Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yinon Muallem - Etnik Perküsyon Semineri @ Jazz Play - Taksim - İstanbul

17 Kasım 2006 00:00
Sahnede: Yinon Muallem
Etnik Perküsyon Semineri
Zaman: 23 Kasım 2006 Perşembe
Mekan: Jazz Play - Taksim - İstanbul
Fiyat: Ücretsiz

Yinon Muallem hakkında

Yinon Muallem, yaptığı müzikte besteci kimliği ile perküsyonist kimliğinin özgün bir sentezini sunuyor. Bir dizi farklı müzik türünün tınılarını ve ritmlerini birleştirerek kendi müziğini yaratıyor.

Yinon 1968'de Irak kökenli bir ailenin çocuğu olarak İsrail'de dünyaya geldi. Müzik kariyerine latin perküsyonu çalarak başladı, sonrasında köklerine doğru inerek, Ortadoğu müziğine doğru yöneldi ve def, darbuka, bendir, İran zarbı, kanjira ve gatham (güney hindistan tefi) gibi ortadoğu enstrümanları ile kendi özgün tarzını geliştirdi. 1998'de ud çalmaya başladı ve ardından Türkiye'nin önde gelen ud virtüözlerinden Yurdal Tokcan'dan ders almak üzere İstanbul’a geldi. Yinon daha sonra Türk müziğinin virtüözlerinden oluşan İstanbul Sazendeleri isimli enstrümantal müzik yapan topluluğa katıldı. Ross Daly (Yunanistan), Yair Dalal (İsrail), Ömer Faruk Tekbilek (Türkiye, ABD), Alim Gasimov (Azerbeycan), Piris Eliyahu (İsrail), Eyal Sela (İsrail), Sam Rozbahan (İran), Zhubin Kalhor (İran), Muhammed Alnuma (Irak), ve Sheldon Sands(ABD) ile konserler verdi.

Yinon farklı ülkelerde bir çok festivale katıldı ve Türkiye, Japonya, Estonia, Ispanya, Amerika, Belçika, İngiltere, Hollanda, Yunanistan, İsviçre, Fransa, Bosna , Kıbrıs ve İsrail'de konserler verdi.

Bir besteci ve aranjör olarak yeteneklerini ortaya koyduğu ilk orijinal albümü "Değişen Anlar"ı (Magda Records) 2003'de çıkardı; 2005'de ikinci albümü "Sultan için Klezmer" Oriente Müzik'ten piyasaya çıktı.

Beste, konser ve CD çalışmalarının yanı sıra Yinon, perküsyon atölye çalışmaları da düzenlemektedir ve Ortadoğu perküsyonu üzerine eğitim amaçlı DVD de çıkarmıştır.

Yinon halen İstanbul'da yaşamakta olup müzik çalışmalarını burada sürdürmektedir.

Yorumlar

  • Dün ankara caz festivalinde, cenk hocamın grubundaydı, insan olarak da tanıma fırsatı buldum, yarım yamalak Türkçesiyle şunları dedi:

    "Ben perküsyonist değilim, ben bir besteciyim, 40 yıl elinden darbukayı bırakmış bir adam var, işte o perküsyonist, ben besteciyim."
    Üye
    Sıkıcı
    Tarih
    22 Kasım 2006 00:00
  • allah kahretsin tamda sınavlarımın olduğu bi vakitte seminer..
    neden ben bu kadar şansızım yaa:(:(
    Üye
    güüülll
    Tarih
    21 Kasım 2006 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler