Santiago-Señor Coconut Argenis Brito OMFO Zaman: 17 Kasım 2006 Cuma -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Señor Coconut & Argenis Brito & Dj Set: OMFO @ Babylon - Taksim - İstanbul

13 Kasım 2006 00:00
Sahnede: Santiago-Señor Coconut
Argenis Brito
OMFO
Zaman: 17 Kasım 2006 Cuma - 23:00
Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 30 ytl
Öğrenci: 20 ytl
Bilet:

Señor Coconut & his Orchestra featuring Argenis Brito / Dj Set : OMFO Santiago
Haziran ayında yayınlanan yepyeni albümleri Yellow Fever! ile dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Senor Coconut, dünyanın tek Alman/Şili kökenli elektro-latin topluluğu olarak kabul ediliyor. Oscar ve Grammy ödüllü besteci Ryuichi Sakamoto'nun üyelerinden biri olduğu Yellow Magic Orchestra ile çalışmalarını sürdüren Senor Coconut, bugüne kadar aralarında Towa Tei, Burnt Friedman, Mouse On Mars, Akufen, Schneider TM ve Nouvelle Vague ile birlikte çalışmalar yaptı.

Senor Coconut, 90'lardan bu yana Alman elektronik müzik arenasının en güçlü isimlerinden Uwe Schmidt'in en ünlü projesi olarak belleklere kazındı. Frankfurt kökenli Schmidt, uzun yıllardır, elektro, tekno, endüstriyel ve deneysel dans müziğine yön veriyor. 1997 yılında çeşitli tesadüfler sonucu Şili - Santiago'ya yerleşen Schmidt, El Gran Baile ile birlikte Senor Coconut'un temellerini attı. Nova Jaro, Jive Eclectio ve Samba Virtual gibi daha once hiç duyulmamış yepyeni müzik türleri yaratmayı başaran proje, Kraftwerk'in şarkılarını latin ritimlerine uyarladığı cover'larıyla dikkatleri üzerine çekti.

Argenis Brito ve Jorge Gonzales'in vokal desteğinide arkasına alan Senor Coconut, daha sonra Sade - Smooth Operator ve the Doors Riders On The Storm cover'larını hayranlarına sundu. Eleştirmenler tarafından ayakta alkışlanan ve Latin Exotica olarak adlandırılan Senor Coconut, dünyanın her yerinde latin tınıları elektronik olarak algılamak isteyenleri dans pistlerine sürüklemeyi başarıyor.

Dj Set : OMFO

60'larda o zamanki Sovyetler Birliğinde doğan ve daha sonra Hollanda'ya yerleşen German Popov ya da bilinen adıyla OMFO, 1992 yılında gerçekleştirdiği Resonance adlı ses ve sessizlik arasında gidip gelen deneysel projesiyle tanındı. 94 yılında ilk albümü Isiric'i yayınladı. Daha sonra bir grup Rus müzisyen ile birlikte Sputnik adlı grubu kurdu. Aynı zamanda Dj olarak çalışmalarını sürdüren Popov, plakların başına geçtiğinde O.M.F.O. (Our Man From Odessa) ismini kullanıyor. OMFO elektronik müziği batı ve doğu tınıları arasında kendi keşfi olan benzersiz bir noktaya taşıyor.

uwe schmidt / elektronik
argenis brito / vokal
assi roar / bas
peter kibsgaard / perküsyon
carsten skov / marimba
norbert kraemer / vibrafon
urbanbeyer / trompet
detlef landeck / trombon
thomas hass / saksofon

Yorumlar

Taze haberler