Bora Uslusoy Utku Okutan Zaman: 2 Aralık 2006 Cumartesi - 16:00 Mekan: GaRaJ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yamaha & Steinberg Studio Connections Semineri @ GaRaJ Performans Merkezi - Kadıköy - İstanbul

16 Kasım 2006 00:00
Sahnede: Yamaha & Studio Connections Semineri
Bora Uslusoy
Utku Okutan
Zaman: 2 Aralık 2006 Cumartesi - 16:00
Mekan: GaRaJ Performans Merkezi - Kadıköy - İstanbul
KendiKöşk Binası GaRaJ Stüdyoları'nda.
Google Earth görüntüsü için buraya tıklayın!
Performans merkezindeki diğer etkinlikler ve açık adres için buraya tıklayın!
Fiyat: Tüm stüdyo ilgilileri ve ev kaydı meraklıları GaRaJ.org'un davetlisidir.

Yamaha, Senkop Müzik ve Modern Müzik Akademisi işbirliğiyle.

Yamaha ve Steinberg tarafından geliştirilen, yazılım ile donanım arasındaki koordinasyon ve işleyişi en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan Studio Connections kavramı ile mLAN Firewire Music Networking teknolojisinin tanıtılacağı bu toplantıda piyasaya yeni sürülen Yamaha ve Steinberg ürünlerinin de tanıtımı yapılacaktır.

mLAN, 1394 FireWire bağlantısı ile çok kanallı dijital ses ve MIDI'yi aktarmakla kalmıyor birden fazla cihazı birbirine bağlayarak kurmuş olduğunuz müzikal ağı yönetmenize de olanak veriyor. Cubase, Nuendo gibi popüler DAW yazılımlarıyla entegre bir şekilde çalışabilen mLAN ekipmanları sisteminizden daha önce alamadığınız kadar verim ve esneklik elde etmenizi sağlıyor, ayrıca ses kartı ve dijital-analog çevirici ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu toplantıda PC, Yamaha O1X, Motif ES Synthesizer ve Steinberg yazılımlarından meydana gelen mLan network'ün kurulumu ve işleyişi üzerinde uygulamalı ve ayrıntılı bilgiler sunacağız.

Yamaha tarafından piyasaya yeni sürülen MW10 ve MW12 mikserler usb bağlantısı sayesinde ses kartı işlevi görüyor ve mikser ile bilgisayar arasında çift yönlü bir aktarıma izin verebiliyor. Analog mikser özelliklerini zaten barındıran bu ürünler Cubase LE, Amplitube LE ve T-Racks EQ gibi ücretsiz yazılımlarla birlikte geliyor.

Yamaha ürün gamına yeni eklenen diğer bir ürün ise GO serisi firewire audio/midi arabirimleri. GO 44 ve GO46 adlı iki modeli bulunan bu seri 24bit 192Khz kayıt, kaliteli preamp, phantom power ve dijital giriş çıkışlarla kolay bir kullanım sağlıyor. USB mikserlerde olduğu gibi GO'lar da ücretsiz Cubase LE, Halion SE, Groove Agent SE gibi yazılımlarla geliyor ve kullanıcıya başlamaya hazır bir sistem olarak sunuluyor. Bu toplantıda GO ve MW serisi ürünlerin uygulamalı tanıtımı gitarist/besteci Bora USLUSOY tarafından yapılacaktır.

Kurulacak tüm sistemlerde referans hoparlör olarak yeni Yamaha ürünleri HS serisi sistemler kullanılacaktır. Bu yeni seride HS 50M, HS 80M adlı iki ayrı model ve HS 10W subwoofer bulunmaktadır.

Yorumlar

Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler