Queen of Japan Zaman: 8 Aralık 2006 Cuma Mekan: Boo Bar - Bursa Rock ve Pop klasiklerini elektriklendirip seksilestirmekle ilgilenen Queen of Japan,">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Queen of Japan ( Münih ) @ Boo Bar - Bursa

27 Kasım 2006 00:00
Sahnede: Queen of Japan
Zaman: 8 Aralık 2006 Cuma
Mekan: Boo Bar - Bursa

Rock ve Pop klasiklerini elektriklendirip seksilestirmekle ilgilenen Queen of Japan, kendilerini Japon"mus gibi sunan uc Alman tarafindan olusuyor. Koneko (AKA Miss le Bomb), Jo Ashito (AKA Hans Platzgumer/Seperator/Disco B) ve Jason Arigato (AKA Albert Poeschl / Lion"s Den Soundsystem) uclusunun olusturdugu grup, cover isini orjinal parcalari adeta taclandirarak icra eden sayili gruplardan.

Queen"in de tum zamanlarin en sevdikleri ismi oldugu uclu Japon animelerindeki gibi uzun uzun bakisip isabetli bicimde cover isine giristiler. Devlestikleri bu alanin disinda, her birinin ayri ayri surdurdugu yan projeleri de bahse deger.

Teatral ve perdeli vokaliyle dikkat ceken Koneko, yine Dr Mooner ile birlikte yuruttugu solo projesi "Miss le Bomb" ile unune un katmis; Electronicat"in de vokalistligini yapmisti. Basci Jason Arigato, Dubshower"in uyesi ve bagimsiz plak firmasi "Echokammer"in da sahibi. Ama grubun bel kemigini olusturan isim tartismasiz Jo Ashito, nam-i diger Hans Plutzgummer. Plutzgummer;in kultlesmesi Matador cikisli H.P. Zinker adli grunge grubuyla gerceklesmisti. Grup dagildi; ancak onun "Matador","Thrill Jockey" ve "Roughneck" gibi label"larla yolculugu devam etti, hatta Grammy"ye bile aday gosterildi. Yakin zamanda oldukca iddiali bir album cikarmis the Lemonheads, ebedi Sonic Youth, kult kelimesinin akla getirdigi ilk isimlerden Nirvana ve Pennslyvania cikisli rock grubu Ween gibi isimlerle ayni sahneyi paylasti.

Haklarinda teferruatli bilgi bulmanin zor oldugu bu degisken isimler/iyi insanlardan olusan Queen of Japan, turneler, kostum degistirmeceler, I Was Made for Loving You"lar, tutulan Thin Lizzy, Queen, Kiss, Duran Duran, Soft Cell ve sayisiz cover"lari ile dunya capinda bilinen bir isme donustu. 70 sonlari ile 80 baslarinin elektronik New Wave / Punk Disko"sunu yeniden yapilandirmaya calisan Queen of Japan, 6 Aralik Carsamba Istanbul Indigo, 7 Aralik Persembe Ankara If Performance Hall ve 8 Aralik Cuma Bursa Boo Bar da.

Yorumlar

Taze haberler