Beatles'ın ünlü prodüktörü George Martin'in oğlu Giles Martin'le, grubun özgün stüdyo">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Beatles Yeniden !

15 Aralık 2006 00:00

Rock müziğin ilk büyük grubu Beatles'ın ünlü prodüktörü George Martin'in oğlu Giles Martin'le, grubun özgün stüdyo kayıtlarını kullanarak oluşturduğu Love albümü, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı. Beatles klasiklerinin özgün kayıtlar kullanılarak, bazı şarkılarında da altyapıları birleştirilerek, yeniden düzenlenmesiyle ortaya çıkan bu yeni albümden bir şarkı için de yepyeni bir video klip hazırlandı. "Tomorrow Never Knows / Within you Without You"

Albüm değişik parçaların birleştirilmesi yeni efextlerle adından çok söz ettirecek gibi. George Martin oğluna yetkiyi verdi ve genç prodüktör hiç baştan alınmadan, kesintisiz bir şekilde kaydedilen Beatles şarkılarındaki unsurları, bazen efektlerle zenginleştirerek, bazen de birbiri üzerine oturtarak, canlı bir performans havası yarattı. Lennon, Mc Cartney, Harrison ve Starr sanki yeniden stüdyoya girip, şarkılarını yeniden yorumluyorlardı.Albümde tek yeni kayıt ise yine bir Harrison şarkısı olan "While My Guitar Gently Weeps"te. George Martin, oğlunun önerisine uyup, şarkının akustik gitar versiyonunun üzerine yaylı partisyonları yazmış.Ki The Beatles Anthology serisinde yer alan kayıt da akustik bir kayıttı ve orjinalinden farklılığıyla göze çarpıyordu. Albümün en güçlü şarkılarından biri bu şarkının düzenlenmesiyle ortaya çıktı denilebilir.Bu albümün sürekli tekrar eden toplama albümlerden çok farklı olduğu aşikar. Tüm Beatles hayranlarına müjde!

Evet, Beatles yeniden geldi ve hiç gitmeyecek sanırım.

Yorumlar

  • güzel albüm...almam diyordum hediye geldi iyikide gelmiş:D şarkıların karıştırılması hoşuma giti:) yalnız şarkı listesinde strawberry fieldsin yanına hello goodbye ı yazmamışlar:) e olsun o kadar...
    Üye
    BEATLES
    Tarih
    4 Şubat 2007 00:00
  • Doğru doğru "potpori" iyi söyledin :).

    Aslında bu şarkıların birbirine eklenmesi şunu da açığa çıkardı.Aynı ton ve ritimlerde çok farklı tınılar çıkarıp kulaklara çok çok değişik şeylermiş gibi algılatmış Beatles.
    Üye
    rubber soul
    Tarih
    19 Aralık 2006 00:00
  • "Tomorrow Never Knows ve Within you Without You"yu
    aynı alt yapıda dinlemek "Wonderwall & Boulevard Of Broken Dreams" mixlenmiş hali gibi. bir etki yaratıyor bende nedense.
    eskiden bizde bunun adı "potpori"olarak geçerdi.
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    18 Aralık 2006 00:00
  • malesef yapılan Panayır Bozmasından başka bişey olmamış.


    Haklısın ard arda dinleyince kafam şişti biraz.Ama genede Beatles şarkılarından yeni bir albüm ki çok detaycı Beatles takip etmeyenler için güzel ve yeni bir albüm sayılır.
    Üye
    rubber soul
    Tarih
    17 Aralık 2006 00:00
  • Beatles her zaman ondan sonra çıkanları gölgeledi.Yine böyle olmuş.Bir besteci için Beatles okuldur.Beatles'a nereden bakıldığı önemli tabi.Eğer çalgıcıysan Beatles senin gözünde değersizdir.(Ki Paul Mc Cartney dünyanın en iyi basçılarındandır).Yok eğer besteciysen;Beatles bir okul sende öğrencisindir.Bende çalışkan bir öğrencisiyim bu adamların :)
    Üye
    rubber soul
    Tarih
    17 Aralık 2006 00:00
  • Ben albümdeki bir çok şarkıyı başarılı buldum. Defalarca dinledim, başarılı bir çalışma olmuş. George Martin'in eli değince, kötü olması mümkün olamaz zaten.
    Üye
    Beatlefan
    Tarih
    17 Aralık 2006 00:00
  • malesef yapılan Panayır Bozmasından başka bişey olmamış.
    projeyi BEATLES adıyla anmak ta doğru değil bence.
    bugüne kadar yapılan zaten Binlerce beatles mixi var piyasada
    albümün adı "DJ.Giles Martin beatles Mix"
    olabilirdi.
    bundanda rant elde edebileceklerini düşünmüşler
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    16 Aralık 2006 00:00
  • Ayrıca aynı sayfada versiyon 1 ve 2 de var ki onlar da güzel.
    Üye
    rubber soul
    Tarih
    16 Aralık 2006 00:00
  • "Tomorrow Never Knows/Within You Without you" parçasının videosunu aşağıdaki linkden izleyebilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=cw41VqE0UjA
    Üye
    rubber soul
    Tarih
    16 Aralık 2006 00:00
Toplam 9 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler