Loreena McKennitt'in son albümü An Ancient Muse (Eski Bir İlham Kaynağı), dünya ile aynı anda Türkiye'de de yayınlandı. Albümde ağırlıklı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Loreena McKennitt - An Ancient Muse (Eski Bir İlham Kaynağı)

30 Kasım 2006 00:00

Loreena McKennitt'in son albümü An Ancient Muse (Eski Bir İlham Kaynağı), dünya ile aynı anda Türkiye'de de yayınlandı. Albümde ağırlıklı olarak Osmanlı coğrafyasından sesler duyuluyor. Kâtibim şarkısının müziğini yeniden düzenleyen sanatçı, 'Kervansaray' ve 'İstanbul'un Kapıları' şarkılarıyla Türk müzikseverlerin gönlüne hitap ediyor.

Bir modern zaman gezgini olan Loreena McKennitt, Eski Bir İlham Kaynağı'nda bizi 1453'e Fatih Sultan Mehmet dönemine götürüyor. The Gates of İstanbul'u (İstanbul'un Kapıları) dinlerken, sanatın ve dinî toleransın geliştiği şehre, ümitlerini ve ilhamlarını da beraberinde getiren insanları yerleşmeye davet eden bir hoşgörünün ritmiyle karşılaşıyorsunuz ve bu sevgi müziği bizi 'eve çağırıyor'. McKennitt, Caravanserai'de (Kervansaray) dinleyicisini bir yolculuğa çıkarıyor. Bir devenin veya bir atın üstünde bir hoşgörü coğrafyasını dolaşıyoruz. Onlarca dilin konuşulduğu bir ticaret yolu olmanın ötesinde kültürlerin harman olduğu İpek Yolu'nun duraklarına uğruyoruz onunla birlikte. 'Üsküdar'a giderken (Katibim)'in esas alındığı 'Sacred Shabbat', bizi Sadabat yokuşunda filizlenen yeni aşkların ilhamıyla buluşturuyor.

Dünyayı dolaşarak müziğine yerel sesler devşiren Kanadalı şarkıcı Loreena McKennitt, albümlerinin prodüksiyonunu kendisi yapıyor. Uluslararası başarıya sahip kayıt markası Quinlan Road'un sahibi ve yöneticisi. 20 yıllık müzik kariyerinde, McKennitt'in 'eklektik Kelt' müziği, dünya çapında beğeni topladı ve dört kıtadaki on beş ülkede, altın, platin ve multi-platin ödüllerini aldı.

Yorumlar

  • Loreena McKennitt - Caravanserai -video
    http://youtube.com/watch?v=N6V4kzM5Yos
    Üye
    kaşif
    Tarih
    13 Ocak 2007 00:00
  • yok böyle bi ses,yok böyle bi yorum!!kelt kültürünü en (enya da dahil)en iyi yansıtanlardan bir sanatçı.yeni albümü çıkmış,meraklandım şimdi!şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar..
    Üye
    cyber21
    Tarih
    25 Aralık 2006 00:00
  • Şarkılarını zevkle dinliyorum. Yeni albümü en kısa zamanda edineceğim..
    Üye
    beklicem321
    Tarih
    5 Aralık 2006 00:00
  • Müzikleri; haber programları, belgeseller, v.b. bir çok yerde epeyce bir kullanıldığından, insanların müziğine aşina olduğu ama kendisini pek de fazla tanımadıkları harika kadın. Sanatçı olabilmeyi başarabilmiş ender insanlardan.
    Üye
    kaşif
    Tarih
    2 Aralık 2006 00:00
Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler