Dave Holland Quintet Zaman: 2 Aralık 2006 Cumartesi Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul Fiyat: 55,50 YTL 45,50 YTL Tam:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Dave Holland Quintet @ İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul

24 Kasım 2006 00:00
Sahnede: Dave Holland Quintet
Zaman: 2 Aralık 2006 Cumartesi
Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul


Fiyat:
55,50 YTL
45,50 YTL
Tam: 33,50 YTL
İndirimli: 28,50 YTL
Dave Holland Quintet
Dave Holland, kontrbas
Robin Eubanks, trombon
Steve Nelson, vibrafon ve marimba
Chris Potter, tenor ve soprano saksofon
Nate Smith, davul

Kontrbasçı, besteci ve viyolonselci olarak caz tarihinde son otuz yılın en üretken isimlerinden biri olan Dave Holland, ünlü beşlisiyle İş Sanat'ta. Grup lideri veya caz dünyasının en önemli isimlerine eşlik eden ve çok yönlü müzisyen kimliğini her defasında bir kez daha kanıtlayan basçı, Miles Davis, Betty Carter, Thelonious Monk, Herbie Hancock, Chick Corea, Anthony Braxton, Jack DeJohnette, Elvin Jones, Roy Haynes, Stan Getz, Pat Metheny, Joe Lovano ve Gary Burton gibi büyük sanatçıların uzak kalamadığı bir isim. 1997'de kurduğu beşlisiyle beğenilen çalışmalar ortaya koyan Holland, grubuyla bir yandan Down Beat eleştirmenleri tarafından "Yılın Akustik Caz Topluluğu" seçilirken diğer yandan bu grupla kaydettiği "Points of View" ve "Prime Directive" albümleriyle Grammy ödüllerine aday gösterildi. "Not for Nothin" ve "Critical Mass" gibi albümleri de bulunan beşli, "All-Star" projelerinin hep revaçta olmasına rağmen, grup olarak kalmak konusunda büyük bir irade gösterirken, CD'lerinin aldığı olumlu eleştiriler ve dünyanın her yerinde verdikleri konserlerde gördükleri ilgiyle çalışmalarının meyvelerini fazlasıyla topluyorlar.

Yorumlar

  • Ankara'da doğru düzgün bir mekan olmamasının sonucu olarak, böyle isimler Ankara'ya anca caz festivalinde uğrayıp geçiyorlar.
    Üye
    Sıkıcı
    Tarih
    29 Kasım 2006 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler