Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Murat Çelik - İşi Olmayan Giremez

22 Haziran 2004 00:00

Rock müziğinin kent ozanlarından biri olarak tanınan şarkıcı, gitarcı Murat Çelik, üçüncü çalışması olan "İşi Olmayan Giremez"i, yine kendi olanakları ile gerçekleştirdi.

Adından da anlaşılacağı gibi "İşi Olmayan Giremez" adlı albüm, gerek kapak tasarımı, gerek ses örgüsü, gerekse de sözleri ile oldukça özgün bir çalışma. Söz, müzik, yönetmenlik, aranjörlük ve enstrümantalistlik işlerinin Murat Çelik tarafından üstlenildiği çalışma, Anadolu tınıları ile slap-typ tekniğini yan yana getiriyor.

Murat Çelik, 1969'da Trabzon'da doğdu. 16 yaşında bağlama çalarak müziğe başladı. 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girdi. Resmin dışında karikatür, animasyon ve video-clip yönetmenliği de yapan Çelik'in müzik tutkusu daha ağır bastı. 1989' da'Sis adında bir grup kurarak Türkçe sözlü ve folklorik rock yapan o dönemin belki de bu tarz müzik yapan ilk grubu olarak değişik yerlerde konserler verdi. 1996 yılında, 'Ben Aynı Ben' adındaki ilk albümünü piyasaya çıkardı. Arif Sağ ve Erdal Erzincan gibi isimlerin de bulunduğu albümünde "İstanbol" adlı parçasına klip çekmişti. Hemen ardından ikinci albümünü yaptı, ama "Suçlu Biziz" adındaki albüm ölü doğdu, yani bazı şanssızlıklardan dolayı piyasaya çıkamadı. "Zor" çok uzun ve zor bir çalışmanın ürünü oldu.

2003 yılında BarışaRock festivalinde sahne alan Çelik, yeni albümünden ilk olarak "Amerika" adlı parçaya klip çekti.

Murat Çelik
Kaynak: studyoimge.com

Yorumlar

  • bu murat çelik o murat çelik değil.. belli oluyor nasıl takip ettiğin ;)
    Üye
    AyBers
    Tarih
    31 Mayıs 2006 00:00
  • onun çalışmaları zaten fan ları tarafından iyi takip ediliyo.o benim için hep farklı bi tarz oldu. hala da öleee.iyiki de m.yılmazyıldırım dan ayrılmışşşş..
    Üye
    warningf
    Tarih
    26 Ağustos 2004 00:00
  • Başarılar
    Üye
    silenceb
    Tarih
    29 Haziran 2004 00:00
Toplam 3 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler