleriyle uğraşmış bir adam. pek tabi ki bunların haberle pek ilgisi yok , fakat o 9. luğu ona çok görmeyin, sadece biraz araştırın ve görün.
    Üye
    DannyCarey
    Tarih
    2 Nisan 2006 00:00
  • Jimi Hendrix in 12 de ne işi var james i fazla yükseğe atmışlar..eric yok ilk 20 de cinayet bu..gilmoru da göremiyorum..
    Üye
    prowler
    Tarih
    1 Nisan 2006 00:00
  • 100 metal gitaristi konu ya da okuduklarım mı saçma anlamıyorum iyi gitarist anketi değil tamam saçma bir sıralama olmuş da yok şu olcaktı bu olcaktı diye metalle alakasız isimler saymış bazı arkadaşlar...ben de diim bari B.B. King nirde Eric abim adda mı getti...yuh diyorum :)
    Üye
    ArchDemon
    Tarih
    31 Ocak 2006 00:00
  • yoruma dayalı konularda böyle listeler yapmak saçma ki bu adamların stilleri farklı.yani chuck'ın manyak gitar riff leriyle clapton'un anlamlı sololarını karşılaştırmak manasız.
    Üye
    odtuboyone
    Tarih
    26 Ocak 2006 00:00
  • şaçmalık ya
    Üye
    --rebel--
    Tarih
    25 Ocak 2006 00:00
  • ya hayatımda bu kadar saçma ve fan sarhoşluğuyla yapılmış bir liste gormedim...... bir kere eğer bu metal gitaristleri listesiyse hord rock çıların veya rock çıların ne işi varsa. eğer onların olduğu bir listeyse kusura bakmayın ama ben iomi, kirk, ve burda bulunan niceisni ilk 50 ye bile almam. ve eğer boyle bir liste varsa
    1. hendrix
    2. page
    3. clapton
    4. beck
    5. vanhalen olmalıydı baştan sağma ve saçma bir liste olmuş bence
    Üye
    Cemo77
    Tarih
    25 Ocak 2006 00:00
  • adam jones u daha üstlerde görebilmeyi dilerdim...
    yaratıcılık, teknik bilgi ve audioyu visual a yedirme bakımından gerçekten tehlikeli birisi...
    yolunu takip edilmesi gerekir...
    Üye
    SuperNatural
    Tarih
    7 Ocak 2006 00:00
  • ahh...(''jason becker'')...ahhhhh cok yazık...sadece biraz arastırın ve dinleyin yaa yazık...
    Üye
    black_star
    Tarih
    20 Aralık 2005 00:00
  • jimi hendrix nasıl birinci değil ona inanamıyorum ben ya...saçmalık...gerçi blues gitaristi o ne işin var bu listede o da ayrı
    Üye
    mislead
    Tarih
    16 Kasım 2005 00:00
  • hani lan jason becker
    bu listeyı yapanınn.........
    Üye
    alk7800
    Tarih
    14 Kasım 2005 00:00
  • metallicaya yorum yapanlar siz onlardan daha iyisiniz hatta metallica bok gibi çalıyo :) metallicayı sevmiyosanız nie gitaristlerine laf sokusturuyosunuz bence sıralama gayet güzel
    Üye
    Ba To Ahn
    Tarih
    17 Eylül 2005 00:00
  • hayatımda gördüğüm ve görebileceğim en yanlış en cahil liste budur heralde.Müzik sadece rifflerden oluşmuyor.İki nota arasında uyum yakalayanın şarkı yaptığı dönemde normal tabi bu liste...eserin iyiliği sadece tabii ki solonun hızından olur demiyorum ama hem bu kadar hızlı ve temiz gitar çalan,bunu yoğun bir aRmoni bilgisiyle harmanlaştırıp bizlerin önüne sunan malmsteen,satriani,vai,hendrix gibi üstadlara çok büyük bir yanlıştır!!!LÜTFEN KİMSE BU SAÇMA LİSTEYE BAKMASIN!!!
    Üye
    TQLGA
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • Tony Iommi bugün gitaristler tarafından çok kullanılan POWER CHORD tekniğini bulan adam dır parmakları sakat olmuğundan dolayı(bir iş kazasında parmaklarını makineye kaptırmış) ama bir numara ya yakışmıyor oraya Ritchie Blackmore ,Yngwie Malmsteen,Jimmy Page,Jimi Hendrix daha çok yakışır(ki Jimi Hendrix için favori olduğu dönemlerde' Heavy Metal'i gökten yağdıran gitarist' yorumu yapılmıştır.)Özellikle Ritchie Blackmore ,Yngwie Malmsteen,Jimi Hendrix favorilerim
    Üye
    Skater Boy MeA
    Tarih
    21 Temmuz 2005 00:00
  • ya satriani ve kirk olayı sadece türkiyede konuşulan büyük bir yalan yok öyle birşey..

    iyi gitarist demek bence en hızlı soloyu atan değil en iyi besteyi yapandır..
    Üye
    baranthalas
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • yani adamları taaaaaa 13.sıraya atmışlar ayıptırrr ya........!!
    Üye
    opium_20
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Ya bu ne kadar sallama bi şey:ayrıyeten arkadaşlar size de ayıp yani kimse neden Glenn Tipton(judas priest)( aynı zamanda Kerry King(slayer) tarafından dünyanın en iyi metal gitaristi olarak seçildi) dan bahsetmiyor? 'KK downing' bi kenara atılıyo? umarım bunları hatırlarız....!!!
    Üye
    opium_20
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • ulan bu ne yaa.. hendrix ne zaman metal yaptı? yapmış olsa bile kesin 1 olması gerek..
    Üye
    pUnKeR
    Tarih
    24 Mayıs 2005 00:00
  • pardon arkadaşlar baştaki 1-2 yorumu okuyup yazmıştım sonralarda alt taraftakileri okuyunca size de hak verdim benle aynı kanıda olanları gördüm
    Üye
    tyler_emrediyo
    Tarih
    14 Mayıs 2005 00:00
  • arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama burada müzikten flan anlayan adam yok... kirk hammet ve james hetfield'i 2.liğe yakıştırmak bence müzik katliamıdır... hiçmi müzik bilgimiz yok, ya da metalika fanlılığı gözünüzü döndürmüş. unutmayın metalikanın solocusu kirk'e satriani en beceriksiz öğrencim demiş... benim listeme gelince ; yabancı5;
    1- Joe Satriani
    2- Steve Vai
    3- Yngwie Malmsteen
    4- Marty Friedman
    5- John Petrucci
    türk5;
    1- Serdar Öztop
    2- Akın Eldes
    3- Demir Demirkan
    4- Cem Köksal
    5- Metin Türkcan

    listeye iyi bakın da bişeyler kapın...
    Üye
    tyler_emrediyo
    Tarih
    14 Mayıs 2005 00:00
  • hey deneme
    Üye
    tyler_emrediyo
    Tarih
    14 Mayıs 2005 00:00
  • metal listesi bana göre böyle olmalıydı:

    1- tommy abimiz üstadımız
    2- james hetfield
    3- dave murray janick gers ve adrian smith
    4- kerry king ve jeff
    5- rhandy (sav)
    6- hz. chuck
    7- dave mustaine ve marty
    8- dimebag (sav)
    9- K.K. downing
    10- zakk

    bu liste en iyi solo atana göre değil en iyi riff i en güzel şarkıyı yazana göre seçilmiştir..en iyi solo atan olsaydı jason becker her türlü müzikte bir numara olurdu
    Üye
    baranthalas
    Tarih
    25 Nisan 2005 00:00
  • şöyle incelemek istiyorum:

    01. Tony Iommi (BLACK SABBATH)
    kesinlikle doğru bir tercih babasıdır kendisi heavy metalin
    02. Kirk Hammett & James Hetfield (METALLICA)
    kanımca gene doğru bir karar..heavy metalin gelişmesinde ki en büyük pay sahibi insanlardır kendileri
    03. Angus & Malcolm Young (AC/DC)
    ac/dc metal mi yapmaya başladı ? kesinlikle listede olmaması gerekiyor
    04. Randy Rhoads (OZZY OSBOURNE)
    rahmetli mükemmel bir gitaristti..kesinlikle olması gereken yerde
    05. Eddie Van Halen (VAN HALEN)
    van halen heavy metal yapmazdı..listede olmaması gerek
    06. Jimmy Page (LED ZEPPELIN)
    led zeppelin metal riffli şarkıları vardı ama asla metal yapmadılar..listede olmaması lazım.
    07. Dimebag Darrell (PANTERA, DAMAGEPLAN)
    önce bi fatiha..çok mükemmel bir gitarist harika bir müzisyendi..listede ön sıralarda yer alması gayet normal
    08. Zakk Wylde (OZZY OSBOURNE, BLACK LABEL SOCIETY)
    bence metal gitaristleri sıralamasında ilk 10 da yer almaması gereken biri..çünkü konu metal zakk ın solo projeleri safkan metal değil.ama tabi listedeki çoğu isimden 3215315321 kat daha iyi gitarist
    09. Adam Jones (TOOL)
    hahahaha tool mu güldürmeyin adamı
    10. Kerry King & Jeff Hanneman (SLAYER)
    dünyanın en kötü 2 solo gitaristi :))) ama konu metal olunca ilk 10 da olmaları farzdır
    11. Dave Murray & Adrian Smith (IRON MAIDEN)
    janick gers i de eklemek gerek bu listeye..ve ileriye taşımak gerek
    12. Jimi Hendrix
    de git yav jimi yle ne alakası var metalin..
    13. Glen Tipton & K.K. Downing (JUDAS PRIEST)
    daha yukarılarda olmalı
    14. Ace Frehley & Paul Stanley (KISS)
    (bkz: de get yav)
    15. Slash (GUNS N' ROSES)
    hahahaha
    16. Ritchie Blackmore (DEEP PURPLE, RAINBOW)
    ritchie nin çok fazla heavy metal riffi kullandığını biliyoruz ama listede yer almaması gerek
    17. Yngwie Malmsteen
    malmsteen gibi gitaristler listede yer almamalı
    18. Joe Perry & Brad Whitford (AEROSMITH)
    hahahahahaha aerosmith de metalci olmuş
    19. Dave Mustaine & Marty Friedman (MEGADETH)
    hiç almasalarmış listeye bu ikisini :))) terbiyesizler
    20. Chuck Schuldiner (DEATH)
    kesinikle ilk 10 da olması gereken, dave ve james ten sonraki dünyanın en iyi ritm/vokal i
    Üye
    baranthalas
    Tarih
    25 Nisan 2005 00:00
  • komik Dave Mustaine 19. kim seçmiş acaba..
    Üye
    punky
    Tarih
    25 Nisan 2005 00:00
  • kim ne derse desin james çok müthiş bi gitarist.2.liği hakediyo ama dave neden altlarda
    Üye
    ecstasy798
    Tarih
    8 Ocak 2005 00:00
  • metallica'nın 2. sırada ne işi var? poison'ın gitaristi CC DeVille ya da dünyanın en iyi stüdyo gitaristi olan Steve Lukather ilk 10'da olmalıydı. Survivor, XYZ, MSG ve Journey de muhteşem gitarist çıkaran gruplardır. glam ve aor grupları ülkemizde de, dünyada da tanınmamaya başladı artık...
    Üye
    marc_diglio
    Tarih
    14 Aralık 2004 00:00
  • millet bana kızmayın valla listenin saçmalığını belirtmek için yazmıştım :D
    bence bu listelerin tümü anlamsız sonuçta hepsi müziğe çok büyük katkısı olmuş adamlar,hepside kendi dallarında usta..gerisi zevke bağlı onun için bu tarz listeler sanatçıların emeklerini küçümsemekten başka bişi değil. eminim şu adamların hiçbirinin "en iyi gitarist olacağım" diye bi derdi yoktur 1. olmakta bişi ifade etmez..sen dinliyosan,zevk veriyosa gerisini boşver :)
    Üye
    nirvanapistol
    Tarih
    4 Kasım 2004 00:00
  • çok salakça bir liste olmuş; zaten bu kadar göreceli bir alanda böylesine bir listeye kalkışmak saçmalık; merak ettiğim steve vai, satriani, steve rai, jason becker, ritchie kotzen, briam mai gibi adamlar neden yok; bir de bu listeye göre şimdi kirk hemıt rtchie blackmore'dan, jimmy page' den, van halen dan daha mı iyi gitar çalıyor, bir de james de var orda:))))
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    3 Ekim 2004 00:00
  • metallica da iyidir guzeldir ama 2. olacak kadar da degil ayrıca slash ve zakk ın da ilk 5 te olması lazım
    Üye
    ngb_apeiron
    Tarih
    3 Ekim 2004 00:00
  • Jimi Hendrix,Yngwie Malmsteen,Van Halen,Ritchie Blackmore durururken Metallica'nın İkinci olması çok saçma bencede.
    Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 100 metal gitaristini listeleyen iyi bir liste olmamış.Ama Bence Slayer konumunu haketti.Metallica ise hayır.
    Üye
    slayer1
    Tarih
    21 Eylül 2004 00:00
  • zhuhuahuaa james hetfield kirk hammett 2. malmsteen 17. sokarım böyle listeye ayrıca jimi hendrix 12. ayıp lan.o hep 1de olmalı
    Üye
    nokisss
    Tarih
    19 Eylül 2004 00:00
  • birçok iyi gitarist yok bu listede.neye göre belirlediler acaba bu listeyi?
    Üye
    get this
    Tarih
    26 Ağustos 2004 00:00
  • Tommy bir kazada iki parmağını kaybetmesine rağmen gitar çalmaya devam etmiş ve dünyanın en iyi gitar rifflerine imza atmış bir adamdır..
    Helal olsun haketmiş...
    Üye
    JackSparrow
    Tarih
    15 Haziran 2004 00:00
Toplam 123 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler